28 August 2015 publicat în Animalutze 1 share-uri

Iata cateva sfaturi pentru a trece cu bine peste caldura extrema alaturi de prietenul necuvantator:

PISICILE

Pisicile. Vara cand temperaturile sunt foarte ridicate pisicile tind sa lase mai mult par decat de obicei. Este un mecanism de aparare prin care organismul incearca sa-si regleze temperatura corporala.

Naparlirea excesiva reprezinta un neajuns pentru pisici pentru ca in urma toaletarii ele ajung sa ingere o cantitate insemnata de par. Pentru a evita acest lucru perierea zilnica a pisicilor devine o necesitate.

De cele mai multe ori lipsa timpului ne face sa neglijam acest lucru iar in aceste situatii tunsul pisicii este solutia salvatoare. Da si pisicile se pot tunde. Tunsul faciliteaza igiena corporala a pisicii si o ajuta sa-si regleze cu usurinta temperatura corporala.

Apa proaspata, la discretie devine o prioritate si atunci cand suntem proprietari de pisicii.

ROZATOARELE

Rozatoarele. Fie ca vorbim de iepuri, porcusori de Guineea sau chinchille toate aceste animale au ceva in comun : nu suporta temperaturile ridicate. Temperatura de confort pentru aceste animale de companie este cuprinsa intre 10-25 grade C.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Orice crestere a temperaturii peste 27 grade va fi resimtita ca un discomfort iar temperaturile peste 30 grade le pot pune viata in pericol.

In cazul in care stam la curte si vrem sa scoatem cusca afara trebuie sa stim ca aceasta nu va fi pusa niciodata in bataia directa a razelor solare intrucat riscul de soc termic este foarte ridicat.

Putem amenaja in cusca o zona in care animalele sa se racoreasca, cateva pietre sau o bucata de gresie pe care animalele sa zaboveasca reprezinta o solutie la indemana oricui atunci cand temperatura ambientala este ridicata.

Putem de asemenea umple o sticla de plastic cu apa pe care o vom pune in congelator sa inghete, ulterior o putem inveli intr-un prosop subtire si lasa in cusca animalului de companie. In acest fel putem sa-I asiguram o zona racorosa in zilele toride de vara.

Si tesalatul mai frecvent pe timpul verii, inlatura excesul de par si scapa aceste animale de caldura.

Atentie la folosirea aerului conditionat deoarece chinchillele si porcusorii sunt foarte sensibili la variatiile de temperatura, la curentii de aer, si pot face grave afectiuni respiratorii. Desi nu sunt atat de sensibili la curentii de aer nici iepurii nu se impaca tocmai bine cu instalatiile de climatizare a aerului.

Aveti grija ca pe timpul caniculei apa sa fie schimbata des , si sa fie mereu accesibila.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri