„Dacã gîndurile noastre ne construiesc viitorul, rezultã cã nu ne naºtem cu un destin prestabilit, ci creãm noi destinul, în fiecare zi, cu fiecare gînd? Dacã o fiinþã nu gîndeºte corect pentru cã nu are capacitatea intelectualã sã înþeleagã lucrurile acestea, atunci aceastã fiinþã este responsabilã pentru necazurile din viaþa lui? Nu ne hotãrãºte destinul, acel cineva care hotãrãºte dacã ne naºtem (sau nu) cu capacitatea de a înþelege aceste lucruri?” Iatã o întrebare foarte bunã, postatã ieri pe pagina noastrã de pe internet, cãreia îi rãspundem acum. Aºadar, se pare cã ambele variante sînt valabile. Toate fiinþele, începînd cu cele mai primitive vieþuitoare, evolueazã la nivelul formelor, ca urmare a unei evoluþii interne, limitate la capacitãþile evolutive ale speciei. David Hawkins, unul dintre cei mai apreciaþi cercetãtori ai stãrilor de conºtiinþã avansate, opineazã – pe baza testãrii kinesiologice fãcutã pe cîteva mii de subiecþi – cã fiecare om vine pe lume însoþit de un cîmp energetic (care înseamnã ºi o stare de conºtiinþã determinatã), în limitele cãruia omul poate alege ºi înþelege viaþa. La fel ca omul, epoca istoricã, condiþiile globale de viaþã, de mediu, creºterile sau descreºterile sociale, politice sau culturale sînt însoþite de un cîmp energetic, acelaºi ce determinã sã ne naºtem într-un moment ºi nu în altul, în acelaºi timp cu Obama sau cu Hitler, în Europa ºi nu în Africa sau invers. Aceasta înseamnã cã noi alegem ce anume gîndim, dar sîntem – în acelaºi timp – determinaþi de nivelul de energie ºi conºtiinþã care ne-a adus pe lume ºi ne influenþeazã limitele sau oportunitãþile. Pentru cã avem la acest nivel oportunitatea de a evolua sau de a alege între un gînd mai bun, un sentiment mai plãcut, o acþiune sau o faptã mai bunã în orice situaþie ºi inversul acestora, rãmîne valabilã libertatea de alegere. În limitele acestui cîmp creºte nivelul nostru de conºtienþã, în limitele lui putem înþelege, în limitele lui ne dezvoltãm la nivel social, intelectual, afectiv ºi emoþional! Nivelul responsabilitãþii, despre care vorbeam zilele trecute, desemneazã o stare a conºtiinþei ºi a energiei de un nivel înalt, în care responsabilitatea individului se împleteºte cu acceptarea „determinãrii” divine. Noi izbutim sã ajungem la un asemenea nivel printr-o cãutare asiduã a adevãrului, ceea ce înseamnã – adesea – o renunþare drasticã la plãcerile ce ne parvin din relaþia cu lumea. O asemenea alegere ne conduce cãtre schimbãri copleºitoare la nivelul gîndirii, al alegerilor în viaþa de zi cu zi; valorile noastre nu mai sînt aceleaºi cu valorile general acceptate, dar – în acelaºi timp – nu învinovãþim ºi nu judecãm valorile general acceptate, cãci înþelegem cã ele sînt îngrãdite de nivelul de conºtiinþã, ce nu poate fi depãºit cu uºurinþã. La acelaºi nivel, nu ne mai simþim vinovaþi pentru problemele oamenilor, dar ele nu ne sînt indiferente, în acelaºi timp. Atingerea acestui nivel ne ajutã sã observãm ordinea determinatã a evenimentelor în Univers (faptul cã toate se întîmplã într-un context, deci existã un conglomerat de factori care determinã un eveniment ºi nu o persoanã), precum ºi libertatea personalã de a alege în acel context ceea ce poate fiecare vedea a fi „mai bine de data aceasta”! | ||
alexxandra Postat pe 21 Februarie 2010 15:51 | ||
---|---|---|
Buna Alexandra, Cred si eu ca asa este, ca devenim ceea ce am gandit si vom fi ceea ce gandim. Sigur ca exista divinitate(energie) pentru ca au aeeasi definitie: este eterna, nu poate fi distrusa, nu poate fi vazuta. Am vazut interviul Monicai Tatoiu. Si am ramas surprinsa, oarecum, sa constat ca a recunoscut ca e vinovata pentru ca o boala s-a instalat. Asa este cand ne,,dezechilibram" primim semnale, pe care daca nu le ,,vedem" nu putem preveni urmarile.Da, sumtem enerigie si un strop de divinitate, suntem responsabili de ce gandim si simtim si suntem rezultatul gandurilor trecute.Am vazut filmul ,,Secretul". Apoi am citit ca a fost vehement contestat de Vatican. Poti intelege foarte bine, de ce.Si da mai cred ca fiecare are un ,,nivel energetic", care permite fiecaruia mai mult sau mai putin. O zi placuta! Laura | ||
vitan Postat pe 24 Septembrie 2010 13:18 | ||
DESTINUL UN SUBIECT COMPLICAT, O REALITATE COMBINATA CU MULT NEPREVAZUT MARIA | ||
marialeia Postat pe 3 Octombrie 2010 18:20 | ||
Am citit articolul imi place si pot spune ca este real tot ce se scrie in acesta.Daca orice seaman al meu isi face o evalure a gandurilor bune si mai putin bune cu mare sinceritate ,va observa dupa aceea ca este foarte adevarat tot ce se scrie in articol.Cu drag tuturor!O duminica placuta! | ||
garbo256315 Postat pe 5 Februarie 2012 14:17 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
compatibilitati | 4 | De la: jeanette40 2 Noiembrie 2010 11:40 |
Eu sagetator el leu | 11 | De la: Princess1990 28 Octombrie 2013 08:18 |
O Balanta (EA) si UN Geaman (EL) | 7 | De la: ALENA_67 7 Iunie 2011 10:30 |
rbbia | 2 | De la: garbo006184 16 Iulie 2013 09:47 |
Femeia balanta si barbatul sagetator | 1 | De la: pisikutza25 5 Iulie 2012 09:33 |
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie