DE CE NU POTI TRAI CU O PERSOANA DE ALTA RELIGIE ¿?¿

Ce înseamnă că Dumnezeu este un Dumnezeu gelos (Exod 20:5; Deuteronom 4:24)? Eu am crezut că gelozia e rea (Galateni 5:20).

http://www.gotquestions.org/Romana/gelos-Dumnezeu.html
garbo242980
Postat pe 21 Decembrie 2012 16:07
Eu fac parte din Cultul Crestin Biserica Evanghelica Romana neavand sfanta traditie ci numai Biblia. http://www.ber.ro/istorie.php

garbo242980
Postat pe 21 Decembrie 2012 22:13
De la: garbo242980, la data 2012-12-21 14:50:36Heartbit am gasit doua texte in Biblia ortodoxa unde arata ca Dumnezeu este manios si gelos.

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise capitolul 32 versetele 16 si 21.

16. Întărâtat-au râvna Lui cu dumnezei străini și cu urâciunile lor L-au mâniat;

21. Ei M-au întărâtat la gelozie prin cei ce nu sunt Dumnezeu și au aprins mânia Mea prin idolii lor; îi voi întărâta și Eu pe ei printr-un popor care nu e popor, le voi aprinde mânia printr-un neam fără pricepere.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=32


Dar ce, exista mai multe Biblii? Adica tu scrii ortodoxa, atunci exista si catolica si reformata, si nu mai stiu ce? Te-ai imbatat?
Sarikiz
Postat pe 22 Decembrie 2012 15:35
Intreba Heartbit cum este Dumnezeu gelos sau zelos pentru ca in Cornilescu la porunca a 2-a scrie Gelos iar in ortodoxa scrie zelos, dar am gasit ca si in ortodoxa scrie ca Dumnezeu este gelos dar in alta parte.
garbo242980
Postat pe 22 Decembrie 2012 18:12
Da` cine esti tu ma rog frumos ca sa-l judeci pe Dumnezeu daca e gelos sau nu ? ....Ia vezi-ti domnule de pregatirile pentru Craciun si lasa citatele....Tu nu ai de batut covoare ?
Rotty
Postat pe 22 Decembrie 2012 18:18
Daca Dumnezeu spune despre sine ca este gelos inseamna ca este gelos.
garbo242980
Postat pe 22 Decembrie 2012 18:50
Biblia Ortodoxa si cea Catolica are alt mod de exprimare in comparatie cu Biblia Cornilescu.
Biblia Ortodoxa mare are in plus alte 14 carti care nu sunt apocrifice in Vechiul Testament. :)

garbo242980
Postat pe 22 Decembrie 2012 19:40
Biblia Ortodoxa si cea Catolica are alt mod de exprimare in comparatie cu Biblia Cornilescu.
Biblia Ortodoxa are in plus alte 14 carti care nu sunt apocrifice in Vechiul Testament. :)
Biblia Catolica daca are daca nu are carti apocrifice nu stiu.
garbo242980
Postat pe 22 Decembrie 2012 19:45
Na ...si ? ...De aia nu poti tu dormii linistit ? Cine esti tu sa critici Biblia ? Hai domnule vezi-ti de alte trebi,ca ne-ai umplut podul ....
Rotty
Postat pe 22 Decembrie 2012 19:47
Eu am spus doar adevarul, nu am criticat
garbo242980
Postat pe 22 Decembrie 2012 22:02
Definești adevărul? Hai na!
Axl_R
Postat pe 22 Decembrie 2012 22:15
De la: Sarikiz, la data 2012-12-22 15:35:24
De la: garbo242980, la data 2012-12-21 14:50:36Heartbit am gasit doua texte in Biblia ortodoxa unde arata ca Dumnezeu este manios si gelos.

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise capitolul 32 versetele 16 si 21.

16. Întărâtat-au râvna Lui cu dumnezei străini și cu urâciunile lor L-au mâniat;

21. Ei M-au întărâtat la gelozie prin cei ce nu sunt Dumnezeu și au aprins mânia Mea prin idolii lor; îi voi întărâta și Eu pe ei printr-un popor care nu e popor, le voi aprinde mânia printr-un neam fără pricepere.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=32


Dar ce, exista mai multe Biblii? Adica tu scrii ortodoxa, atunci exista si catolica si reformata, si nu mai stiu ce? Te-ai imbatat?


Mai exista si Biblia Vesela.... !!!!
barboneli
Postat pe 22 Decembrie 2012 22:35
Biblia Vesela??? Aia chiar as citi-o si eu ..cap-coada!!
elisabeta_boia
Postat pe 22 Decembrie 2012 22:48
@Sarikiz, exista mai multe traduceri ale Bibliei.
sunt Biblii traduse dupa textul german... cam cele mai vechi...
sunt si bibliile aduse de predicatorii d peste ocean... astea difera destul de mult ca text... sunt traduse din engleza... dupa biblii aparute in america... insa nu stiu ce texte au la origine... sau ce "traducatori de prestigiu"... ca sunt ciudate!
si culmea e ca au cam umplut lumea cu ele, dandu-le aparent degeaba...!
de ce spun aparent...? pai e simplu!
au venit si au adus bibliile... de parca noi nu aveam!!!, apoi au inceput sa faca conferinte despre Iisus...?! ... de parca noi nu auzisem de el!!!. si apoi au inceput sa.si arate fata ... adica sa faca sectele...!!! si sa se irijeze in adevaratii predicatori ai lui Dumnezeu!!!!!!!!!!!! - insa nu mai fac totul asa pe gratis cum au facut acele - conferinte libere - si cum au facut acele "cadouri" - oferind bibliile gratuit - au facut acele "case de rugaciune" si "regatul martorilor lui iehova" si alte asemenea chestii... inclusiv biserica penticostala si baptista si care o mai fi... unde ... "enoriasilor" care si-au uitat biserica in care s-au nascut si au fost botezati!!!!, li se cere o zeciuiala!!!! deci??? care e de fapt scopul?
facem o chestie unde lasam omul sa se exprime liber... ii zicem biserica sau cum vrem noi... si incasam o taxa... - pentru "fratii nostrii amarati" - pentru ... pentru .... pentru...! iar "o mica" parte... ajunge undeva la centru ... si cineva huzureste pe nepasarea si nestiinta celor multi si "mici"...!
clientela lor este formata din oameni care nu au ajuns la biserica in care au fost botezati decat la botez, la Paste si eventual la nunta sau la cate-o inmormantare! si niciodata nu au stiut ca la biserica aia din sat sau din oras... ar "trebui" sa plateasca tot ca si la astia o zeciuiala... (pe care insa nu-i obliga nimeni sa o dea... cum se intampla in aceste asa zise biserici sectante)!
eh, o sa ma opresc aici... poate cu alta ocazie ... mai dezbatem tematica asta!
heartbit
Postat pe 22 Decembrie 2012 23:32
De la: elisabeta_boia, la data 2012-12-22 22:48:11Biblia Vesela??? Aia chiar as citi-o si eu ..cap-coada!!



se numeste biblia hazlie.nu e hazlie , se pun intrebari...cine este superficial asa intelege ca e o biblie vesela...vai, voua , filozofilor de site de socializare.
garbo_5862
Postat pe 22 Decembrie 2012 23:37


ok... corect !!! "Hazlie" ii zice ! ca-i vesela sau hazlie... eu nu prea vad diferenta.... ! dar acolo se pun intrebari... adevarat, dar se dau si raspunsuri... sau la raspunsuri, te gandesti tu ! nu la tine ma refer... ci la cititori.


Biblia hazlie (în franceză La Bible amusante) este o carte scrisă de Léo Taxil, publicată în Franța, la Paris, de către Librairie anti-cléricale, în 1882.

Începând cu anul 1897, lucrarea a fost republicată în 67 de mici fascicule săptămânale,[1] până în 1898, de către editura Librairie pour tous.

În 1903-1904, la editura P. Fort, din Paris, a apărut La Bible amusante. Edition complète (Biblia hazlie. Ediție completă), în care, pe lângă interpretarea Bibliei de către Léo Taxil, sunt reproduse citatele originale ale Sfintei Scripturi, la care se face referire, precum și toate comentariile antibiblice emise de Voltaire, Fréret, lord Bolingbroke, Toland și de alți critici[2], ilustrată cu 400 de desene comice de Pépin.

În carte, Taxil citează și comentează în stil umoristic inadvertențele textului Bibliei și ia în derâdere contradicțiile ce există între diferite capitole ale Vechiului Testament.

În plus, lansează întrebări de tipul: Dar dacă tăierea împrejur este de origine divină, atunci de ce creștinii au renunțat totuși la ea ?

În contradicție cu prerogativele papale, Taxil comentează: Evreii îi împărțeau pe îngeri după o scară ierarhică cu zece trepte: 1) cadosimii, - preasfinții; 2) ofamimii - cei iuți; 3) oralimii - cei puternici; 4) sasmalimii - îngerii-flăcări; 5) serafimii - îngerii-scântei; 6) malahimii - solii; 7) elohimii - divinii; 8) benelohimii - fiii domnului; 9) heruvimii - îngerii-boi; 10) iesimii - cei însuflețiți. Dar papa Grigore I i-a împărțit pe îngeri cu totul altfel. Din porunca lui, creștinismul a adoptat împărțirea îngerilor în 3 trepte cu câte trei ranguri fiecare: prima treaptă - serafimii, heruvimii și întâistătătorii; a doua treaptă - forțele, puterile și stăapânirile; și a treia treaptă - principiile, arhanghelii și îngerii simpli. De aici se vede cât de mare este puterea Papii: nu e glumă să ai dreptul de a schimba rânduiala rangurilor cerești.

Taxil a reușit să facă, cu mult umor și causticitate, o analiză minuțioasă a absurdităților și imoralităților care abundă în cărțile „Vechiului testament", demonstrând că Biblia nu este o carte inspirată, sau chiar ,,dictată" de ,,Duhul Sfânt", cum pretind teologii, ci o colecție de legende și norme consemnate de scriitori, care nici măcar nu și-au dat osteneala să pună de acord cele relatate de ei cu cronologia faptelor istorice reale, și c㠄Vechiul testament" este în flagrantă contradicție cu logica, cu știința și cu morala general-umană. Într-o scrisoare adresată papei, Taxil îi comunica faptul că: ,,Nu îndrăznesc să afirm c㠄Biblia hazlie" va contribui la întărirea credinței. Dimpotrivă, ea îi va lămuri pe cititori în ce și de ce nu trebuie să creadă.
barboneli
Postat pe 23 Decembrie 2012 15:13


nasol... ! am vrut sa postez fragmente din Biblia Hazlie... dar garbo... nu ma lasa !!! poate... poate am sa pun la Blog... !!! sorry ! am uitat de unde am plecat..... cica acum e democratie.... !!!!!
barboneli
Postat pe 23 Decembrie 2012 15:26
..va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi in cetatea lui David, vi s,a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.Luca 2:11,12
Inimile va gatiti pe Mesia sa-l primiti
Sa va faca fericiti!

Sarbatori fericite, la multi ani cu sanatate, zile binecuvantate la toti cei dragi!
garbo242980
Postat pe 25 Decembrie 2012 17:01
Marti 25 Decembrie

„Astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.“ Luca 2.11

Venirea lui Hristos

Ce a adus Hristos în lume prin venirea Sa pe pământ?
Lumina în mijlocul întunericului: „Ca să lumineze pe cei ce zac în întunericul și în umbra morții“ (Luca 1.79).
Bucurie pentru cei întristați: „Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot poporul“ (Luca 2.10).
Pace în mijlocul dușmăniei oamenilor: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui“ (Luca 2.14).
Viața, acolo unde domnea moartea: „Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug“ (Ioan 10.10).
Slava în mijlocul rușinii: „Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl“ (Ioan 1.14).
Salvarea din păcate și de păcat: „Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale“ (Matei 1.21). „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnic㓠(Ioan 3.16).
Nu dorim mult să posedăm aceste lucruri? Ele sunt la dispoziția celui care acceptă pentru sine această mântuire deplină.
http://www.vesnicia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=29.
garbo242980
Postat pe 25 Decembrie 2012 17:30
Articole foarte interesante si de ajutor, aici:
http://cabinetpsihologic21.wordpress.com/
Cabinet_Psihologic_1
Postat pe 26 Decembrie 2012 16:33
www.youtube.com/watch?v=4k2YlsjXquU Tony Anthony, fost campion mondial la kung-fu și povestea lui incredibilă.
garbo242980
Postat pe 31 Decembrie 2012 18:00
De la: Cabinet_Psihologic_1, la data 2012-12-26 16:33:08Articole foarte interesante si de ajutor, aici:
http://cabinetpsihologic21.wordpress.com/

Alte articole si mai de ajutor si mai interesante le gasiti aici

http://zbanghia.blogspot.ro/

Asta da psihoterapie .... de ras...
Sarikiz
Postat pe 1 Ianuarie 2013 23:58
Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru...“ Isaia 59.1


Dialog neterminat

- Credeți în Dumnezeu, în ciuda faptului că sunteți medic?

- Da, cred că Dumnezeu mi-a dăruit viața, ca să mă întorc la El.

- Așadar credeți în veșnicie.

- Dumneavoastră nu credeți?

- Dați-mi dovezi, și atunci voi crede! Din mormânt nu s-a întors încă nimeni, ca să adeverească faptul că după moarte există viață.

- Și totuși s-a întors Unul: Isus din Nazaret! Dacă L-ați cunoaște, ați crede că El trăiește veșnic și vom trăi și noi împreună cu El.

- Scuzați-mă, vă rog, dumneavoastră sunteți un om care gândește; cum ați deve-nit un sectant?

- A crede în Mântuitorul nu înseamnă a fi sectant. Cine Îl acceptă pe Isus Hristos are viața veșnică. Iar cine așteaptă dovezi de-spre viața de dincolo, va primi un singur argument: Dacă nu ascultă Scriptura, nu va crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți.

Împotrivitorul s-a îndepărtat fără să mai poată spune vreun cuvânt.
garbo242980
Postat pe 3 Ianuarie 2013 10:55
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Jtd0dFlW9tE&NR=1 Marturia unui fost musulman care se intalneste cu Domnul Isus la Mekka
garbo242980
Postat pe 4 Ianuarie 2013 15:02
„Toate lucrurile sunt într-o necurmată frământare, așa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satură privind, și ure-chea nu obosește auzind.“ Eclesiastul 1.8


Pinul singuratic (1)

Într-o povestire cu tâlc se spune că un pin creștea cândva la marginea unei păduri. Pretutindeni erau doar frați de-ai lui. Când venea primăvara, adia un vânt hoinar care sufla ușor printre ramuri. Atunci, toată pădurea cânta și cântau toți frații în cor. În miezul verii, când soarele ardea, acolo în pădure era răcoare și miros de rășină. Călătorii osteniți găseau loc de popas în acel loc răcoros. Toamna se porneau ploile, iar șuvoaiele de apă se scurgeau în vale și pă-durea rămânea neclintită. Iarna, viscolul bătea zadarnic. Toți pinii erau acolo, și pute-rea viscolului se potolea în ramurile lor.
Așa trecea viața pădurii și așa ar fi rămas tot timpul, dacă pinul de la marginea pădurii nu ar fi privit spre vârfurile golașe de pe munți. Sus, pe munte, era o stâncă cenușie și înaltă. Deasupra ei se ivea în zori, în fieca-re dimineață, soarele, care poleia toți munții. Acestui pin nu-i mai plăcea în pădure, voia să urce sus pe munte și de acolo să pri-vească tot pământul, să fie altfel decât frații săi. Nu-i mai plăceau nici cântecele dulci ale pădurii, nici lupta cu furtuna. Stătea mâhnit privind în depărtări și dorind să plece din acel loc. Pinul era într-o necurmată frământare ca valul mării.
garbo242980
Postat pe 9 Ianuarie 2013 19:53
ai fost la munte, in vacanta?
Eugenia_
Postat pe 9 Ianuarie 2013 19:59
„Mai bine doi decât unul... căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur și cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice!“ Eclesiastul 4.9-10

Pinul singuratic (2)

Într-o zi, pinul a cerut voie bunicului pădurii – un pin bătrân cu trunchiul gros, cu barbă lungă de licheni – să plece din locul unde se afla.
- Copile, copacul care-i singur în vârful muntelui se va clătina la orice vânt..., a grăit rar bătrânul.
L-au sfătuit și părinții, șoptind cu înțelepciune:
- Nicăieri nu-i mai bine ca lângă frații tăi, nicăieri nu-i mai bine ca în locul unde te-ai născut. Ploaia cade, vântul bate, nicio primejdie nu te paște aici între noi.
Însă pinul nu a ascultat povețele cele bune și a plecat singur către vârful trufaș al muntelui. Iată-l acum sus pe creastă! De acolo, el vedea cel dintâi soarele! Ce mândru era de locul pe care îl ocupa acum! Privea spre frații săi cu nepăsare; mai mult decât atât, se rușina că altădată a fost printre ei.
- Cum te simți? strigau cei de jos.
Pinul cel singuratic nu le răspundea. Era prea sus, prea mândru pentru a sta de vorbă cu cei din vale.
- Să te ții bine, când o să înceapă furtuna! striga gros și bunicul, clătinându-și cu îngândurare barba lui argintie de licheni, mâhnit în inimă de neascultarea celui mai tânăr dintre pini.
http://www.vesnicia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=29.
garbo242980
Postat pe 9 Ianuarie 2013 19:59
nu
garbo242980
Postat pe 9 Ianuarie 2013 20:00
tu ai fost ?
garbo242980
Postat pe 9 Ianuarie 2013 20:01
Joi

10

Ianuarie

„Ca pasărea plecată din cuibul ei, așa este omul plecat din locul său.“ Proverbe 27.8

Pinul singuratic (3)

În mândria sa, fiindcă ajunse pe vârful muntelui, pinul răspunse astfel înțeleptului bunic:
- N-ai teamă, bunicule; mai bine veziți de tine, că ești bătrân, îți putrezește rădăcina, să nu cazi din picioare, chiar dacă nu bate vântul...
Abia a sfârșit pinul batjocura, că a pornit să bată vântul. Furtuna a devenit tot mai puternică; pinul cel tânăr se legăna, îns㠄zidul“ pădurii nu se clintea. Apoi a început să bată ploaia și apele au spălat pământul puțin în care își prinse rădăcina pinul singuratic. A venit apoi frigul iernii și viscolul. În vale, pădurea se zbuciuma cu un vuiet puternic, dar nu avea nicio pagubă. Pinul cel singuratic și trufaș a simțit că nu-l mai ține rădăcina și a strigat la frații săi:
- Veniți-mi în ajutor, mă prăpădesc!
- Noi nu-ți putem veni în ajutor. Tu nu poți să te întorci la noi... N-ai vrut să asculți sfatul înțelept...
Deodată, viscolul a răbufnit și pinul singuratic s-a prăbușit, a alunecat peste stânci și zăpadă. Cu un freamăt trist, pădurea parcă spunea cu jale: „Cine face ca acest pin neascultător, tot așa va păți.“
„Încolo, fiule, i-a învățătură din aceste lucruri...“, spunea înțeleptul Solomon.
Samanta Buna - http://www.vesnicia.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=29.
garbo242980
Postat pe 10 Ianuarie 2013 11:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
fantomele 90 De la: loveactually 30 August 2009 15:15
CE VA MAI MIRA CA MAIDANEZII SI CAI SUNT OMORATI CU CRUZIME CAND OAMENII SUNT TRATATI DE ANGAJATORI CA NISTE NUMERE DE STATISTICA SI ATAT . 0 De la: 21 Mai 2011 10:44
Ca un om sa isi pastreze o inima curata..Trebuie sa invete sa se exteorizeze.... 113 De la: garbo107589 6 Octombrie 2010 05:43
Un copil? 23 De la: moniq_ 3 Iulie 2010 20:27
Reconversie profesionala 27 De la: dor72 29 Iunie 2011 21:29
Setari Cookie-uri