sufleu de dovlecei


retete

Postat pe 31 August 2008 09:55
eu gatesc dovlecei astfel:
- un dovlecel mare
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire de praz tanar cu frunze cu tot(trebuie sa fie de marimea unei cepe verzi.)
- sara
- piper
- maioneza preparata in casa
- 3 catei de usturoi.
tai dovlecelul in patru,cureti de seminte bine cu o lingura,il pui la fiert in apa cu putina sare apoi il maruntesti (toci)ca pe vinete si il pui la scurs intr-o strecuratoare tip sita.toci foarte marunt patrunjelul si prazul il adaogi la dovletel impreuna cu sarea ,piperul,usturoiul maruntit si maioneza.

POFTA BUNA!
ioana_50
Postat pe 9 Iulie 2009 19:17
asta nu este sufle@@@@@@@
cat
Postat pe 15 August 2009 14:04
Eu asa pregatesc dovlecelu cu maioneza,dar fara praz si patrunjel.Simplu :fiert ,tocat,maioneza si eventual patrunjel tocat marunt.
EVYSMID
Postat pe 4 Ianuarie 2010 20:24
O alta reteta care seamana mai degraba cu sufleu, ar fi , asa mai svabeste cum gatim noi:
Un dovleac,taiat in doua sau patru cum vrei,curatat de coaja ,scobit daca e cazul,dat pe razatoare mare.Pui un pic de ulei intr-o cratita,cat sa prajesti ceapa(1-2),cand s-a prajit un pic ceapa pui peste ea dovlecelu razuit si amesteci cateva secunde.M-ai pui un pic de apa ,sare si il l-asi sa fiarba un pic.Intre timp freci 1-2 linguri,depinde de cantitatea dovleacului cu smantana,pui peste dovleac ,mai lasi pana da un clocot,pui un pic de marar tocat si gata. Servesti cu slanina prajite,cabanos,carnati ,cu orice.Noua ne place mult.Incercati si voi.
EVYSMID
Postat pe 4 Ianuarie 2010 20:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Rosii coapte 3 De la: Fata_Morgana 29 Iulie 2011 17:05
ciorba de perisoare 16 De la: zahacristi 30 Octombrie 2009 09:13
DULCEATA DE CAPSUNI 9 De la: garbo001688 12 Aprilie 2010 21:30
rulada cu pate si cascaval 20 De la: Impar 10 Martie 2010 10:49
as dori niste idei de preparare a rondelelor de rechin 5 De la: donna 28 Noiembrie 2009 22:23
Setari Cookie-uri