atac de panica!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunt insarcinata in sase luni si de pe la 5 luni am un atac de panica.Mi-e frica!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am calatorit cu avionul de zeci de ori dar acum mi-e teama sa ma urc in avion.Am senzatia de sufocare.
Ma apuca unoeri o teama de orice.
Inteleg ca poate fi vorba de efectul sarcinii dar........Ce sa fac?! I
Va multumesc daca-mi spuneti ceva.
Cu respect pentru toti cititorii.
Mamca lui Antoine
garbo_382132
Postat pe 29 August 2013 11:18


pai draga Mamca lui Antoine... dupa calculele mele... mai ai trei luni doar pana apare si Antonelu pe lume... eu zic ca in perioada asta sa nu mai calatoresti cu avionul... incearca su tu cu o barca... poate o sa te simti mai bine ! ca tot acolo ajungi si cu ea... ! uite ca ti-am spus ceva... !
barboneli
Postat pe 29 August 2013 11:45
Multumesc mult ca "m-ai bagat in seama".dar te rog sa ma crezi ca nu pot calatori cu o barca pentru ca nu gasesc nici una care sa "pluteasca de la Bruxelles prin Europa.....
Si-apoi nu vreau sa-l fac pe Antoinelu meu marinar.
Da un leac impotriva fricii stii?
Cele mai bune urari de bine si sanatate.
Mamica lui Antoinel.
garbo_382132
Postat pe 29 August 2013 16:48
Capsulele de lavanda (farmacie) si uleiul japonez de menta (drogherie) , ajuta mult impotriva atacurilor de panica si nu-i dauneaza lui Antonel .
Zi frumoasa sa ai.
Rotty
Postat pe 29 August 2013 16:53
DRAGA viitoare mamica te poate ajuta un bun psihoterapeut , crede-ma! cu drag G
garbo_19362
Postat pe 30 August 2013 21:58
Va multumesc mult pentru sfaturi.Voi tine cont de ele .
Cu prietenie , ganduri bune si urari de sanatate pentru toti.
Mamica lui Antoine
garbo_382132
Postat pe 4 Septembrie 2013 22:10
iti dorim succes si tine -ne la curent ! sa fii sanatoasa si tu si micutul tau !
garbo_19362
Postat pe 4 Septembrie 2013 23:15
singurul remediu pe care il stiu e sa gindesti pozitiv. Cind ti-e frica sa nu ti se intimple ceva, sa zici ete fleosc! Ce, pina acum s-a intimplat???? Nu! Asa ca de ce s-ar intimpla de data asta?!
Gindeste-te ca ne-ar fi disparut demuuuult specia daca eram chiar asa periclitati la tot pasul, si fragili...
quasaria
Postat pe 5 Septembrie 2013 12:40

Io zac: di cate ori esti constienta ca te "ataca panica" sa respiri adanc pana simti ca ametasti si sa stai aplecata in fata(daca se poate) pe bune, nu-i de gluma, incearca si o sa te simti bine.

ce chestie si diagnosticele astea, culmea ca atacurile astea chiar o bagat spaima in oameni!
Numa' bine!
Fss_ssu
Postat pe 5 Septembrie 2013 16:22
De la: quasaria, la data 2013-09-05 12:40:08singurul remediu pe care il stiu e sa gindesti pozitiv. Cind ti-e frica sa nu ti se intimple ceva, sa zici ete fleosc! Ce, pina acum s-a intimplat???? Nu! Asa ca de ce s-ar intimpla de data asta?!
Gindeste-te ca ne-ar fi disparut demuuuult specia daca eram chiar asa periclitati la tot pasul, si fragili...
garbo112352
Postat pe 8 Septembrie 2013 02:40
gandeste pozitiv,repeta ca esti bn si ca totul va fi bn,pina iti trce teama,roaga-te cu credinta la d-zeu.,gandeste ca multe alte femei au nascut fara sa pateasca nimic ,nici ele nici bebe,...succes si d-zeu sa-ti ajute.
garbo255777
Postat pe 8 Septembrie 2013 07:06
să ştii viitoare mămică că dacă nu te strădui să fii mai puternică decât frica asta nenorocită, ignorând-o ori de câte ori apare ( cere părerea doctorului tău pentru un supliment de magneziu şi calciu, viitamine) aceasta, frica( atacul de panică) va trece şi în Antoine şi când se va naşte va suferi foarte mult şi nici nu-ţi vei da seama ce are. Odată cu creşterea lui va suferi şi el de aceleaşi atacuri de panică şi nu va avea puterea de a înţelege de ce i se întâmplă aceste lucruri şi lui fiindcăă sunt convinsă că va fi un copil adorat fără motive de frustrare care să ducă la această boală parşivă. În genetica lui încă de pe acum datorită ţie chiar dacă fără voia ta , acest duşman nevăzut se instalează în tăcerea fricii tale. Gândeşte-te la bebe-ul tău ,că nu vrei să treacă prin ce treci tu şi, din uriaşa dragoste de mămică pentru el vei vedea că victoria în lupta cu frica asta nemotivată în niciun fel, va fi a ta. Şi tu şi Antoine să fiţi sănătoşi!
Toropu_Mariana_1
Postat pe 8 Septembrie 2013 08:21
Draga viitoare mamica , cu siguranta vizita la un psiholog te va ajuta sa gasesti motivul acestei frici si impreuna cu el sa scapi de ea . Curaj !
garbo181552
Postat pe 8 Septembrie 2013 08:40
Buna ziua,
Atacul de panica poate fi foarte chinuitor, insa, din fericire, corpul functioneaza atat de bine la frica, incat nimic cu adevarat rau nu ti se poate intampla. Poti intelege detaliile daca te inregistrezi gratuit in programul Gandeste Sanatos, de psihoterapie online.
Succes si sper sa fiti toti sanatosi!
gabidinu2000
Postat pe 8 Septembrie 2013 09:29
Esti incordata si tematoare de ce ti s-ar putea intimpla dar oricum calatoriile nu prea sunt indicate in aceasta perioada incearca sa citesti carti de povesti sa te feresti de oribilele stiri de la TV de fapt de orice iti provoaca neliniste.M-am documentat si daca te confrunti cu pb. serioase nu este de neglijat .
http://www.formula-as.ro/2013/1053/ora-de-consultatie-75/atacul-de-panica-15997
Poti citi daca vrei sa te informezi sa vezi ce spune si un doctor mai in tema.
Numai bine si sanatate !
fengari
Postat pe 8 Septembrie 2013 09:49
Aceste atacuri de panica sunt INGROZITOARE! Vrem sau nu, sa recunoastem, ele reprezinta manifestari PATOLOGICE. Este extrem de importanta colaborarea cu un medic psihiatru! Pentru vindecare, din pacate, nu este valabila doar o gandire pozitiva. Substratul acestei boli nu este doar psihic, ci si fiziologic. Creierul trebuie REinvatat sa secrete anumite substante, deoarece si-a pierdut aceasta capacitate. Tratate superficial sau netratate, ele vor creste in intensitate si frecventa. Totusi, tratamentul medicamentos are efecte nocive, atat asupra copilului, cat si a propriului tau corp( duce la acumularea de kilograme). Pana vei naste si cat alaptezi, iti recomand sa tii la indemana o punga din hartie, iar cand simti ca se apropie atacul, respira DOAR IN EA. Va trece relativ repede si te vei simti mai bine.Este important sa eviti cu orice pret, hiperventilatia, iar asta e cea mai usoara cale.Desi simti ca moartea este iminenta, trebuie sa stii ca, de fapt, NU VEI PATI NIMIC! Retine totusi ca, imediat ce vei intrerupe alaptatul, va trebui sa mergi la un psihiatru bun. Recuperarea e anevoioasa si de lunga durata, dar......SE REZOLVA ! Sanatate si bucurii, iti doresc!
biofileslr26031971
Postat pe 8 Septembrie 2013 11:12
Draga mea mergi la un doctor toate starile tale de acum se transmit fatului.Ai mare grija de tine si de copil.Fondul este altul nu sarcina eventual incearca niste sedinte de psihoterapie sau medicamente homeopatice .Daca nu tratezi acum se vor agrava.Iti spun din proprie experienta.Te imbratisez cu drag si aveti grija de voi.
marianapanoiu
Postat pe 8 Septembrie 2013 11:14
Buna . e destul de deranjanta starea ta . Incearca sa te "imprietenesti " cu frica . Vezi ce vrea ea de la tine si ce anume o declanseaza . Sunt si niste remedii homeopate , care nu au contraindicatii si pot s ale ia si copii si femeile gravide , se numesc sedativ pc sau formula 8 homeopata .
sanatate multa
aanaxor001
Postat pe 8 Septembrie 2013 11:24
Frica apare si de la lipsa de calciu. Asa ca iti recomand sa iei calciu si multimenerale. Fiind insarcinata e posibil sa fie asta.
garbo047288
Postat pe 8 Septembrie 2013 13:12

Degeaba le ia daca nu asimileaza, da io zac sa dormi pi burta!
Numai bine! ioti pt. tine!
Fss_ssu
Postat pe 8 Septembrie 2013 14:47
papusa.,,, stii ce sfat iti spun????lasa inhibitiile si fobia nou creata si gandestete ca starea ta o transmiti celui ce va veni pe lume asa ca lasa subconstientul sa faca totul in locul tau si nu-ti mai impune idei preconcepute!!!!!!!!in general starile emotionale intervin de obicei catre partener dar nu catre propria persoana...asa ca nimic nu se schimba decat daca ???tu vrei aceasta schimbare....asa ca autocontrolul te va conduce pe calea cea buna...succes sii sanatate!!!
garbo080088
Postat pe 8 Septembrie 2013 15:58
Buna seara tuturor,

Am inceput sa fac atacuri de panica acum 8 ani, cand eram insarcinata la fel ca si tine...imi era frica sa nu pierd sarcina, aveam 6 pierdute inainte, dar am reusit...am dus sarcina la bun sfarsit...acum am un baiat de 8 ani frumos, destept, dar fricos si introvertit. In urma cu un an au revenit puternic aceste atacuri, cu tahicardie, cu ameteli, cu dureri in piept, cu senzatia de greata, nu puteam manca nimic...am renuntat la servici, la viata mea, am cazut in depresie...am ajuns la psihiatru si la psiholog. Psihologul m-a invatat cateva tehnici de respiratie, m-a sfatuit sa fac ce-mi place, m-a ajutat sa gasesc cauza acestor atacuri si mi-a spus ca sunt nefericita. Asta este motivul fricii...nefericirea, ingrijorarea pt o situatie din care nu putem iesi, nu gasim calea, solutia...Acum sunt ceva mai bine, mult mai optimista si incerc sa gasesc calea spre fericire...desi de multe ori nu iese totul asa cum vrem noi...viata...
Te sfatuiesc sa-ti pastrezi calmul atunci cand incepe atacul de panica, sa gandesti ca esti mai puternica decat crezi...sa respiri adanc, intr-o punga sau intr-un tricou...si totodata te sfatuiesc sa mergi la un psiholog bun.

Te imbratisez cu drag,
Cristina
garbo_12609
Postat pe 8 Septembrie 2013 19:02
asa este Cristina , tot ce ai spus este verificat sau trait si de altii , pt tanara mamica , am mai spus un bun psihoterapeut si daca este cazul si un psihiatru competent ! va doresc multa sanatate si o gandire pozitiva !Doamne ajuta! cu bine !
garbo_19362
Postat pe 8 Septembrie 2013 19:22
Nimic rau nu ti se poate intampla. Trebuie doar sa nu te gandesti mereu la acea stare si sa nu o "chemi" la tine. Daca simti ca ceva este in neregula, inspira adanc de cateva ori si expira. Poti sa te faci "prietena" cu starea , s/o lasi sa-si faca damblaua, ptr ca te va parasi in maxim2minute. Spune si o rugaciune si ai sa vezi ca totul a fost doar un vis urat. Succes!:)
oanastanca
Postat pe 8 Septembrie 2013 20:29
Intra pe psihoterapie.net, spune povestea ta acolo si iti va raspunde un psiholog.
Mult succes !!!
ariana_tm
Postat pe 8 Septembrie 2013 21:02
sper ca nu raspund prea tarziu la intrebare.In mare parte,multe probleme de genul acesta se datoreaza carentelor de nutrienti(vitamine,minerale,carbohidrati buni,fibre)necesari organismului,o persoana matura are nevoie de 800-1000 mg de Ca la zi, in perioada de sarcina e necesara o alimentatie cat mai sanatoasa si o doza de 2000-3000 mg Ca la zi,dar atentie la calitatea Ca sa nu fie obtinut sintetic.Vedeti importanta calciului in organism si cate dereglari de metabolism (inclusiv atacurile de panica)pot apare lipsei acestei vitamine in organism.In momentul cand organismul este hranit cu toti nutrienti si antioxidantii necesari,organismul nu mai simte nevoia de a rontai sau consuma alimente nesanatoase,rezistam mai usor problemelor cotidiene,nu mai avem stari de oboseala pe perioada zilei,avem o sanatate mai buna.Iti doresc succes si mai vb daca doresti info suplimentare.
Alistar_Nelu_1
Postat pe 8 Septembrie 2013 23:33
Iti recomand pe prof. Tudose de la spitalul Municipal . Faci programare la ambulatoriu.
garbo168750
Postat pe 9 Septembrie 2013 11:04
De la: suparatu_, la data 2013-09-08 14:47:58
Degeaba le ia daca nu asimileaza, da io zac sa dormi pi burta!
Numai bine! ioti pt. tine!



cum adica sa doarma pi burta... ??? ce... vrei sa striveasca pruncul... ????? si eu am avut, nu atacuri... ci stari de panica cand trebuia sa zbor cu avionul, helicopterul sau racheta spre luna... noroc ca nu sunt gravid... dar am rezolvat simplu ! am lucrat la mine, spunandu-mi mereu ca nu e nici o problema... totul e normal... altfel nu se suiau fetele alea frumoase in avion sa vanda tzigari si alte chestii... sa nu mai vorbesc de cei ce stau la volan... au si ei familie, doi caini acasa cel putin... copilotul are si o iubita frumoasa si aproape desteapta... si uite asa, timp de in jur de... trei saptamani imi vorbeam si ma autosugesticam... sau cum se scrie corect... si cand puneam mana pe balistrada de la scarile avionului... ma suiam calm si fericit ca pot sa zbor spre frumoasa tzara Romania ! nu frica... nu panica... nu numic... decat pofta de mancare !!! panica ? doar la gandul ca nu au in meniu castraveti murati.... !
barboneli
Postat pe 9 Septembrie 2013 12:48
Mesajele tuturor ma ajuta foarte mult
.Imi dati curaj,solutii si foarte important este faptul ca m-ati convins ca in tara mea exista multi OAMENI.
Va multumesc inca odata si eu si baietelul meu si daca mai aveti sfaturi,solutii le astept cu incredere si speranta.Va doresc din tot sufletul sa fiti sanatosi si multumiti sufleteste.
Mamica lui Antoinel.
garbo_382132
Postat pe 9 Septembrie 2013 15:36
Nastere usoara si sa fi-ti sanatosi amandoi.
lllorena
Postat pe 9 Septembrie 2013 19:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Urinal Akut in timpul sarcinii 1 De la: kidz002476 22 Ianuarie 2010 11:20
CAMPANIE DE CRACIUN-CASTIGATI 100 EURO 1 De la: crys_1976 17 Decembrie 2009 17:14
hai ca am trait sa o vad si pe asta.....!! 6 De la: ubita 13 Iulie 2009 22:07
cure de slabire 35 De la: anaROBERT 9 Martie 2010 00:33
diversificare 16 De la: guzun_maria 21 Mai 2012 15:19
Setari Cookie-uri