15 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Energia care ne tine in viata, Dumnezeu, forta suprema, forta cosmosului: asta inseamna Chi, fluxul de energie pe care chinezii l-au descoperit si folosit in videcarea trupeasca si sufleteasca de-a lungul timpului.

Energia Chi si puterea gandului

Sa gandesti pozitiv, sa iti mentii optimismul si credinta sunt niste clisee, dar daca nu ar functiona, nimeni nu ar mai vorbi despre ele. Energia Chi urmeaza puterea gandului, ceea ce inseamna ca ea poate fi directionata, transmisa si poate aduce schimbari pozitive in viata si in corpul nostru.

Noi ne folosim de energia Chi in fiecare zi pentru ca este puterea psihica utilizata in toate indeltnicirile mentale, in orice activitate spirituala, in dezvoltarea personala, si este cheia spre a obtine ceea ce ne dorim cu adevarat.

Puterea gandului inseamna o energie pe care noi o cream si prin care proiectam anumite lucruri care vor aparea in viata noastra. O gandire sanatoasa, echilibrata, incarcata de aspecte pozitive ne va ajuta sa ne modelam viata asa cum ne dorim.

Atunci cand meditam, fluxul de energie patrunde in corpul nostru si ne revigoreaza. Atunci cand gandurile noastre sunt incarcate cu energie pozitiva, atunci si starea noastra de bine va vibra.

Arta Feng Shui si energia Chi

Feng Shui este arta traditionala chinezeasca care se ocupa cu aranjarea spatiului in care locuim, lucram etc., si se bazeaza pe interactiunea celor cinci elemente (lemn, foc, pamant, metal si apa), a yin si yang(forte opuse complementare – lumina si intuneric, cald si rece etc.) si a altor factori.

Prin Feng Shui se incearca refacerea sau disiparea energiei Chi pentru a ne mari bunastarea fizica, psihica, bogatia, norocul si alte aspecte. Toate elementele prezente intr-o incapere (de exemplu) pot afecta fluxul de energie Chi: o pot scade, o pot accelera, o pot redirectiona etc.

Este foarte important ca energia Chia sa fie acumulata usor si sa nu fie prinsa – deci sa stagneze, pentru ca s-ar transforma in energie negativa, aducatoare de ghinion si boli.

Locurile in care aceasta energie benefica se aduna sunt foarte bune pentru om, sunt pline de noroc si sanatate, de oportunitati. Locurile in care energia Chi este disipata sunt locuri care aduc ghinion, fac viata dificila si neproductiva.

Prin Feng Shui chinezii au inteles arta de a directiona energia Chi sa curga prin spatiul locuibil in asa fel incat sa ne echilibreze, sa ne influenteze in bine si sa ne vindece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri