Nasterea prin hipnoza

Nasterea prin hipnoza


Majoritatea femeilor ţnsarcinate sunt ţngrijorate de modul ţn care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de ţnteles. ╬nsa aceasta ţngrijorare este de cele mai multe ori transformata ţn anxietate datorita credintei ca ôţn zilele noastreö nici o femeie nu ar trebui sa ţndure durerile ôbarbariceö ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: ômai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoareö.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita atÔt de frumos, atÔt de ingenios, ţncÔt sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa ľ colaborarea cu durerea ţn timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramÔne ţn control ţn timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea ţn timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda ţntr-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. ╬n starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte ţnteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba decÔt sa-l controleze, pentru a purta un travaliu cÔt mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu cÔt te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, ţn control, cu atÔt mai mult durerea se va transforma ţn ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.


Sursa: http://www.nastereprinhipnoza.ro/index.htm

Postat pe 6 Martie 2009 22:40
mda..

pe timpul meu era altfel,dorinta de ati tine puiul in brate era atat de puternica ,incat te durea in pix ca o sa ai dureri.

ma uit la fetele astea de acum.. recurg la cezarina in draci,prefera sa aiba o recuperare mult mai lenta,sa aiba uterul mutilat(doar este taiat,nu?)..frica de durere atinge dimensiuni apocaliptice,groaznic..

totul este atat de simplu,trebuie doar sa ai parte de o moasa si un dr bun,sa fii cuminte si sa le asculti indicatiile...


acu' ce vad?hipnoza auzi..ne-am dat naibii...
iasomia
Postat pe 7 Martie 2009 07:42
Jasmine, vad ca te-ai trezit cu chef de vorba.Vorbeste cu mine si lasa fetele cu hipnoza ca ele traiesc in lumea iluziilor desarte.
Aemulus
Postat pe 7 Martie 2009 07:46
vorbesc mami..da' sa nu "nastem" iar vreo gradina zoologica...

hai ca stricam topicu'...hai la razbunare...
iasomia
Postat pe 7 Martie 2009 07:49
hehehe, hai ca ti-ai mai revenit.Ce faci tu azi? Rufe, curat, papa bun?
Aemulus
Postat pe 7 Martie 2009 07:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
soferite si sarcina 23 De la: cam 16 Mai 2012 20:52
ce posibilitate e sa fii ramas insarcinata? 33 De la: quasaria 7 Februarie 2012 01:23
Vom avea un bebe 15 De la: Ramona_Ghita 31 Ianuarie 2013 21:50
Mi-a intarziat ciclul 12 zile 14 De la: Mirela_Nitu 8 Decembrie 2017 20:43
Buna mamicilor! 4 De la: rheiush 17 Aprilie 2012 16:19
Setari Cookie-uri