ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Prajitura cu nuca si rahat

Voteaza
*****Scor: 1 din 1 vot
 

ingrediente:2 foi de napolitana,8 oua,2 cani de zahar ,1 cana nuci taiate foarte marunt,1 cana rahatdiverse culori,taiat foarte marunt,1 cana faina,2 plicuri zahar vanilinat,1 pachet unt(margarina)
Blatul:8 albusuri se bat spuma tare cu o cana de zahar dupa care se adauga nuca ,rahatul,faina si un plic zahar vanilinat
se omogenizeaza compozitia .Se aseaza in tava25/30cm tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc potrivit aprox 2o min.Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca blatul.Crema:8 galbenusuri se freaca cu o vana de zaharsi 1 plic zahar vanilinat pana se obtine o crema alifioasa.aceasta compozitie se pune intro cratita unde am topit untul(margarina)Aveti grija margarina topita ca la temp camerei nu se fierbe.Pe foc mic se fierbe aceasta crema pana se ingroasa si se dezlipeste de pe marginile cratitei Jumatate din crema astfel obtinuta se pune peste blatul coptse adauga o foaie de napolitana,apoi se intoarce blatul se pune si pe cealalta parte crema si foaia de napolitana .Se preseaza bine,eventual se pune o tava deasupra sa se pastreze foaia de napolitana dreapta si se taie a doua zi in diferite forme.Va urez succes si pofta buna>promit ca voi posta si fotografii la aceasta delicioasa prajitura.
  citeaza   raspunde

Multumesc, Aurelia pentru reteta. Era o vreme cand o faceam si eu si este f. buna. Pierdusem reteta si ma bucur ca ai postat-o. Felicitari pentru initiativa.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: