Vechiul regim ne-a pedepsit cu viata in comun,.Noul regim ne pedepseste cu "munca pentru degeaba"!.

Munca pentru degeaba este echivalent cu furt de viata,furt de destin!Cand ,numai ai cale de iesire la viata da-i faliment,adica esuezi!.
garbo269824
Postat pe 29 August 2012 15:24
ei,si?
caleidoscop
Postat pe 5 Septembrie 2012 14:51
''da-i faliment" nu-i dau...nica!
Axl_R
Postat pe 5 Septembrie 2012 15:08
Da-i mai oamo falimentul acolo ca tie nu-ti mai trebe Iote dom`le ce mai zgarca...
Rotty
Postat pe 5 Septembrie 2012 20:50
COOP Lucru degeaba sau mai nou SRL. PFA...Pfffffffff!
Axl_R
Postat pe 5 Septembrie 2012 21:02
In vechiul regim..multi au luat salarii pe..degeaba!
In noul regim-multi nu au unde muncii-asa ca accepta si munca pe mai..nimic!
Dar cei mai tineri,mai curajosi{indiferent de varsta} prefera sa lucreze in alte tari,mai mult,mai greu-dar mult mai bine platit!!
elisabeta_boia
Postat pe 5 Septembrie 2012 22:23
De la: garbo269824, la data 2012-08-29 15:24:38Munca pentru degeaba este echivalent cu furt de viata,furt de destin!Cand ,numai ai cale de iesire la viata da-i faliment,adica esuezi!.


Ai deschis topicul cumva dupa ce ai baut o bere in plus? Cred ca l-ai deschis unde nu trebuia
Fata_Morgana
Postat pe 9 Septembrie 2012 18:45
In vechiu regim, nu stiu daca voi stiti, cand cineva termina o scoala primea o foaie de hartie cu data si locul de munca unde trebuia sa se prezinte. Atunci te obliga sa mergi sa lucrezi. Ca mai existau si aceia care luat bani degeaba, au mai fost, dar oricum fiecare avea un salar asigurat.
Floricapop
Postat pe 10 Septembrie 2012 17:05
De la: Floricapop, la data 2012-09-10 17:05:32In vechiu regim, nu stiu daca voi stiti, cand cineva termina o scoala primea o foaie de hartie cu data si locul de munca unde trebuia sa se prezinte. Atunci te obliga sa mergi sa lucrezi. Ca mai existau si aceia care luat bani degeaba, au mai fost, dar oricum fiecare avea un salar asigurat.Pe bune??????!!!!!!
Eu imi aduc aminte ca mama mea, cu diploma de contabil, abia si-a gasit un loc de munca (si acela cu relatii ), ca vanzator, dupa ce-si intrerupsese serviciul, pentru ca avea 2 copii mici si un sot plecat la scoala de maistri intr-o alta localitate. Abia dupa multi ani a reusit sa revina pe un post de contabil. Nu cred ca in ziua de astazi este greu sa muncesti ca vanzator. Nu vad, deci, diferenta! Doar ca, intr-adevar, sa lucrezi ca vanzator presupune multa munca, multe ore si bani... "munca pentru degeaba"! - exact ca-n titlu!

Sunt total de acord cu titlul! Faza cu "oricum fiecare avea un salar asigurat"... Sa fim seriosi!
Ophiuchus
Postat pe 11 Septembrie 2012 00:19
Sunt doua lucruri diverse: una e sa-ti intrerupi serviciul, in acest caz institutia de unde ai plecat nu era obligata sa-ti pastreze locul de munca, sau sa-ti asigure altul , si alta e sa termini scoala, atunci iti dadea repartitia cu locul de munca. Am lucrat in acel timp la oficiul personal care se ocupa cu incadrarile.
Floricapop
Postat pe 11 Septembrie 2012 23:37
Nu cred ca si'au castigat dreptul sa judece actualul regim cei care nu iau atitudine. Cei care nu au iesit in strada la -15 grade sa SPUNA ceva. Suntem ridicoli, in afara sa ne plangem, altceva nu stim. Fac abstractie de cei care nu sunt in tara. E penibil sa ne plangem in condtiile in care ne complacem de ani buni si ridicam couru' la toti cei care ne cer sa facem asta. Noi ca si popor. Nici macar de mila nu mai suntem demni. Avem libertatea de a alege, avem libertatea sa vorbim, doar ca o facem doar pe la spate, asa cum v'a crescut -pe unii dintre voi- vechiul regim -eu eram prea mica atunci-.
Atata timp cat te pregatesti intens, cat ai o calificare intr'un domeniu, vei fi rasplatit pe masura. Cine vorbeste de noul regim? Cine se plange de el? Cei care incurajeaza spaga in spitale/institutii publice/scoli...etc... Cei care nu vor sa schimbe nimic pentru ca nu au curajul sa o faca, cum nu au avut'o nici in '89.
Vor reusi dar cei care vor mai mult si care fac si ceva in sensul asta. In regimul actual, in cel viitor, sau in orice alta tara de pe Glob. Nu regimul e de'vina, ci MENTALITATEA romanului prea comod...
b727ana
Postat pe 12 Septembrie 2012 00:18
Eu am trait in vechiul regim,cind dupa terminarea studiilor nu stiai cum sa-ti faci relatii care binenteles se plateau serios daca doreai sa ai un loc de munca ,nu f. bine platit,dar nu aveai de ales,incercai sa te descurci cu cit aveai,iar acum in zilele noastre toti vor bani cit mai multi dar sa minceasca cit se poate de putin posibil si cit mai multe zile libere.Daca doresti ca un angajat sa stea peste program ,chiar daca-l platesti mai mult nu sta.Au fost si sint si vor fi chiulanjii si lenesi pina la sfirsitul acestei etape de civilizatie omeneasca,dar sa speram ca vor veni schimbari o data cu saltul ce -l avem de facut cu totii si lucrurile vor fi intelese si de acestia ca fara munca nu poti trai bine si fericit.
garbo255960
Postat pe 14 Septembrie 2012 01:52
De la: garbo255960, la data 2012-09-14 01:52:26Eu am trait in vechiul regim,cind dupa terminarea studiilor nu stiai cum sa-ti faci relatii care binenteles se plateau serios daca doreai sa ai un loc de munca ,nu f. bine platit,dar nu aveai de ales,incercai sa te descurci cu cit aveai,iar acum in zilele noastre toti vor bani cit mai multi dar sa minceasca cit se poate de putin posibil si cit mai multe zile libere.Daca doresti ca un angajat sa stea peste program ,chiar daca-l platesti mai mult nu sta.Au fost si sint si vor fi chiulanjii si lenesi pina la sfirsitul acestei etape de civilizatie omeneasca,dar sa speram ca vor veni schimbari o data cu saltul ce -l avem de facut cu totii si lucrurile vor fi intelese si de acestia ca fara munca nu poti trai bine si fericit.


nu te supara ca intreb, despre care vechi regim vorbesti? de regimul dinainte de decembrie 1989?
Ia spune si mie cui plateai ca sa gasesti loc de munca?
Ai terminat o facultate? Cum te-ai angajat? Ai batut la usa fabricii sau a uzinei si ai platiti ca sa ai loc de munca???????????
Sa fim seriosi!
- Daca terminai facultatea erai DIRECT REPRTIZAT la locul de munca - se chema "repartizare guvernamentala" si postul il obtineai in functie de medie!!! Si daca aveai medie foarte mare primeai repartitie dubla ,2 ani stateai la fabrica (in loc de 3 ani cat era stagiul) si apoi veneai in capitala (sau in orasele mari) in cercetare.
- Daca terminai liceul primeai repartizare in fabrica - muncitor
Si salariile pentru ingineri erau toate la fel , pentru militari alta categorie de plata, economistii alta categorie....dar toti inginerii aveau la fel, toti economistii aveau la fel....etc erau niste grile de salarizare bine stabilite.
Un inginer dupa ce termina stagiul avea cam 3000 lei (la valoarea de atunci) iar 100 de lei era MARE! painea costa 1 leu, laptele 0.70 bani, iaurtul 0.25 bani, covrigul 0.25 bani... nu stiu cat era carnea, dar nu era prea scumpa. In general nu exista sa nu ai bani de mancare.

Si inca ceva, daca nu te prezentai la postul la care erai repartizat faceai inchisoare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu existau oameni fara serviciu la vremea aceea. Iar muncitorii din fabricile si uzinele cu "foc continuu" aveau salarii foarte mari.

Lamureste-ma te rog, despre ce vorbesti?! ce ai spus tu nu se intampla atunci, decat daca doreai sa te muti din localitatea unde erai repartizata, undeva mai aproape de casa (atunci dadeai spaga ca sa te muti) dar salariul era la fel!
adeline
Postat pe 14 Septembrie 2012 16:22
Observ faptul ca ,,nu se mai vede padurea din cauza copacilor'' !
Este perfect adevarat ca munca acum este f. prost platita in majoritatea cazurilor , dar stiti de ce ?
Pentru ca nu mai avem fabrici si uzine , nu mai avem agricultura , nu mai avem petrol , nu prea mai avem nici delta , iar aurul si carbunele s-au pitit atat de adanc , incat ori ii chemam pe daci si pe romani sa-l extraga , ori o companie straina care sa dea la guvernanti un ff. gras comision si noua , adica tarii , un procent nu cumva mai mare de 2 , sau 3 % !
Problema este de fapt ca nu prea mai stim ce fel de tara e asta , care se poarta cu romanii de parca am fi dusmanii ei ?
Am auzit batrani si oameni cu multa carte , care au spus ca mai bine o ducea romanul chiar pe vremea domnitorilor fanarioti ! Asa o fi ?
Si vrem sau nu , trebuie sa recunoastem ( istoria recenta o spune ) ca cei care au inventat sloganul ,,-NU NE VINDEM TARA '' ! ... de fapt au furat-o linistiti , fara sa-i mai deranjeze nimeni !
In aceasta situatie in care culmea ciudateniei , marii patroni sunt tocmai cei ce luptau pana in 1989 contra capitalismului , cum vreti sa aveti salarii mari ?
Adevaratii patroni ai acestei tari , cei cu caracter si cu dragoste de tara si de oameni , au murit in puscariile comuniste iar mostenitorii lor , fara sa primeasca nicio despagubire in cei 22 de ani , se zbat intr-o saracie lucie , sau au emigrat spre tari in care pot sa duca munca parintilor lor , cu dragoste si pricepere mai departe imbogatind alte natii !
LaluuBaloo
Postat pe 20 Septembrie 2012 05:51
De la: b727ana, la data 2012-09-12 00:18:42Nu cred ca si'au castigat dreptul sa judece actualul regim cei care nu iau atitudine. Cei care nu au iesit in strada la -15 grade sa SPUNA ceva. Suntem ridicoli, in afara sa ne plangem, altceva nu stim. Fac abstractie de cei care nu sunt in tara. E penibil sa ne plangem in condtiile in care ne complacem de ani buni si ridicam couru' la toti cei care ne cer sa facem asta. Noi ca si popor. Nici macar de mila nu mai suntem demni. Avem libertatea de a alege, avem libertatea sa vorbim, doar ca o facem doar pe la spate, asa cum v'a crescut -pe unii dintre voi- vechiul regim -eu eram prea mica atunci-.
Atata timp cat te pregatesti intens, cat ai o calificare intr'un domeniu, vei fi rasplatit pe masura. Cine vorbeste de noul regim? Cine se plange de el? Cei care incurajeaza spaga in spitale/institutii publice/scoli...etc... Cei care nu vor sa schimbe nimic pentru ca nu au curajul sa o faca, cum nu au avut'o nici in '89.
Vor reusi dar cei care vor mai mult si care fac si ceva in sensul asta. In regimul actual, in cel viitor, sau in orice alta tara de pe Glob. Nu regimul e de'vina, ci MENTALITATEA romanului prea comod...
Serioooos?Dar cine estitu sa judeci romanii?Eu nu ies in strada.....na!Poti sa iesi mult si bine ca nu se va intampla nimik pana nu se lasa cu sange!Si de ce sa mori ?Ai pentru ce?Cei care au murit in 89"Au rezolvat ceva?Toti securistii si hotii sunt la putere! Romanii muncesc din greu si in tara si in afara......nu sunt lenesi!
mitiduk
Postat pe 20 Septembrie 2012 21:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Virgina sau nu:-? 51 De la: sora_ilsi 6 Ianuarie 2010 23:37
Ce fel de persoane sunteti? 36 De la: dor72 8 Iunie 2011 16:24
Relație la Valcea 1 De la: Alexandru_Florin_Stefanescu_1 1 Aprilie 2019 13:09
oare sunt insarcinata? 45 De la: tusi_Oli 17 Februarie 2011 10:49
Despre marimea penisului 1 De la: garbo_499319 16 Aprilie 2019 18:41
Setari Cookie-uri