atac de panica!!!!!!!!!!!!!!!!

imi place asta: "incearca sa te imprietenesti cu frica". e a ta. straduieste-te sa o modelezi.
Eugenia_
Postat pe 9 Septembrie 2013 19:38

Ei striveste, nu striveste nica bre nene, matali ai vazut-o sau ai crezut-o?

"Mamica lu' Antoinel" cu placere si al'data!
NB! -ic pt. ala mic;))
Fss_ssu
Postat pe 9 Septembrie 2013 23:19
Io cred ca mai di graba te cocoseaza ea decat o poti tu modela, floricico:(
A ta ii din plastilina?
Lasa, imi zaci tu cand o sa ajungi la gura! Mai, sa nu-i faci ochii intai...

NB!
Fss_ssu
Postat pe 9 Septembrie 2013 23:24
apropo de modelat.... da, se poate "modela". Dar doar daca o infrunti, in mod direct.
Singurele mele momente de panica - panica absoluta, instinctuala, incotrolabila - au fost - si uneori mai sint- provocate de inaltime. In special pe munte, cu abisul sub picioare... Am avut dintotdeauna rau de inaltime, nu stiu de unde mi se trage - dar... e incontrolabil, intr-adevar. Nu ma urc in lifturi de sticla, nu ies pe terase inalte, nu ies pe balcon la mai mult de etajul 6... nici nu ma apropii de geam, nu pot sa conduc pe serpentine foarte abrupte. Ma lasa picioarele. Pur si simplu. Ma asez jos :-)
Si cind am chef sa "ma joc cu frica" fac bunjee jumping. Sau escalada. Pentru ca singurul mod de a o controla e sa accepti scenariul de care iti e teama: sa sari. Si te opresti in coarda o data, de doua ori, de 100 de ori, pina incep sa ti se modeleze instinctele "pavloviene": si sa iti dai seama ca esti in siguranta. Sa se lamureasca subconstientul ca NU SE INTIMPLA NIMIC.

quasaria
Postat pe 12 Septembrie 2013 14:15

Respira adanc, ceee? se oxigeneaza creierul mai bine si poti sa faci di tati. Pana la urma, o sa simti tu ca ametasti, da trece si o sa constientizezi mai bine efectul.
Cand o sa simti ca se repeta, stii deja ce ai de facut Da te-ai pitit uaiii!:)

ziua buna!
Fss_ssu
Postat pe 12 Septembrie 2013 14:27
Uite ce zice Philipe Brinster sa faci,in cartea terapia cognitiva;
sa iti controlezi respiratia,adica atunci cand ai atac de panica,sa incepi sa respiri linistit,inspiri,expiri,pentru ca simptomele atacului de panica sunt determinate si de respiratia accelerata,care face inima sa pompeze sange ca nebuna.
Apoi,trebuie repetate exercitiile respiratorii si in alte momente,inainte de somn,de ex.
Anxietatea face parte din viata,normala,nu e simptomul unei boli,nu trebuie sa ne fie teama de ea,trebuie sa inveti sa ii vii in intampinare,si sa o lasi sa se risipeasca de la sine.
Simptomele atacului de panica(o sa imi pierd cunostinta,o sa fac o criza cardiaca,o sa mor sufocata,o sa imi pierd controlul,o sa innebunesc,o sa ma paralizeze frica,o sa mor,am nevoie de protectia cuiva,etc etc)rezulta din accelerarea respiratorie si cardiaca,cauzata de emotiile puternice.
Accesele de panica sunt un fenomen frecvent si fara insemnatate,deosebita,prin care trec si persoanele perfect echilibrate.
Dureaza intre 5 minute si doua ore,in general.
In practica; cand avem atac de panica,i afara de controlul respiratiei,trebuie sa ne gandim la lucruri simple pe care le putem face: de ex,sa sunam la informatii,sa intrebam calm ceva,sau sa sunam un prieten,sa intrebam ceva,sa citim ceva in ziar,si sa incercam sa reproducem,sau in vreo carte,sa facem o plimbare,miscand bratele,picioarele,sa iesim putin afara,asta este metoda punerii in aplicare.
Cea mai buna metoda,e cea a expunerii...lasati anxietatea sa se manifeste,infruntati cu calm asa zisul pericol,fara a incerca sa o combateti,sa fugiti de ea,sa o controlati.Cu cat rezistati impulsului de a fugi de panica,cu atat raul isi va micsora intensitatea,e vorba de desinsibilizare gradata,prin obisnuire.
daca scrieti pe hartie,ce simtiti,si in ce grad,cat de mult,cu note,ce simtit,va detasati de panica,si o suportati mai bine.Nivelul panicii urmeaza o curba ascendenta,se stabilizeaza cateva secunde,apoi coboara.Daca intelegeti ca trebuie sa tolerati faza ascendenta,adica nu trebuie sa credeti ca ascensiunea asta nu are limita si va va dobora la pamanat....evolutia se va stabiliza rapid,si apoi va cobora nivelul panicii din nou.
Tot asa puteti nota si gandurile care va trec prin minte.
daca va amintiti de ce trebuie s afaceti,in timpul atacului,si cum trebuie sa ganditi,nu va veti mai lasa dusi de vantul panicii,nu veti simti neputinta,si va veti elibera de teama.
Toate astea sunt din cartea de care ziceam mai sus,a fost biblia mea cativa ani,cred ca mai e prin librarii,sau pe net,ca a for reediata de multe ori.....
Succes,vei reusi si tu!
daniilia
Postat pe 17 Septembrie 2013 03:57
Nu suntem nici unul in masaura sa dam un raspuns in privinta atacului de panica cred ca singurul in masaura este doctorul pshiatru
moby
Postat pe 17 Septembrie 2013 16:01
Asta imi suna a reclama....De exemplu , Danilla a zis bine ce a copiat acolo
Rotty
Postat pe 17 Septembrie 2013 16:06
CALM-DETASAT,NU EMOTIONAL!.GANDIREA LA RECE ,RELAXATA,.SUEDEZII ZIC CA ATUNCI CAND NU AI SOLUTIEA LA VIATA INTRI IN PANICA-ANXIETATE,ADICA ESTE HEMORAGIA PANA APARE SOLUTIA,ADICA HEMOSTAZA,ECHIVALENT CU RESTABILIREA ORGANISMULUI,ADICA NU AI IESIREA DIN NECUNOSCUT SI DE ACEEA TE STRESEZI.ADICA,NU AI USA"DOOR-EXIT"" ,DE IESIRE SI ATUNCI TE STRESEZI !.NU AI SCLIPIREA,LUMINA"LIGHT".CONSULTATI MAI BINE PSIHOLOGUL PRIVIND TRAVALIUL NASTERII SI POATE ESTE VORBA SI DE PROBLEMA MATERIALA SI CE I-TI MAI REZERVA VIITORUL INSTABIL.DAR,TOTUSI TREBUIE CA SA AI O GANDIRE POZITIVA SI PRAGMATICA.NU INTRA IN COLAPS ,ANGOASA,FRAMANTARI INUTILE,CAUTATI DOR SOLUTIA DE ECHILIBRU PSIHIC SI IMPACATE CU SITUATIA,CACI TOTI AU TRECUT PRIN ASA CEVA SI ESTE O SITUATIE NORMALA.,ANXIETATE,DETERMINATA DE FRICA DE NECUNOSCUT.TREBUIE STABILIZATA ,SUNT FRAMANTAIILE NEPUTINCIOASE SI CAUTAREA DE SOLUTII PENTRU STABILIZARE..TOTUL ESTE NORMAL.FII CALMA SI DETASATA ,CA VA TRECE SI ASTA.,CUM AU TRECUT SI ALTELE DE ALTFEL.
garbo269824
Postat pe 17 Septembrie 2013 16:34
Da tu de ce ragnesti in halul asta ? ....Te-ai panicat ?
Rotty
Postat pe 17 Septembrie 2013 16:36
Draga viitoare mamica, ma ocup, ca meserie, de astfel de situatzii; nu numai in cazul gravidelor ci in orice alt caz de atacuri de panica, stress, depresie, burn-out syndrom.
In priuml rand trebuie sa stii ca nu esti singura careia i se intampla asa ceva. In al doilea rand, e intr-adevar util si necesar sa te vada un specialist de genul psiholog care insa e specializat pe asa ceva. E bine sa ajungi sa stapanesti aceste atacuri de panica pentru a preveni, in ceea ce te priveste o depresie post natala si in ceea ce-l priveste pe bebelus o intrare in viata cu piciorul stang si care sa-l predispuna si pe el la depresie sau vreo psihoza de vreo natura sau alta.
Nu medicamentele sunt utile in cazul de fata ci: I- mersul la un doctor ca sa vada daca fizic totul este in ordine cu tine si cu bebelusul si II- mers pentru sfatuire si diferite tratamente la un psiholog. Acesta din urma, daca e initziat si in tratamente ajutatoare nemedicamentoase itzi va face training autogen, hipnoza, respiratie din 4 in 4 timpi, Qi-Gong, etc, etc. Tzi-ar fi bun si un antreneament pentru nastere care te va intari si itzi va intari ideea reusitei tale si astfel itzi va da sigurantza de care ai nevoie.
Acesti doi pasi indicatzi de mine sunt necesari pentru ca atacul tau poate avea fie o cauza fizica, intalnita la gravide, in care cordul e apasat din cauza sarcinii, fie o cauza psihica pe car nu as putea-o depista decat stand de vorba direct cu tine. Ma aflu insa la distanta si am putea intra numai pe net (fie skype, fie mess) ca sa vorbim mai detaliat.
Oricum ar fi, PRIMUL PAS facut va fi oricum un inceput benefic pentru tine. Indrazneste! Intinde-i o prima mana bebelusului tau!
Georgia_Arsenie_1
Postat pe 18 Septembrie 2013 14:16
Da,am copiat chiar din carte,si multi oameni care au citit,au avut rezultate bune,chiar si eu.
Cartea insa are capitole diferite,despre comunicarea corecta,despre furie,despre fobii,despre vinovatie,e scrisa in un stil asa de simplu,ca am putut aplica usor exercitiile din ea....
daniilia
Postat pe 19 Septembrie 2013 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Criza vigantolului 100 De la: pinky 8 Mai 2009 13:54
bunaaaa 3 De la: anaROBERT 21 Decembrie 2010 16:41
Lauzia 5 De la: garbo_480764 21 Ianuarie 2018 08:48
Bebe si visele 6 De la: alinakatt 28 Septembrie 2009 11:01
CATRE ADMIN: feed back ref site si forum KIDZ 3 De la: betty37 27 Aprilie 2011 22:33
Setari Cookie-uri