8 Mai 2014 publicat în Familie 6 share-uri

Cand aveti un prematur sunteti brusc aruncat in aceasta lume plina de confuzie si dezorientare. Sunteti inundat de informatii si situatii noi dar pe masura ce te linistesti si iti gasesti locul in aceasta lume, confuzia si panica incep sa dispara. Si daca totusi te mai domina aceste sentimente, gandeste-te ca nu esti singur. Exista o comunitate unde poti sa discuti cu parinti ca si tine.

Diana Gamulescu - Expert Garbo

www.micolino.ro

_____

Parintii ai caror bebelusi sunt nascuti inainte termen se alatura acestui grup unde schimbarile si situatiile prin care trec le sunt validate si de ceilalti parinti ce au trecut prin aceleasi circumstante de viata.

Sunt parinti care nu-si depasesc aceste traume create in urma nasterii unui bebelus prematur nici dupa 2, 3, 5, 10 ani de la nastere. Uneori sunt foarte suspiciosi ca ceva groaznic li s-ar putea intampla copilului lor. De cele mai multe ori parintii vorbesc despre cum reusesc sa-i uimeasca bebelusii lor nascuti prematur, care lupta in fiecare zi si demonstreaza tuturor taria cu care au fost inzestrati si dorinta de depasi obstacolele de la inceputul vietii lor.

Foto: Shutterstock.com; bebelus, mama, bebelus prematur, manuta

„Ei sunt niste luptatori. Ei sunt adevarati supravietuitori”, afirma majoritatea parintilor. Ca parinte al unui prematur simti ca vrei sa-i iei locul bebelusului doar pentru a-i elimina sentimentul aceasta de suferinta; simti ca trebuie sa-l iubesti si sa-i cunosti nevoile, sa iei decizii benefice si sa traiesti cu sentimentul de siguranta, de echilibru si de speranta ca totul se va desfasura normal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta? Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București
  • Cum am ajuns in aceasta situatie, de ce? Ce anume am facut facut gresit?

Sunt sigura ca toti reusiti sa descrieti pas cu pas dezvoltarea micutilor vostri nascuti prematur dar intrebarea care intervine ar fi: v-ati oferit ocazia de a va gandi ce anume v-a adus nou aceasta schimbare?
 

Totul se intampla nu din cauza venirii pe lume a acestui bebelus ci din cauza perceptiei fiecaruia dintre noi. Cum am ajuns in aceasta situatie, de ce? Ce anume am facut facut gresit? Sunt intrebarile pe care si le adreseaza majoritatea parintilor cu bebelusi nascuti prematur. Parintii de prematuri sunt pusi in fata acestui scenariu de viata fara sa fie intrebati, fara sa fie pregatiti, fara sa-si imagineze. „Totul s-a intamplat prea devreme”, ar spune unii parinti.

Foto homepage: Shutterstock.com; bebelus, bebe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri