pentru aceia dintre voi care aveti copii bilingvi -in ce limba vorbiti acasa? Si cum ii determinati sa le deosebeasca? Fie-mea a crescut vorbind engleza si romana, si cu toata lumea in afara de mine vorbeste engleza, iar cu mine o pasareasca - ambele limbi amestecate in aceeasi propozitie, lucru care ma deranjeaza pt ca nu suna corect in nici una, dar... habar n-am cum sa o dezvat, fara sa ii ingradesc posibilitatea de comunicare! ![]() |
||
quasaria Postat pe 2 Decembrie 2012 07:29 |
||
---|---|---|
Problema asta am avut-o si eu cu fiul meu cand era mai mititel. Acum a trecut. Intre noi vorbim romaneste. | ||
Rotty Postat pe 2 Decembrie 2012 11:45 |
||
Q, nu știu dac merge s o dezveți de psreasc fr s o lași n ritmul ei. Nepoat-mea vorbește englez cu ai ei, foarte puțin romn cnd vine n vizit n Romnia, dar mai rupe și mandarin (era limb obligatorie la școal cnd sttea n Singapore) și de vreun an și jumtate trebuie nvaț și araba (acum e n Bahrain). Soluția sor-mii și a lui cumnatu-meu a fost s foloseasc doar engleza n familie. Fata nu le amestec deloc și știe cnd i vorbești n romn, rspunzndu-ți la fel, dar mai greu, dup cum face și distincția ntre arab,mandarin și englez. Bine, e și destul de mrișoar, are vreo 9 ani, iar pn la 4 ani a vorbit doar romn și englez. | ||
|
||
Thor_again Postat pe 2 Decembrie 2012 12:26 |
||
asa stiu si eu, ca incet, incet, in timp se obisnuieste sa le foloseasca separat. insa una din limbi tot timpul o sa fie limba principala. exista insa posibilitatea (destul de frecventa, dar nu ingrijoratooare) de a se balbai si de a persista balbaiala la copii bilingvi, dar de obicei si asta trece cu timpul. |
||
heartbit Postat pe 2 Decembrie 2012 12:39 |
||
da, probabil solutia cea mai simpla ar fi sa vorbesc cu ea doar engleza, oricum la ea acum e limba predominanta. Dar o sa uite romana daca nu o mai aude: eu de ex. nu mai stiu rusa decit vag, n-o mai vorbesc cam tot de pe la virsta ei - desi e limba materna. |
||
quasaria Postat pe 2 Decembrie 2012 12:48 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Mamica la 39 de ani! | 28 | De la: zambila 1 Septembrie 2010 10:33 |
buna ziua! | 2 | De la: cory_emy 12 Martie 2011 13:49 |
Laura | 14 | De la: garbo_11836 4 Martie 2013 15:53 |
|
||
avort spontan? | 5 | De la: iasomia 22 Octombrie 2009 19:43 |
aveti nevoie de bona? | 1 | De la: garbo229677 24 Mai 2012 11:20 |
De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime
Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
”Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” – campanie pentru sprijinirea seniorilor aflați în situații dificile