Stie cineva o reteta de prajitura cu rubarba (revent) ?

ma poate ajuta cineva cu retete de prajituri sau placinta umplute cu rubarba sau in alte parti i se zice revent.Am in gradina si il consum sub forma de compot dar am mancat demult o prajitura de la niste sasi umpluta cu rubarbar grozav de buna.Multumesc .
xxlanita
Postat pe 26 Aprilie 2009 16:00
Hei ,nu stie nimeni retete cu rubarbara?
xxlanita
Postat pe 8 Mai 2009 21:45
ba da!!..stiu eu una pe care o fac mereu,acum,cand e sezonul...blatu:..6-7 oua,aprox 50 ml ulei,aprox 100 ml lapte,10-12 linguri de zahar,10-12 linguri faina,vanilie,un praf de copt-se freaca cu mixerul f bine,ouale cu zaharul,se adauga uleiul,vanilia,apoi faina amestecata cu praful de copt.....se subtiaza totul cu lapte,atat cat e nevoie,pt a se obtine un aluat de consistenta celui de chec-adica un aluat mai greu,dar care sa curga totusi.se aseaza in tava unsa si tapetata,apoi,deasupra se aseazabucati de rubarbara curat de coaja si taiat cam de doi-trei cm-se da tava la cuptor si se coace acest blat .Intre timp,albusurile se bat spuma tare,se adauga 6-7 linguri de zahar (cate albusuri avem).Cand prajitura din cuptor e coapta,(se incearca cu o scobitoare),se scoate si asa calda cum e,se acopera cu albusurile batute f bine cu zahar.Se intinde uniform in tava si se pot face cu furculita niste dare care ii vor da un aspect mai frumos-se da din nou tava la cuptor,dar la foc ff mic,pt ca albusurile sa se transforme in bezea......atentie!!! albusurile nu trebuie sub nici o forma sa-si schimbe culoarea,doar sa se usuce|!!eu mai fac aceasta prajitura si cu alte fructe de sezon-POFTA BUNA|!!!
didaest
Postat pe 13 Mai 2009 16:46
Multumesc didaest pt reteta,se pare ca nu e prea folosita rubarba pe la noi,mai ales la prajitura....eu fac mai mult compot din ea.Da si eu fac prajitura cu mere dupa reteta ta.
xxlanita
Postat pe 15 Mai 2009 18:00
40 . Sos cu rubarb� , iaurt �i lapte b�tut

Timp de preparare : 5 minute
Timp de g�tire : 10 minute
Por�ie : circa 2 c�ni (500 ml)

Este bine s� ave�i la �ndem�n� un sos cu rubarb� , gata s� fie servit cu o pr�jitur� sau cu un iaurt glasat cu vanilie sau cu o crem� cu con�inut slab �n gr�simi sau cu cl�tite .
P�stra�i-l �n frigider �i amesteca�i-l cu fructe sau cu lapte sau iaurt pentru un mic dejun frugal .

Ingrediente :

175 ml(3/4 de can�) zah�r tos
50 ml(1/4 de can�) suc de portocale
1 litru (4 c�ni) rubarb� proasp�t�, t�iat� buc��i

Iaurt b�tut, cu rubarb� :

50 ml (1/4 de can�) baz� de rubarb�
175 ml (3/4 de can�) iaurt natural sau cu vanilie sau iaurt cu fructe

Alege�i un fruct + lapte b�tut, cu rubarb� :

125 ml(1/2 can�) zmeur� sau alb�strele sau 3/4 de can� de fragi
Baz� de rubarb�
Lapte
�nghe�at� de iaurt cu vanilie sau �nghe�at� de lapte cu con�inut redus de gr�simi ( la alegere)

Mod de preparare :

1. Baza de rubarb� : �ntr-o crati�� medie, anti adeziv� , amesteca�i zah�rul �i sucul de portocal� . Amesteca�i apoi cu rubarba �i pune�i la foc mediu �viu .C�nd d� �n fiert, reduce�i focul �i l�sa�i s� fiarb� mocnit , amestec�nd din timp �n timp , p�n� ce rubarba s-a muiat , cam 5 la 7 minute . Transfera�i amestecul �ntr-un vas ermetic ; l�sa�i s� se r�ceasc�, acoperi�i �i pune�i la frigider , unde poate sta p�n� la o s�pt�m�n�
2. Iaurt b�tut cu rubarb� � Rezult� 1 por�ie : Amesteca�i 1/4 de can� (50 ml) de baz� de rubarb� �n 3/4 de can� (175 ml) de iaurt natural sau cu vanilie sau cu fructe .Sau amesteca�i nu are importan�� ce savoare de fructe � piersic�, fragi, zmeur� sau alb�strea .
3. Alege�i un fruct + lapte amestecat cu rubarb� � Rezult� 1 por�ie : Amesteca�i 1/2 can� (125 ml) de zmeur� sau alb�strele cu baz� de rubarb� sau 3/4 de can� (175 ml) de fragi �ntr-un mixer cu baz� de rubarb� �i lapte.Pentru un lapte b�tut , mai gros , ad�uga�i o lingur� de �nghe�at� cu vanilie sau una de �nghe�at� de lapte .

Valoare nutritiv� (Iaurt b�tut, cu rubarb�) :

� Proteine : 10 g
� Lipide : 3 g
� Glucide : 30 g
� Calorii : 187

Reteta din cartea " Retete pentru bolnavii de osteoporoza si femeile la menopauza " / www.retetemaxim.kingeshop.com
maxim62ro
Postat pe 11 Iulie 2009 08:37
47. Budinc� de p�ine cu rubarb� �i caise

Timp de preparare : 15 minute
Timp de g�tire : 45 la 50 minute
Por�ie : 8

Pu�in� dulcea�� de caise d� un gust dulce gustului acidulat al rubarbei . Pentru alte varia�ii , �ncerca�i cu dulcea�� de fragi, cire�e sau alb�strele . Stropi�i cu sm�nt�n� pentru o finisare lis� �i onctuoas� .

Ingrediente :

rubarb� t�iat� buc��i (1 cm) 750 ml (3 c�ni)
dulcea�� de caise 175 ml (3/4 de can�)
3 ou�
zah�r tos 150 ml (2/3 de can�)
lapte 2 % 500 ml (2 c�ni)
vanilie 5 ml (1 linguri�� )
cuburi de p�ine veche (2 cm) 1,25 l (5 c�ni)
migdale sf�r�mate 50 ml (1/4 de can�)

Garnitura :

1 cutie de sm�nt�n� 400 ml
lapte 2 % 45 ml (3 linguri )

Mod de preparare :

1. �ntr-un bol, amesteca�i rubarba �i dulcea�a ; pune�i deoparte .
2. �ntr-un bol mare , bate�i ou�le cu zah�rul, ad�uga�i-le �n lapte �i pune�i �i vanilia �i bate�i-le .
3. Ad�uga�i cuburile de p�ine �i amesteca�i .
4. Ad�uga�i rubarba �i amesteca�i .
5. V�rsa�i amestecul �ntr-o form� p�trat� de 23 cm diametru, uns� u�or.
6. Pres�ra�i cu migdale .
7. Pune�i forma �ntr-o form� mai mare; pune�i ap� fierbinte �n forma mai mare p�n� aproape de buya acesteia ( la dou� degete ) .
8. Coace�i �n cuptorul pre�nc�lzit la 180 �C de 45 la 50 minute sau p�n� se rumene�te �i se umfl� .
9. Garnitura : �ntr-un mic bol , amesteca�i laptele cu sm�nt�na .
10. Pune�i circa 3 linguri (45 ml) din acest amestec pe fiecare por�ie .
11. Servi�i cald sau rece .

Remarc� : cuburile de p�ine trebuie s� fie u�or uscate .�ntinde�i-le pe un singur strat pe o folie de pergament �i le usca�i u�or .

Valoare nutritiv� (pentru o re�et� de 6 persoane) :

� Proteine : 7 g
� Gras : 6 g
� Glucide : 53 g
� Calorii : 284


maxim62ro
Postat pe 11 Iulie 2009 08:38
Interesante retete....mersi!
xxlanita
Postat pe 12 Iulie 2009 17:44
Da , stiu eu o reteta si iese o praji GROZAVAAAAAAA....
- 6 oua;
-300 gr. zahar;
-200 gr. margarina;
-1 praf de copt;
-10 linguri de lapte;
-300 gr. faina;
Se freaca margarina cu zaharul, se pun pe rand galbenusele, praful de copt, laptele si faina.
Se pune compozitia rezultata in tava unsa si tapetata cu faina... este se presara gris si apoi se pun cubuletele de rabarbar date prin zahar inainte....(sau se pune zahar peste fructe) .
Albusele batute cu 200 gr zahar se pun deasupra si prajitura de da la cuptor 30-45 minute.
POFTA BUNA!
nicoletta2008
Postat pe 13 August 2009 08:18
Prajitura cu rubarba

Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 g unt
-100 g zahar
-1 ou
-180 g faina
-70 g alune macinate
-3 lingurite praf copt
-3 linguri lapte
-untura pentru uns tava
Pentru garnitura:
-1,5 kg tulpini de rubarba
-3 albusuri
-150 g zahar
-75 g migdale maruntite
Prepararea
Se freaca untul pana devine spumos, se adauga zaharul, oul, faina, alunele, praful de copt si laptele. Se intinde intr-o tava unsa cu untura.
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de aproximativ 3 cm. Se asaza peste aluat, care se introduce in cuptor incalzit dinainte la 190�C, pe gratarul din mijloc, timp de 20 minute.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pana acesta se topeste, apoi migdalele. Se intinde compozitia peste prajitura si se mai coace 8-10 minute. Se lasa putin la racit apoi se taie triunghiuri.Asa ceva se mananca prin Germania.
florinelciucar
Postat pe 26 August 2009 20:11
Am si eu rbarba, nu de foarte mult timp....dar nu stiu cand se recolteaza, ce parti se folosesc si cum se curata
Va rog daca-mi puteti da un sfat
nessa
Postat pe 18 Septembrie 2009 13:30
SI ...nu am gasit nimic de genul asta pe net.multumesc
adresa mea [email protected]
nessa
Postat pe 18 Septembrie 2009 13:34
mai intai , imi poate spune cineva unde gasesti rubarba in Prahova ? dupa ce am materia prima , vom vorbi si despre retete , nu?????????????
gratzy56
Postat pe 14 Ianuarie 2010 18:34
Rubarba se recolteaza din primavara pana toamna,tot timpul rasar frunze noi care ajunse la maturitate se pot taia.Se foloseste numai tulpina plantei,frunza se arunca,care este groasa cam ca un deget si de culoare rosiatica,roz sau cele tinere mai verzi.Eu fac un compot grozav de aromat vara si-l beau rece.
xxlanita
Postat pe 14 Ianuarie 2010 18:53
Se poate ca in Prahova sa nu-l gasesti. Am vrut sa-mi plantez revent adus de la Medias, la Turda . Dar n-am reusit.In schimb il poti gasi in supermarket. Mama mea face un gem asortat deosebit de gustos din zmeura , mere si revent .Din frunze se pot face sarmalute (din frunzele tinere) la fel ca si sarmalutele din foi de vita de vie.
ALENA_67
Postat pe 3 Februarie 2010 10:21
http://rhubarbinfo.com/recipe-cake.html#index_cake_1

Draga mea da click pe linkul de sus si vei gasi o multime de retete( sunt toate in engleza) Una din ea ti-am traduso mai jos:

Prajitura cu rubarba.( Fabulous Rhubarb Cake)

1cana ½ de rubarba taiat in felii subtire � crud
1 cana de zahar brun
½ cana zahar alb
1 ou
½ cana de unt sau margarina
1 pahar( 200 ml) suc de mere
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de scortisoara.
2 cani de faina alba

Preparare:
Intr-un bol maricel la cald amesteci untul cu zaharul adaugi oul si sarea pana arata ca o crema( lasa pt mai tarziu ¼ cana de zahar alb deoparte), apoi adaogi sucul de mere, praful de copt , esenta de vanilie si faina. Adaugi Rubarba cand totul devine omogen. Toarna amestecul intr-o tava ( la alegerea ta) apoi presari ¼ cana de zahar alb scortisoata pt gust, pui la cuptor la 365 garde cuptor electric pt 30-35 min. Prajitura este frageda si moale .

Pofta buna!
agemanar
Postat pe 3 Februarie 2010 13:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
rulada cu pate si cascaval 20 De la: Impar 10 Martie 2010 10:49
arici 1 De la: dyzzyy 27 Ianuarie 2010 20:39
dulceata de nuci verzi. 3 De la: Ridhima 5 Iunie 2009 00:03
O felie de tort? 23 De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56
-Peste de Revelion ! 2 De la: Ridhima 31 Decembrie 2008 11:02
Setari Cookie-uri