Cine insala mai mult? Femeile sau barbatii?

de ce crezi ca sunt aici? va citesc de luni bune... sunt aici pentru a incerca sa-mi verific gandurile, sa vad daca mai sunt om...stii Q, atunci cand esti tratat muuult timp ca si cum nu ai conta, incepi sa te porti ca atare...cine sunt?... ce sunt?... am valoare?...Eu nu mai contez de multi ani, nu ma mai iau in seama, nu consider ca merit salvata (caci mi-am facut-o cu mana mea,nu?eu am ales, desi aveam parte de toate nemerniciile lui inainte de a ne casatori). Da, asa este, trebuie vazut cum voi reusi sa protejez copilul... Dar iarasi, ma uit la mine: daca ai mei s-au despartit, asta n-a facut din mine un adult mai lucid, ci din contra. Ma uit in jurul meu si vad ca adultii care au avut ambii parinti in copilarie, parca-s mai "intregi" decat mine. Sau mi s-o parea mie...
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 14:55
Cunosc. N-am contat muli ani. Am fcut un pas, n-a fost uor, dar a meritat efortul.
Axl_R
Postat pe 10 Mai 2012 15:00
De la: Axl_R, la data 2012-05-10 15:00:58Cunosc. N-am contat muli ani. Am fcut un pas, n-a fost uor, dar a meritat.


eu ma simt atat de...uzata, incat nu cred ca as putea suporta...nu disparitia lui , ci disparitia visului meu de a avea o familie, cu tata,mama si copil.. Asta la capitolul "vise"
Cat despre realitati, sunt dependenta de copil...gandul la program de vizite, custodie comuna, poate, scenariul cel mai grav, acela in care el sa obtina custodia, ma impietresc...si-mi zic ca daca mai pot duce, sa o fac...
nu merit eu salvata daca riscul este acela sa nu-mi vad copilul in fiecare zi ... da, stiu, o sa-mi ziceti ca-s razna, dar ce sa fac daca mi-e groaza de gandurile astea?
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:04
38, Io acum am alte vise. Copii au crescut i cred c ''am crescut'' i eu.

Dac tu crezi, c nu merii s '' te salvezi'', nimeni nu poate s te conving.
Axl_R
Postat pe 10 Mai 2012 15:08
in alte situatii, daca am dat de stres sau conflict si n-am putut sa le rezolv, am iesit cu eleganta din ecuatie...si mi-a fost bine..e, acum, nu pot! Decizii, decizii...ma omoara treaba asta! Daca nu fac bine?
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:11
....consulta un specialist, psiholog,etc...pe probleme de mariaj...in Occident e la moda!...daca nu ,cauta si nu te mai victimiza si incearca a gandi pozitiv despre persoana ta...uita-te in oglinda si-ti adu ....numai laude!...sa stii ca subconstientul fiecaruia lucreaza, la UNII poate la cote mai inalte, esti pesimista, observ!...ia cauta tu si vezi ce lucruri bune si frumoase ti-au facut viata mai frumoasa la un moment dat...incearca si gandeste pozitiv si nu uita esentialul!...ATITUDINEA TA, conteaza enorm...ia atitudine!, o atitudine pozitiva contrar barfelor aduse....si incearca sa nu pui la suflet!...deci ne impiedicam iar de ATITUDINEA TA, vezi ce atitudine adopti!...succes!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 15:27
stau prost la capitolul "atitudine", stiu! si m-am gandit la un specialist, dar nu marital, ci unul pentru problemele mele gen, anxietate,depresie, poate si nitica paranoia, etc, ca am multe, bag de seama!:)
ce sa faci unui om daca-i lipsit de curaj si n-are nici umbra de self-respect?:) M-am gandit si eu ca poate-mi fac cu mana mea toate astea, dar e mai fain cand dai vina pe destin!
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:32
eu... nu stiu, probabil am avut noroc, ca altfel nu pot sa ii spun. Dar am intilnit tot timpul oameni care mi-au tinut loc de providenta fix cind aveam nevoie, desi cei ma multi habar n-au avut.
Ideea e ca atunci cind eram in mai mare rahat venea cineva sau ceva care ma trezea la realitate: la un mment dat ma hotarisem sa il omor, sa il omor pe bune, pentru ca nu vedeam nici o iesire si nu ma puteam rupe si nu ma lasa sa plec, iar linga el nu mai rezistam. Pur si simplu aveam impresia ca face tot ce poate sa ma distruga bucata cu bucata si pina la urma a reusit. Deci, conducind masina prin oras, m-am gindit ca ar fi foarte bine sa il omor dracului si sa incheiem povestea.
Si a venit una la un semafor sa imi ceara un leu. I-am dat un leu - lucru pe care nu il fac, de obicei - si mi-a zis "ptiu, ptiu, cit esti de frumoasa, ce as vrea sa fiu in locul tau!"
M-a blocat.
Prima data m-a blocat ideea ca vroia cineva, si o cioara de pe strada, "sa fie in locul meu" cind eu consideram ca locul meu e cel mai nenorocit de pe pamint.

Iar dupa aia am realizat ca e prima vorba de bine pe care o aud dupa ANI. Si ca nu mai tin minte cind am auzit un compliment, daca am auzit... un compliment adresat mie, nu adresat de omul pe care il iubeam vinatoarei, portaresei, femeii care matura strada, colegelor cele mai insipide... etc. De foarte multi ani tot ce auzeam era ca eu nu sint suficient de buna, de valoroasa, de impopotonata, de vulgara, de sexy, de femeie, de orice. Si orice purta fusta era incomparabil mai valoros ca mine: lucru pe care tinea sa mi-l povesteasca si sa il detalieze zilnic, cu comparatii "spontane".
quasaria
Postat pe 10 Mai 2012 15:32
De la: garbo_2938, la data 2012-05-10 15:11:29in alte situatii, daca am dat de stres sau conflict si n-am putut sa le rezolv, am iesit cu eleganta din ecuatie...si mi-a fost bine..e, acum, nu pot! Decizii, decizii...ma omoara treaba asta! Daca nu fac bine?
vezi ce atarna mai mult , ca la un cantar...binele sau raul din viata ta...faptele lui cele bune au fost mai multe decat faptele lui cele rele?, si ia o hotarare, apoi vei vedea tu...am senzatia ca gandesti mult prea departe...si acum nu-si are rostul!...gandeste-te de 10 ori inainte si taie o singura data!...precum croitorul.
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 15:33
Q, ultimele vorbe bune pe care le-am auzit au fost si cele care au iscat barfele alea din cauza carora imi chinuiesc eu acum existenta..In ultimii 3 ani n-am auzit vreo apreciere la adresa mea... sau daca se pune "esti o femeie puternica, sigur vei suporta tu tot", atunci da, uite ca aud de bine si de mine!:)) In locul meu nu vrea nimeni sa fie.. Aaa, sa aibe un copil ca al meu, da, asta cred , multi din cati cunosc ar vrea, dar asta nu se pune, ca-i al meu!:)
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:38
caleidoscop, faptele lui bune n-au fost mai multe decat cele rele, asta clar! Dar ce te faci cu una ca mine care da valoare unei zile fara dracuituri, cat ca pe un iaht facut cado?:) apropo de materialismul unora!:)) eu dau valoare unei zile fara scandal...
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:40
De la: garbo_2938, la data 2012-05-10 15:32:29stau prost la capitolul "atitudine", stiu! si m-am gandit la un specialist, dar nu marital, ci unul pentru problemele mele gen, anxietate,depresie, poate si nitica paranoia, etc, ca am multe, bag de seama!:)
ce sa faci unui om daca-i lipsit de curaj si n-are nici umbra de self-respect?:) M-am gandit si eu ca poate-mi fac cu mana mea toate astea, dar e mai fain cand dai vina pe destin!
..in dragoste, imi plac persoanele cerebrale...sunt o tipa care isi pierde greu si rar simtul ratiunii!...c'est la vie!...sunt si prea rabdatoare...hai ca dau prea mult din casa! ...eu daca pot face ceva o fac...nu dau vina pe destin, predestinare....si nu las ca altii si altele sa preia cirma ca s-ar putea sa naufragiez si sa-mi fie mie rau pe urma!...atat timp cat ai spus ca esti independenta financiar, sau poti fi, fiindca ai un job...
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 15:43
:-)) eu pina la urma dadeam valoare faptului ca tace dracului. Macar nu mai deschide gura . Aveam un reflex conditionat: daca ii auzeam vocea stiam ca urmeaza sa imi plezneasca vreun "cadou" drept in moalele capului.

Caleidoscop, partea financiara e chiar cea mai putin relvanta dintre toate. Dependentele grave sint altele.Nu alea financiare. Te duci dracului si iti iei un job si asta se rezolva simplu.
quasaria
Postat pe 10 Mai 2012 15:49
sunt independenta financiar, chiar daca castig mai putin decat el.
Imi aduc aminte de definitia din cartile de drept a flagrantului (ma rog, una dintre ele) : flagrantul este dovedit si de urmarirea faptuitorului de vuietul public!:)))) Deci vedeti cate poate face gura lumii?:)) Pai cum sa mai divortez eu dupa 13 ani de asa tratament? Pana acum ce am asteptat? aa, deci m-am combinat, sau daca nu, atunci barfele sigur sunt ele cu un sambure de adevar!

Si acesta a fost un extras din mintea anxioasa a unei femei "fericite"!:))
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:49
De la: garbo_2938, la data 2012-05-10 15:40:40caleidoscop, faptele lui bune n-au fost mai multe decat cele rele, asta clar! Dar ce te faci cu una ca mine care da valoare unei zile fara dracuituri, cat ca pe un iaht facut cado?:) apropo de materialismul unora!:)) eu dau valoare unei zile fara scandal...
daca atmosfera e una viciata schimba aerul cu unul proaspat...ai curaj! si gandeste cu optimism!...uneori avem nevoie de schimbari in bine pentru a lucra la parametri optimi si eficienti!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 15:51
Q, de la stransul de gat...de fapt, nitelus mai tarziu, cam de pe 18 februarie, nu m-a mai agresat ... asa rau...adica chestii gen "mancarea ta e mancare de porci, si nici aia n-o mananca", sau "nici de nevasta nu esti buna, ca nu mi-ai calcat camasa preferata", astea nu se pun la calcul, sunt parfumele!:))
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:52
ah, doamnelor, trebuie sa ma duc sa-mi iau copilul de la gradi... asa ca fuuug repede, ca nu-mi place sa stiu ca ma asteapta!
Multumesc frumos pentru vorbe...poate-poate mi-o ramane si mie ceva in cap... ca pana acum n-am dat semne..:)
haideti, sa aveti o seara buna!
Coriss_2938
Postat pe 10 Mai 2012 15:55
vezi, hai ca-mi placi!...esti pe drumul cel bun, spun eu....nici nu terminasem postarea de afisat ca ai si scris ceea ce eu anticipasem deja!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 15:56
...gura lumii niciodata nu poate fi astupata....eu nu traiesc cu ce spune lumea!, ca sunt asa si pe dincolo....cand vei fi prinsa in flagrant, da!.....e cea mai buna dovada ca ai inselat!...pana atunci, sa fii demna de tine in continuare si niciodata sa nu te subestimezi!...o zi cat mai placuta!, fetelor!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 16:05
De la: caleidoscop, la data 2012-05-10 13:42:10 ...barboneli ai fost la un pas de un raspuns complet!...insa iarasi ai probleme cu traiectoria!...stii cum e?...te invarti in jurul cozii precum o fac pisicile si cateii cand se joaca!...sa revenim la subiect!....in raspunsul tau adresat lui Thor ai fost foarte aproape de adevar si circumstante, insa ai virat probabil, ai trecut fff.aproape de exactitatea raspunsului, de certitudinea lui. Redau:

"...Cred ca aici sunt nuante...cel mai adesea...cititi va rog pana la sfarsitul fragmentului. Acum te pot intreba, sunt mai proaste, fraiere femeile decat barbatii? in astfel de situatii jenante de a-si insela partenerul de viata?...situatia nu este jenanta inainte de a incepe procedeul de tradare ci abia dupa!...oricum sunt multe de spus si-mi ia ceva timp!




am scris eu asta... ??? nu si poati... !!! nu draga, eu nu i-am raspuns lui Thor ci lui cine i-a raspuns lui Thor... adica lui 2938... daca scriam eu asa frumos... scriam la ziar deja !!!
barboneli
Postat pe 10 Mai 2012 17:56
938, copilul asista la aceasta "veselie" casnica, pe care, cu atata umor pitoresc, o impartasesti cu noi, umilii cititori?
Eugenia_
Postat pe 10 Mai 2012 19:44
De la: barboneli, la data 2012-05-10 17:56:58
De la: caleidoscop, la data 2012-05-10 13:42:10 ...barboneli ai fost la un pas de un raspuns complet!...insa iarasi ai probleme cu traiectoria!...stii cum e?...te invarti in jurul cozii precum o fac pisicile si cateii cand se joaca!...sa revenim la subiect!....in raspunsul tau adresat lui Thor ai fost foarte aproape de adevar si circumstante, insa ai virat probabil, ai trecut fff.aproape de exactitatea raspunsului, de certitudinea lui. Redau:

"...Cred ca aici sunt nuante...cel mai adesea...cititi va rog pana la sfarsitul fragmentului. Acum te pot intreba, sunt mai proaste, fraiere femeile decat barbatii? in astfel de situatii jenante de a-si insela partenerul de viata?...situatia nu este jenanta inainte de a incepe procedeul de tradare ci abia dupa!...oricum sunt multe de spus si-mi ia ceva timp!




am scris eu asta... ??? nu si poati... !!! nu draga, eu nu i-am raspuns lui Thor ci lui cine i-a raspuns lui Thor... adica lui 2938... daca scriam eu asa frumos... scriam la ziar deja !!!
barboneli, asa e cum spui tu!...de fapt eu facusem o confuzie ...poate e timpul sa merg si la un control oftalmologic, cine stie, poate e necesar de ochelari!...insa cu ajutorul meu si al ei(2938) s-a rezolvat pe cale amiabila...mie, sincer mi-a placut ce a scris ea, am dezvoltat putin si eu, constienta fiind ca raspunsul adevarat era pe undeva pe aproape...este un caz, spun eu de actualitate in mintile multor femei din Romania care nu au curajul sa faca ele primul pas...gandindu-se ca sufera copiii mult...nu-i chiar asa, cateodata suntem nevoite sa alegem raul cel mai necesar pentru fericirea si linistea noastra, nu-i asa?
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 20:19
ok, nu problema... si mie mi se intampla ! si mie imi place cum scrie 2938... (pacat ca nu pot sa-i spun pe nume.... la un numar, chiar ca nu poti sa-i dai importanta.....) dar nu si ce ! adica e trist ce citesc la ea. si tac, pentru ca nu stiu cum as putea s-o ajut ! dar ma bazez pe voi femeile. dar sunt alaturi de ea la modul ca ii urez succes ! merita si ea si coplul !!!! eu am cresct fara cei doi parinti impreuna, dar la mine nu a lasat urme... sau daca da, eu nu le vad ! am tras de mult cortina peste episodul asta din copilarie. daca "il caram" dupa mine... nu cred ca faceam bine. nu am facut-o ca am fost destept sau aveam experienta... ci din instinct, cred ! mi-am vazut de treburile mele copilaresti, fara sa ma gandesc prea mult la situatie !socul mare a fost la 8 ani... dar si ala nu a lasat nici urme si nici amintiri amare ! sau asta e acelasi lucru.... ?! au iesit din viata mea, dar au intrat altii cu care m-am simtit excelent !!! si n-am cerut socoteala la nimeni, adica la parinti ma refer. eu nu stiu ce e aia... !
barboneli
Postat pe 10 Mai 2012 21:32
...cunosc un cuplu care au divortat pana la urma, insa in timpul divortului ,copilul lor, unicul de fapt...s-a sinucis!...deci?! socul emotional "surprinde "pe unii dintre noi si chiar copiii lor!...asa-i? aici e marea drama!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 22:31
azi mi-am incalcat multe din principiile mele de viata, cred ca LUNA a fost de vina!...in viata sa nu lasi pe altii sa hotarasca in locul tau si nu te lasa incalecata de nimeni, fii tu insati....raspunsul este adresat lui garbo_2938. Curaj si ...tot binele din lume!
caleidoscop
Postat pe 10 Mai 2012 22:40
Neata!
Ma aflu in situatia asta de...ani buni... Sunt cu sotul meu de aproape 13 ani, casatoriti legal de 5... Sunt in situatia asta si nu mai stiu cum eram inainte...Familia povesteste despre mine ca eram o fata cu multa incredere in sine, o fata careia nu-i era frica sa ia decizii, o fata care n-ar fi acceptat in ruptul capului sa fie agresata verbal sau fizic...Eu nu mai stiu nimic de acele vremuri... De frica de a nu fi privita ca o "albinuta", m-am legat prosteste de "un flor"...si chiar daca pute naspa, tot legata raman... De ce? N-am curaj...mi-e frica de o viata asa cum a avut mama mea, plina de frustrari si regrete (caci mama nu e frustrata cel mai tare de faptul ca o snopea tata in bataie sau ca-i batea copii, ci doar pentru ca el a decis sa ramana cu amanta). Si uite asa, am crescut in descrieri epice ale batailor, ale rautatii tatalui, ale stilului malefic cu care amanta l-a desprins pe tata de familia pe care o denigra si o batjocorea zilnic. Da, recunosc, sunt un rezultat viciat al casniciei groaznice a parintilor mei. Si da, cred ca vazui la mama cum regreta ca tata a plecat, chiar si asa agresiv, curvar si alcoolic cum era. Cred ca mama m-a invatat ca un om normal nu poate rezulta decat dintro familie normala, cu mama si tata, indiferent de ce se intampla cu ei.
Nu cred ca o condamn...sper...asa a putut ea mai bine...pe alte planuri, s-a comportat exceptional.
N-am curaj! N-am avut nici cand il iubeam si am aflat ca are o alta relatie si ca nu-i pare rau pentru suferinta pe care mi-o provoaca, n-am avut curaj nici cand dupa nunta a plecat si luni de zile l-am vazut ocazional, n-am avut curaj nici cand , nici cand, nici acum... Si da, am nevoie sa mi se spuna ca nu-i normal sa traiesc asa, pentru ca eu nu am vazut alte exemple, asa am vazut!
Sper sa nu ma considerati prea dusa cu presul...caci v-ati prins, pe langa toate cele, ma ghidez si dupa reactiile pe care le starnesc in cei din jur.:)
Coriss_2938
Postat pe 11 Mai 2012 11:27
"un om NORMAL' nu poate rezulta decit dintr-o familie NORMALA...
Cum definesti tu normalitatea?

Barbatu-tau e "un om normal"?
Sinteti "o familie normala"?

In rest, te ascunzi dupa fusta mamei: ok, a avut o influenta nefasta. Atit a putut, atit a facut. Esti adult de ceva timp, nu?
Tu in timpul asta, in care ai fost adult, ce ai facut pt. tine? Unde e granita intre greselile parintilor si cele proprii - ca daca ne luam dupa parinti pina la 50 de ani, cam avem NOI o problema, nu parintii...
Fuga de responsabilitate?
quasaria
Postat pe 11 Mai 2012 11:35
Da, cred ca da..fuga de decizii, poate ... Si da, am constatat ca de cand m-am casatorit, cam dau vina pe mama, ma ascund dupa esecurile vetii ei...si parca am ambatz sa patesc si eu la fel. Una peste alta, in principui deciziile eu le-am luat...deci doar imi este dificil sa mai iau una ...
In fine, stiti si voi, e greu pana faci pasul...momentan eu acolo sunt...poate-l voi face candva si o sa-mi fie si mie mai bine...

Pana la urma, care-i concluzia? Cine inseala mai mult? Ei sau Ele?:)
Coriss_2938
Postat pe 11 Mai 2012 12:17
ceva nu e in regula loa ce scrii.... !!! scrii mai sus ca: "N-am curaj...mi-e frica de o viata asa cum a avut mama mea, plina de frustrari si regrete (caci mama nu e frustrata cel mai tare de faptul ca o snopea tata in bataie sau ca-i batea copii, ci doar pentru ca el a decis sa ramana cu amanta). Si uite asa, am crescut in descrieri epice ale batailor, ale rautatii tatalui, ale stilului malefic cu care amanta l-a desprins pe tata de familia pe care o denigra si o batjocorea zilnic. "... dar nu ti-e frica sa ramai legata de "flor"-ul asta de barbat al tau !!!! pai tu trebuie sa iesi urgent din situatia asta si pentru tine si pentru copil. nu ai pentru ce sa stai legata in continuare. doar daca nu esti masochista.... !?! si ce ai vazut la mama.... nu trebuie sa vezi si la tine. STOP si gata ! se poate... iti spui io !!!
barboneli
Postat pe 11 Mai 2012 12:47
De la: barboneli, la data 2012-05-11 12:47:35STOP si gata ! se poate... iti spui io !!!


ai avut si tu o nevasta care te-a batut?
quasaria
Postat pe 11 Mai 2012 12:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna 39 De la: quasaria 14 Ianuarie 2011 23:08
Ma minte sau nu? 38 De la: OanNa_Oana_2 28 Aprilie 2017 12:40
tradarea 89 De la: Melanie 4 Noiembrie 2009 18:05
Imi puteti da un sfat va rog 16 De la: quasaria 30 Decembrie 2011 15:29
daca recunoastem ca inselam 46 De la: thomas_andersro 13 Februarie 2014 16:08
Setari Cookie-uri