Pentru a va mentine parul frumos, trebuie sa va ocupati de acesta. Acest lucru include un stil de viata sanatos si gesturi benefice in fiecare zi. Atunci cand il periati, incepeti cu varfurile, tragand usor acolo unde parul este incurcat iar apoi avansati cu peria din ce in ce mai sus, pentru a nu rupe firele de par.

Aveti parul tern si lipsit de stralucire?

De cele mai multe ori, originea acestei probleme se afla la nivelul scalpului: glandele sebacee nu produc dry-brittle-hairsuficient sebum, ceea ce face ca parul sa devina uscat. In plus, acesta este supus si altor factori, cum ar fi: soarele, uscatorul de par, o alimentatie nu intotdeauna echilibrata. Dar nu intrati in panica! Urmati sfaturile noastre pentru a va face parul sa straluceasca de sanatate.

Remediile naturiste
Folositi masti de par pe baza de galbenus de ou, miere, avocado, unt de Shea. Puteti aplica o data pe saptamana.
Unele produse au beneficii considerabile pentru par.
- Unul dintre acestea este uleiul de masline. Impregnati parul cu ulei de masline, apoi infasurati-l intr-un prosop inainte de a merge la culcare. A doua zi samponati. Veti remarca forta si stralucirea! Repetati o data sau de doua ori pe luna.


- Mai este apoi lamaia si otetul. Amestecati aceste doua ingrediente cu apa calduta si impregnati-va parul cu aceasta solutie inainte de samponare. Samponati asa cum faceti de obicei si masati scalpul timp de 2-3 minute. Clatiti-va parul, apoi aplicati amestecul din nou. Asteptati cateva minute si apoi clatiti. Parul va capata astfel stralucire!
- Drojdia de bere administrata sub forma de capsule este de asemenea cunoscuta pentru stralucirea pe care o da parului.
- In final, uleiul de argan hraneste si revitalizeaza parul tern si uscat. Aplicati-l inainte de samponare pe tot parul, insistand pe varfuri.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

5 gesturi benefice pentru parul tau

Pentru a va mentine parul frumos, trebuie sa va ocupati de acesta. Acest lucru include un stil de viata sanatos si gesturi benefice in fiecare zi.
- In primul rand, la sfarsitul fiecarei samponari, ar trebui sa clatiti parul cu apa rece. Astfel il faceti mai puternic.
- Atunci cand il periati, incepeti cu varfurile, tragand usor acolo unde parul este incurcat iar apoi avansati cu peria din ce in ce mai sus, pentru a nu rupe firele de par. Daca periati prea brusc, parul isi poate pierde stralucirea.
- Evitati sa va vopsiti parul foarte des.
- De asemenea, coditele africane sunt foarte dragute, dar atunci cand parul nu are stralucire, acestea il fac sa para si mai tern.
- Ar trebui sa va tundeti varfurile.

Ingrijire

Alegeti-va samponul cu grija. Preferati sampoanele hidratante pentru parul uscat si tern. Folositi intotdeauna balsam. Acesta va va ajuta sa va periati parul mai usor, deoarece ii ofera suplete si flexibilitate. Exista marci care ofera si masti reparatoare pentru parul tern: Aplicati o data pe saptamana pentru a va rasfata parul.

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Atentie la alimentatie!

Un bun regim alimentar se vede atat pe corpul cat si in parul dumneavoastra! Daca parul este tern, cauza este probabil deficitul de fier. Adoptati o alimentatie echilibrata bogata in acizi grasi (prezenti in ulei si in peste), fier, vitamina B (cereale, drojdie de bere, grau, migdale, nuci, produse lactate), zinc (linte, crustacee, galbenus de ou), acesta stimuland cresterea parului. De asemenea, deficitul de vitamina B6 poate fi cauza pierderii stralucirii parului si chiar a pierderii acestuia pe termen lung.

Un articol de Iulia Hincu

Sursa: informatiiprofesionale.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri