28 August 2015 publicat în Animalutze 1 share-uri

Iata cateva sfaturi pentru a trece cu bine peste caldura extrema alaturi de prietenul necuvantator:

ARICII

Aricii. Temperatura de comfort pentru arici este cuprinsa intre 24-28 grade. Trecerea temperaturii peste aceasta valoare este resimtita ca un discomfort termic.

Ariciul este un bun inotator si mai ales pe timpul verii punerea la dispozitie a unui vas cu apa in care ariciul sa se imbaieze va reprezenta un adevarat rasfat.

Si adaposturile umbrite vor fi foarte apreciate de arici mai cu seama ca acesta este un animal nocturn iar ziua prefera sa doarma cat mai retras.

PASARILE DE COLIVIE

Pasarile de colivie. Pasarile exotice se simt bine la valori ale temperaturii cuprinse intre 20-25 grade.

Si la pasari ca si la celelalte animale de comp

anie enumerate mai sus lipsa glandelor sudoripare de la nivelul corpului va face imposibila reglarea temperaturii corporale prin transpiratie.

Vara temperaturile crescute sunt greu de suportat si de catre pasarile de colivie. Tinand cont de acest aspect e bine sa nu uitam colivia in bataia directa a razelor solare intrucat pasarile fac imediat insolatie si mor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

In unele cazuri balcoanele reprezinta adevarate cuptoare si scoatere coliviei in acest spatiu nu va face decat sa puna viata pasarii in pericol.

Putem proteja pasarile de colivie oferindu-le o zona umbrita, fara curenti de aer.

Pasarile adora sa-si faca baie, astfel ca mai ales pe timpul verii este util sa le punem la dispozitie o cadita cu apa care sa permita pasarii sa se racoreasca.

Atentie la adancimea vasului, acesta trebuie sa nu fie prea adanc ca sa nu existe pericolul inecului.

Apa din adapatori trebuie schimbata de mai multe ori pe zi pentru ca vara pericolul impurificarii acesteia este mult mai mare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri