EMO

Ce faceti cu copii care au prieteni EMO?
mimosa
Postat pe 8 Octombrie 2008 15:27
De la: mimosa, la data 2008-10-08 15:27:45Ce faceti cu copii care au prieteni EMO?
mimosa, scuze, am auzit de ei dar nu stiu sa-i identific,, ajuta-ma! am si eu copil adolescent....merci anticipat
ios
Postat pe 13 Octombrie 2008 20:07
Copii "EMO"sunt de obicei copii care nu comunica cu familia in mod special,sunt inchisi din fire folosesc imbracaminte si culori inchise se machiaza strident si au o tunsoare specifica.Daca se simt neantelesi ajung chiar sa se mutileze (se taie pe maini,se zgaraie)sunt f multe articole despre copii emo,in primul rand pot deveni asa si la influienta anturajului asa ca trebuie sa fii f atenta la semne....!
mimosa
Postat pe 28 Octombrie 2008 12:26
merci,pe net pot gasi asa ceva si unde?....copilul meu sper sa nu ajunga la asa ceva...este deschisa la discutii,,sincera-pana acum dar cine stie este doar in clasa IX.....mie imi place sa stiu anumite lucruri,mai ales legate de adolescenti-sa iau masuri din timp sau sa previn...te salut
ios
Postat pe 28 Octombrie 2008 19:30
tastezi pur si simplu pe google EMO si gasesti suficient pentru a te documenta!
mimosa
Postat pe 29 Octombrie 2008 17:54
meci.
ios
Postat pe 2 Noiembrie 2008 14:49
Cei care sunt EMO se pot identifica foarte usor, nici nu trebuie sa intrii in contact cu ei ca sa iti dai seama ca sunt emo, in special imbracamintea, frizura si genu de muzica ascultat. Obisnuiesc sa se imbrace in negru, sa isi faca frizuri specifice,iar scuza lor este emotionalul, caci EMO provine de la EMOTIONAL, de obicei "cica" au suferit deceptii in dragoste, se simt neintelesi de ceilalti si isi creeaza lumea lor.
Arwena
Postat pe 18 Noiembrie 2008 15:18
De la: ios, la data 2008-10-13 20:07:13 mimosa, scuze, am auzit de ei dar nu stiu sa-i identific,, ajuta-ma! am si eu copil adolescent....merci anticipat


Cum sa-i identifici? Ii lasi in casa cu un set de lame si mergi la shopping, coafor, la o barfa cu fetele si cand te intorci afli daca este emo.
Ecoul
Postat pe 18 Noiembrie 2008 15:25
dute la topicul de bancuri...nu esti amuzant de loc ori esti prost ori asa esti tu prost
mimosa
Postat pe 19 Noiembrie 2008 15:04
Probabil nu stii ce inseamna un FORUM, este locul discutiilor libere, oricine poate spune ce vrea, cand vrea cui vrea in limita bunului simt iar daca asta este parerea lui despre EMO nu vad de ce il jignesti .. ?
Arwena
Postat pe 19 Noiembrie 2008 18:29
prostii....copii emo???sa fim seriosi
fiecare generatie a fost inflentata de un anumit curent muzical.acum muzica emo,reprezentata de tokyo hotel daca nu ma insel..da hai sa fim seriosi,cum pot niste adolescenti sa cante muzica deprimanta???
parca mai bine suna hendrix pe la wood decat un don`t jump intr-un garaj



Postat pe 19 Noiembrie 2008 18:44
De la: Arwena, la data 2008-11-18 15:18:40Cei care sunt EMO se pot identifica foarte usor, nici nu trebuie sa intrii in contact cu ei ca sa iti dai seama ca sunt emo, in special imbracamintea, frizura si genu de muzica ascultat. Obisnuiesc sa se imbrace in negru, sa isi faca frizuri specifice,iar scuza lor este emotionalul, caci EMO provine de la EMOTIONAL, de obicei "cica" au suferit deceptii in dragoste, se simt neintelesi de ceilalti si isi creeaza lumea lor.[/quote...MAI DOCUMENTEAZATE.SI PE URMA VINO SI SPUNEM CE SI CUM.....
mimosa
Postat pe 20 Noiembrie 2008 11:23
aha
si banuiesc ca pt a fi EMO trebuie sa ai inte 10 si 18 ani,nu?pt ca altfel m-as incadra si eu in categoria celor neintelesi...si nu e asa
muzica rock ascult de cand ma stiu,toale negre....normal,doar negrul subtiaza :)
imi mai lipseste atitudinea


nu stiu,nu vreau sa judec dar cred ca toate astea sunt ifose de copii rasfatati


Postat pe 20 Noiembrie 2008 13:17
Domnule ECOU, multumesc pentru stadania de a ma lumina in cazul EMO..sunteti cam ironic?!.....
ios
Postat pe 21 Noiembrie 2008 19:11
De la: ios, la data 2008-11-21 19:11:01Domnule ECOU, multumesc pentru stadania de a ma lumina in cazul EMO..sunteti cam ironic?!.....

Ironic? Nu, doamna. Deloc. Dealtfel cred ca noul guvern, cel de dupa alegeri, se va ocupa putin si de aceasta problema - problema emo. Cred ca ii va inregistra, ii va obliga sa aiba un carnet de emo, un numar de inmatriculare pe frunte si un cip implantat sub piele. Ce Dumnezeu, nu-i mare diferenta dintre un emo si un emu. Sa-i tratam la fel, sau CAM la fel.

Daca acesti copii sunt o problema, atunci cei care au generat problema suntem noi, asa-zisii "oameni mari". Asadar, daca vreti sa cunoasteti un emo, va sfatuiesc sa cautati niste parinti nesimtiti, egoisti, care fac copii doar pentru ca este trendy si da bine in revistele si emisiunile mondene, sau, altii, pentru ca li s-au terminat banii de bautura si nu aveau ce face in seara aia. Cautati niste copii de care se ocupa niste profesori-tonomat, care recita lectiile, insa nu le predau, care invata, insa nu educa, pentru care scoala este un chin intr-o masura mai mare decat pentru "copiii-problema".

In acest ocean de nepasare, cum as putea sa nu va stimez? Macar dumneavoastra vreti sa-i observati, sa-i cunoasteti pe acesti copii, copii ale caror probleme(in general, nu doar ale celor emo) nu le vede nimeni, de parca ar fi transparenti.
Ecoul
Postat pe 21 Noiembrie 2008 20:53
Draga Ecoule, sunt total de acord cu parerea ta, asta si in calitate de fosta profesoara. De curand am avut o discutie cu niste oameni"maturi" care dadeau de toate gardurile cu copiii astia. Nimeni nu incearca sa se uite un pic mai departe si sa-si dea jos ochelarii de cal. Da, sunt ciudati, da, isi cauta identitatea... voi cum ati fost? Ati uitat cand la 18 ani vroiati sa fiti altfel? cand parintii nu va intelegeu si erati "nenorociti"? Este ok daca au carare pe mijloc, ochelarii si nu scot nasul din carti? Sunt perfect de acord ca exista si extreme, ca de multe ori isi pierd drumul si daca nu este cineva sa ii ridice se duc la fund. Dar noi, oamenii maturi, cum suntem?Tot ce facem e bine si "in grafice"? De multe ori vreau sa sparg rutin si sa imi fac de cap............si am niste ani in spate care imi asigura un echilibru. Daca nu ii ajutam noi, atunci cine? Vreti sa se nasca invatati si sa stie din scutece ce e bine si ce e rau? Nu mai dati cu piatra, ajutati daca puteti si daca aveti ocazia chiar daca nu sunt copiii vostri.........
anima
Postat pe 22 Noiembrie 2008 23:35
Suzuki, mergea cu un prieten pe o alee.
-Aceasta alee, se numeste aleea sinucigasilor.-i-a spus prietenul sau.
Intr-adevar, nu au mers ei prea mult si din frunzisul unui copac, se vazura niste picioare balanganindu-se in aer.
O famfara canta usor din alamuri o muzica funerara.
Draga doamna, este dragut sa spuneti:Daca nu ii ajutam noi..
Numai ca ajutorul poate fi dat in doua sensuri.Norocul Dvs este ca ati scapat de responsabilitate.Ati iesit la pensie.Cand spuneti"noi oamenii maturi", Dvs., va referiti la boschetari, la parinti sau la profesorii si profesoarele din scoli, unde copiii duc o mare parte din viata lor?

Postat pe 23 Noiembrie 2008 10:37
anima, cred ca e o abordare gresita .

"Da, sunt ciudati, da, isi cauta identitatea... voi cum ati fost? "

identitatea se cauta in dorguri sau printr-un comportament la limita bunului simt ?

"Ati uitat cand la 18 ani vroiati sa fiti altfel? cand parintii nu va intelegeu si erati "nenorociti"? "

e altceva. exista un teribilism al varstei. maturii, trebuie sa stie cum sa faca a nu-i lasa sa alunece spre extreme. aici ma refer in primul rand la parinti.

in multe familii, se ofera mult prea mult copiilor. nu e masura in satisfacerea fitelor de moment ale progeniturilor,li se permite orice si li se daruieste totul, fara a se cere nimic in schimb fara a exercita presiuni cand plodul o ia pe aratura. . apare astfel, o toleranta deplasata si paguboasa fata de ceea ce face" micutul" .

de aici si pana a-l scapa din mana, e un pas mic . alde emo nu cauta identitati ci, sunt prost educati.

si_totusi
Postat pe 23 Noiembrie 2008 15:08
spui ca ai fost cadru didactic. pai bine, doamna, acesta e mod de a gandi?

cum adica ? un copil care invata are ca portret robot , cel zugravit de matale? de ce copilul care are alte preocupari decat sa bata drumurile si sa o faca pe neintelesul trebuie musai sa poarte carare pe mijloc si dioptrii mari? el nu-si cauta identitatea?

vad ca nuantezi numai la cei zgubilitici comportamentul si- l intelegi . pe astia care isi vad de munca lor, ii desconsideri. ei nu sunt copii? nu simt si ei nevoia de "a-si face de cap?" aici e aici. si ei merg la disco, si ei pupa o fata , si ei simt uneori ca nu sunt intelesi de parinti insa, nu trec la extreme.

stii de ce? pentru ca au ceva creier in cap, pentru ca au alte preocupari decat cele de a pierde timpul aiurea, mimand activitati intelegente , pentru ca in educatia lor nu s-a gresit, pentru ca nu sunt feciori de bani gata carora li se permite orice, pentru ca au simtul masurii si ridicolului.

nimeni nu se naste invatat insa, educatia se face incepand cu primii ani . aici nu e vrba de ajutor ci de masuri luate in primul rand de parinti

si chiar. vorba ecoului. daca li se da lame, chiar se taia? raspunsul e clar, nu. ca nu-s prosti. sunt specialisti in santaj sentimental. isi joaca parintii pe degeta ca pe papusi amenintarile si santajul asupra familiei si nu numai sunt partea lor forte.

nu o sa vedeti niciodata un copil care se intretine singur la o scoala, muncind pe rupte , ca devine emo. si el e in cautare de identitate, si el e suflet dar, nu cu tepi pe cap, nu cu haine negre, nu bantuind noaptea prin cimitire, nu scriind pe zidurile cladirilr tot felul de ineptii, nu lipsind de la cursuri, nu amenintand ca se sinucide cand i se pune pata, nu drogandu-se sau consumand alcool. oare de ce ?



si_totusi
Postat pe 23 Noiembrie 2008 15:18
Acum realizez ca mesajul meu a fostt un pic cam scortos.....Nu am iesit la pensie, sunt chiar foarte departe de varsta aia.........adica la vreo 35 de ani departare cred......sau mai mult.....Nu mai lucrez in invatamant pentru ca sunt unul dintre cei care s-au saturat de sistem si de greve si imi castig existenta altfel. Cand vorbeam de ajutor ma gandeam la faptul ca atunci cand avem de-aface cu ei sa nu ii mai condamnam asa de tare si, din putinul care ne sta in putinta, sa facem ceva.Ca sunt probleme in familii, ca sistemul de invatatmant e varza...... e limpede pentru toata lumea. Si am mai invatat ceva....putem sa ii cicalim noi pana facem febra musculara la limba ca nu ajungem nicaieri. Cel mai imoprtant este propriul exemplu, modelele pe care si le gasesc ei in oamenii maturi din jurul lor. Nu sunt naiva, stiu ca e o picatura intr-un ocean.... Concluzia ar fii ca eu pledanm de fapt pentru a ne da jos ochelarii de cal si sa ne amintim ca si noi am fost ca ei si sunt convinsa ca fiecare a avut o groaza de intrebari si de cautari.
anima
Postat pe 23 Noiembrie 2008 15:23
Nu contest ca sunt si copii care fac ce se asteapta de la ei, nu contest ca sunt si copii care au o educatie sanatoasa de acasa si, din pacate, sunt tot mai putini. Dar nu situatia lor era in cauza. Medicul nu ii vindeca pe cei sanatosi. Cei cu probleme au nevoie de mai mult sprijin. Nu contest ca sunt si cazuri extreme, sincera sa fiu nu la infractorii juvenili m-am gandit.Daca este sa despicam firul in 4 gasim un infinit de tipologii si de situatii sociale dar, sa fim seriosi, nu sunt foarte multi de bani gata. In sfarsit, nu asta era ideea. Tot ce vroiam sa spun este ca au nevoie de noi. Ca parinti, profesorii, vecini...... sau ce om mai fii pentru ei........
anima
Postat pe 23 Noiembrie 2008 15:39
Oamenii au prostul obicei de a fi diferiti. Poate o fi asta o scapare de-a lui Dumnezeu sau o anomalie a Naturii, insa cert este ca atat de mult conteaza sa "fii altfel", incat pentru unii dintre noi(adolescentii in special) "a fi diferit" devine un scop in sine, un viciu. Si iata ca am rostit cuvantul magic - VICIU. Este "magic" pentru ca el poate sa ne explice si de ce acesti copii sunt niste victime, si de ce si unde gresim noi, "oamenii mari". Un viciu este intretinut de niste traficanti, nu?

Ei bine, iata traficantii! Parerea mea este ca dorinta de "a fi diferit" a acestor copii este speculata si intretinuta in scopuri cat se poate de comerciale, de lucrative de o intreaga industrie in spatele careia se afla minti inteligente si diabolice in a promova si vinde acea "diferenta" vandabila, cea exterioara. Asa ca noi, maturii, ca niste traficanti ordinari, ne erijam in ganditori si formatori de opinie, am deschis fabrici si magazine, care produc si vand haine, muzica, accesorii vestimentare, tatuaje, frizuri, care, cica, te fac diferit. Noi cream spoturi publicitare care preamaresc "diferenta" cu orice pret. Noi suntem cei care cream zeii diferentei, care inventam filozofii ieftine de viata care sa justifice gesturi si atitudini dealfel necugetate, noi intemeiem adevarate religii ai caror preoti ne autopropunem si ai caror enoriasi ni-i dorim pe ei, cei cu mici probleme de adaptare, ale caror suflete le vrem, insa nu mai mult decat banii lor si ai parintilor lor. Industria emo(si a "diferentei", in general) este o afacere de miliarde de dolari anual si nu poate fi combatuta doar aratand cu degetul spre niste copii cum am fost fiecare dintre noi, doar pentru ca ei sunt mai vulnerabili in fata lacomiei tot mai agresive a unor semeni de-ai nostri, lacomie de care noi nu am avut parte. Nu-i putem lasa doar pe ei sa lupte cu aceste excese ale societatii NOASTRE.

Deci, precum sirenele camarazilor lui Ulise, si noi ii chemam si-i amagim pe acesti copii indemnanndu-i sa paraseasca drumul cel bun pentru a-si goli buzunarele in conturile noastre, promitandu-le in schimb "diferenta vesnica". Si, tot ca in Iliada, cineva ar trebui sa le astupe acestor copii urechile cu ceara cel putin pana termina de navigat pe Marea Adolescentei. Cine sa o faca? Cine este vinovat ca nu o face?
Ecoul
Postat pe 23 Noiembrie 2008 19:24
Eu cred ca cei care pun intrebari de genul acesta sunt in afara vietii si a existentei in sine. Toti am trait in perioada liceului ceva aparte, sau poate numai unii dintre noi, dupa cum se observa pe acest forum, cei care sunt pregatiti sa infrunte viata si sa isi educe copiii. Da, recunosc, si eu am fost o rockerita rebela in liceu, care se imbraca in negru si citea filosofie si era neinteleasa si suferea... Asta nu m-a impiedicat acum sa am doi copii super reusiti, sa fac o facultate foare buna cu bursa de merit, sa am un sot misto, inca pletos, sa mai mergem in cate-un bar de rockeri seara, cand avem cu cine lasa copiii, sa ascultam muzica rock in masina si seara, la un pahar de vin, cand dorm copiii, sa citesc lucruri frumoase despre viata, sa scriu inca poezii,etc. Asta este parte din viata, va doresc tuturor sa va dati jos ochelarii de cal pe care vi-i puneti singuri, nu toti oamenii sunt la fel, obisnuiti-va, oameni maturi ce sunteti! Nu am fost creati dupa aceleasi tipare de sensibilitate! Incercati sa intelegeti lucrul acesta, pana nu va fi prea tarziu pentru bietii copii emo, care au devenit o problema din cauza voastra!

Postat pe 17 Decembrie 2008 09:31
Nu inteleg un lucru...chiar nimeni nu a citit intrebarea care suna cam asa"Ce faceti cu copii care sunt emo sau cu copii care au prieteni emo"...nu a cerut nimeni disertatii pe aceast sebiect si nici opinii personale ci pur si simplu ca poate fi facut de un parinte in cazul copiilor care au prieteni emo pentru a nu fi influentati si ei si ma refer in special la cei care nu inteleg acest curent.
mimosa
Postat pe 17 Decembrie 2008 17:00
De la: mimosa, la data 2008-12-17 17:00:13Nu inteleg un lucru...chiar nimeni nu a citit intrebarea care suna cam asa"Ce faceti cu copii care sunt emo sau cu copii care au prieteni emo"...

Tu nu intelegi mult mai multe lucruri, lucruri printre care cel mai mic este ca nu intelegi ca noi nu intelegem neintelegerile tale.
De exemplu nu ai inteles ca nu copiii asa-zisi emo sunt problema, ci PARINTII lor au o mare problema de comunicare cu propriii lor copii. Nu stiu ce fel de mama esti, insa cum esti ca sotie imi pot da usor seama din urmatorul citat dintr-o postare de-ale tale(iar mama nu sare departe de sotie, dupa cum aschia nu sare departe de trunchi):
De la: mimosa, la data 2008-11-18 09:02:00
nici daca mar prinde cu unul in pat tot las lua pe nu in brate...ce draga ii coseam un nasture.... crezi el tiar spune si daca da inseamna ca este un prost..scz....dar asta este adevarul

Citandu-te, pot spune si eu "scz....dar asta este adevarul".

In final iti dau un sfat bun, din propria-mi experienta de parinte:iubeste-ti copiii(asta nu inseamna "alinta-i!") si incearca, pe masura ce cresc, sa le fii mai mult prietena si confidenta decat mama. Cu toate ca niciodata nu vor fi zero, scad mult sansele sa ai surprize din partea lor.
Ecoul
Postat pe 18 Decembrie 2008 16:26
De la: mimosa, la data 2008-12-17 17:00:13 ...nu a cerut nimeni disertatii pe aceast sebiect si nici opinii personale ci pur si simplu ca poate fi facut de un parinte in cazul copiilor care au prieteni emo pentru a nu fi influentati si ei si ma refer in special la cei care nu inteleg acest curent.


si aceste pareri despre cum si in ce fel se poate proceda in astfel de cazuri, nu ar fi tot o opinie personala?

in rest, ce zice ecoul .
si_totusi
Postat pe 18 Decembrie 2008 18:17
DREPT DE REPLICA:
Pentru ECOU...
Dupa profil ai 7 ani,dupa Citat favorit
Ca sa pot muri linistit, pe mine mie reda-ma!
tot 7 ani..concluzia...esti un mosneag careia ori i'a fugit femeia in lume ori ai bagat'o in mormant..esti scortos si acru,nu cred ca poate invata cineva ceva de la tine,decat cum sa scuipi si s fi rautacios.
In alta ordine de idei,cum iti permiti sa "vorbesti" asa la adresa mea,probabil tu nu ai "sarit" departe de "trunchiul" mamei tale care probabil era asa cum vezi tu toate femeile,altfel ai fi primit o educatie mai buna si ai fi stiut sa respecti chiar si virtual pe cineva pe care nu cunosti.Ai ramas cu conceptii din 1900 toamna si sigur ai numai prieteni virtuali sau de varsta ta....colegii de scoala primara.
Pentru ceilalti care judeca pe altii fara sa'i cunoasca si fara sa fi discutat vreo data cu ei sa stie ce si cum ,care catalogheza o persoana dupa o intrebare ar fi bine mai intai sa gandeasca si pe urma sa "vorbeasca".
Sfat:gasiti pe net pe inseamna "emo" pentru cei ce nu cunosc informati'va si pe urma sa va da'ti cu presupusul.
Cu toate acestea va doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi voua si nu uitati ca si voi sunteti oameni.
mimosa
Postat pe 20 Decembrie 2008 08:28
mai cristina rea...mai bn taci....tokio hotel NU SUNT EMO...ce iti e asa de greu sa intelegi pe cuv meu ca ma scoti din draci....

Postat pe 25 Ianuarie 2009 18:56
Tokio Hotel n-or fi emo , dar cei care ii asculta sunt.
Ce as face eu intr-o atare situatie? As fii prietene nu numai cu copiii mei ci si cu prietenii lor.Asta asa, ca sa ma introduc in gasca lor si sa vad ce le trece prin cap.
Stiu ca veti spune ca ei nu m-ar primi dar credeti-ma stiu eu niste metode....
Aemulus
Postat pe 27 Ianuarie 2009 00:04
De la: micabis, la data 2009-01-27 00:04:54Tokio Hotel n-or fi emo , dar cei care ii asculta sunt.
Ce as face eu intr-o atare situatie? As fii prietene nu numai cu copiii mei ci si cu prietenii lor.Asta asa, ca sa ma introduc in gasca lor si sa vad ce le trece prin cap.
Stiu ca veti spune ca ei nu m-ar primi dar credeti-ma stiu eu niste metode....

Cred ca esti singura persoana care a atins intrebarea mea...intradevar sunt n metode de a te face prieten cu cei din preajma copilulu,.unul si cel mai simplu de ai permite sa vina acasa la copilul tau este primul pas,ca sa zic asa,restul depinde de parinte si de felul cum abordeaza situatia.
Celelalte persoane nu au facut decat sa judece paritii si copii lor dar si sa aduca apelative la acestia.
Cred ca daca postam o intrebare despre sex se dadeau 1000,cel putin,de idei si comentarii strict la obiect fara sa para cuiva deplasata intrebarea sau persoana care a postat'o.
mimosa
Postat pe 27 Ianuarie 2009 16:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
copiii- sensul vietii noastre 474 De la: crina86_c 9 Iulie 2010 01:18
imunitate copil 2 ani 13 De la: garbo_446242 20 Aprilie 2017 09:58
doctor homeopat 3 De la: Lory07 16 Mai 2012 19:33
Miting impotriva cainilor maidanezi! 134 De la: b727ana 30 Septembrie 2013 18:25
o mama pe cale sa-si creasca singura copilul 44 De la: garbo261975 31 Ianuarie 2012 15:59
Setari Cookie-uri