Cheesecake din brânză de vaci. Nimeni nu rezistă la așa o gustare delicioasă))) „Bomba de calorii”, pe de altă parte, care îmi bucură ochii dimineața lângă o ceașcă de ceai)) Ingrediente + 420 g brânză de vaci cu fracția de grăsime 9% + 250 g biscuiți lapte topit + 200 ml frișcă sau smântână pentru frișcă cu fracția de grăsime 35-40 % + 180 g smântână cu fracția de grăsime 15-20% + 100 g unt + 100 g zahăr pudră + 3 linguri de zahăr tos + 3 linguri rase de făină + 2 ouă + vanilie Pas cu Pas Pasul 1 Din start se pregătește brînza de vaci, dacă este înghețată se dezgheață să fie la temperatura camerei. Pasul 2 Apoi brânza se da printr-o sită, prin care se strecoară supa. Pasul 3 Între timp se pregatește stratul din biscuiți pentru cheesecake. Se pregătește o cratiță cu fundul mai gros, ca untul când se topește să nu se ardă, și se pune untul la foc încet pentru a se topi. Pasul 4 Se pregătesc biscuiții pentru a fi mărunțiți. metoda o alegeți la preferință. Eu am bagat biscuiții într-o sacoșă de bucătărie care se închide și cu sucitorul i-am presat până la consistența dorită. Pasul 5 Biscuiții se adaugă la untul topit. Acuma se adaugă și zahărul. Dacă îl adăugați acum, granulele de zahăr nu se vor topi toate, unele se vor carameliza, asta va conferi blatului o consistență crocantă. Dacă doriți ca blatul sa fie mai moale, puneți zahărul la topit odată cu untul. Pasul 6 Amestecul se răstoarnă într-o tigaie, care are fundul detașabil. Acesta trebuie să se lege atunci cînd este strâns în mâină, dacă asta nu se întâmplă, atunci mai topiți 10-20 g unt și amestecați. Pasul 7 Apoi cu degetele sau un pahar nivelați blatul în tigaie în așa mod încât marginile să fie puțin ridicate în sus. Compoziția se dă în rola preîncălzită la 180 grade C pe 10 minute. Pasul 8 Peste brânza de vaci recent pregătită se pune smântâna și esența de vanilie și se amestec. La pasul dat se obține ceea ce înlocuiește de fapt crema de brânză. Pasul 9 La următorul pas se adaugă făina amestecată cu zahărul și se amestecă încet cu o spatulă sau cu telul prin mișcări circulare. Pasul 10 La următorul pas se adaugă smântâna dulce grasă (30-40 %) sau frișca bătută (în cazul dat smântâna dulce se bate cu zahărul pudră separat ). Eu am adăugat smântâna dulce nebătută. Pasul 11 Peste compoziția obținută se adaugă pe rând câte un ou și se amestecă. Pasul 12 Consistența un pic poate să varieze în funcție de cît de lichidă e smântâna, dar asta nu este esențial. Pasul 13 Peste stratul deja care este în tigaie se toarnă amestecul pregătit anterior și se nivelează atent. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 140 grade C pe aproximativ 50 minute, însă e individual pentru fiecare cuptor, deaceea verificați des. Nu deschideți cuptorul în primele 20 minute. Cheesecake-ul care a stat macar câteva minute în plus la cuptor are tendința de a crăpa. Cheesecake-ul e gata atunci când marginile sunt ușor aurii și mijlocul încă tremură. În acest moment reduceți temperatura treptat până o închideți cu totul în 10 minute și lasați ușa cuptorului întredeschisă pe 20 minute. Pasul 14 Se lasă să se răcească complet în tava în care a fost copt. Apoi pe margini (atent) cu un cuțit se merge de jur împrejur. Tot în acest recipient se dă la frigider pe 4-5 ore, ideal ar fi peste noapte. Pasul 15 Scoteți-l din tava atent, mai întâi marginile tăvii apoi ușor alunecați tot cheesecake-ul pe un suport din care va fi servit. Desigur că acest desert poate fi servit cu orice toping îți dă prin cap: mure în sos, coacăză în sos, cu dulcețuri (pentru cei ce iubesc taaaree dulcele), cu caramel sau altceva, dar e super bun și simplu pudrat cu ceva zahăr pudră. Pentru mai multe detalii si poze la fiecare pas www.bucatariadianei.com/reteta/cheesecake-din-branza-de-vaci/ |
||
BucatariaDianei Postat pe 16 Martie 2017 22:07 |
||
---|---|---|
Diana, crezi ca pentru fiecare reteta trebuie sa deschizi un topic nou ? Eu nu. In plus, acum avem linkul blogului tau, deci putem sa cautam singure retetele ce ne intereseaza, daca ne intereseaza. `Neata buna :) |
||
Rotty Postat pe 17 Martie 2017 07:28 |
||
De la: Rotty, la data 2017-03-17 07:28:49Diana, crezi ca pentru fiecare reteta trebuie sa deschizi un topic nou ? Eu nu. In plus, acum avem linkul blogului tau, deci putem sa cautam singure retetele ce ne intereseaza, daca ne intereseaza. `Neata buna :) De cind cu netul, unii au inceput sa-si arate ... valentzele 'expansioniste' interioare. Bref, nu le mai ajunge propriul spatiu dedicat. Cu sigurantza din lipsa de cititori... |
||
|
||
garbo101426 Postat pe 17 Martie 2017 12:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Muffins cu ciocolată | 23 | De la: BucatariaDianei 15 Septembrie 2017 13:19 |
placinta dobrogeana | 57 | De la: ladyDY 19 Aprilie 2010 08:36 |
TORT MASCARPONE | 1 | De la: reteteleralucai 29 Aprilie 2012 22:45 |
|
||
Cum se prepara marmelada? | 31 | De la: garbo095373 22 Septembrie 2010 17:33 |
torturi usoare | 42 | De la: fleurdelis 12 Aprilie 2010 05:50 |
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani