Arthur Aron, profesor in cadrul Universitatii Stonybrook din New York, a studiat din punct de vedere psihologic fenomenul iubirii ce are loc intre doi oameni, observand dinamica acestuia in functie de anumiti factori si imprejurari.
Conform cercetarilor profesorului Arthur Aron, oamenii simt o atractie puternica in circumstante la fel de puternice. Se pare ca oamenii care se intalnesc in conditiile unei demonstratii politice, in avion - atunci cand au loc turbulente sau in orice alta situatie in care sunt agitati si excitati emotional se indragostesc cel mai repede. Se intampla acest lucru deoarece oamenii asociaza ineditul si emotiile situatiei cu persoana intalnita in aceste conditii.

Contrazicand opiniile generale ale oamenilor, statisticele arata ca majoritatea oamenilor se indragostesc mai degraba de oamenii pe care ii cunosc de ceva timp, si nu de oameni pe care i-au cunoscut recent. “Oamenii se indragostesc instantaneu doar intr-o treime din cazuri. Pana si felul in care oamenii se indragostesc variaza de la o cultura la alta. Oamenii apartinand unor culturi diferite se indragostesc in mod diferit. Chiar daca este specifica fiecarei culturi in parte, mai mult ca sigur ca dragostea este un fenomen universal. Toti oamenii se indragostesc la un moment dat”, adauga acesta.

De asemenea, infatisarea fizica are si ea un cuvant de spus atunci cand ne indragostim. Atractivitatea unei persoane constituie unul dintre principalele motive pentru care ne indragostim de acea persoana, dar nu un motiv decisiv. Pe de alta parte se pare ca persoanele neatragatoare intampina mai multe dificultati in stabilirea unei relatii de natura sentimentala decat persoanele atragatoare. Conform cercetarilor lui Arthur Aron, calitatile care conteaza cel mai mult atunci cand ne indragostim de o persoana sunt inteligenta si bunatatea. Aceste doua calitati ne atrag cel mai mult la o persoana si de cele mai multe ori ne dam seama de existenta lor in timp, si nu la prima vedere. “Inteligenta este importanta in toate aspectele vietii, dar mai ales in dragoste. Ingredientul principal al unei relatii de durata il constituie insa bunatatea, sub toate aspectele sale”, constata Arthur Aron.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri