ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Tort cu lamaie si nuci

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

am trimis o reteta de tort cu lamaie si nuci si asteptam sa fie postata de voi, dar nu a fost asa.ma gandeam ca exista si o explicatie

  citeaza   raspunde

probabil ca nu au avut timp .. garbo 360.
poti sa o postezi tu .. pe forum.
  citeaza   raspunde

Daca trimiteai si tortul, atunci o publica
  citeaza   raspunde

scuze CRI, te-am secondat din greseala.
  citeaza   raspunde

nu/i bai .. raspundeam amandoi in acelasi timp .. inseamna ca avem multa treaba in dimineata asta
  citeaza   raspunde

  citeaza   raspunde

De la: garbo169360, la data 2011-10-06 08:53:50am trimis o reteta de tort cu lamaie si nuci si asteptam sa fie postata de voi, dar nu a fost asa.ma gandeam ca exista si o explicatie



na...unde-i reteta?
  citeaza   raspunde

mmmmm prajitura cu crema de lamaie!!!! o bunatate. ms pentru idee!
  citeaza   raspunde

O sa incerc si eu aceasta reteta de tort sa vedem ce imi iese. Multumesc mult.
  citeaza   raspunde



Pai ce poate sa-ti iasa ? Doar nu un arici cu coarne si aripi !!! O sa-ti iasa o prajitura, buna sau rea, depinde de talentul tau si de cat respecti reteta ! Pana acum nu am vazut nici macar o litera din vestita reteta, asa ca m-am hotarat sa o scriu eu. Daca nu aveti ceva impotriva, ma apuc chiar acum de scris

Astazi ne rasfatam cu o felie din aceasta prajitura cu nuca si crema de lamaie, o prajitura delicioasa, pufoasa si aromata. Nu va tin prea mult de vorba, caci am de scris mult la reteta si voi mult de citit. Dar sa nu va descurajati, ca de facut e chiar usor...
Ingrediente

Pentru blatul alb:
5 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
Pentru blatul cu nuca:
5 albusuri
100 g zahar
1 lingura cacao neagra
2 linguri faina
200 g nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat
Pentru crema:
5 galbenusuri
100 g zahar
500 ml lapte
2 linguri amidon
1 lamaie
250 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 intaritor de frisca
Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de lamaie:

Blat alb:

Ouale se separa, apoi albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta. Galbenusurile mixate cu cele 3 linguri de ulei se incorporeaza usor in spuma de albusuri, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava de aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru circa 20 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie si se lasa la racit.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine teapana si face tepi in momentul in care scoatem palete mixerului. Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata, apoi o incorporam in bezea, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in aceeasi tava in care am copt blatul alb, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 20-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se mixeaza pana la omogenizare. Turnam incet laptele si mixam continuu pana compozitia devine omogena. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marie) si amestecand continuu se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca (atunci cand amestecam in vas trebuie sa se vada fundul vasului). Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se mixeaza pana se intareste.

Dupa ce budinca s-a racit foarte bine, punem zeama de lamaie si omogenizam, apoi frisca batuta.

Blaturile le taiem in 2 pe lungime, obtinand astfel cate 2 blaturi lungi si inguste.

Unul din blaturile cu nuca nu l-am folosit. Am facut niste delicioase prajituri pe bat. 🙂

Punem crema intre blaturi, avand grija sa lasam 2 linguri pentru pus deasupra. Dam prajitura cu nuca si crema de lamaie la frigider pentru macar 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Iar de aratat, arata cam asa. Se simte si mirosul de la lamaie...

www.dulciurifeldefel.ro/wp-content/uploads/2012/06/prajitura-cu-...

Varianta pe "baț".... nu a fost pusa la dispozitia mea, asa ca va las pe voi sa va descurcati...

  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: