Un animalut de companie!

Am o fetita de 4 ani si este innebunita dupa animalute. Ma tot gandesc sa ii cumpar unul, dar nu stiu ce sa aleg, oscilez intre caine, pisica si papagal. Ma gandesc, de asemenea, si la riscurile pe care le implica cresterea unui animal in apartament. Voi ce imi recomandati? O zi frumoasa!
garbo_378458
Postat pe 11 Iulie 2013 10:24
un catel
aidakrintea
Postat pe 14 Iulie 2013 07:01
o pisica pentru ca este usor de intretinut. daca vreti sa plecati de acasa cateva zile nu este nici o problema pentru ca ii lasi apa , mancare,nisip, in schimb catelul trebuie scos afara minim de 2ori pe zi.
ancaang
Postat pe 14 Iulie 2013 07:07
Papagalii sunt usor de ingrijit. Dar ar fi bine sa fie 2. Dezavantajul este ca nu interactioneaza cu omul.
Pisica isi va face toata viata nevoile in casa...bineinteles ca la cutiuta. Ii cade mereu parul . Pisica este independenta , ea fiind legata de casa si nu de stapan in general.
Catelul este un animalut cu care poti interactiona. El se ataseaza de stapan.....doar o persoana din casa. Dezanantajul este ca are nevoie de 2 plimbari zilnice.Dar este de departe cel mai bun companion.
garbo229279
Postat pe 14 Iulie 2013 07:14
Le poti lua pe toate 3, unde mai pui ca poti adauga si un acvariu cu pesti...si nu glumesc. E f bine ca un copil sa creasca cu animalute.Creste mult mai armonios si isi dezvolta multe alte capacitati. Ia-i de mici pe toti si vor convietui f bine impreuna(ma refer la catel si pisica)
Nu mai puneti scosul cainelui afara ca pe "un defect", dimpotriva. Plimbandu-l... socializezi, faci miscare si fetita va sti ca are si responsabilitati. Dragostea oferita in schimb de animalute va fi incomensurabila.

Daca trebuie sa faci doar o alegere, alege cainele, dar...sper ca stii si tu ca un catel presupune responsabilitati si respect, pe termen lung. Specific asta pentru ca mi se apleaca de oamenii care-si abandoneaza cainele pe parcurs, doar pentru ca au fost atat de tembeli incat sa creada ca-si iau o jucarie, nu o fiinta, care are nevoie de dragoste, atentie, grija. E ca un om, inainte de a fi "ceva, acolo, de companie", implica responsabilitati. De asta se si umanizeaza intr-atat un caine crescut in casa.Vei avea 2 copii in casa, luandu-ti catel. Dar si satisfactia va fi pe masura.

magdabeauty
Postat pe 14 Iulie 2013 07:31
Eu îti recomand să încerci să-ti convingi fetita că animalele au locul lor '' afară'' si nu în casă si eu iubesc animalele foarte mult dar fiecare fiintă la locul lor, e mult disconfort cu animale în casă.
garbo305782
Postat pe 14 Iulie 2013 08:08
782 , ai idei tare invechite. Doar nu vrea fata sa-si ia un cal sau o vaca in apartament...
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 08:24
E,micuta,pentru catel si pisica,luat-i un papagal..
garbo_14134
Postat pe 14 Iulie 2013 08:39
In primul rand te rog sa NU CUMPERI!!!....daca vrei un animalutz sanatos adopta unul...sunt f multi puiutzi frumosi pregatiti pt adoptie din toate punctele de vedere.....in momentul in care cumperi unul mai ales in romanica noastra draga gandeste-te ca va avea f multe probleme de sanatate....pe care vei da f multi bani....majoritatea puilor provin de la samsarii de caini, chiar si cei din pet-shop-uri si nu vrei sa stii in ce hal sunt tinute catelusele acolo ...indopate cu hormoni ca sa produca cateva serii de pui pe an....concluzia: nu ai cum sa ai un pui sanatos de la o catelusa exploatata pana la moarte!!!!!!! Parerea mea este sa te orientezi spre un catel...de ce: interactioneaza mult mai bine cu copilul si ii poate fi un prieten pe viata....si nu, nu este micutza pt catel sau pisica....binenteles cu o educatie adecvata, adica sa inteleaga ca are in fatza o fintza vie si nu o jucarie pe care o poate ciufuli cum vrea. Daca doresti mai multe detalii iti pot sta la dispozitie pe adresa de mail elenca_diana@yahoo.com. Multumesc.
jojodiana
Postat pe 14 Iulie 2013 09:37

Eu iti spun sa nu-i cumperi nici un animalut deocamdata, ii prea mica si mai bine o scoti tu pe ea
la plimbare in locuri cu animale.
Abia pe la 8-10 ani (in caz ca nu are un fratior sau o surioara) poti sa-i cumperi un animalut
La aceasta varsta ii mai decisa cam ce ii place, ce o atrage mai mult si poate sa-si asume si raspundearea spre a contribui la ingrijirea si plimbarea animalului.
O va atrage si mai mult stiind ca ea l-a ales si animalul va fi si el mult mai atasat/ devotat cu copilul.
Ca doar asta-i scopul, nu?
Numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 14 Iulie 2013 09:46
De la: garbo_378458, la data 2013-07-11 10:24:31Am o fetita de 4 ani si este innebunita dupa animalute. Ma tot gandesc sa ii cumpar unul, dar nu stiu ce sa aleg, oscilez intre caine, pisica si papagal. Ma gandesc, de asemenea, si la riscurile pe care le implica cresterea unui animal in apartament. Voi ce imi recomandati? O zi frumoasa!


http://www.youtube.com/watch?v=Oq8nYgnE93Y
asta te va ajuta , cu siguranta :)
lovelife
Postat pe 14 Iulie 2013 09:48
De la: garbo305782, la data 2013-07-14 08:08:19Eu îti recomand să încerci să-ti convingi fetita că animalele au locul lor '' afară'' si nu în casă si eu iubesc animalele foarte mult dar fiecare fiintă la locul lor, e mult disconfort cu animale în casă.


:))

In ce lume ideala, crezi tu ca traim, hm?! Daca ar fi dupa principiul dreptatii, cum ca "fiecare fiinta la locul ei", multi "oameni" ar trebui sa stea pe strazi, crede-ma...
Disconfort?! Daca esti putoare, clar, da...dar...compara "disconfortul" asta cu ce primesti de la acest animal, in special de la caini...
Asa ma apuca jalea cand stau si ma gandesc la unii copii care sunt atat de urat indoctrinati de parinti/societate...brrr, mi se face pielea gaina, dar...din fericire, daca are lumina suficienta in el, se trezeste, cumva, candva, intr-o buna zi...

magdabeauty
Postat pe 14 Iulie 2013 10:07
Lovelife....mai ales zgomotul final e decisiv . Dragutz filmuletzul
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 10:11


jojo are dreptate ! dar luat nu de la targ ci daca se poate de la un loc responsabil unde au avut grija sa-i faca vaccinurile necesare. asta e obligatoriu mai ales daca ai si un copil mic. un caine trebuie deparazitat, interior si exterior. de mers cu el la veterinar. o sa stea bot in bot cu copilul tau. o sa doarma cu el, etc. am vorbit de caine, ptr. ca de papagal nu-ti recomand. pisica merge, e ceva obisnuit intr-un apartament, dar eu nu stiu cum arata apartamentul. si la ce etaj e ai terasa sau nu. . nu uita ca tu ii iei o "jucarie" copilului, dar voi trebuie sa aveti grija de el. mancare, plimbari, etc. si haine noi in fiecare an... ! si daca luati caine, luati unul mijlociu in jos. rumegati bine ideea... ! succes.
barboneli
Postat pe 14 Iulie 2013 10:14
alte povesti nemuritoare....
quasaria
Postat pe 14 Iulie 2013 10:35
5780, eu am caine, caine de vinatoare chiar, si in afara de faptul ca in casa zace toata ziua pe canapea... care o fi disconfortul?!
Par nu prea lasa ca nu prea are - si oricum tb sa bagam aspiratorul cu sau fara caine...

In rest, fiecare ia ce vrea, chestia asta cu adoptia din adaposturi e o fapta caritabila dar nu obligatorie. Ca numai cainii din strada sau din adapost sint "sanatosi" si restul, cu pedigree, sint "bolnavi"... nice try, s-a mai discutat pe tema asta. Imi aminteste de cersetorii aia care te injura daca nu le dai.
quasaria
Postat pe 14 Iulie 2013 10:56
Ia de la un adapost un catel de talie mica. Fetita va fi super incantata ca va avea responsabilitatea de a-l plimba si ingriji. Si cu asta se si obisnuieste si invata ca are responsabilitati si fata de altii. Sa vada ca va plimbati pt ca si catelul are nevoi, sa vada ca strangeti murdaria dupa catel ( care e o responsabilitate f importanta, trebuie sa ii explicati !) si asa o sa creasca un copil echilibrat si vesel, pt ca un catel nu te lasa sa fii altfel. Eu am 3 in apartament si am pornit tot de la 1 pt fiica mea ( la recomandarea unei verisoare de-a sotului meu, care e psiholog). Crede-ma, iubirea oferita de caini nu se compara cu nimic. Sotul meu nu a fost de acord initial, dar de atunci, de multe ori , sta si se uita la ei, zambeste si ma intreaba cum am putut trai fara caini. Fetita ii va povesti catelului toate problemele ei, ii va spune povesti si poezii.... cu un caine se interactioneaza f bine. Dar .... !!!! voi aveti responsabilitatea de a invata cainele ce e bine si ce are voie . Nu lasati cainele sa creada ca el este stapanul casei. Trebuie sa te comporti cu el ca si cu un copil care , daca e rasfatat, " da pe dinafara". Nu trebuie batut, nu cumva sa faceti asta !. Pur si simplu, folosit tonul categoric atunci cand vrei sa-i impui ceva, dar sa fiti constanti in ce-i cereti.
Daca vrei sa mai "vorbim", poti sa-mi scrii linistita.
Mult succes.
Teodora_Mustatea_1
Postat pe 14 Iulie 2013 11:03
Tb ta de ce iti aminteste. Si da maidanii sunt mult mai sanatosi!!! Dar nu ma refeream neaparat la cei din adapost ci la un puiutz pe care sa nu dea neaparat o tona de bani. Sunt pe site-urile de adoptii chiar si puiutzi de rasa. Iar daca are pedigrii nu te iubeste sau nu il iubesti mai mult (poate doar snobii). Toti prietenii mei cu animale de rasa au probleme cu ei, ba dermatite, ba otite, ba tumori, ba un sistem imunitar la pamant.....iar maidanii mei ambii sunt sanatosi tun!!! Fiecare face ce vrea si isi ia ce doreste....problema este ca tb sa fie informati si sa stie ce au in casa!!! Si mai ales la ce sa se astepte deoarece un catel este UN ANGAJAMENT PE VIATA!!!! Nu il iei pt un an doi si cand te saturi il zbori in strada (la romani se practica!!).

jojodiana
Postat pe 14 Iulie 2013 11:33
Super comentariu Teodora Mustatea!
jojodiana
Postat pe 14 Iulie 2013 11:35


da Q, ai dreptatea ta personala. si eu am trait cu 2 caini mari si cu par, in apartament pana am trecut la curte. dar eu nu pot sa-i dau recomandare in functie de ce mi s-a intamplat mie personal, dansa e alta persoana, alte conditii si poate de alta mentalitate. singurul lucru care pot sa-l fac e sa-i amintesc nu numai de placerea copilului fara griji... ci si de grijile ptr. parinti. alegerea e a ei, lor, exclusiva... !
barboneli
Postat pe 14 Iulie 2013 11:46
n-am nici o problema cu "specia" maidaneza, am o problema cu indivizii care insista sa iti iei maidanez cind nu vrei maidanez: ca si cum ar insista sa iti iei pechinez cind tu vrei caine lup, e cam acelasi lucru.... Chestie de alegere personala pina la urma.

Eu am caine de rasa si e sanatos tun, uimitor, nu? Ar trebui sa ii fac o statuie ca n-a murit pina acum, la cit de bolnavi sint toti cainii de rasa, dupa parerea ta....

Ca e un angajament da, de acord. Nu chiar pe viata, ca nici macar maidanezii nu traiesc 70 de ani.
quasaria
Postat pe 14 Iulie 2013 12:25
Se pare ca nu stii sa citesti! Am spus ca fiecare face ce vrea! Inclusiv de a face statuie cainelui :)))))))). Am precizat doar ca poti sa gasesti catelul dorit fara sa umplii buzunarele unor jeguri bipede care traiesc de pe urma cateilor! Atat!
jojodiana
Postat pe 14 Iulie 2013 12:42
fiecare face ce vrea include si fiecare plateste ce vrea: si cui vrea.
Eu stiu foarte bine sa citesc, tu stai prost cu nervii in schimb. Poti sa iti expui parerea in moduri mai putin isterice si fara sa denigrezi rasele pure comparativ cu corciturile tale sublime. Iar daca vrei agresivitate, shout. Dar cred ca o sa iesi cam sifonata.
quasaria
Postat pe 14 Iulie 2013 12:49
pisic,e un animalut care sta si singur in casa,nu trebuie sa iesi iarna cind e frigul mai mare sa-l scoti afara ,sau daca ploua.eu am un motanel acum e mare dar il cresc de cind sa nascut,pentru ca am avut intii pe mama lui
garbo134036
Postat pe 14 Iulie 2013 13:08
Eu cred ca mai bine taceai decit sa dai asemenea sfat ,daca nu iti plac animalele ,e problema ta
garbo134036
Postat pe 14 Iulie 2013 13:14
Daca locuiesti intr-un apartament, nu cumpara niciun animal de companie, pentru ca efortul pe care trebuie sa il depui in vederea intretinerii curateniei atat a animalului, indiferent ce este ( caie, papagal, hamster sau pisica) este foarte mare, iar fetita ta este prea mica pentru a invata ce inseama responsabilitatea unui animal in casa. Iar animalele tinute in apartament sunt chinuite de loipsa de spatiu si libertate, asa ca mai bine explica-i acest lucru fetitei tale inainte de a lua o decizie nepotrivita.
ekatennka
Postat pe 14 Iulie 2013 13:26
"pentru ca efortul pe care trebuie sa il depui in vederea intretinerii curateniei atat a animalului, indiferent ce este ( caie, papagal, hamster sau pisica) este foarte mare, "


Zau ? Daca esti o puturoasa si o comoda de prima clasa......
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 13:37
De la: garbo134036, la data 2013-07-14 13:14:58Eu cred ca mai bine taceai decit sa dai asemenea sfat ,daca nu iti plac animalele ,e problema ta



Tu cui te adresezi ?....Asa....pentru curiozitatea mea...
Rotty
Postat pe 14 Iulie 2013 13:38
mda.
Asa cum spuneam...tb sa dai cu aspiratorul. Al dreak efort!
Altfel nu iti tb aspirator...e necesar numai daca ai un animal in casa!
quasaria
Postat pe 14 Iulie 2013 13:42
Buna, Am o pisica care a nasuct 4 pisoi, mai am 2 de dat, unul alb cu pete negre ca un dalmatian, si unul gri tigrat amandou sunt fetite,au 2 luni, daca esti interesata contacteaza-ma 0760319585
adriana_rad2007_yahoo_it
Postat pe 14 Iulie 2013 13:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat de hotomani pot fi copiii 4 De la: racovus 8 Martie 2010 14:31
Psiholog pentru copii in Timisoara (autism, ADHD, logopedie) 4 De la: iasomia 12 Aprilie 2011 17:53
tulburari ale somnului 4 De la: garbo_379534 28 Iulie 2013 21:08
Diabet la copil sub 2 ani 5 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:31
Poezioare 231 De la: office_salinasusesi_ro 21 Aprilie 2010 09:31
Setari Cookie-uri