DULCIURI SI DESERTURI DIN BUCATARIA SPANIOLA

Am sa incep cu un desert simplu,pe care-l fac adeseori cand vrem ceva dulce dar timpul nu ne prisoseste.


LECHE FRITA(LAPTE FRIPT)


Avem nevoie de :

1/2litri lapte
4 linguri de zahar
6 linguri amidon alimentar
coaja de la jumatate de lamaie(fara partea alba)
o jumatate de rama de scortisoara sau un praf de scortisoara,o lg-ta de vanilie.

Se pune aproape tot laptele la fiert cu coaja de lamaie,zaharul,vanilia,scortisoara.Intre timp,se dizolva amidonul in laptele ramas(rece).Cand laptele de pe foc a dat in clocot,se scoate scortisoara-daca e rama,coaja de lamaie si se toarna amestecul rece peste laptele in fierbere.Se amesteca bine,pana devine ca o masa bine omogenizata.Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma dreptunghiulara,umezita cu apa rece.(sa aiba cam 3 cm. in grosime compozitia).Se lasa sa se raceasca pana se intareste,se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina.Se taie patrate sau triunghiuri,se dau prin ou batut,prin faina sau pesmet,si se prajesc pana capata o culoare frumos rumenita.Se scot pe un servetel,sa se scurga uleiul. Se dau prin zahar normal,amestecat cu scortisoara.Se pregateste farfuria de prezentare cu doua linguri de inghetata,alaturi se pun doua patratele(sau triunghiuri)caldute,se orneaza cu frunze de menta.E un desert usor de facut,pentru ca masa se poate prepara si cu cateva zile inainte,si doar se frige cu 5 min. inainte de desert.Sper sa va placa.



CU MULT RESPECT,LILIANA
liliana05
Postat pe 23 Februarie 2010 19:49

TARTA DE QUESO(TARTA DE BRANZA)



5 oua
1/2 kg de branza tartinabila-philadelphia- sau alta asemanatoare
2 paharele de iaurt-natural sau cu aroma de lamaie
vreo 300 ml. de lapte condensat
300 ml.lapte normal.
Se bat impreuna toate ingredientele .Se unge o tava rotunda cu unt,se toarna compozitia,si se pune la bain marie in cuptor la160 grade cam o jumatate de ora pana cand compozitia nu mai este lichida.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.Cand este rece,se scutura tava incet sa se desprinda de pe tava si se rastoarna pe un platou.
Se pune deasupra cu marinimie un strat de dulceata de fructe de padure ,coacaze sau alta duulceata acrisoara.Se taie in triunghiuri si...se serveste.E o tarta fina si buna.Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru ca se pierde cremozitatea.Sper sa va placa.Cu tarta asta mi-a trecut mie dorul de pasca,aici prin straini.
liliana05
Postat pe 27 Februarie 2010 00:23
Lasa Liliana, ca uneori e mai bine printre straini decat printre ai tai. Si eu sunt plecata si mult mai departe ca tine. Peste garla aia mare, mare...Am fost in Spania si-mi place. E cald si frumos. Sa fii sanatoasa si mai vrem retete bune de prajituri.
mireladoncut
Postat pe 15 Martie 2010 03:54
Liliana, la unul din multele posturi TV ce prezinta retete diverse, din mai multe tari, am vazut reteta asta, dar nu se mai prajeau bucatele. Se lasa compozitia la rece si apoi, cu un "dispozitiv " special, fierbinte, se topea zaharul tos presarat deasupra. Mai da-ne idei, dar cu ingrediente pe care le gasim si pe aici. Am si eu un nepot plecat in Spania si povestea ca se folosesc mult, pentru aroma, semintele de pin. La ce si cum le poti folosi?
akrep
Postat pe 24 Aprilie 2010 10:21
semintele de pin am inteles ca se folosesc la salate, dar inca nu am incercat. Insa pot spune ca semintele si alunele in general fac mancarurile delicioase...se folosesc mult in mancaruri asiatice.
SkorpionQueen_
Postat pe 28 Aprilie 2010 01:47
Buna tuturor si scuze pentru intarzierea cu care raspund.Aici, semintele de pin se folosesc in blaturi de fructe uscate,salate,iaurturi...Chiar ieri am facut la lucru pentru o sarbatoare,trei -bizcochos- (un fel de blat insiropat ce se umple cu crema sau se poate manca asa taiat in patrate)-de fructe uscate si in unul am pus aceste seminte.Eu personal nu gasesc o mare atractie pentru gustul acestor seminte,dar ce stiu e ca sant destul de scumpe.
AKREP,DULCELE DE CARE SPUI TU E NATILLA,SE PUNE ZAHAR DEASUPRA SI SE ARDE CU UN FIER INROSIT.O SA PUN RETETA DACA VRETI.
liliana05
Postat pe 30 Aprilie 2010 16:48
Draga Liliana, multumesc pentru retete. Dat fiind faptul ca lucrezi in domeniu, impartaseste-ne, te rog si alte retete care ti se par interesante pentru noi sau care iti plac, dar gandeste-te mai intai la ingredientele pe care le putem gasi aici. De ex., semintele de pin le-am intalnit in cartea de bucatarie italieneasca a lui James Oliver, dar nu le-am gasit in magazine. Nici macar nu-mi dau seama cu ce s-ar putea inlocui.
delly003293
Postat pe 1 Mai 2010 23:21

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
PORUMB PENTRU FIERT CONSERVAT1De la: delly002133 17 Octombrie 2009 16:42
CHISCA MOLDOVENEASCA5De la: corinaelena 13 Decembrie 2009 13:00
O felie de tort?23De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56
Jufla-julfa45De la: georgettina_68 30 Martie 2010 07:43
-Peste de Revelion !2De la: Ridhima 31 Decembrie 2008 11:02
Setari Cookie-uri