telefon mobil la 10 ani?


Eu a spus sa mai amane nu sa ii interzica sau sa-i interzici tu copilului.
Nu vreau sa ma repet:( toate au o limita si perioada de crestere sanatoasa a copilului trebuie sa fie tinuta sub observatie de catre parinte (acasa) si de profesori(la scoala) iar accesul la ele sa fie cu acordul parintilor.
Un copil care fol. tf. (ca despre el ii vb.) fata de unul care nu are telefon nu il catalogheaza mai prost sau mai destept.
Aici, ii vb. de posibilitatile materiale ale parintilor puse la dispozitie copilului si implcit ii alta poveste.
Ce, tu daca esti in Pampas si fol. nu's ce aparatura inseamna musai ca esti mai desteapta fata de mine ca traiesc in ro. ??
Cred ca mai degraba ii vb. de cu totu alte criterii la care te raportezi tu fata de cele la care ma "rezum" eu.
Da nivelul
...sunt multe de spus
o zi cum iti doresti! :(
Fss_ssu
Postat pe 24 Iulie 2013 12:00
De la: quasaria, la data 2013-07-23 21:19:33copilul e la scoala si are acces la telefon in pauze de cite 10 minute - daca o suna pe ma-sa, ii scade rezistenta fizica. Ca da la manivela.

Alte argumente LOGICE pentru care un copil n-ar trebui sa fie capabil sa comunice cu parintii in cursul zilei?


ok, toti au dreptate dar fiecare isi spune doar parerea lui. logica sau nu ! acum... cu telefonul la scoala. find la scoala, are el acolo preocupari legate de scoala. pe ele trebuie el sa le traiasca acolo... indiferent daca vorbesc sau barfesc pe profesoara, discutii legate de lectii, extemporale, etc. n-are ce sa discute cu ma-sa ! si nu din ora in ora. asta o face acasa. ce mai discuta acasa atunci... ? acolo fac glume, rad unuii de altii, isi intareste caracterul. afla. ma-sa o sa-i puna intrebari standard mereu. la scoala se nasc prietenii, relatii in functie de lucruri sau preocupari comune. discutand cu ma-sa in pauze, cand mai ramane timp ptr. asta ? deci n-are nevoie de tel. vorbesti de rezistenta fizica ? da, ii scade ! in pauze, ca asta e rolul lor... e sa se recreeze, sa faca miscare, sa fuga aiurea prin curte sau sa fuga de baietii care vor s-o traga de codite. sa mai faca schimb de pareri si de sandwici, sa invete si alte gusturi. stand in fund sau in picioare vorbind cu ma-sa, nu mai poate face asta. deci nu mult, dar ii scade rezistenta fizica. stiu ca traieste in Romania, dar poti sa citesti ce fac copii in pauze in Japonia sau Finlanda. doar ptr. ati marii orizontul. care nu e numai ala pe care l-ai trait sau sau il practica copilul tau, sa fiti sanatosi si fericiti ! deci n-are nevoie de tel. la scoala. ca o data-n paste trebuie sa-l anunte ma-sa ca o sa intarzie sau alte chestii din astea... sunt metode sa fie anuntat copilul. ptr. asta nu e nevoie sa aiba telefonul asupra lui mereu. daca nu vorbeste cu ma-sa, oricum se joaca cu jocurile din el. da, asta ii ma dezvolta poate din inteligentza... dar nu din restul ce mai trebuie sa acumuleze un copil. o sa reuseasca sa rezolve toate jocurile din tel. dar nu si din viatza. ok, eu n-am avut asa ceva si n-am ajuns mare inteligent. dar am putut sa ma descurc in viata de mic... ! stii care e diferenta intre un inteligent si un destept ? inteligentul iese din groapa in care desteptul n-ar fi intrat niciodata... !!! dar... viata iti mai ofera pcazi sa cazi in groapa si fara voia ta !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 12:08
un copil care nu stie sa scrie si sa vorbeasca e mai prost sau mai destept fata de unul care stie?
E exact aceeasi intrebare. Si raspunsul e ca poate fi nativ mai prost sau mai destept, dar in mod cert va avea o evolutie mai dificila si rezultate mai slabe.

Faptul ca "eu n-am avut" telefon, laptop, etc si de ce copilul sa aiba -pardon, nici eu n-am avut, dar asta pentru ca m-am nascut cu 30 de ani inaintea ei, cind nu se inventasera inca. Iar fie-mea nu e generatia mea, deci nu o compar cu mine, o compar cu cei din generatia ei, respectivii fiind dupa parerea mea suficient de tehnologizati sa imi dea mie lectii. Cind mi s-a stricat laptopul l-a facut in trei miscari si doua secunde un pustan de 15 ani. So? Inseamna ca eu sint mai timpita ca el? Dpdv al tehnologiei respective, da, la modul onest sint. Pentru ca am avut acelasi input si n-am generat acelasi output.
Asa ca, daca eu ascultam casete cind aveam 14 ani, de ce ar trebui sa faca si fie-mea acelasi lucru??? Doar pentru ca eu asta am facut, atit pot, si nu ii dau voie sa se dezvolte mai mult ca sa nu imi fie teama ca ma depaseste oul de strut, sau...??

Sincer, imi pare foarte rau pentru copiii ai caror parinti gindesc astfel....
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 12:11


doresti o batista ptr. lacrimi... ??? topicul intraba de telefon mobil in general, de acosrd, dar noi am discutat si dat exeple referitor daca trebuie sau nu, tel. la scoala. chestia cu casetele, tehno;ogie sau laptop !!! Vasile Alexandri sau Adrian Paunescu, vorbeau si scriau perfect romaneste si far tel. ala la scoala. sa nu mai vorbec de Prof. Graur... ! crede-na a un copil azi, nu invata mai bine sa scrie corect sau sa vorbeasca corect, din cauza ca trimite mesaje lui ma-sa ! uitate aici pe forum !!! la cei care scriu cu k... sau alte prescurtari, din cauza ca, pe mesaje la tel. trebuie sa scrii cat mai multe prosti si repede.... ! aia nu vorbesc si nu scriu intr-o limba literara, care o inveti din carti sai chiar la scoala, ci in sleng ! eu unul nu inteleg nimic aproape din ce scriu. asa ca......
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 12:31
poti sa privesti spre viitor in loc sa privesti spre trecut? Poti sa consideri diferenta de generatii?
Esti sigur ca respectivii ar fi refuzat sa utilizeze tehnologia, daca ar fi fost disponibila atunci?
Sau mergem pe premisa ca acel mare geniu care a inventat roata traia intr-o pestera, deci de ce mama ma-sii sa nu stergem toata evolutia dintre timp si sa nu facem si noi la fel?? Ca ala uite ce destept a fost!

quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 12:42
Traiasca tehnologia moderna

http://www.youtube.com/watch?v=75h80DPpUTs

Rotty
Postat pe 24 Iulie 2013 13:06


da, pot sa privesc in viitor ! de fapt, il tresc. dar viitorul nu are legatura cu cea ce discutam de tel. la scoala ! plus ca... greselile care apar la inceput cand apare "viitorul" in magazine, astazi, deci tot un viitor... au inceput sa fie descoperite. la asta ma refer. ptr. ca viitorul trebuie sa aiba grija si de influientele tehnologii noi... ! asta in seamna un viitor cu viitor ! deci, totul trebuie proportionat la nevoi si cauze nocive. de asta discutam. nu ? tehnologia asta cu moftul asta, mai mult sau mai putin necesar, a distri 30% din albinele globului, cele care faceau sa avem un viitor plin de fructe si legume ! stii despre ce vorbesc ! tocmai acum cand populatia se imulteste ca paduchii... ne trebuie si mai multe alimente. nu mai vorbesc de apa si aer. marim profitul firmelor de telefoane mobile, dar distrugem altceva. si pentru ce ? pentru niste discutii inutile si debile ? ok. corect, omul o sa rezolve o parte dine ele, asa a facut mereu, cu telefoane si fara... cu inteligentza dezvoltata de telefoane. e necesr, nu spun nu, e o scula utila uneori, nu neaparat s-o folosesti sub casca la coafor sau in pauze la scoala. dar cati inteleg asta ? si cati tin cont de viitorul proprilor copii si nepoti ? e nu vreau si nu pot sa schimb lumea... dar asa la micro, incerc sa-mi spun parerea unui parinte care a intrebat ceva. dar cum ai spus... alegerea e de partea lui !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 13:08
exact.
Ramine si hartia utila la ceva, ca sa fie barbo multumit!

Pina or inventa astia ceva mai ecologic, sa te spele la cour si sa te usuce... servetele de maini deja nu se prea mai practica.
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 13:10


am cosumat-o io pi taoata! :)))))))))))))))
Fss_ssu
Postat pe 24 Iulie 2013 13:10
De la: quasaria, la data 2013-07-24 13:10:03 exact.
Ramine si hartia utila la ceva, ca sa fie barbo multumit!

Pina or inventa astia ceva mai ecologic, sa te spele la cour si sa te usuce... servetele de maini deja nu se prea mai practica.


ma crezi sau nu... pana si hartia asta a devenit ecologica !!! aici si probabil in multe locuri, se face si hartia ptr. cour ecologica !!! s-a dus perioada aia primitiva cand ne umpleam fundul cu plumbul de la ziare si reviste. ok, nu zic ca nu meritau sa fie folosite numai pentru asta... dar erau toxice si neecologice ! azi fabricile pun amidon in hartie si dupa ce a fost folosita, indiferent daca ajunge in latrina sau la canal, se dizolva aproape imediat ! cateva ore
... nu ani de zile. ei... ce zici de progresul asta ??? dar cu telefon la 10 ani... tot nu sunte de acord !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 13:28
ei, e un pas inainte, dar mai e loc de optimizari. Nu ca ar avea vreo legatura cu telefonul , dar de ce nu iese un jet de apa din onor vasul de buda, si dupa aia fil, fil, niste aer rece - pardon, cald - ca sa nu mai taiem atitia copaci ca sa ne stergem la cour cu ei?? E???
Ia sa vad cine e pro progres?
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 13:38

Nu toata avansarea in tehnica constituie modernism in zilele astea.
De ce nu iti cumperi un kaspersky la o adica sa i-l dai si copilului sa-l foloseasca si apoi vezi ce se intampla.
Ma intorc in" trecut"mai bine si ma axez pe latura umana nu de robotel sau patruped.
Undeva in secolul XX se discuta despre ce solutii s-ar gasi pt. ca omenirea sa nu se distanteze de tot si sa nu devina reci si indiferenti la trairile umane,sa aibe in continuare: sensibilitate, simtaminte si chiar vise si amintiri.Pt. toate astea ii nevoie de eforturi inimaginabile pt. a nu lasa tehnologia sa acapareze OMul si consider ca nu este o ineptie sau vre-un moft doar ca ii lene lu' ala de la nus'ce Concern sa noteze cateva idei sanatoase.Cert este ca nu este capabil, nu are rabdare, se enerveaza si vrea sa traiasca doua vieti intr-una.(adrenalina)
Treaba fiecarui-a! insa ca tehnologia sa poata avansa coboara tot mai "jos"
catre "pui" si ajunge si la ou in cel mai scurt timp si toti vor fi niste robotei.
Tu, care te-ai nascut cu 30-40 de ani inainte iti exprimi parerea favorabil in schimb, bocesti din cauza ca copilul nu mai simte nimic fata de tine, ca nu-ti mai da atentie, te oftici ca l-ai invatat "atatea" si ca nu iti seamana deloc ca trasaturi psihologice.
Sa zici merci ca nu se uita urat, tace si pleaca de nu te baga-n seama si te vede ca pe un aliat dar tine minte ca cu timpul poate sa te confunde cu un dusman si o sa vrea sa si lupte!

Vei vedea!
Fss_ssu
Postat pe 24 Iulie 2013 13:43

Na! acu' vrei si spalata si uscata la cour fara sa folosesti mainile

Daca te-o apuca vreo-chestie si esti in popusoi pui mana pe tf. si suni? pe cine?
....intra tu fuga acolo si lasa ce ai de lasat, stergi-te cu frunza de cucuruz si spala-te si usuca-te acasa.....na!.
Acu n-oi crede ca o sa te invidiez si pentru ala;))
Numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 24 Iulie 2013 13:55
discutam de unelte, de fapt de faptul ca ne e frica de ele cind ele sint doar atit: unelte. Fiinta umana nu se schimba radical in doua generatii: inca ne sensibilizeaza Gioconda, inca ne sensibilizeaza Romeo si Julieta - si cit de mult am evoluat de cind au aparut?
Confunzi sensul cu forma: e aceeasi muzica fie ca o asculti ca mp3, fie ca o asculti pe discuri de vinyl, sint aceleasi carti, fie ca le rasfoiesti, fie ca le citesti de pe ecran, e acelasi mod de a-ti fi dor de cineva, fie ca primesti o scrisoare adusa de postasul calare , fie ca apare in inbox...
Nu inteleg de unde spaima asta de schimbare. Si nu vad decit reactii emotionale "prohibitive", la modul "da' ce, noi n-am crescut bine? Pe vremea noastra era mai bine!"
Din nou... argumente?
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 14:00
Daca asa intelegi tu,sorry, esti deja rece, mimezi caldura cum ca....cele insirate mai sus, refuzi sa
vezi ca poti fi rece desi iti este frig, sunt destule " unelte" care sa incalzeasca dar nu si la suflet
Salut si numai bine!

Nu confud nimic si nu am teama de progresul tehnologic!
Fss_ssu
Postat pe 24 Iulie 2013 14:10
De la: quasaria, la data 2013-07-24 13:38:08ei, e un pas inainte, dar mai e loc de optimizari. Nu ca ar avea vreo legatura cu telefonul , dar de ce nu iese un jet de apa din onor vasul de buda, si dupa aia fil, fil, niste aer rece - pardon, cald - ca sa nu mai taiem atitia copaci ca sa ne stergem la cour cu ei?? E???
Ia sa vad cine e pro progres?


corect ce propui. dar... chestia asta exista de mult. problema este ca omul... nu intodeauna poate tine pasul cu tehnologia... asa ca se obisnuiete mai greu cu metoda asta propusa de tine. da, exista, dar nu e perfecta. fii, fii... este, dar cu apa e o problema !!! nu toate fundurile sint standard. asa ca in unele cazuri... mai iese apa afara din buda !!! e mai simplu cu hartia si cu un eventual dus mic cu care sa te speli dupa aia, legat tot la vazul de apa. iti spun di experienta.... !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 14:14
De la: suparatu_, la data 2013-07-24 13:43:44
Nu toata avansarea in tehnica constituie modernism in zilele astea.
De ce nu iti cumperi un kaspersky la o adica sa i-l dai si copilului sa-l foloseasca si apoi vezi ce se intampla.
Ma intorc in" trecut"mai bine si ma axez pe latura umana nu de robotel sau patruped.
Undeva in secolul XX se discuta despre ce solutii s-ar gasi pt. ca omenirea sa nu se distanteze de tot si sa nu devina reci si indiferenti la trairile umane,sa aibe in continuare: sensibilitate, simtaminte si chiar vise si amintiri.Pt. toate astea ii nevoie de eforturi inimaginabile pt. a nu lasa tehnologia sa acapareze OMul si consider ca nu este o ineptie sau vre-un moft doar ca ii lene lu' ala de la nus'ce Concern sa noteze cateva idei sanatoase.Cert este ca nu este capabil, nu are rabdare, se enerveaza si vrea sa traiasca doua vieti intr-una.(adrenalina)
Treaba fiecarui-a! insa ca tehnologia sa poata avansa coboara tot mai "jos"
catre "pui" si ajunge si la ou in cel mai scurt timp si toti vor fi niste robotei.
Tu, care te-ai nascut cu 30-40 de ani inainte iti exprimi parerea favorabil in schimb, bocesti din cauza ca copilul nu mai simte nimic fata de tine, ca nu-ti mai da atentie, te oftici ca l-ai invatat "atatea" si ca nu iti seamana deloc ca trasaturi psihologice.
Sa zici merci ca nu se uita urat, tace si pleaca de nu te baga-n seama si te vede ca pe un aliat dar tine minte ca cu timpul poate sa te confunde cu un dusman si o sa vrea sa si lupte!

Vei vedea!


ok, eu folosec Kaspersky de mult ca antivirus la computer... dar nu ma-m gandit o clipa ca pot sa-l folosesc la WC..... !!!!
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 14:17
De la ureche la cour, e o cale aşa de scurtă.

Ce-mi place Garbo!
Axl_R
Postat pe 24 Iulie 2013 14:18
pai de acord cu tine, nu toate fundurile sint standard. Da' uite ca nici toate masinile nu au acedeasi caroserie, si intra in aceleasi spalatorii d'alea automate, cu perii si sampon ?! Adica de ce au putut astia sa inventeze deviceuri cu senzori pentru masini si pentru funduri n-au fost in stare, ca pina la urma fundul nostru ne e mai aproape ca volanul,nuuu?
Si nu cred ca difera mai mult un cour de altul decit un trabant de un ferarri, de exemplu.... doar la forma si dimensiuni ma refer aici !




Deci...rotty a pornit inovatiile "curicole", sa ii recunoastem meritele!
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 14:22


ok lui Rotty... de obicei, unele subiecte din topice devin... am uitat cuvantul, poate se "plafoneaza" se potriveste !!! asa ca putin humor... nu strica ! da, la spalatorie de trabant sau ferari... n-a ca mi-a cazut un "r" la canal... se potriveste. asta ptr. ca masinile sunt sau ar trebui sa fie ermetice... ! la buda, mai trebuie lucrat ptr. imbunatatiri... ! am rabdare... ! cat priveste distantza de la cour la ureche... e corecta. dar... si de la ochi, e aceasi aproape. cativa cm. mai putin ! dar... legatura e stransa ! exista un nev optico-anal, care lucreaza. incearca sa-ti zmulgi un fir de par din poponetz... sa vezi cum iti lacrameaza imediat ochii... !!! deci.....
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 14:49
....uite asa avansam
Rotty
Postat pe 24 Iulie 2013 14:51
Miha, mai aruncă o momeală! E prea ''sec'' topicu'.
Axl_R
Postat pe 24 Iulie 2013 14:59

well, eu m-am referit la un dus, ceva: nu la un jet sub presiune infipt in fund, care sa necesite fund etans!
Da'... vad ca viziunile difera!



Schimbati repede subiectul.... pina nu devine macabru!
Am ajuns la clisme deja!
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 15:02


nu fundul trebuie s fie etans.... asta ne-ar mai trebui ci buda !!! si da, exista asa un dus ptr. fund... il ai si pe net, dar poti sa-l iei si acasa cu chirie.... si la inceput, depinde si de presiunea din conducta, e puternic !!! la verisoara-me cand mergea in vizita... avea asa presiune pare, ca ma spalam si pe dinti in acelasi timp.... !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 15:07
pai n-ar fi rau, mai salvam timp.... si asa n-avem ce face cit stam pe buda. Avem grija de dantura noastra.
Numai sa schimbe apa.... sa nu fie d'aia reciclata de la buda! Si nici sa nu ne dea cu fluor pe la fund.
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 15:12
asta chiar ca-i 2 in 1 . Deci ma scapa... , iau cu mine si periuta ?
Rotty
Postat pe 24 Iulie 2013 15:15
nu periuta - cre' ca trebuie sa iti iei cu tine dintii, dupa ce termini treaba... n-auzi ca e cu presiune?
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 15:16
...Atat la subiectul modernizare kk-toare pentru mine
Rotty
Postat pe 24 Iulie 2013 15:21
De la: Rotty, la data 2013-07-24 15:15:06 asta chiar ca-i 2 in 1 . Deci ma scapa... , iau cu mine si periuta ?


si pasta de dinti... !!!

Q... presiune, presiune... dar nici chiar asa !!!! daca ar fi si mai mare... salarea de creier ar fi banala deja !!! mai ales ca e si "anala".... !
barboneli
Postat pe 24 Iulie 2013 15:21
macar iesi "curat" de tot... din toate punctele de vedere!
Ma mir cum nu i-a venit nici unei companii mari ideea asta de modernizare a budelor angajatilor, inca!

Sau daca nu companiilor, macar vreunei neveste?
quasaria
Postat pe 24 Iulie 2013 15:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
V-ati confruntat cu o astfel de problema? 59 De la: charmelen 27 Aprilie 2011 23:21
doctori 1 De la: garbo205470 12 Mai 2011 21:09
Vaccinul de 1 an 4 De la: anaROBERT 5 Martie 2010 02:36
Noua lege a "mamicilor" 9 De la: emi_vio 10 Ianuarie 2009 16:09
bebe stranuta in fiecare zi 6 De la: silviu_m74 30 Decembrie 2008 18:21
Setari Cookie-uri