ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Copii bilingvi

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

pentru aceia dintre voi care aveti copii bilingvi -in ce limba vorbiti acasa? Si cum ii determinati sa le deosebeasca?
Fie-mea a crescut vorbind engleza si romana, si cu toata lumea in afara de mine vorbeste engleza, iar cu mine o pasareasca - ambele limbi amestecate in aceeasi propozitie, lucru care ma deranjeaza pt ca nu suna corect in nici una, dar... habar n-am cum sa o dezvat, fara sa ii ingradesc posibilitatea de comunicare! Sint cuvinte uzuale pe care pur si simplu nu se stie in romana, altele (folosite in casa, intre noi doua) pe care nu le stie in engleza si, daca le poate exprima in cealalta limba, nici nu se oboseste sa le retina.
  citeaza   raspunde

Problema asta am avut-o si eu cu fiul meu cand era mai mititel. Acum a trecut. Intre noi vorbim romaneste.
  citeaza   raspunde

Q, nu știu dac merge s o dezveți de psreasc fr s o lași n ritmul ei. Nepoat-mea vorbește englez cu ai ei, foarte puțin romn cnd vine n vizit n Romnia, dar mai rupe și mandarin (era limb obligatorie la școal cnd sttea n Singapore) și de vreun an și jumtate trebuie nvaț și araba (acum e n Bahrain). Soluția sor-mii și a lui cumnatu-meu a fost s foloseasc doar engleza n familie. Fata nu le amestec deloc și știe cnd i vorbești n romn, rspunzndu-ți la fel, dar mai greu, dup cum face și distincția ntre arab,mandarin și englez. Bine, e și destul de mrișoar, are vreo 9 ani, iar pn la 4 ani a vorbit doar romn și englez.
  citeaza   raspunde

asa stiu si eu, ca incet, incet, in timp se obisnuieste sa le foloseasca separat.
insa una din limbi tot timpul o sa fie limba principala.
exista insa posibilitatea (destul de frecventa, dar nu ingrijoratooare) de a se balbai si de a persista balbaiala la copii bilingvi, dar de obicei si asta trece cu timpul.
  citeaza   raspunde

da, probabil solutia cea mai simpla ar fi sa vorbesc cu ea doar engleza, oricum la ea acum e limba predominanta. Dar o sa uite romana daca nu o mai aude: eu de ex. nu mai stiu rusa decit vag, n-o mai vorbesc cam tot de pe la virsta ei - desi e limba materna.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: