va rog ajutati-ma!!!

De la: Axl_R, la data 2015-09-19 22:15:55Cred că mă pitesc în colț și tac.
Mamăăăă! Vă rog ajutați-mă! Asta era topicul.


Te-am spariat ?
VasileDinNuc
Postat pe 19 Septembrie 2015 23:25
Absolut off-topic prin fortza imprejurarilor naturii umane...
.
1. Datorita 'amabilitatii' unor bipezi self-suficienti si sferto-doctzi mi-am adus aminte de ce postez atit de rar pe un site unde totusi sint de foarte multa vreme:
"Charakter ist Schicksal!"...
Adica mai pe romaneste, "Caracterul este Destin!"
Iar daca Nietzsche n-ar fi fost german, ar fi putut constata ... mioritic ca este un loc anume de pe lumea asta unde exista oameni al caror 'destin' este dat tocmai de ... lipsa caracterului!
Si ne mai miram de ce n-o sa fim noi niciodata 'nemtzi'...
.
2. Tot cu ocazia asta mi-am adus aminte si inteleapta zicere a lui Neagu Djuvara:
"Toti oamenii sintem fundamental kretini...
Marea majoritate tine insa cu tot dinandinsul sa fie in mod perpetuu si iremediabil ... kretina profund!"
.
3. Si ca sa nu ... kool-turalizez prea mult spatiul virtual al euglenelor bok-o-trofe, o sa zic si una din intelepciunea simpla, precisa, adinca si extrem de eficace a bunicului din partea mamei, om cu doua razboaie mondiale facute de la un cap la altul, cu arma in mina, numai in 'linia intii':
…”Idiotul este o forma fundamentala de expresie a materiei...
El este chiar chintesenta bunavointei lui Dumnezeu in a ne arata mereu care sint limitele noastre si cit de mult gresim, tot timpul...
Pe idiot nu poti sa-l faci cu nici un chip si niciodata mai putin idiot decit este; e pierdere inutila de vreme si e zminteala a mintii si sufletului...
Idiotul e atit de idiot tocmai pt. ca idiotii isi au rolul lor bine stabilit intre oameni...
Nu incerca sa-l faci pe idiot sa inteleaga nici macar cele mai simple, elementare sau evidente lucruri. Si, Doamne fereste!, nu te stradui sa incerci sa-l ‘schimbi’ cumva:
Idiotul nu va deveni vreodata nici macar cu un mm mai putin idiot decit este (oricite eforturi ai face), iar tu - crezind ca-l ajuti pe cel ce nu poate fi de fapt ajutat -, n-o sa fii in felul acesta nici macar c-o secunda mai destept decit esti!”…
.
4. Care este concluzia finala la acest chiar ultim comentariu al meu la topicul 'propus'?
.
Un batrin evreu se ruga aprig si cu lacrimi in ochi de dimineata pina seara, de luni intregi, la Zidul Plingerii din Ierusalim...
Lucrul acesta a atras atentia mass-mediei si o reporterita a celui mai cunoscut canal de televiziune a fost trimisa sa-l intervieveze pe atit de credinciosul batrin:
- Buna ziua...
Sinteti aici de foarte multa vreme si va comportati cum nimeni n-a mai facut-o vreodata pina acum!... Ce faceti de atita timp?
- Ma rog...
- Da, desigur! Da' de ce o faceti atit de mult?... Pentru ce anume va rugati?
- ...Ma rog sa fie pace pe Pamint si intre toti oameni...
- Doar pentru atit?...
- ...Ma rog si pentru belsug si prosperitatea oricarui cetatean al planetei...
- Frumos, foarte frumos. Da' totusi sinteti aici de dimineata pina seara!?!...
- ...Ma rog si pentru sanatatea mea, a familiei si a intregii omeniri...
- Minunat! Da' stati in picioare, ore intregi, de luni de zile, intr-o caldura ucigatoare!!!...
- ...Ma rog si pentru ca Dumnezeu sa ne dea tuturor intelegere, compasiune si cit mai multa intelepciune...
- Incintator!... Superb!... Cu adevarat inspirational pentru noi toti!... Si care-i rezultatul dupa atita osteneala?!?
- Pai tocmai asta e! Am impresia...
...C-AM VORBIT LA PERETI !!!
garbo101426
Postat pe 20 Septembrie 2015 07:55
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-19 21:42:32Barbo, ai inteles gresit eugenetica.
Eugenetica e o teorie de selectie a oamenilor, care presupune controale parentale, analiza si eliminarea fetusilor cu probleme genetice, recurgerea la fertilizarea in vitro, pt. a crea omul perfect in vederea economisirii resurselor societatii.
Dupa cum vezi are la baza o idee mercantila nicidecum una altruista asa cum visezi tu.
Intr-un fel ne intoarcem la practicile spartanilor din antichitate dar mai rafinate si imbracate in haine mai "nobile" dar de fapt cu acelasi continut, negarea dreptului la viata a celor considerati imperfecti.
O fi bine, o fi rau?
Tu ce crezi?


Neata buna...
Da, m-am gandit la spartani in prima clipa... deci daca s-au gandit si altii poate se mai gandesc si altii.... ! Adevarul e ca eu sunt prea nimic ca sa ma gandesc la chestii din astea totale. Ca o fi Eugenetica sau o fi inchizitie sau o fi razboiul de 100 de ani (care a tinut 114 sau 116 ani..) nu mai conteaza. Oamenii insasi, cei cu putere si bani, adica puterea "baneasca" au hotarat de atatea ori in istoria omenirii cine sa traiasca si cine nu. Indiferent de ce defect avea. Unul era ateu, altul nu era catolic ci protestant, altul avea petrol in gradina, altul era savant asa ca la rug cu el...altul era evreu sau tigan deci trebuiau facuti cenusa...etc., etc. Asa ca eu zic: este rau oricum ! Ajunge sa aud si sa privesc ce se intampla azi in Europa, de ex., chiar daca avem cu totii smartphone si creme pentru muiat calcaiele, tot "animale" am ramas din moment ce ne sfasaim unul pe celalalt. Persoanele de fata se exclud, da ? Va rog... Dar totusi, instinctul de aparare cu care ne-am nascut, indiferent daca o fi din tarana sau alt mamifer si pe care il avem ca un testament sacru lăsat de strămoşii noştri încifrat în codul nostru genetic, ne mai face sa ne gandim la unele solutii de supravietuire. Asta e adevarul. Ca pe vremea lui Adam a zis acel Big.D: "inmu;titi-va si umpleti pamantul cu voi"... asta era valabil atunci. Acuma, dupa atata timp, constatam ca am facut-o cu prea mult zel si nu neaparat ca sa pastram specia. Ci de kiki. Ne-a dat cadou Dumnezeu aceasta planeta, cu camara plina cu de toate bunatatile, dar trebuia sa facem si economie, in primul rand ca sa ne ajunga la toti si in al doilea rand sa ne ajunga foarte mult timp, unii ii zic pentru "intodeauna". Pe scurt, resursele societatii cum spui tu. Ai dat un exemplu parca cu un caine. Ok, daca o catea naste mai multi pui decat poate sa-i hraneasca (fara ajutorul centrelor cu nume de Sfinti sau de ajutorare a guvernului sau din mila bisericii, etc....) rezolva problema. Instinctul si nu cultura, educatia o determina sa gaseasca solutia... pe care o stii dar eu nu vreau s-o zic. De ce cainele da si omul nu poate sa faca acelasi lucru ? Parca si intrebarea asta ai pus-o si eu am mare admiratie la tot ce scrii tu. Si cum mie nu-mi place sa merg in pantofi cand numarul lor este mult prea mare... nu prea stiu ce sa raspund.
barboneli
Postat pe 20 Septembrie 2015 09:03
Vasile, citește romanul de sus și ai să înțelegi, de ce.
Care desigur e on.

Ce-mi place când cineva e aici, dar tace. Vezi Doamne, cum să vb cu nește ''kretini''?

''n-o sa fii in felul acesta nici macar c-o secunda mai destept decit esti!”…


Nu mă mai leg de niciun i!
Dar sînt nu se scrie de ceva vreme. Mă rog, asta știu doar bipezii...bla, bla...

Axl_R
Postat pe 20 Septembrie 2015 09:50


Buna nea Vasile... ! Utopie ? Atunci fiecare "tabara" are utopia ei. Eu sunt din cealalta... aia cu utopia de care spui tu. Deci:
2. "Dorinţa omului de a deveni perfect, fără cusur, se va împlini în eternitatea lui Dumnezeu. Dumnezeu a pus în noi această dorinţă şi bine a făcut. El este Singurul ce poate da perfecţiune unui om."
Pai mai ieri ziceai ca deja l-a facut perfect si fara cusur... deci noi ar trebui, find urmasi directi, sa fim la fel de perfecti si fara cusur, nu ? Asta imi aduce aminte de numele unei piese de teatru pe care am vazut-o in Romania: "Baiat bun... dar cu lipsuri" cam astia suntem noi acum, asa-i ?
Atata timp cat o sa-l amestecam si pe Dumnezeu in discutie, e ca si cum am incerca sa facem o ciorba Radauteana dupa reteta de bors de peste... ! Nu merge. Uite ce reiese daca o facem asa. Apropo... tu de unde ai datele pe care le scrii, adica le-ai citit undeva, ti le-a spus cineva ? Ok, stiu, nici eu nu pot sa dovedesc ca nu e asa cum spui tu... dar totusi, daca ma folosesc un pic de logica si de cat am invatat despre atmosfera si gravitatie... nu mi se leaga de loc explicatia asta a ta:
"L-a creat perfect, nu avea nevoie de foc pt încălzire, deoarece înainte de Potop temperatura era uniformă (tropicală) pe toată planeta, şi personal cred că în straturile superioare ale atmosferei, planeta era protejată de un strat de apă, nu avea nevoie nici de îmbrăcăminte, deoarece avea un veştmânt de lumină precum îngerii, şi nici de vânat, pt că mânca din pomii din grădina Eden."
Adica care va sa zica, primul om a fost vegetarian... ! Buuun... atunci de ce Dumnezeu l-a creat cu dinti care sfasaie (caninii) si cu un intestin scurt special pentru carnivori sau omnivori ? Si cand nu era sezonul de nuci, de ex. ce manca ? Probabil ca facea ce face si veverita... le strangea in scorbura sa aiba si cand nu era sezon. De ce trebuie sa trecem tot ce facem, gandim, ne intrebam, etc. prin prisma lui acest Dumnezeu ?
" Aşa gândesc, aşa cred, şi nu consider deloc absurd, cu excepţia că nu cred că-s 5776 ani, ci mai mult, aproape 6000, fără câţiva."
Pai cat fac 6000 de ani cum zici tu, fara cativa ? de ce nu 5776 ? Asta inseamna 6000 fara... stai ca-ti spun imediat... tinem 1, scrim 3...ok, am reusit, fac cu 224 ani mai putin ! La atatea mii... ce mai conteaza un 224 ! O nimica toata.
Aha... deci tu negi cercetarile stintifice, arheologia deci si fosilele ! Asa reise din ce scrii:
"Nu s-a întâmplat evoluţia omului în felul cum o prezinţi tu. iar ariciul a fost creat împreună cu celelalte animale."
Si toate aceste animale "create" au incaput toate in Eden... deci in Finlanda de azi, nu exista nici un stramos al renului... sau in Africa de sud nu exista nici un stramos al Limor-ului ? Ok, am inteles ce vrei sa spui, nu conteaza unde se afla atunci ariciul, el a fost creat impreuna cu celelalte animale si nu toate Dumnezeu le-a asezat in Eden. Impreuna sau nu, cu microorganismele, ameobele, paduchii de apa si scabia... ! Am inteles.
Ia zi... au inceput sa ingalbeneasca frunzele din nuc ? Trebuie sa arate splendid ! Pe bune.
Asta inca n-are frunzele tomnesti, asa-i ?

http://www.agroafaceri.com/wp-content/uploads/2015/07/nuc-23922x5001.jpg



barboneli
Postat pe 20 Septembrie 2015 11:52
Felicitari domnule/doamna 101426, pentru buna cunoastere a limbii romane!
Ti-o spune un profesor care preda tocmai limba si literatura romana de vreo 25 de ani.
Dar vezi dumneata, desi ai facut trimitere acolo unde trebuia pentru ca cine nu-i lamurit sa invete si sa inteleaga ca ai folosit cat se poate de corect modul cojunctiv, nu numai ca n-a priceput, dar insinueaza ca ai fi pus un "i" in plus cand s-a repetat situatia.
Ignoranta este intotdeauna insotita de obstinatie, de fixisme, si asa cum ai spus nu-l poti schimba macar cu un un mm pe unul de teapa asta.
Daca problema ar fi doar una de gramatica, mai ca mi-as calca pe inima, dar gandeste-te ca unul ca asta face copii care, probabil, ii seamana.
Dar sa ne gandim cum e sa ai la serviciu un astfel de coleg/colega sau si mai rau, sa-ti fie sef...
Poate fi vorba si de o problema psihica in cazul acesta, nu doar de ignoranta, si cu astfel de oameni - se stie, nu o scoti la capat.
Neamtu50
Postat pe 20 Septembrie 2015 12:09
De la: Neamtu50, la data 2015-09-20 12:09:56Felicitari domnule/doamna 101426, pentru buna cunoastere a limbii romane!
Ti-o spune un profesor care preda tocmai limba si literatura romana de vreo 25 de ani.
Dar vezi dumneata, desi ai facut trimitere acolo unde trebuia pentru ca cine nu-i lamurit sa invete si sa inteleaga ca ai folosit cat se poate de corect modul cojunctiv, nu numai ca n-a priceput, dar insinueaza ca ai fi pus un "i" in plus cand s-a repetat situatia.
Ignoranta este intotdeauna insotita de obstinatie, de fixisme, si asa cum ai spus nu-l poti schimba macar cu un un mm pe unul de teapa asta.
Daca problema ar fi doar una de gramatica, mai ca mi-as calca pe inima, dar gandeste-te ca unul ca asta face copii care, probabil, ii seamana.
Dar sa ne gandim cum e sa ai la serviciu un astfel de coleg/colega sau si mai rau, sa-ti fie sef...
Poate fi vorba si de o problema psihica in cazul acesta, nu doar de ignoranta, si cu astfel de oameni - se stie, nu o scoti la capat.

De acord cu dumneavoastra domnule profesor.
Totusi nu ma pot opri sa ma intreb si sa va intreb cu tot respectul:
cum Dumnezeu ajung sa absolve ciclul gimnazial incununat cu un examen de capacitate si liceul, niste tineri care habar nu au sa scrie si sa se exprime corect romaneste?
Cine e de vina ca ajung sa dea bacul si culmea unii chiar sa-l ia? Oare numai ei?
Tommy_Boy
Postat pe 20 Septembrie 2015 12:58
Probabil din cauza onor fixiste, ca mine.
Care fac copii la fel de...etc.

Mai puneți etichete!


Axl_R
Postat pe 20 Septembrie 2015 13:18
unor*
Axl_R
Postat pe 20 Septembrie 2015 14:18
Pentru Tommy_Boy

Corect este: de acord cu dumneavoastra, domnule profesor.

Ai observat dumneata in textul postat de mine vreo referire la elevii slab pregatiti si ca il consider exclusiv vinovat pe vreunul aflat in aceasta situatie?

Eu m-am referit strict la un caz concret in care unul este prost si se lauda ca este.
Dar ii eticheteaza drept prosti pe cei care nu sunt.
I se atrage atentia ca greseste, i se aduc dovezi clare cu trimiteri la surse sigure de unde se poate informa adecvat.
Ei as, el repeta aceeasi greseala si se mandreste cu asta.

Acest tip de prost este periculos.

Dar daca este vorba despre o suferinta psihica - si cu o asemenea atitudine, ma gandesc la una mai grava - am toata compasiunea.
Neamtu50
Postat pe 20 Septembrie 2015 14:24
Da, si lipsa unui raspuns este un raspuns.
Eu m-am referit la cazurile care din pacate devin din ce in ce mai multe.
Acum 20 ani era de neacceptat ca un semianalfabet sa treaca clasa.
De unde stiu? De la parinti.

Tommy_Boy
Postat pe 20 Septembrie 2015 16:22
Oare de ce nu apare si replica mea la ultima postare lui 101426, oare doamna in cauza face parte din adminii forumului si nu suporta contrazicerea?
Tommy_Boy
Postat pe 20 Septembrie 2015 16:23
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-20 16:23:46Oare de ce nu apare si replica mea la ultima postare lui 101426, oare doamna in cauza face parte din adminii forumului si nu suporta contrazicerea?
garbo101426
Postat pe 20 Septembrie 2015 18:47
Nu, 'eminentza', nu face parte...
Probabil insa ca 'adminii' forumului si-au dat seama cum stau unii sferto-docti si self-suficienti cu ... credentzialele dialogative.
Iar 'doamna in cauza' considera ca e sub demnitatea ei sa tot raspunda la lipsa de bunul simtz, educatie si caracter,...
...'cherie'!
garbo101426
Postat pe 20 Septembrie 2015 18:57
De la: Neamtu50, la data 2015-09-20 14:24:311. Eu m-am referit strict la un caz concret in care unul este prost si se lauda ca este.

2. Ei as, el repeta aceeasi greseala si se mandreste cu asta.

3. Acest tip de prost este periculos.


1. La cine te referi ? Dă cărţile pe faţă.
2. Unde scrie că se mândreşte ? Concret ?
3. De ce este periculos ? Te aruncă în văzduh ?

Şi dacă tot vorbim de scriere corectă, dom' profesor, între cuvinte se lasă 1 pauză, nu 2 aşa cum aţi lăsat dvs :

- la punctul 2, între cuvintele "se" şi "mândreşte" ;
- la punctul 3, între cuvintele "tip" şi "de" .
VasileDinNuc
Postat pe 20 Septembrie 2015 20:57
De la: Axl_R, la data 2015-09-20 14:18:34unor*


De ce nu merge să-ţi scriu mesaj ?
VasileDinNuc
Postat pe 20 Septembrie 2015 21:02


Merge, merge Vasile... impinge si tu putin mai tare... ! Si ce faci nea Vasile, te iei de dom' profesor ? Nu ti-ar fi rusinea mai mare !!!
Eu n-am observat ca nu a pastrat distanta legala (o pauza) intre cuvintele alea ! O sa-mi pun ochelarii sa vad mai bine. Uite ce scandal a iesit pentru un i in plus sau in minus, nu's ca n-am fost atent... dar mie mi-a placut chestia asta:
"Daca problema ar fi doar una de gramatica, mai ca mi-as calca pe inima, dar gandeste-te ca unul ca asta face copii care, probabil, ii seamana." S-o fi priceput la limba romana, domnul profesor (uite Vasile, vezi ca am invatat chestia cu virgula ?) dar incearca sa fie si logic, asta e mare lucru la un profesor de limba romana...! Aaaa... nu mai Vasile, nu la inima ma refer ci la faptul cum a scris: "ca unul ca asta face copii, probabil, ..." ei, uite aici ma incurca timpurile astea... pai daca spunea dom' profesor "unul ca asta a facut copii, probabil ii seamana"... intelegeam si eu ! Dar pentru ca a scris "unul ca asta face copii"... eu inteleg ca inca nu i-a facut, deci trebuia sa scrie: probabil ii vor semana ! Tu cum crezi ? Hai mai ca tu, acolo in Nuc... stii mai bine ca mine care stau aici intr-un biet palmier de 68m. inaltime ! Si mai e ceva... unul ca asta care nu stie cati de i trebuie pusi... chiar daca face sau va face copii, sigur o sa-i semene, mai ales la mutra, dar poate nu-i un pericol pentru limba romana sau cultura din Romania, pentru ca se va naste in Mozambic, de ex. si acolo e alta gramatica. Stiu ca m-am exprimat in ce am scris, cam greoi... nu asa ca un parau limpede cum ar fi facut doamnele noastre in cauza... dar ce sa fac daca nu utilizez limba romana zilnic si de multi ani. Ma mai balbai si eu un pic, dar sunt sigur ca tu m-ai inteles
barboneli
Postat pe 20 Septembrie 2015 22:13
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-20 16:23:46Oare de ce nu apare si replica mea la ultima postare lui 101426, oare doamna in cauza face parte din adminii forumului si nu suporta contrazicerea?


Mai pune si posibilitatea ca 426 si cu dom` profesor sa fie una si aceeasi persoana. E ciudat cum au aparut cam deodata si la acelasi topic... De ce nu face dom` profesor observatii pe la alte topicuri unde ti-ar trebui translator ca sa intelegi ce vrea sa zica respectiva / respectivul ?
E doar o parere, caci cam asa se vede din randul doi locul sapte de unde stau eu cuminte si urmaresc spectacolul.
Buna dimineata.
Rotty
Postat pe 21 Septembrie 2015 07:23
'neata Rotty.
Ce mi se pare f.f.f. ciudat este ca desi incerc sa-i dau o replica lui 426 , imi apare mesajul ca a fost inregistrata cu success dar totusi nu apare pe foum.
Oricum respectiva bate cimpii fara gratie si e de un grobianism rar intilnit asta ca sa nu mai spun ca nici la partea culturala nu sta prea bine.
Jigneste fara rost dar fara argumente si nu suporta sa fie contrazisa.
Toate astea poarta un nume dar ma abtin din respect pt. mine nu pt. ea.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:19
Pentru 426.
Excelent exemplul cu evreul. Mai ales pentru tine.
Vezi tu, batrinul evreu era plin de intelegere, compasiune si IUBIRE fata de TOTI oamenii, tineri sau batrini, frumosi sau uriti, destepti sau prosti, rai sau buni, prieteni sau dusmani.
El nu emitea pareri cum ca unii n-ar trebui nici macar sa se nasca din varii motive si nici nu-si punea problema ca-si pierde timpul lui pretios rugindu-se pt. oameni pe care nici macar nu-i cunostea, nu-si punea problema ca unii dintre ei nici nu meritau, si mai ales nu se credea superior celorlati pt. fapta lui, rugaciunea era cu lacrimi adica din suflet cu smerenie si modestie.
Si mai avea ceva batrinul evreu CREDINTA, el stia sigur ca nu se roaga unui zid.
Tocmai de aia Tutea spunea printer altele ca, “Cristos nu este din Falticeni”.
Norocul Lui, ca L-ar fi desfiintat unii ca tine care cred ca a iubi neconditionat orice om, e o pierdere de vreme si poate chiar o dovada de incultura si prostie.
Tu te crezi in postura evreului?
Mira-m-as, tinind cont de ideile exprimate si mai ales de modul in care sint exprimate.
Esti atit de plina de tine incit cred ca nici macar tu singura nu-ti ajungi cu prajina la nas . Probabil ca-ti tii “disertatiile” in fata oglinzii pt. ca acolo vezi singura persoana atit de inteligenta incit sa te inteleaga si in fata caruia ai un avantaj, nu te poate contrazice.
Ca sa fii in postura evreului, trebuie sa manifesti intelegere fata de oamenii si sa-i accepti asa cum sint, fara epitete si catalogari jignitoare, ceea ce nu e cazul tau.

Daca tu crezi ca pe un forum de socializare unde se pun intrebari citeodata atit de “destepte” incit nici nu merita un raspuns este cazul sa intervii si sa te dai mare, vorbind despre Nietzsche si Djuvara inseamna ca nu ai mai multa minte decit cea care a deschis acest topic.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:22
Continuare pentru 426
Draga mea de ce nu te muti tu pe un site de specialitate unde sa-ti tii “lectiile” de "kooltora" si inteligenta ?
Iti spun eu, ca sa nu-ti fortezi sinapsele prea mult si sa ti se scurtcircuiteze pretiosii neuroni, pt ca ai fi desfiintata in citeva secunde.
Pentru un om cu adevarat inteligent, cult si calificat, indiferent de domeniul de activitate, a jigni un interlocutor este un lucru de neimaginat.
Dar tu ai inteles un singur lucru, ca Djuvara i-a facut pe TOTI oameni “kretini”.
Si apropo se spune “cretin” nu “kretin” ca trebue sa scriem corect romaneste daca tot dam lectii altora, sau esti ruda cu ingerasul luptator caruia ii face tableta figuri ?
Saraca de tine.

Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:25
Pe vremuri erau cenzurate doar mesajele care contineau cuvinte vulgare. Acum, care cum vrea.
Am observat si eu ca se cam umbla hai_hiu pe coclauri... Asta e, ce sa facem...
Zi buna iti doresc.
Rotty
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:29
Continuarea 2 pt. 426

"Charakter ist Schicksal"...Da, dar Alice Salomon, o promotoare a actiunilor sociale intr-o perioada cind nemtii gindeau cam ca tine, nu s-a gindit la ceea ce te gindesti tu cind ii citezi titlul cartii
Poate daca ai citi-o ai intelege, dar asa, ciupind cunostinte cu un iphone poate de ultima generatie de pe internet, intre doua statii de metrou, nu prea intelegi sensul corect al unui titlu de carte daca nu-i cunosti si continutul.
Iubire, pina si Nietzche cu al sau concept de “vointa de putere” miza pe depasirea omului nu pe desfiintarea lui cu toate ca a pus pe prim plan lupta instinctelor, impulsurilor si afectelor iar constiinta abia pe planul doi ca o percepere ulterioara, tardiva, a efectelor acestui “joc” al elementelor subconstientului, considerind ca sentimente precum mila, altruismul, empatia sint nonvalori sau valori prin care omul se neaga pe sine pt a creea doar imaginea unui ins frumos sufleteste si superior.
E adevarat ca a promovat omul sanatos, plin de viata stapin pe sine si pe afectele sale dar ce ne facem, ca, conform eugeniei ar fi trebuit eliminat din sistem fiind in permanenta un om bolnav.
Si cind te gindesti ca toata filosofia nietzcheniana a pornit de la reinterpretarea filosofiei si artei grecesti, adica a parintilor democratiei si a parlamentarismului prin intrunirile din Agora, unde participa toata lumea idioata sau nu !
Bunicului tau i-l citez pe Tutea:
“În faţa lui Dumnezeu, geniul e văr primar cu idiotul”.
O intrebare totusi ma rontaie, daca esti atit de desteapta, inteligenta, culta, oripilata de prostia afisata in diverse topicuri si de participantii la discutii, ce naiba cauti pe un forum ca asta?
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:31
si in sfirsit finalul tot pt 426

P.S.
"Dacă omul are bun simţ şi caracter este 1; dacă mai este şi frumos, se mai adaugă un zero, este deci 10; dacă mai are şi bani, se mai adaugă un zero, deci 100; dacă se mai şi trage dintr-un neam nobil, se mai adaugă un zero, deci are valoarea de 1000 !
Dacă însă dispare simbolul bunului simţ şi al caracterului, acel prim 1, din faţă, rămân doar zerourile, adică nimic !"
Muhammad ibn Musa al-Khawarezmy (cel care a inventat notiunea de 0 in matematica)
Tu l-ai pierdut de mult pe 1 iar ultimul 0 nu l-ai avut nicodata asa ca ai ramas cu “00” cred ca-I sti semnificatia.
Mai lucreaza putin la propriul caracter, e necesar, cu toata dragostea.
Stau si ma intreb, asa ai fost “intepata” din nastere sau dupa ce te-ai “kooltoralizat” ai simtit subit nevoia sa privesti de sus intreaga umanitate, e o trasatura de familie sau esti promotor?



Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:33
Si o astept sa-si corecteze singura "credentialele dialogative" ca sa-mi demonstreze totusi ca are urme de inteligenta si bun simt ca altfel I le corectez eu.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:34
De la: Rotty, la data 2015-09-21 09:29:50Pe vremuri erau cenzurate doar mesajele care contineau cuvinte vulgare. Acum, care cum vrea.
Am observat si eu ca se cam umbla hai_hiu pe coclauri... Asta e, ce sa facem...
Zi buna iti doresc.


Avem ce face, ne mutam pe alte forumuri unde adminii nu-si dau in petec ci sint corecti si respecta regula jocului.
Sa nu uite ca datorita forumului au publicitate si isi scot banutii, ca nu fac munca patriotica aici.
Oricum mi se pare inadmisibil sa stergi un comentariu dind totusi mesaj ca a fost acceptat cu success.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:40
De la: Rotty, la data 2015-09-21 07:23:02
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-20 16:23:46Oare de ce nu apare si replica mea la ultima postare lui 101426, oare doamna in cauza face parte din adminii forumului si nu suporta contrazicerea?


Mai pune si posibilitatea ca 426 si cu dom` profesor sa fie una si aceeasi persoana. E ciudat cum au aparut cam deodata si la acelasi topic... De ce nu face dom` profesor observatii pe la alte topicuri unde ti-ar trebui translator ca sa intelegi ce vrea sa zica respectiva / respectivul ?
E doar o parere, caci cam asa se vede din randul doi locul sapte de unde stau eu cuminte si urmaresc spectacolul.
Buna dimineata.


...Cind in 3 iunie 2012 - la finalul reuniunii anuale a Grupului Bilderberg de la Chantilly, Virginia, USA -, Presedintele grupului, Henri de Castries, a fost intrebat de o duduie reporteritza la un canal de televiziune britanic ..."ce mai pune la cale Grupul, cum mai merge Globalizarea si cum reusesc membrii Grupului sa manipuleze de zeci de ani pietzele financiare, sa 'administreze' crizele globale si conflictele armate si sa duca Omenirea in directia dorita de "Cupola"?, contele de Castries, presedinte si al grupului financiar AXA, dat un raspuns uluitor care a facut vreme de citeva zile deliciul mass-mediei mondiale dar care, aparent paradoxal, fusese deja 'confirmat' de zeci de ani in studiile si analizele unora dintre cei mai renumiti ... sociologi, psihologi si cercetatori in domeniul neurostiintzelor:

- Ooo nuuuuu, nu stimata d-ra., Grupul nu se mai acupa de foarte multa vreme cu asa ceva! Nu-si mai consuma energiile si nici nu-si mai risipeste resursele financiare cu asa ceva...
.
Reporteritza - suficient de tinara, ne-experimentata si cu siguranta lipsita de calitatile necesare purtarii unui dialog la acest nivel -, crezind ca a gasit in raspunsul stupefiant si incitant in acelasi timp al contelui de Castries, posibilitatea unor dezvaluiri demne de un ...breaking news exceptional in chiar prime time-ul postului ei de televiziune, s-a repezit - fara sa stea mult pe ginduri da' si fara prea multa minte si imaginatie - si a continuat:
.
- Cum asa d-le Presedinte?... Dupa atitia ani de vehemente proteste ale Grupului Bilderberg ca ar fi implicat in activitati ce exced chiar prerogativele guvernelor si negari categorice cum ca ar avea vreo legatura cu ceea ce presa numeste 'teoria conspiratiei', sugerati acum ca de fapt ati pierdut 'friiele' si ca de toate aceste activitati s-ar 'ocupa' alta organizatie???... Adica altcineva cu puteri si influentze cu mult mai mari chiar decit ale Grupului Bilderberg?!?...
- Da, d-ra... Observatiile dvs. sint cit se poate de corecte...
- ?!?!?!?!?...
- Vad ca ati ramas fara glas...
Da, asa este, va confirm cu toata autoritatea pozitiei pe care o am in cadrul organizatiei noastre ca nu noi ne ocupam de activitati ce ar putea fi incadrate in categoria ... 'teoria conspiratiei'. Si asta din unicul si bunul motiv ca 'treaba' asta o face infinit mai bine, absolut gratis si cu o eficienta admirabila ce nu ar putea fi egalata nici de cei mai buni analisti ai planetei, altcineva, de fapt ... ALTCEVA...
- Cum asa, domnule Presedinte?... Cum e posibil asa ceva??...
Cine e acel altcineva sau, cum ati spus chiar dvs, acel ... ALTCEVA???
- Acel altceva, stimata d-ra., nu este nimeni altcineva decit insasi...
.
...PROSTIA OMENEASCA!
garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 09:56
De la: Tommy_Boy, la data 2015-09-21 09:34:39Si o astept sa-si corecteze singura "credentialele dialogative" ca sa-mi demonstreze totusi ca are urme de inteligenta si bun simt ca altfel I le corectez eu.


Auzi,mai piticutz a-acetilcolinic, te cauta cumva ancestorii si nu-i gasesti?
Sa-ti imprumut cumva o 'lanterna', faptura n-simtita (adica multiplu simtzita) cu tzesut glial vadit inadecvat?!?...
Stai in banca ta, obraznicatura, ca nu te trezesti cu ma-ta sau nevasta-ta la tine-n-batatura!
...Intelegi, minus-culule?!?
.
Baga de seama, auto-intromisionatule, asta e ultimul avertisment!
Tu insa - daca atit de duce cortexu' -, poti continua sa insisti.
...Si vezi ce-o sa 'iasa'!
garbo101426
Postat pe 21 Septembrie 2015 10:36
Mai, draga, 426
Mai lasa-ma cu copy paste-urile de pe diferite blogarase de glumite, bancuri si ziceri inteligente ca nu asa imi demonstrezi ca ai cultura si nu “kooltura”.
Daca esti culta si nu “koolta”, citita, desteapta si inteligenta hai sa vorbim despre filozofie, arta (tot registrul (de preferinta literatura si muzica clasica), calculatoare (domeniul meu de expertiza).
Astept cu interes teme de dezbatere din partea ta , nu doar copy paste din alte bloguri, ca nu asa iti etalezi cultura, ca de “kooltura “ afisata pina acum, sincer, m-am cam saturat, asa cum m-am saturat de aroganta afisata fara rost si substanta si de alfabetizatii mai mult decit media, care se cred miezul din dodoasca si care cred ca daca citesc titlul unei carti si cuprinsul au prins si idea acesteia.
Si astept inca cu interes dovada suprema de cultura din partea ta , corectarea “credentialelor dialogative” si mai ales explicarea termenilor , adica etimologie, morfologie si mai ales unde apar cei doi termeni in Biblia limbii romane, DEX-ul care ar trebui sa fie si Biblia oricarui om cult , destept si care nu vrea sa o dea in bara atunci cind foloseste cuvinte mai putin uzitate si sa se fereasca de cele care nu exista “pitzipongind” limba romana.

P.S.
Nu te uita in DEX dupa “pitzipongit” ca nu exista l-am preluat din lumea pitzipoancelor, vad ca se practica.

---//---

Mesajul de mai sus era inainte de a-ti citi ultima postare, cind credeam ca neuronii tai au sinapsele intregi si nu le viciaza comunicarea, dar, se mai inseala omul, ce sa-i faci.

Acum iti spun un singur lucru, pe intelesul tau: mars in cocina de unde ai iesit ca faci umbra pamintului degeaba cu spoiala ta de cultura manelistica de Ferentari.

Credeam ca ingerasul luptator e o exceptie dar acum vad ca se poate si mai rau.
Dumnezeu sa ne fereasca de prosti ca au mintea odihnita si daca scapa in fata unui calculator se uita numai la filme XXX si preiau pornografia si in limbajul current inchipuindu-si ca asa au argumente in fata unui interlocutor.
Oricum ai dat-o in bara rau da’ rau de tot cu “credentialele dialogative” dar vorba unui intelept “a gresi e omeneste, a recunoaste e domneste”.
Tu nu esti nici inteleapta nici doamna., asa ca te poti intoarce linistita in tenebrele din care ai iesit, purtindu-ti dialogurile de gropar beat cui vrea sa te asculte si frecventeze.
De acum incolo nu mai existi din partea mea ca vorba poporului roman “Cine e mai destept, cedeaza”.
Alivoar (ne)stimabila.

P.S.
Pina la urma grobianismul nu poate fi mascat nici macar cu “credentialele dialogative”.

P.P.S
Si eu care doream sa purtam un dialog despre filozofie, arta si orice altceva intelligent!!!!
Scuze, la injuraturi nu ma pricep, dar daca mai intilnesc citeva creaturi ca tine, promit sa ma documentez, ca nu strica sa le vorbesti oamenilor pe intelesul lor.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 11:10

ancestor=one from whom a person is descended, is only in english,.
For romanian, you have : ascendent, ancestru, stramos, strabun, predecessor, at your choice, ancestor is a mistake in romanian.
Asta pentru toti cei carora le place sa se dea granzi “anglicizind” haotic limba romana, ceea denota o slaba cunoastere a vocabularului acesteia(limbii romane), care din pacate pt. ei, ofera o varietate absolut extraordinara pt. multe cuvinte.
Spre studiu scrierile lui Noica, Eliade, Steinhardt care intr-o romana neaosa au exprimat idei geniale, fara aroganta dar in urma unei culturi acumulate prin ore de studiu in biblioteca, nu pe net.
Tommy_Boy
Postat pe 21 Septembrie 2015 12:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand patut cu baldachin si balansoar Douceur 1 De la: simi_clau 17 Februarie 2010 01:17
Vand port bebe 1 De la: XEMONIA 12 Martie 2009 23:15
Ati folosit absorbantele terapeutice LOVE MOON? 2 De la: silviu_m74 16 August 2009 23:08
Cele mai fascinante carti personalizate pentru copii... 1 De la: Sendstorm 6 Noiembrie 2009 13:32
Vand premegator Fisher Price 1 De la: creatza 3 Septembrie 2009 15:10
Setari Cookie-uri