va rog ajutati-ma!!!

Un om auto-pretins inteligent ar fi avut chiar de la inceput topicului buna crestere sa-si impuna autolimitativ ... 'iesirile' in decor si auto-intromisionatul ne-solicitat, ne-provocat, ne-elegant si ne-mernic in postarile sau discutiile celorlalti, 'eminentza'...
Desigur ca toate astea le-ar fi gindit cu mare chibzuiala orice om normal, cu minima educatie si decenta, cu scaun la mansarda cum se spune, cu respect pentru cei mai in virsta si/sau mult mai educati decit ei, cu caracter si, mai ales, cu ... creierii capului la locul lor si in buna conditie de functionalitate...
.
...In mod evident, aici nu a fost cazul.
Absolut deloc!...
garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 12:14
Dragilor, din nou s-a ajuns la un schimb de replici care nu duce nicaieri si nu foloseste nimanui. Ce-ar fi sa lasati la o parte ironiile si sa folositi un limbaj decent? Mai avem putin si vom arata ca in caricatura aceea in care era scris la granita cu litere mari RROMANIA. Dovediti ca sunteti oameni inteligenti (la propriu nu la figurat).
angel_forever
Postat pe 21 Septembrie 2015 12:22
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-21 12:05:53
ancestor=one from whom a person is descended, is only in english,.
For romanian, you have : ascendent, ancestru, stramos, strabun, predecessor, at your choice, ancestor is a mistake in romanian.
Asta pentru toti cei carora le place sa se dea granzi “anglicizind” haotic limba romana, ceea denota o slaba cunoastere a vocabularului acesteia(limbii romane), care din pacate pt. ei, ofera o varietate absolut extraordinara pt. multe cuvinte.
Spre studiu scrierile lui Noica, Eliade, Steinhardt care intr-o romana neaosa au exprimat idei geniale, fara aroganta dar in urma unei culturi acumulate prin ore de studiu in biblioteca, nu pe net.


Mai, ... Boy-tza baiatule, esti de o suficientza absolut monumentala!
Un micro-bibic atit de stupid si dornic a se ambeta din prorpriul ... hau inter-auricular, mai greu mi-a fost dat sa gasesc...
Pune mina, loaza, de citeste scrierile si manuscrisele originale ale marilor carturari, scriitori culti si intii-statori de limba romana! O sa ai niste surprize de o sa-ti treaca efectul ... somniferului inteligentei oricarui adevarat iubitor de limba romana. Somnifer numit chiar ... DEX!
.
De-ai sti tu citi idiotzi din astia dorm perpetuu cu DEX-ul sub perna da' ei, sarmanii, tot n-au ajuns sa afle cum trebuie sa te incheie corect laaa ... sireturile dintre sinapse!
Si au si, vai de mama lor, IQ-ul tot de doi digitzi, perpetuu...
...Aidoma numarului de la pantofi.
.
Mi-era sila, da' acu, studiindu-te mai de aproape, imi stirnesti doar mila...
...Nu insa si compasiune!
.
P.S. Piticutz, mamitzica ta stie cam cu ce te ocupi tu pe net cind nu e acasa sa te supravegheze?
Are, biata femeie, o oricit de mica idee cit de prost crescut, n-simtzit si grobian lasi impresia ca-i fi?!?
Ma rog, nu e doar o impresie, e chiar o certitudine confirmata de insasi ... 'anvergura' diatribelor tale grobiene si jenant ciclotimice...
.
Du-te, mai Boy-tza copile, si fa un dus rece!...
Se duce si jegul (de pe limba macar) si te linistesti si testosteronic...
...Pentru o vreme.
garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 12:38
De la: angel_forever, la data 2015-09-21 12:22:58Dragilor, din nou s-a ajuns la un schimb de replici care nu duce nicaieri si nu foloseste nimanui. Ce-ar fi sa lasati la o parte ironiile si sa folositi un limbaj decent? Mai avem putin si vom arata ca in caricatura aceea in care era scris la granita cu litere mari RROMANIA. Dovediti ca sunteti oameni inteligenti (la propriu nu la figurat).


Angel ai dreptate dar nu eu am pornit razboiul ca sunt pasnica din fire, pina ma enerveaza cutreieratorii de forumuri cu cunostinte acumulate prin lecturarea blogurilor, plini de o aroganta nejustificata cultural.
Daca citesti istoricul acestui razboi vei vedea cine a jignit prima, fara nici o provocare.
Un om destept, cult, cind derapeaza isi cere scuze si continua dialogul civilizat.
Oricum eu am spus ce aveam de spus iar persoana in cauza nu mai exista pt. subsemnata indiferent de zicerile ei, nu de alta dar nu ma cobor chiar atit de jos.
Imi pare rau ca am coborit si pina aici dar, din cind in cind aceste creaturi mai trebuie puse si la punct, ca altfel incep sa se creada un fel de guru culturali si e pacat de cei care mai slab dotati intelectual chiar ii cred pe cuvint, raminind bouche bee in fata unui limbaj ce denota carente crase in ceea ce priveste vocabularul limbii romane si cunostinte etimologice si morfologice pina la nivelul genunchiului braostei, cum se spune.
Eu nu am pretins NICIODATA ca sint super, extra, nemaipomenit de inteligenta culta e.t.c. si nici nu am jignit pe nimeni facindu-l prost decit dupa ce am fost jignita .
Oricum chestia cu "credentialele dialogative" ramine de pomina, am aratat-o si colegilor care si-au facut cruce, la fel si "ancestor".
Voi citi cu atentie noile propuneri lingvistice, poate facem o nota Academiei Romane in vederea imbogatirii vocabularului cu noi cuvinte, provenite din vocabularul blogaresc daca pot spune asa, si pe urma vai de biata limba romana, o sa ne intelegem numai cu dictionarul in mina sau prin semne.

din partea mea 101426 are reject chiar si din specia umana in general, se poate certa singura pina ii pica fata, oricum dupa limbaj banuiesc ca e "barbat" femeile chiar si cind jignesc o fac mai inteligent, nu ca la usa cortului din satra pe muzica de manele.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:07
De la: Alexandrescu_Ana_Maria_1, la data 2015-09-05 01:29:41buna! am 2 copii (baieti), nu am o casa locuiesc cu parintii care nu il primesc si pe sotul meu si nici socrii pe mine ne paseaza de la unii la altii! sunt insarcinta si as vrea sa dau copilul la orfelinat si sa-l vizitez. nu il pot creste. servici nu mai am ca sunt insarcinata. va rog sa-mi spuneti cum procedez!!!

Sa iei contraceptive!
Si sotul ce pazeste?
Tu stii doar sa faci copii?
AnnaLyse
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:12
De la: Alexandrescu_Ana_Maria_1, la data 2015-09-05 01:29:41buna! am 2 copii (baieti), nu am o casa locuiesc cu parintii care nu il primesc si pe sotul meu si nici socrii pe mine ne paseaza de la unii la altii! sunt insarcinta si as vrea sa dau copilul la orfelinat si sa-l vizitez. nu il pot creste. servici nu mai am ca sunt insarcinata. va rog sa-mi spuneti cum procedez!!!

Traiti din alocatia copiilor?
Atunci veti primi a 3-a alocatie!
AnnaLyse
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:13
Si poate si a 4-a alocatie, mai stii!
Ca de bantuit pe forumuri ai timp!
AnnaLyse
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:19
Sunt cupluri care vor sa adopte un nou-nascut.
Multi au trecut prin experienta FIV fara succes. E un fapt dovedit ca cei cu posibilitati materiale nu au noroc cand vor un copil.
AnnaLyse
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:28
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-19 21:24:20
De la: garbo101426, la data 2015-09-19 14:35:07V-ati intrebat vreodata de ce oare oamenii sint atit de ignoranti, speriati, furiosi sau inconstienti atunci cind aud de ... EUGENETICA?...
De ce 'baga' intotdeauna la inaintare ... morala, etica, drepturile omului sau in mod stupid si nemernic chiar religia atunci cind e vorba de ... up-gradarea si up-datarea propriei fiinte?!?
Sa fie vorba de ipocrizie?...
Sa fie vorba de lipsa de educatie??...
Sa fie vorba doar de natura noastra umana atit de imbecila adeseori???
.
Omul a 'imbunatatit', a modificat si a selectat in toata istoria sa cam tot ceea ce i-a fost util siesi pe planeta asta: cereale, pasari si animale, legume si fructe, etc. A creat chiar noi specii: din orgoliu, din plictiseala sau doar din curiozitate... Ma intriga insa peste masura cum se face ca acelasi om nu e curios deloc sa afle de ce cu toate ca civilizatia umana pare ca evolueaza, in fond ea se adinceste tot mai mult si in tot mai multe crize: alimentara, demografica, sociala, culturala, climaterica, a resurselor si in curind criza crizelor, criza planetara a apei si chiar a aerului...
Realizati ca toate astea se intimpla pt. ca mult prea multi oameni se inmultesc fara masura, control si mai ales ... auto-control???
In loc sa gasim solutii la lipsa de educatie, la saracia datorata si suprapopularii si la neajunsurile unei planete sufocate chiar de prezenta noastra ostila si din ce in ce mai distrugatoare, noi ne 'preocupam' ipocrit si ignorant cu pseudo-sfaturi religioase, cu pansari mizericordioase ale unor fapturi inconstiente si iresponsabile cu viata lor si a copiilor lor si cu aiureli grotesti sau pretins glumete despre cit de destepti sintem noi vs. restul Umanitatii!
In fond vorbim ca sa ne aflam in treaba, nu ca sa gasim si sa oferim solutii. Iar idiotii planetei ii zic chestiei asteia ... SOCIALIZARE!
Nu zau?!?...
.
Dam stupefiant sumedenie de adrese de ong-uri care se ocupa chipurile cu 'protectia' mamelor care au facut in mod iresponsabil copii fara sa se gindeasca la consecintele tragice pe termen mediu si lung asupra lor, asupra propriilor copii sau a societatii care e nevoita sa caute ea solutii mai mereu insuficiente si nepotrivite chiar la problemele ce puteau fi evitate cu mare usurinta daca aceleasi ong-uri s-ar fi ocupat de educatie, planning familial sau consiliere psihologica de cuplu si familie atunci cind trebuia. Adicaaa...
...INAINTE DE PROCREERE !!!
.
Si mai avem tupeul sa vb. despre Big D. celorlalti semeni ca si cum rezolvarea tuturor problemelor pe care chiar noi le-am creat ar sta in ... facutul crucii, tinutul postului, mersul la moaste, spoveditul si impartasitul, ascultatul slujbelor duminicale si ... "cresteti si va inmultiti" ... iresponsabil si fara masura!
Iar eu, ca om, ca cetatean al planetei si ca fiul al aceluiasi Dumnezeu, trebuie sa fiu fortat de inconstienta altora sa-mi pun la dispozitie timp, resurse, efort si vointa pentru rezolvarea unor probleme ce nu imi apartin si care greveaza dramatic atit societatea in ansamblul ei cit si pe fiecare dintre noi, individual...
De ce?...
Pentru ce???...
Si, mai ales, in numele a ce???
Sintem in stare de crime abominabile pt. ca ne simtim - din vina proprie - 'coplesiti' de prezenta si numarul ciinilor de pe strazi, da' dam dovada de o suspecta (de imbecilism, desigur) grija, intelegere, mila si empatie fata de semenii nostri care se inmultesc mai abitir, mai intolerabil si mai greu de suportat chair decit patrupedele fara vina!
Oamenii poarta intotdeauna in ei stigmatul vinei pt. ca poarta si responsabilitatea faptelor lui...
Spre deosebire de animale, oamenii au insa constiinta si liber arbitru. Ambele date noua chiar de Bunul Dumnezeu!
Nu-i asa?!?...
.
Ca sa scurtez dizertatia care-mi pare ca nu ajunge la sinapsele tuturor - chestie de educatie, tolerantza, inteligentza si bun simtz, nu? -, o sa repet ce a spus de curind insusi Papa Francisc. Aproape un profet mesianic al Umanitatii prin atitudinile sale, prin actiunile sale si prin indemnurile cumpatate si rationale, pline de umanism si intelepciune pe care ni le arata noua tuturor. Si va spune asta un crestin ortodox prin nastere, educatie si vocatie...
..."Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei. Acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii... Am încredere totala în Dumnezeu", dar Dumnezeu îţi dă mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzaţi-mi termenul, că, pentru a fi buni crestini, trebuie să fie precum iepurii. Atitudinea asta primitiva este in zilele nostre chiar o insulta adusa Lui!..."
.
Pentru cine habar n-are ce inseamna dpdv educational, cultural si ecleziastic sa fii calugar sau preot iezuit asemeni Papei, ii recomand sa puna mina sa caute, sa citeasca si sa se informeze temeinic; chiar si pe internet.
Si o sa aiba mari surprize...
Si poate o sa si inteleaga de ce timp de aproape 2000 de ani Biserica Catolica n-a vrut cu nici un chip sa aiba in fruntea ei un iezuit!...


Da, ei bine cam bati cimpii mataluta, corect lingvistic, doct in exprimare dar abulic in gindire.
Si cine sa decida cine e OK din p.d.v. genetic si cine nu?
Ce ne facem cu copii “defecti” genetic nascuti din parinti perfect normali ca nu stim niciodata cind o gena o ia razna?
Daca ar fi sa aplicam eugenetica, parintii unor oameni ca Newton, Kant, Churchill, Toulouse-Lautrec, Hawking si chiar Einstein , ar fi fost sterilizati din start ca necorespunzatori genetic. Ar fi fost bine pentru omenire?
Incearca sa-ti raspunzi ca esti fata desteapta si citita si culta, vezi ce-ti spun sinapsele.
Scumpa si nazistii visau la o societate populata de oameni superbi , blonzi cu ochi albastri cu un trup de invidiat si o sanatate beton si doreau sterilizarea ( una din metodele eugeniei) unor grupuri de oameni in functie de rasa, grad de cultura, inteligenta, e.t.c.

E adevarat omul si-a “facut mina” experimentind modificarea genetica pe plante si animale. La ce concluzie s-a ajuns dupa ani de la primele incercari? La faptul ca toate legumele si animalele modificate genetic creaza probleme de sanatate celor ce le consuma. Deci tu ai dori sa largim experimentul si la oameni, OK si daca in urma acestui experiment dupa ani constatam ca si oamenii devin “nocivi” asemeni palntelor si animalelor modificate genetic? Ce mai facem atunci, ii eutanasiem pur si simplu? Waw, asta da umanitate, mersi dar nu doresc sa traiesc intr-o asemenea societate “umana”.
Draga mea, suprapopularea mamei Terra are mai multe cauze si iti enumar citeva:
- eradicarea unor boli care in trecut generau mari molime ce decimau populatia (ciuma, holera e.t.c.);
- cresterea sperantei de viata in ultimul secol de la 50-60 ani la peste 70;
- lipsa conflagratiilor s.a.m.d.
Asa ca vezi tu, faptul ca unii “puiaza” prea mult si necontrolat nu prea are importanta daca e sa analizam studiile demografice serioase, care arata ca Europa par example, are o populatie imbatrinita, stirnind chiar ingrijorari conducatorilor vis-a-vis de asigurarea unor batrineti linistite parinilor si bunicilor nostri
(si care conform teoriei tale ar trebui eliminati dupa incetarea activitatii utile ca ne consuma resursele si asa limitate si mai si trebuie sa muncim pt. a-i intretine dupa ce ies la pensie. Poate dai tu un exemplu cu parintii si bunicii tai si apoi cu tine dupa ce iesi la pensie).
Singurul continent cu o populatie tinara demografic este Africa dar si acolo studiul a relevat ca speranta de viata este scazuta iar numarul deceselor in rindul copiilor este f. mare in comparatie cu batrinul continent.
Lasa filmele americane care arata familia ideala ca fiind compusa din mama, tata si cel putin 2 copii ca nici acolo situatia nu e mai roza, si propaganda unor “destepti” care au descoperit secretul lui Polichinelle in faptul ca unii puiaza prea mult.
Ti-am dat aceste exemple ca sa-ti arat cit de simplist judeci lucrurile.

Cherie, pina si unele animale considerate evoluate, manifesta empatie si isi ajuta semenii aflati
la anananghie (cimpanzeii, lupii, delfinii) creind un fel de ONG-uri in cadrul familiei/haitei lor.
De ce noi oamenii sa ne dovedim mai prejos ca ele si sa-i eliminam pe cei mai putin dotati ?
Problema cu “istetii” ca tine e ca nu-si imagineaza nicodata ca va veni o vreme cind vor avea la rindul lor nevoie de ajutorul societatii, fie datorita virstei fie a unor boli care pot aparea pe negindite.
Cum ai reactiona daca societatea ar gindi in intregime ca tine acum? Te-ai duce singurica pis pis la cimitir ca sa nu mai incarci societatea cu niste cheltuieli inutile?

Si apropos de ciini, daca elimin din societate prin recluziune un om periculos, care provoaca “deranj” semenilor nu vad de ce n-as aplica aceeasi metoda oricarui alt animal care provoaca acelasi “deranj” societatii. Cu ce este mai presus ciinele decit omul?
Iar despre mersul la biserica, este bine din cind in cind sa-l practici si chiar sa mai si citesti Biblia ca poate asa ne dam seama ca sintem niste bieti muritori supusi greselii, infatuarii si prostiei ,
(indiferent de cite clase am absolv it si de cite carti am citit) vorba batrinilor din Ardeal “unde e multa destaptaciune e si prostie”.
Si pe urma daca esti crestin, respecti regulile si cutumele crestinismului, care incumba mersul la biserica, rugaciunea, crucea, spoveditul, impartasitul , altfel te poti numi oricum (teist, liber cugetator e.t.c.) dar nu crestin.

Ai dreptate in ceea ce priveste educatia, ca sa scapam de astfel de cazuri e nevoie de educatie dar ce ne facem ca pt. educatie e nevoie ca societatea ( adica oameni ca tine ca mine ca Vasile, Rotty si Barbo) sa punem la dispozitia societatii mijloacele necesare pt. a o infaptui.
Ce facem mergem mai departe (cu educatia) sau renuntam ca sa nu ne cheltuim energiile si banii ?

P.S.
Papa Francisc “aproape profet messianic”?
Cred ca te-a luat valul, e totusi un preot calugar, ajuns intr-o functie de conducere pentru ca vezi tu pina la episcop sint grade de slujire in biserica, de la episcop in sus sint ierarhii de conducere ca si in ortodoxie.
Si nu poti fi “aproape profet” sau esti sau nu profet.

Si ce este atit de extraordinar la acesti iezuiti? Sint de fapt niste catolici care au adoptat o atitudine mai pragmatica, un apostolat mai activ si s-au implicat mai mult in politica sustinind puterea bisericii catolice neconditionat.
Eu am fost si ramin o mare admiratoare a papei Ioan Paul al II-lea, care si-a inteles si indeplinit cu brio menirea de papa.

P.P.S.
Dizertatie?
Draga mea nu esti cam trufasa tinind cont ca nu ne-ai prezentat nimic deosebit decit niste alegatii menite sa sustina idei personale ?
Credeam ca disertatiile se sustin in mediu academic, stiintific de oameni cu studii academice recunoscute si expertiza in domeniul in care sustin disertatia, nu pe site-uri de socializare, ca raspuns la o cerere de ajutor.
Sinapsele mele imi spun ca nu cunosti definitia disertatiei. Iti recomand cu caldura studiul DEX-ului.





Mai e cazul sa rememoram, ... 'cherie'?!?
Cine a inceput si ce anume, mincinoasa mica si patologica ce esti?!?
Mitomanie nimfomaniaca, sau doar ... confabulatie misandrina?!?
Chiar nu ti-e rusine deloc obrazului ala inadmisibil de grobian pt. o femeie, chipurile?!?
.
...'reject chiar si din specia umana', huh?!?
Ti se pare, 'eminentza', ca ai fi reusit cumva sa te 'tragi' de tot din antropoizii care ti-au fost ancestori? Si ca bine escamotatul deget opozabil de la picioare te-a facut cumva demna de ... homo sapiens habilis?!?
Vai tie, facatoareo de ... cruci!
.
...'bati cimpii', 'abulic in gindire', 'scumpo', 'cit de simplist judeci lucrurile', 'poate dai tu un exemplu cu parintii si bunicii tai si apoi cu tine dupa ce iesi la pensie', 'problema cu “istetii” ca tine', 'iar despre mersul la biserica, este bine din cind in cind sa-l practici si chiar sa mai si citesti Biblia ca poate asa ne dam seama ca sintem niste bieti muritori supusi greselii, infatuarii si prostiei', 'draga mea', 'trufasa', 'ti recomand cu caldura studiul DEX-ului'...
Si nu mai adaug restul postarilor de mahalaua Zabrautzilor...
.
Ale carei euglene bok-o-trofe or fi vorbele astea, muiere fara minte si caracter?...
Asta ca sa rezumam nesimtirea, nemernicia si magaria!
Pseudo-cultura, sferto-doctismul si self-suficientza nici ca mai e cazul sa ne mai obosim cu ele...
Si zi asa, minune 'intelectuala', numai barbatii ... 'e' porci, nu-i asa?!?
Pai cind asculta sau citesc mizeriile uneia de-alde tine nici nu-mi mai e asa de greu de intzeles de ce unii chiar devin astfel...
Habar n-ai, 'excelentza', da' pina si nick-ul de pe forum iti arata ... frustrarea perpetua...
Cumparati macar niste jucarii ca sa nu o iei razna de tot, ... 'cheri'!
Si nu ma refer la ... grebla, galetusa si lopatica...
garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 13:45
" o sa ne intelegem numai cu dictionarul in mina sau prin semne."

Tommy, eu am din intamplare un polonic in mana. Pot sa incep sa conversez ? Promit ca o sa ramana un semn (cucui) pe cinste.
Hai, nu te mai enerva, ca chestia asta se cam intampla periodic pe aici. Din cand in cand scapa cate o /un defect (a) la "botoane" si face valuri.
Rotty
Postat pe 21 Septembrie 2015 14:24
Bineinteles Rotty, dar cu grija ca nu poti sti cit de tare e capul preopinentului si poate ramii fara obiectul "vorbirii" sau fara propinent. Acum depinde ce preferi.
Eu as opta pt. polonic in cazul de fata.

Nu m-am enervat ca nu am de ce, din contra, s-a facut un haloimas in birou de ne-au dat lacrimile de ris vis-à-vis de noua limba romana. Interesanta viziunea si usor apocaliptica vorba unui coleg doctorand, ca sa nu mai spun ca e eliptica de subiect daca nu e exprimat in "credentiale dialogative" vorba unui alt coleg cu un MBA prin alte strainataturi.
Dar ce stiu ei saracii (colegii in cauza).

Propun un nou topic in care sa vedem cit de creatori putem fi in inventarea unor cuvinte cit mai ...cum vreti voi, cu conditia sa le si traducem pt. ceilalti.
Colegii mei deja au niste idei teribile.
De 1 ora ne jucam pe tema asta, noroc ca sefu' e in concediu si ii tine doctorandul locul, el are cele mai trasnet propuneri.
Imi pare rau ca nu ne poti auzi, de mult nu am mai ris atit de mult.
Oricum experienta merita traita, pt. ca nu as fi crezut asa ceva daca imi povestea cineva.

Nu ti se pare ciudat ca in ultima vreme apar tot mai multi ciudati care fac varza topicurile care fie vorba intre noi sint si asa destul de aiurea?
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 14:55
Nu ma mai mira nimic Tommy. Totul pentrui trafic ...nu ?
Super jocul vostru si distractiv. Distractie placuta si o dupa amiaza linistita. Plec si eu la "galere".
Rotty
Postat pe 21 Septembrie 2015 15:09
..."Nu m-am enervat ca nu am de ce, din contra, s-a facut un haloimas in birou de ne-au dat lacrimile de ris vis-à-vis de noua limba romana. Interesanta viziunea si usor apocaliptica vorba unui coleg doctorand, ca sa nu mai spun ca e eliptica de subiect daca nu e exprimat in "credentiale dialogative" vorba unui alt coleg cu un MBA prin alte strainataturi."
.
Inteleg ca ... 'inteligentii' de la multinationale sau de la stat exact asta fac in timpul serviciului: citesc Garbo.ro, nu?
Si primesc 'eminentzele' astea sferto-docte si paralutze pt. ... haloimasul ala, asa-i?
Romani adevarati, mama ei de educatie, caracter sau ... fisa p(r)ostului!
Or sti sefii chestia asta?!?...
.
Nu pot sa nu ma amuz cum ajung toate muhaielele anal-fabete ale netului autohton sa-si dea cu parerea pe teme de limba romana considerind ca marele rahat de MBA prin strainatatzuri o fi cumva vreo diploma in ... ingineria proceselor, cibernetica, neurostiinte, inginerie spatiala ori ... chirurgie pe creier!
Multi natarai... Mult prea multi...
Si mai simt si nevoia sa se simteasca bine, stupizi fiind, in chiar mijlocul ... cuibusorului lor intzesat cu doctoranzi!
Sa lesin de ris, nu alta!...
Ce sa stie si de unde sa stie euglenele ca DEX-ul de la care ... se-adapa to(n)ti insuficientzii e doar un fel de ... crestomatie lingvistica (atit de apocrifa uneori) scrisa pur si simplu din ... alte carti. Da' alea cu adevarat competente in ale limbii romane.
.
V-a atentionat in modul cel mai hotarit, corect si exact chiar profesorul Neamtu, aici pe forum, da' absolut inutil si fara efecte: prostii sferto-docti si self-suficienti nu se simt bine decit cind sint mai multi la un loc ca sa-si faca curaj!
Curaj izovorit din ignorantza si putzinatatea lor cortexala...
.
Bref, cuvintul 'dialogativ', chiar daca nu-l gasesc idiotzii prin DEX, el chiar exista! Ca si foarte alte multe alte cuvinte complicate auzului si proceselor cognitive primitive...
Eu stiu o multime de astfel de cuvinte, mai ales ca limba romana in special e o limba extrem de vie, chiar 'stradala', buna prietena neologismelor da' si foarte refractara la pretioasele rigide indicatii ale sofistilor sai!
Profesorul Neamtu cu siguranta stie si mai multe astfel de cuvinte greu recognoscibile euglenelor, caci DEX-ul nu e ... Biblia limbii romane tot asa cum Sectia de Lingvistica a Academiei Romane nu e ... Dumnezeu pe Pamint!
Iar asta au spus-o si au aratat-o de-a lungul timpului, ori de cite ori 'domnii' academicieni ... o luau la vale, chiar cei 3(trei) corifeii ai limbii romane:
Alexandru Graur, Ion Coteanu si Iorgu Iordan.
Helas!, academicieni si ei...
.
P.S. Sa mai spun cit de jenat ma simt chiar eu atunci cind observ analfabetismul unor ... licentiati, doctoranzi si MBA-isti care sint atit de mici la cap, patrati si-n A4 formatati?
Cel mai concret exemplu il ofera chiar aici una care habar n-are ca 'din contra' nu e ... echipotent cu 'dimpotriva' (si nici nu poate fi folosit in locul acestuia), si ca 'vis-a-vis' nu poate fi uzitat decit in situatii ... de localizare fizica. Geografica adica. 'Vis-a-vis' de limba romana fiind posibil doar in situatia in care eventual primaria ar ... boteza chiar cu numele asta vreo cladire!...
.
Da' daca nu sintem loaze habarnaute, MBA-isti cu limba romana inodata odata cu nodul de la cravata sau fufe groupie-ste ... lingvistic, parca viata pe net nu mai are savoare!
...Nu-i asa?!?
.
Cita amara dreptate are profesorul Neamtu cind spune ca ... "unul ca asta face copii care, probabil, ii seamana."
...Cu siguranta, domnule profesor, nu probabil!



garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 16:51
VIZAVÍ adv. Peste drum (față) în față, în punctul exact opus. ♦ Persoană care se găsește în fața cuiva la o masă, la un bal etc. ♦ Față de..., în raport cu..., în comparație cu... [Scris și: vis-a-vis] – Din fr. vis-à-vis.

Cu toata dragostea. E bine totusi ca ai descoperit DEX-ul asa ca studiaza-l in continuare.

Din pacate mai exista si profesori care isi "iau" definitivatul cu 4 si totusi sint numiti la catedra ca nu au altii mai buni.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 18:33
De la: VasileDinNuc, la data 2015-09-20 21:02:11
De la: Axl_R, la data 2015-09-20 14:18:34unor*


De ce nu merge să-ţi scriu mesaj ?


Nu primesc mesaje.
Caută un mesaj vechi, dă răspuns, o să meargă.
Axl_R
Postat pe 21 Septembrie 2015 19:02
Da, e permis sa rizi, chiar e indicat as spune, sa mergi la sala de sport si sa te destinzi 1 h in timpul programului de lucru, important e sa iti predai lucrarile la timp si fara greseala.
Dar, ca sa lucrezi intro astfel de firma chiar e indicat un MBA, eventual la Stanford University, sa absolvi o facultate (nu de aia in scara blocului) cu medie foarte mare si nu inainte sa iti iei bac-ul, liceul sa fie de regula MV, SF.S, T.V, adica de top, nu de cartier, unde daca nu muncesti pe rupte nu ajungi sa dai bac-ul si de regula la liceele de mai sus toti elevii il iau fluierind, sa vorbesti corect romaneste (culmea) si nu intro franco-british-germano-“ciuciunghezo”-romana, sa cunosti f.f.f. bine engleza si inca o limba straina la nivel mediu.
Si mai ales sa treci de testele lor de la angajare dupa ce indeplinesti toate conditiile de mai sus.
Pe urma poti beneficia de un salariu bun, si tot ce am spus, la care se adauga team building-uri petrecute cu colegii, unde nici nu visezi.
Politica firmei este de prietenie si colegialitate intre TOTI agajatii, inclusiv sefii.
Asa ca scumpa repet, DA, ne permitem sa ridem si sa facem misto cit dorim, pentru ca sintem buni si ne cunoastem valoarea si e nevoie de noi, in ciuda dispretului manifestat de tine.


Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 19:30
Ce expresii!
F bine că seamănă cu mine! Doamne feri să ajungă așa!
Axl_R
Postat pe 21 Septembrie 2015 20:00
P.S.
Cu nick-ul iar ai dat-o in bara.
E numele motanului meu maidanez (cu carnet de sanatate desigur)
in contrapartida cu nick-ul Rotty care e o prescurtare de la Rottweiler o superba rasa de ciini.
Te asigur ca are si jucarii adecvate pt. el, soricei, mingiute e.t.c.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 20:13

P.P.S.

Dialogative nu exista!!!!
.
Exista dialog, dialoga, DIALOGAT, DIALOGATA, DIALOGATE, DIALOGATI.
Dialogative doar daca faci cerere personal, la Academia Romana.

Si cu asta chiar am terminat ca m-am saturat sa tot explic la pereti.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 20:29
Eminenta, care de desteapta ce e, se face ca nu pricepe enorma diferenta calitativa, de valoare si pur cognitiva intre niste ra..turi de MBA-uri - pe care cei din generatia mea, daca acestea ar fi existat pe atunci, le-ar fi mestecat ca pe semintze, cite 3-4 per an - si specializarile pe care i le-am insirat tocmai in speranta ca poate-si da seama ca ne despart niste ani de scoala adevarata (foarte multi) si, ca si in fotbal, nu 'jucam' in aceeasi liga valorica...
Mititica 'sta' la job (caci de fapt cam asta-i tot ce-i in fapt in stare sa si faca pe-acolo) in acelasi timp cu ... 'vislitul' pe Garbo.ro. Si asta la o virsta la care altii invatasera temeinic si de mult ce inseamna respectul pt. munca, respectul pt. altii cit si cel pt. propria persoana...
Da' pt. ca tot am adus vorba de respect - de sine in cazul asta -, ce credeti ca spunea 'onorabila' ... matroana de DEX, astazi pe la ora 13:07?
.
..."Oricum eu am spus ce aveam de spus iar persoana in cauza nu mai exista pt. subsemnata indiferent de zicerile ei, nu de alta dar nu ma cobor chiar atit de jos."
.
Ca sa vezi!...
Cum s-ar spune ... "gura pacatoasei adevar graieste!"
Si dat fiind ca de atunci ... gura nu-i mai tace - cu referire la exact aceeasi persoana pe care crede ea c-o porcaie - nu pot decit sa trag unica concluzie posibila:
Cu sau fara master, cu sau fara MBA, cu sau fara doctorat, prostia tot nu doare!...
Bref, atunci cind ii maninca limba, unii nici cu gindul nu pot evalua cit de jos pot ajunge in viata pe scara propriei micimi, lipsei de masura si a lipsei de valoare. Afisate si public...
.
Cit de stupida poate fi o faptura care se lauda cu studiile colegilor de serviciu?
Cit de lipsita de cuvint si onorabilitate sa fie aceeasi faptura atunci cind isi da singura ... adincimi nefiresti de mici ale 'grosimii' propriului caracter?!?
.
...Cit cuprinde, nu?!?
.
Si zi asa, "nu ma cobor chiar atit de jos"...
Da' mai jos de-atita nu-i asa ca nu-i nici o problema?!?


garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 21:00
Buna seara!

As zice ca este cat se poate de evident ca eu si dra/dna 101426 suntem doua persoane diferite.
Nu suntem nici rude - nici macar prin alianta - nici nu ne cunoastem. Recomand schimbarea randului si a dioptriilor.

Vasile din nuc, dupa ce mi-am aruncat privirea pe cele scrise de dumneata am ramas cu impresia ca este asa un talmes-balmes in mintea si convingerile dumitale, incat iti recomand sa cobori pe pamant. Si cat poti de repede.

Dat fiind ca domnul care nu intelege logica frazei mele este - dupa cum afirma - plecat de mai mult timp din Romania si prin urmare nu cunoaste sintaxa limbii romane, pot spune ca este absolvit de vina de a fi inteles gresit sensul frazei cu pricina.
Nu greselile gramaticale erau problema - de asta am si spus ca-mi calc pe inima - pentru urmasii unei persoane care in ciuda tuturor argumentelor si evidentelor insista ca are dreptate si ca ceilalti gresesc, ci mostenirea acestui tip de comportament absurd, de-a dreptul antisocial si care in diferite situatii de viata poate face mult rau celor din jur.

Domnisoara posesoare de motan negru, a cui este vina ca dumneata, desi faci multe greseli gramaticale, ai trecut si clasa, ai terminat si liceul, ba chiar - deduc - ai absolvit si o facultate!
Exemplific:
"Ca sa fii in postura evreului, trebuie sa manifesti intelegere fata de oamenii si sa-i accepti asa cum sint" Aici ai doua greseli dintr-un foc!
Basca faptul ca nu vad deloc la dumneata vreo intelegere fata de oameni si o acceptare asa cum sunt, ba dimpotriva!
"Dar tu ai inteles un singur lucru, ca Djuvara i-a facut pe TOTI oameni “kretini”." Inca una.

"Tu l-ai pierdut de mult pe 1 iar ultimul 0 nu l-ai avut nicodata asa ca ai ramas cu “00” cred ca-I sti semnificatia.

Dumneata nu stii - asemeni multor altora de pe aici, - cand sa scrii un singur i sau doi i. Scrii cu i din i atunci cand se cere i din a. Nu stii sa pui virgulele, adica sa imparti fraza in propozitii.
"... care cred ca daca citesc titlul unei carti si cuprinsul au prins si idea acesteia.
Ai scris idea cu un singur e, in loc de ideea,si exemplele sunt multe.

Toate acestea se invata la scoala primara si gimnaziu.
Te intreb: cum ai trecut clasa?
Profesorul ti-era ruda? Facea parte din acelasi partid cu mama sau tata? Erai incapabila sa intelegi si sa inveti si in ciuda eforturilor profesorului, nu s-a lipit invatatura de dumneata?
Si atunci cum ai avut acces la scolile exceptionale de care pomenesti, data fiind slaba dumitale pregatire? Parintii au mituit profesorii si dumneata nu te-ai opus, ti-a convenit?

Vad ca-i acuzi pe altii ca "anglicizeaza" limba romana, dar scrii despre domeniul dumitale de "expertiza" ...
Evident ca in limba romana acest termen are alt sens decat cel pe care vrei sa i-l dai dumneata.

La un moment dat am vazut ca i-ai adresat o invitatie foarte eleganta adversarei/ adversarului dumitale, in spiritul bunei intelegeri intre oameni, a unor principii morale inaltatoare, a tolerantei si acceptarii.
Respectiv: mars la cocina! Numai ca ceva nu se potriveste.
Locuitorul cocinei este animalul numit porc. Cuvantul mars folosit ca interjectie nu se adreseaza porcului, ci cainelui.
Vezi dilema? :)
Si imediat dupa ce lansezi aceasta invitatie, scrii ca vei invata sa injuri - desi nu-ti doreai acest lucru -ca sa vorbesti pe limba nu stiu cui, probabil a unuia dintre cele doua animale.
Daca parintii dumitale nu ti-au spus asta,uite ca-ti spun eu, dar cea de mai sus este o injuratura! Sau ti se pare prea usoara, voiai una mai percutanta?

Cata ipocrizie, domnisoara!














Neamtu50
Postat pe 21 Septembrie 2015 21:19
De la: Neamtu50, la data 2015-09-21 21:19:24Vasile din nuc, dupa ce mi-am aruncat privirea pe cele scrise de dumneata am ramas cu impresia ca este asa un talmes-balmes in mintea si convingerile dumitale, incat iti recomand sa cobori pe pamant. Si cat poti de repede.

"Ca sa fii in postura evreului, trebuie sa manifesti intelegere fata de oamenii si sa-i accepti asa cum sint" Aici ai doua greseli dintr-un foc


1. E bine c-ai rămas cu impresia. Cercetează ca mine, şi apoi scrie. Nu cobor nicăieri, mi-este bine unde sunt acum !
2. Observ că scrii despre greşeliie de scris ale altora. Dar la întrebările mele când răspunzi ?
VasileDinNuc
Postat pe 21 Septembrie 2015 23:37
Domnule professor,
In legatura cu a avea expertiza , cred ca va dati seama ca este un calc semantic(barbarism).
In franceza veche cuvintul expertise avea doua sensuri, unul pe care il are si astazi celalat sens insemna “abilitate, experienta”. In franceza cel de-al doilea sens s-a pierdut insa a ramas in engleza unde a fost preluat cuvintul.
In ultimii ani in limba romana este folosit si al doilea sens din ce in ce mai mult din necesitatea de sublinia pregatirea deosebita a unui om intr-un anumit domeniu si probabil va fi acceptat ca atare si de mediile academice dupa ce se va constata utilzarea larga a noului sens .
Deja in mediul meu de activitate orice sef te intreaba ce expertiza ai.
Dar retineti acest cuvint deja exista in romana, numai sensul lui se imbogateste cu valente noi imprumutate din alte limbi, aici engleza .
Cit despre reprosul ca preopinentii mei “anglicizeaza” limba romana este perfect justificat.
Cuvintul “ credentiale” NU exista in limba romana.
In engleza credentials inseamna a-i da cuiva un certificate de autoritate.
In domeniul IT inseamna pe scurt desemnarea unui nume de utilizator si o parola pt. a accesa o anumita aplicatie publica. Profesionistii in domeniu folosesc varianta engleza nicidecum varianta romanizata fortat.Fiind un termen tehnic pt limba romana, cred ca varianta impusa de specialist e cea buna.
Daca ar fi sa-l traducem pe intelesul tuturor ar insemna certificat de acces.
La fel si ancestor e tot un cuvind englezesc care se traduce in romana prin stramos care la rindul lui are mai multe sinonime printer care si antecesor . Deci corect in romana e antecesori nu ancestori inexistent in romana.
La aceste exemple m-am referit in legatura cu “anglicizarea” fortata a limbii romane, dar mai sint si multe altele folosite la fel de aiurea.
Dialogative este pur si simplu un cuvint italian.
Dupa cum am mai spus in romana exista variantele dialog, dialogat, dialogati, dialogata, dialogate.

In rest, pt. greselile de scriere imi fac mea culpa si mi le asum chiar si pe cele pe care nu le-ati observat dar pe care eu le-am descoperi recitind ceea ce am scris pt. a vedea cit de grav am jignit.
Cu toata stima, fata de limbajul folosit de 426 (inclusiv amenintare si referire la parinti), am fost mic copil.
Singurele cuvinte mai dure folosite fiind abulic si “isteata” .
Cititi postarile celeilate parti si trageti concluziile de rigoare.
Oricum hotarirea de a intrerupe “dialogul” este definitiva . Limbajul dezvoltat in timp de 426 e de neacceptat.

Tommy_Boy
Postat pe 22 Septembrie 2015 00:29
" As zice ca este cat se poate de evident ca eu si dra/dna 101426 suntem doua persoane diferite.
Nu suntem nici rude - nici macar prin alianta - nici nu ne cunoastem. Recomand schimbarea randului si a dioptriilor."

Dioptriile sunt in regula, dar m-am mutat in randul intai si vad mai bine. Deci dom` profesor, nu suna mai bine daca nu repetati acel "nici" de doua ori in aceeasi propozitie ? Ca sa nu mai zic ca in loc de liniute s-ar fi cuvenit a fi paranteze. Cam asa " (...........) ". Pe vremea mea, orice profesor de limba si literatura romana m-ar fi apostrofat serios pentru asemenea greseli. Dar ma rog, s-au schimbat mult vremurile de cand am plecat din tara... Acum sunteti preocupati sa "imbogatiti" limba romana cu tot felul de "strainisme" dupa cum observ.
Cred ca e cat se poate de relevant ceea ce recomand eu. Zi buna.

Rotty
Postat pe 22 Septembrie 2015 08:05
Vedere selectivă.
Dacă cântăm în ac. orchestră î, e corect în loc de â.
Dacă nu, e greșeală.

Ne legăm de o virgulă, dar noi nu trebuie s-o folosim corect. ''Daca parintii dumitale nu ti-au spus asta,uite ca-ti spun eu, dar cea de mai sus este o injuratura! Sau ti se pare prea usoara, voiai una mai percutanta?''

Spațiu (space) după...
Să mă leg de scame.



Axl_R
Postat pe 22 Septembrie 2015 08:49

Buna Rotty .
Mai sint si altele dar ma abtin.
Iar limbajul este departe de cel al unui profesor de romana.
Se vede spiritul de gasca cu 426.

Apropo dom' profesor, scoaterea din context este o dovada de rea vointa si de reinterpretare a mesajului meu dupa bunul plac.
Cu tot respectul.
Tommy_Boy
Postat pe 22 Septembrie 2015 09:33
Buna Tommy
Eu o las balta. Oricum, fiecare pasare pe limba ei piere (vorba proverbului).
Rotty
Postat pe 22 Septembrie 2015 09:42
Ai dreptate.
Oricum ramin la convingerea mea ca 426 este barbat.
Am gasit un "postator" cu aceleasi expresii injurioase atunci cind cineva indrazneste sa-l contrazica si pe alte site-uri dar acolo recunoaste deschis ca e "hombre".
Nu prea cred in coincidente.
Tommy_Boy
Postat pe 22 Septembrie 2015 09:47
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-22 09:47:41Ai dreptate.
Oricum ramin la convingerea mea ca 426 este barbat.
Am gasit un "postator" cu aceleasi expresii injurioase atunci cind cineva indrazneste sa-l contrazica si pe alte site-uri dar acolo recunoaste deschis ca e "hombre".
Nu prea cred in coincidente.


Nu-i asa ca prostia tot nu doare?!?...
garbo101426
Postat pe 22 Septembrie 2015 11:05
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-22 09:33:59
Buna Rotty .
Mai sint si altele dar ma abtin.
Iar limbajul este departe de cel al unui profesor de romana.
Se vede spiritul de gasca cu 426.

Apropo dom' profesor, scoaterea din context este o dovada de rea vointa si de reinterpretare a mesajului meu dupa bunul plac.
Cu tot respectul.


Cum sa-i explici - si s-o faci sa si intzeleaga pe stupida - ca dupa 'apropo' si inainte de 'dom' profesor' se pune virgula? Intotdeauna!...

Cum sa-i explici, aceleeasi stupide, ca 'scoaterea din context' este un procedeu de sine statator dpdv literar, analitic, filozofic, cultural chiar, etc., etc. - si ca nu are nici un fel de legatura cu reaua credintza? Insasi presupunerea asta vadind exact ... reaua credintza invocata!...
Si nu are nici o legatura fie si pt. simplul motiv ca era vorba doar de o benigna ... SCOATERE din TEXT in scop de exemplificare a lipsei de bun simtz; si de 'marcare' a prezentzei din plin a ipocriziei aceleasi stupide!
Context insemnind cu totul altceva in raport cu 'demersul' prof. Neamtu, 'eminentza'!...

Cum sa-i explici stupidei - pt. a treia oara - ca 'abtzinutul' ala trebuia sa fie o actiune ... premergatoare, anterioara, anticipativa si peremptorie oricarei deschideri a gurii proprii?!?...

Cum sa-i explici stupidei - a patra oara! - ca desi exista in vorbire (si chiar in DEX) ambele forme contrase ale cuvintului 'domn' (adica si 'dom' si 'don'), adevarata, exacta si corecta folosire de catre un om cult, nu ...kool-t!, este doar cea de 'don'? Din motive ce exced prezentul comentariu, da' care pot face cu certitudine obiectul de ... expertiza(sic!) al profesorului Neamtu...

Si, in final, cum sa-i explici stupidei - pt. a cincea oara in aceasta postare -, ca 'apropo', desi exista in DEX, nu e citusi de putin un cuvint romanesc? Si ca e o ... romanizare vulgara dpdv lingvistic (vezi vs. 'anglicizare') a frantzuzescului 'a propos'?!? Si vorbim aici de acelasi 'apropo' pe care Academia Romana nici nu vroia cu destui ani in urma sa-l introduca in DEX pe motiv ca acest cuvint ... NU EXISTA in limba romana! Si sa vezi chestie: poporul insusi, tipul de pe zebra adica, cetazeanul din cartier nevorbitor de ... romana academica caravasazica, si-a cam bagat ce stie el cel mai bine sa-si bage (sorry!) fix in ... idiosincraziile lingvistice ale ... 'poporului' academist!
Bref, Academia, prin Sectia sa de Lingvistica, a fost nevoita sa se conformeze uzantzelor deja 'stradale' (ca sa zicem asa), si a trebuit sa introduca cuvintul - de un barbarism infinit mai mare decit cel presupus al avea cuvintul 'dialogativ' -, in chiar DEX-ul atit de prea des si prea prosteste invocat...

Si - culmea culmilor! -, stupiditatea - stupiditatzilor, stupiditatea ... monument de prostie, ego nemasurat si magarie, este cea in care un ZEROU ABSOLUT are tupeul sa-si imagineze ca 'corecteaza' el un profesor de limba romana chiar la ... limba romana!!!...
Mare-i gradina si gardurile ei sint tot timpul insuficient de inalte.
Sau, vorba bunicului meu, ... "Idiotul este o forma de expresie fundamentala a materiei"...
garbo101426
Postat pe 22 Septembrie 2015 12:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand hainute fetite 0-3 ani 2 De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:18
vand saltea de patut relaxa nou nout 1 De la: pinky 25 Mai 2009 15:22
nu ratati sansa asta...........merita sa incercati 1 De la: crys_1976 25 Ianuarie 2010 19:31
Concurs Piticul Vesel 1 De la: PiticulVesel 25 Septembrie 2008 08:24
vand masuta de infasat ,cadita si suport metalic brevi ,sigilata! 3 De la: chinabuye 9 Mai 2010 14:55
Setari Cookie-uri