FIV cu ovocite donate, da sau nu?

Tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite donate este o solutie, o nadejde sa dai nastere la un copil absolut sanatos. Prietena mea foarte mult timp a pierdut gandindu-se cum sa procedeze, cum va fi mai corect din toate punctele de vedere, dar..la urma urmei a facut cum sa fie mai bine pentru bebelusi si familia ei.
Insarcinata pe cale naturala nu putea ramane, deci a fost nevoita sa se adreseze medicului specialist in infertilitate. A facut in Romania 2 FIVuri cu ovocitele proprii , dar au esuat.
Cu timpul sa mai linistit cu sotul. Cand au ajuns la clinica din Ucraina medicul a propus tratamentul de stimulare pentru a face FIV mixt, dar ea nu a dorit.
A facut doar cu ovocite donate din cauza problemelor cu sanatatea. Pe zi ce trece isi pierde vederea. Medicul oftalmolog a spus ca este o boale genetica care se poate transmite la copii. De aceea ea este BRAVO ca si-a aparat copilul de astfel de boala datorita ovocitelor donate (donatoare 100 la 100 sanatoasa).
Dupa experienta prietenii mele spun DA la FIV cu ovocite donate!!!
garbo_469686
Postat pe 19 Iunie 2017 16:59
Da la FIV cu ovocite donate.
Dar fetelor vreau mai multa informatii sau detalii unde e rata de succes mai mare???
Nu vreau sa arunc bani in vant!!!!

Am auzit de o clinica la Kiev, dar nu inteleg de ce deschis nu e promovata la noi in tara, doar sunt ca si noi o gramada de cupluri infertile
garbo_470930
Postat pe 11 Iulie 2017 16:33

Dumnezeule Mare!
Mai ramine ca 'eminentzele' astea sa caute ovule de prasila pina si aici, pe Garbo!


Chiar n-are nimeni pe-acasa vreun stoc de ceva ... 7.62 nefolosite?!?


garbo101426
Postat pe 11 Iulie 2017 18:08
Da. Nu vad chiar mare tragedie in aceasta!
garbo_471112
Postat pe 17 Iulie 2017 16:08

Chiar asa, 'eminentza', chiar asa!


Ca tragedie se pare ca nu poate fi decit in capul tau, mai ...'furor'!


garbo101426
Postat pe 17 Iulie 2017 17:18
Da! Da! Da!
De ce nu?? Ce trebuie sa umbli ca un animal sa plangi fara copii, nu e mai bine sa mergi intr-un pas cu medicina si sa te foloseti de noile tehnici de reproducerea umana?!
garbo_471289
Postat pe 20 Iulie 2017 15:05
De la: garbo_471289, la data 2017-07-20 15:05:51Da! Da! Da!
De ce nu?? Ce trebuie sa umbli ca un animal sa plangi fara copii, nu e mai bine sa mergi intr-un pas cu medicina si sa te foloseti de noile tehnici de reproducerea umana?!



Serios???

Nu zau, chiar asa?!?

Eu cred ca cea mai 'in pas' cu natura umana si mai superba 'tehnica' in acord total cu aspiratiile umanitare ale omului este chiar...

...ADOPTIA, 'eminentza' !


Care e absolut gratis!


Singurele probleme sint date doar de faptul ca trebuie sa ai multa rabdare (c-asa-i cu birocratia la romani!) si sa fii in mod demonstrabil...

...ABSOLUT RESPONSABIL !


Ceea ce e cel mai greu la romani...

garbo101426
Postat pe 20 Iulie 2017 15:15
E ok atunci cand ai posibil sa te adresezi la medici. Cea mai adevarata informatie am gasit-o despre clinica de reproducere Biotexcom din Kiev. Este amintita aproape in orice topic si criticata atat de bine cat si de rau
Dar se mentioneaza rezultatul Au o baza vasta de donatoare si ai de unde alege
garbo_471667
Postat pe 27 Iulie 2017 09:40
garbo_471653 nu va fi achiar cum va ganditi!
Sarcina o duci singura si vei simti toata bucuria ca mama. Nimeni nu te va judeca asa cum sunt judecate femeile care apeleaza la clinica din Kiev pentru mama surogat
Mai ales tratamentul de FIV cu ovocite donate nu este atat de costisitor ca alte programe de reproducere, inschimb este dureros si implica un drum greu. Injectiile intramusculare sunt dureroase si necesita rabdare pentru un rezultat pozitiv. Bafta
garbo_472013
Postat pe 3 August 2017 09:55


Bai, fetelor cochetelor, voua nu va provoaca absolut deloc migrene aceasta funciara a voastra...

...PROSTIE ?!?





garbo101426
Postat pe 3 August 2017 16:11
salut..este promovata ,straniu ca nu ai auzit.asta este siteul lor,au chiar si un numar romanesc de contact http://www.mamasurogat.net/
Si eu ii analizez . ceva nu functioneaza la noi.analizele parca sunt ok,la mine un pic ovarelele nu functioneaza la cote maxime.am trimis la ei pachetul de analize si astept un raspuns.mi-a placut atitudinea fetei cu care am vorbit,initial am vorbit in engleza ,insa mau intrbat de unde sunt si m-au redictionat catre un coordonator care vorbeste romana.este usor asa,deoarece in englez cam greu cu medicina
garbo_471654
Postat pe 8 August 2017 22:55
Si daca ele-ar functiona
Copiii ar fi teferi?
Ca din rahat turcesc cu apa
Nu pot iesi luceferi.
garbo_023578308
Postat pe 8 August 2017 23:00
Matusa mea a adoptat si nu este bucuroasa. E verisorul meu, oficial (in acte), dar cand stiu cate indura maica-sa de la el... sarmana! Cred ca daca s-ar intoarce timpul nu ar mai vrea sa adopte.
Nu l-a lasat sa moara ca el acum sa nu o lasa sa traiasca! Ii ia ultimii bani pentru paine si isi cumpara tigari, pleaca cu baietii si vine dimineata cu fete acasa. Doarme cu alea pana pe la ora 1 ziua si tot asa. Inca matusa trebuie sa gateasca si sa ii hraneasca si `iubitele` lui.
Daca ii spune ceva tipa la ea si chiar a lovit-o de mai multe ori. Nu vrea nimic sa lucreze si mereu o gaseste vinovata pe ea.
Cel mai bine e sa ai copilul tau... Oricat de greu e...
garbo_472689
Postat pe 16 August 2017 16:27
Multi si ... muntzi de stupizi si stupide care considera ca al lor caz particular din familie este exemplul suprem bun de urmat sau de neurmat!

Cum sa le explici ignorantzilor astora sociali - cu statisticile in fatza - ca procentual vorbind, proprii si naturalii copii sint mai de plins decit cei infiatzi?!?

Bref, ai mai multe sanse sa faci tu, cu propriul tau ADN, un nemernic care sa-ti faca tie ca parinte viatza un calvar decit sa infiezi unu' care sa devina el o lepra!
Da' continuam sa negam evidentza si sa ne dam pe noi exemple cu care sa aducem 'argumente' pro sau contra a ceva.

Cit de natarau sa fie cineva ca sa faca asa ceva considerind ca propria lui experientza sau a familiei e in mod automat si ... standardul de aur in domeniu?!?

Personal cunosc (prin natura meseriei) zeci de cazuri de copii infiatzi care au ajuns oameni normali si integri in societate si infinit mai multe cazuri in care propriul copil si-a facut de rusine parintzii, a devenit un paria social sau chiar si-a distrus propria familie!

Intodeauna in mintzile prea putzin dezvoltate la capitolul calitatzi si aptitudini personale, vina este la altii, la ceilaltzi, la oricine altcineva numai la noi insine nu!
Desi istoria, statistica, socio-psihologia si ... zecile de mii de dosare de prin tribunale demonstreaz f. clar ca principala responsabilitate in devenirea copiilor o au in primul rind parintzii.

Naturali sau adoptivi, deopotriva!...

Iar cei care au fost ca si copii sau adolecenti iresponsabili cu propria lor viatza vor fi mai tirziu si ei, invariabil si in mod automat, parintzii iresponsabili ai altei...

...generatzii de iresponsabili!

Asta e natura noastra umana, divina, darwina si teribil deee...

...kre(sh)trina!

garbo101426
Postat pe 16 August 2017 17:28
Am inteles ca este foarte dureros acest tratament..Imi poate impartasi cineva din experienta proprie?Ce se administreaza,ce preparate...?De unde le procur.?Am citit pe alte forumuri de decapeptyl si menopur..Iai in greutate mult dupa aceste tratamente.?Am obosit deja de injectii,insa trebuie sa merg pina la capat..Unde ati facut fiv cu ovule donate si de ce ati ales clinica data?Vas fi recunoscatoare daca o sa va impartasiti cu experienta
garbo_471654
Postat pe 16 August 2017 23:24
sunt de acor cu tine..cel putin daca la maturitate o dai in bara stii ca este vina ta si genele tale.pina la urma care copii ajung la orfelinat?a caror parinti nu stiu decit sa bea si sa faca copii pe betie..sa fim seriosi..deja cum le este norocul.daca dau peste educatori care stiu sai educe reusesc in viata.cunosc multe cazuri care siau intemeiat familii fericite,si sunt parinti iubitori.dar totusi nu as risca.mai bine incerc tot ,iar adoptia sa fie ultima sansa.dar si legislatia este cu lacune ce tine de adoptie,asa ca ma abtin sa comentez mai departe
garbo_471654
Postat pe 17 August 2017 00:09
De la: garbo_472689, la data 2017-08-16 16:27:43Matusa mea a adoptat si nu este bucuroasa. E verisorul meu, oficial (in acte), dar cand stiu cate indura maica-sa de la el... sarmana! Cred ca daca s-ar intoarce timpul nu ar mai vrea sa adopte.
Nu l-a lasat sa moara ca el acum sa nu o lasa sa traiasca! Ii ia ultimii bani pentru paine si isi cumpara tigari, pleaca cu baietii si vine dimineata cu fete acasa. Doarme cu alea pana pe la ora 1 ziua si tot asa. Inca matusa trebuie sa gateasca si sa ii hraneasca si `iubitele` lui.
Daca ii spune ceva tipa la ea si chiar a lovit-o de mai multe ori. Nu vrea nimic sa lucreze si mereu o gaseste vinovata pe ea.
Cel mai bine e sa ai copilul tau... Oricat de greu e...



Ce spui tu... e mai bine sa ai copilul tau, bun sau rau, pt. ca ai tine la el oricum, ceea ce nu-i cazul cu unul adoptat ... matusa ta a facut doar o pomana, in care nu pus disciplina si nici suflet, iar efectele educatiei asteia se vad acum. Intr-adevar, cum spune 426, teribil de darwin... si de urat, as adauga.
Damiana_Sararu
Postat pe 17 August 2017 08:43
sigur ca da.de ce nu??/daca este sansa reala sa devii parinte..hai sa fim seriosi?chiar daca e doar pe jumatate al tau,in schimb vei simti bucria de a fi insarcinata,de a vedea cum se dezvolta o noua viata in tine..trebuie sa fim recunoscatori ca medicina evolueaza si sa profitam de ast.este o sansa reala pentru cuplurile care lupta cu infertilitatea.probabil doar acei care nu stiu cei aceasta boala,ar fi impotriva.iar pina la urma nu mai trebuie sati cunoasca toata rudenia cum ai ramas insarcinata,in caz ca te ingrijoreaza gura lumii
garbo_473087
Postat pe 23 August 2017 13:35
si eu am auzit ca tratamentul fiv cu ovule donate este indicat chiar daca poti concepe natural,pentru a proteja copilul de careva boli genetice.insa in cazul acesta copilul va apartine doar pe jumatate.daca stai sa te gindesti mai bine asa decit cu careva malformatii.mama,cit mai evolueaza medicina.pe mine ma bucura acest fapt,deoarece toate aceste tratamente sunt o sansa reala pentru cuplurile care lupta cu infertilitatea.si sunt multe din pacate.statistica nu bucura cu nimic.nu stiu daca la noi in romania se face legal,paremi se nu.in schimb am observat ca se promoveaza activ in cehia,ucraina,spania,unde legislatia permite acest lucru
garbo_473087
Postat pe 29 August 2017 12:29
am 43 de ani ,de la 39 de ani nu mai am ciclu , am facut tratament de la endocrinolog cu cycloproginova, dufaston , ciclul nu mai vine si pace

azi am primit rezultatele analizelor ft4 1.26 ng/dl, tsh 1.083 microUI/ml si tsh 150.00 mUI/ml

ce e de facut? solutii ? Sunt sanse la FIV cu ovocite donate?

cu deosebita consideretie si respect., multumesc anticipat
garbo_474001
Postat pe 6 Septembrie 2017 17:00
cu asa indici ,nu prea cred ca ai sanse.oricum apeleaza la o clinica specializata in fertilitate ..cel mai bine peste hotare.incerca ucraina.la kiev este clinica biotexcom.avantajul la ei este ca chiar daca nu resusesti sa ramii insarcinata prin metoda fiv cu ovule donate poti opta pentru mama surogat.alta parte in europa nu gasesti,doar ucraina si rusia.la rusi este mai scump,si la ei mama surogat se inscrie iin certificatul de nastere a copilului.dar nu disperati,incercati tot ce va ofera medicina in ziua de astazi.pentru zimbetul propriului copil trebuie de rasturnat si muntii
garbo_471655
Postat pe 6 Septembrie 2017 23:29
De la: garbo_471667, la data 2017-07-27 09:40:25E ok atunci cand ai posibil sa te adresezi la medici. Cea mai adevarata informatie am gasit-o despre clinica de reproducere Biotexcom din Kiev. Este amintita aproape in orice topic si criticata atat de bine cat si de rau
Dar se mentioneaza rezultatul Au o baza vasta de donatoare si ai de unde alege
Cococo
Postat pe 6 Septembrie 2017 23:54
De la: garbo_023578308, la data 2017-08-08 23:00:51Si daca ele-ar functiona
Copiii ar fi teferi?
Ca din rahat turcesc cu apa
Nu pot iesi luceferi.



hai fii serios,omule..daca nu te priceri o iota in medicina,stai si fumeaza in colt...ce sa aiba copilul,omule?daca provine din acelasi material genetic cca si cum ar fi pe cale naturala..fiv ul deseori se recomanda si cuplurilor care pot transmite boli grave genetic copilului.asa ca copii se nasc perfect sanatosi.mai documenteza-te inainte sa sari cu gura..mai enervat la culme
garbo_473087
Postat pe 11 Septembrie 2017 12:26
De la: Cococo, la data 2017-09-06 23:54:39
De la: garbo_471667, la data 2017-07-27 09:40:25E ok atunci cand ai posibil sa te adresezi la medici. Cea mai adevarata informatie am gasit-o despre clinica de reproducere Biotexcom din Kiev. Este amintita aproape in orice topic si criticata atat de bine cat si de rau
Dar se mentioneaza rezultatul Au o baza vasta de donatoare si ai de unde alege



nici nu stiu ce sa cred uneori...vroiam sa plecam la cehi sa facem fiv,insa vad foarte bune recenzii despre Biotexcom.,Unicul minus am inteles ca programeaza foarte, multa lume si e aglomerat.Ca medicii nu cunosc engleza bine si cam deranjeaza.cum o sa comunicam acolo ca eu rusa no cunosc,ucraineana nici atit..galagia si restul nu ma deranjeaza ci rezultatul finali sa fie doua liniute pozitive la test))preturile as zice ca sunt mai accesibile ca la cehi si este deja totul inclus.pe cind la cehia trebuie sa achiti una ,alta,de cazare si transport trebuie sa a grija...ce ma sfatuiti?sunt in dilema../
garbo_471654
Postat pe 11 Septembrie 2017 12:35
De la: garbo_471653, la data 2017-09-13 23:10:32
De la: garbo_472013, la data 2017-08-03 09:55:52garbo_471653 nu va fi achiar cum va ganditi!
Sarcina o duci singura si vei simti toata bucuria ca mama. Nimeni nu te va judeca asa cum sunt judecate femeile care apeleaza la clinica din Kiev pentru mama surogat
Mai ales tratamentul de FIV cu ovocite donate nu este atat de costisitor ca alte programe de reproducere, inschimb este dureros si implica un drum greu. Injectiile intramusculare sunt dureroase si necesita rabdare pentru un rezultat pozitiv. Bafta



Iti multumesc mult pentru incurajari.Asa si am facut,miam facut si programare la Kiev dejapentru inceputul lui decembrie.Dupa ce am citit mai multa info despre Biotexcom si ceea ce face am zis ca se merita.O sa trec si peste tratament cu brio ca am ainteles ca e tare dureros ,insa stiu ca se va merita.Cele care ati facut la ei,ce implica un tratament pentru fiv ?Ce vi sa administrat?Ati procurat voi medicamentele sau vi leau acordat acolo?mersi mult


buna .ca sa intelegi nui e chiar floare la ureche un tratament fiv.initial faci stimulare hormonala.eu am luat gonal-f pentru a facilita eliberarea unui ovul din ovar (ovulaţie) la femeile care nu au ovulaţie datorită unei slabe secreţii de gonadotropine (FSH şi LH),ca in cazul meu.Ca reactii avderse aveam ameteli si stari de voma.Deci o ora stateam intinsa si nimeni sa nu ma deranjeze.Eram foarte iritata.Faza e ca si donatoarele exact aceleasi proceduri si tratamente le fac.Eu cind ma gindesc sami dea milionae ca nu mai fac inca odata.Cred ca totusi tine de organismul fiecarei femei.Asa sunt eu mai fricoasa de fire si fac panica din nimic.Nu vreau sa va descurajez doar sa fiti un pic pregatita.Este ca si cum te duci sa nasti prima data si si se spune va ca durea insa habar nu ai cit
garbo_474670
Postat pe 14 Septembrie 2017 23:18
salutare...impartasesc si eu experienta mea datorita fivului.
deci am 37 de ani si 7 cicuri de fiv facute in ultimii 10 ani(((sunte epuizata total.ajunsesem la un moment ca nu mai vroiam copii..toate acceste chinuri sunt mai mult pentru sot,ins am impresia ca ar fi mai bine sa-l las sa plece si sasi vada de viata.doar ca el nu vrea.ne iubim foarte mult si suntem unul pentru altul.intr-adevar sunt niste proceduri dureroase ,mai ales injectiile..am primit gonal si progesteron daca nu ma gresesc.am adaug si in kg insa imi revin incet cu incetul.mesajul meu nu este sa va descurajez ci despre a intelege ca este un proces dureros atit fizic cit si moral.cind ajungi dupa fertilizare peste 2*4 saptamini si vezi test negativ,iti zmulgi parul din cap
garbo_471655
Postat pe 16 Septembrie 2017 22:22
7 fivuri?seriosssss? poate e problema in ovule tale ?toate fivurile asa au fost sau ai facut si cu donate?la citi bani ai cheltuit si nervi apelai la o mama surogat.nu este nici acum tirzu..imi pare foarte rau..reisese ca sunt o norocoasa.am facut si eu fiv si mia reusit din prima.intyr-*adevar tratamentul nu este cel mai usor dar se merita...multa bafta va doresc
garbo_475030
Postat pe 20 Septembrie 2017 23:13
Buna fetelor??Am efectuat 3 FIV-uri cu ovocite donate, doua FIV-uri cu ovocite proaspete rezultand sarcini gemelare dar am suferit doua avorturi spontane ulterior, respectiv un FIV cu embrioni congelati dar fara succes.
La moment sunt interesata de fiv cu ovocite donate. Vreau sa apelem la o clinica din Ucraina. Detalii???
garbo_475117
Postat pe 22 Septembrie 2017 14:53
avem si noi in curind un fiv sa facem.am mai cautat pe net info despre aceasta procedura si am gasit chestii care nu prea miau placut.medicul mia zis sa stau linistita ca totul va fi bine.iata ce ma pune in garda"Procedura nu este deloc simpla. Cu cateva saptamani inainte de recoltarea ovulelor, donatoarea trebuie sa faca un tratament de stimulare ovariana. Momentul ovulatiei este urmarit ecografic si prin analize de sange, iar recoltarea se face sub anestezie, printr-o punctie cu un ac subtire, conectat la o pompa de aspiratie care introduce ovocitele intr-un recipient. Acul poate oricand sa atinga intestinele, vezica sau vase importante de sange care se afla in acelasi loc.Sindromul de hiperstmulara ovariana este una dintre complicatiile procedurii de prelevare a ovulelor. Acesta produce in cel mai bun caz umflarea stomacului si dureri, dar cazurile grave duc la deces."Voi cum credeti?
garbo_473087
Postat pe 24 Septembrie 2017 23:33
De la: garbo_473087, la data 2017-09-24 23:33:17avem si noi in curind un fiv sa facem.am mai cautat pe net info despre aceasta procedura si am gasit chestii care nu prea miau placut.medicul mia zis sa stau linistita ca totul va fi bine.iata ce ma pune in garda"Procedura nu este deloc simpla. Cu cateva saptamani inainte de recoltarea ovulelor, donatoarea trebuie sa faca un tratament de stimulare ovariana. Momentul ovulatiei este urmarit ecografic si prin analize de sange, iar recoltarea se face sub anestezie, printr-o punctie cu un ac subtire, conectat la o pompa de aspiratie care introduce ovocitele intr-un recipient. Acul poate oricand sa atinga intestinele, vezica sau vase importante de sange care se afla in acelasi loc.Sindromul de hiperstmulara ovariana este una dintre complicatiile procedurii de prelevare a ovulelor. Acesta produce in cel mai bun caz umflarea stomacului si dureri, dar cazurile grave duc la deces."Voi cum credeti?


pot sati spun la sigur ca nu e o procedura simpla,de aia conteaza clinica si experienta pe care o au.dar nici chiar asa strasnic nu este cum ai scris tu.pina la urma se face sub anestezie si nu iti revii dupa 4 ore ci vreo 30 minute.procedura de recoltare a ovocitelor este efectuata de medic si nu de un rezident.daca sincer cred ca aceasta informatie a fost mai mult postata pentru a tulbura si dezorienta femeile a caror ultima sansa de a purta un copil este fiv cu ovule donate.
garbo_471653
Postat pe 25 Septembrie 2017 23:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pregnyl 5000 ui 2 De la: nn_oana 22 August 2011 15:11
vreau sa fiu mamica 44 De la: garbo_446242 18 Februarie 2019 07:32
Inseminare intrauterina Gynatal 1 De la: Irina_Oli_1 26 Martie 2016 09:04
vreau sa ma casatoresc cu un barbat care stie ce inseamna ,,,a iubi,,, 62 De la: garbo_495234 14 Decembrie 2018 00:41
Ma ofer mama purtatoare 110 De la: evanjelina 16 Martie 2011 08:43
Setari Cookie-uri