De ce?

De la: garbo192031, la data 2011-02-28 14:15:35Mulumesc pentru raspunsuri.

Acum v-as intreba care sunt principalele valori pe care le cautati la un barbat?
(intr-o relatie stabila, desigur)




acceptarea independentei financiare a femeii.
vuvuzela
Postat pe 1 Martie 2011 10:44
De la: quasaria, la data 2011-02-28 19:38:47031, ce e cu jalea asta ca nu pricep?
Orice om are dreptul sa fie fericit - pentru asta ne nastem, ca sa fim fericiti si impliniti. Nu ca sa ne chinuim pe noi insine - pentru ca atunci ajungem invariabil sa ii chinuim si pe altii... Daca storci o lamaie obtii suc de lamaie: in acelasi mod, un om care este el insusi frustrat nu poate sa ofere nimic pozitiv altora. Nu poate sa ofere decit "ce contine" el.
Si daca iei lucrurile astea in considerare, de pe ce pozitie judeci responsabilitatile, obligatiile, "ce ai construit"?


Daca as fii vrut sa scriu o poveste de viata, sa ma refulez as fi facut-o din start,la pornirea topicului.

PS Ai mare dreptate in raspunsul tau.
garbo192031
Postat pe 1 Martie 2011 10:50
031, si cum ramane cu `valorile pe care le cauta un barbat la o femeie`? (Doaaamne, ce formulare bizara si inadecvata!)
esme
Postat pe 2 Martie 2011 18:08
oamenii au valori diferite, depinde la care barbat ne referim.
Unul care asculta manele si isi expune lanturile si bmw-ul va aprecia o pisi de bamboo. Rujul si buricul. Ca noul asset trebuie sa se asorteze masinii. Un tip egocentric va aprecia modul in care este el tratat mai mult decit orice calitate a femeii de linga el. Conteaza rolul lui in relatie, nu femeia. Unul de casa va aprecia faptul ca dna face ciorba buna si e econoama. Si tot asa....Nu putem generaliza, oamenii sint diferiti: iar grila lor de valori le reflecta propria personalitate.
quasaria
Postat pe 2 Martie 2011 18:41
da, Q, tocmai asta spuneam si eu intr-o postare anterioara! cei mai multi uita ca, atunci, cand isi asuma o relatie, succesul acestei conjugari consta in renuntarea la `eu` si adoptarea lui `noi`, ca unica lege si evolutie necesara, daca vor tandem. altfel, totul e desertaciunea desertaciunilor si ramane intotdeauna `eu`, teren inaccesibil unui celalalt.
esme
Postat pe 2 Martie 2011 18:47
nu, esme, cei mia multi pleaca din familia de baza cu idei batute in cuie si considera ca ACELA sau ACEEA trebuie sa se muleze perfect ideilor lor preconcepute. Si uneori gasesc personajul care se muleaza, bifeaza checking list, si ulterior constata ca nu sint fericiti. Ups, dar rationamentul a fost perfect... unde e eroarea?! Celalalt e fix cum am considerat ca ar trebui sa fie!
Greu al drak de recunoscut ca era posibil sa nu consideri bine...
quasaria
Postat pe 2 Martie 2011 21:36
Q, cred ca eroarea devine vizibila si `traibila` in momentul in care celalalt, care se mulase fix pe ideile preconcepute si batute in piroane, spre surprinderea caraghiosului cu pretentii de papusar, are un declic , un moment de tresarire revelatoare cu privire la reala sa identitate cu zorzoanele de rigoare (dorinte, sperante, asteptari), cu privire la minciuna, la balonul de sapun in care-si faurise intreaga existenta. asadar, celalalt se trezeste si omul nostru se intreaba socat si siderat ce s-a intamplat, de s-a prabusit lumea perfecta pe care si-o credea subscrisa si stapanita pe vecie. caci, omul nostru uita ca lumea nu se imparte in papusari si marionete, ci in indivizi cu dreptul deplin de a fi ce-si doresc ei, chiar daca alternand aceste ipostaze: fie papusari, fie marionete.
esme
Postat pe 2 Martie 2011 21:50
Sunt cazuri cand marioneta devine papusar si legaturile nu au noduri si nu sunt evidente. Oare asta este telul nostru? De frica sa nu devenim marionete preferam sa fim papusari?
cricat
Postat pe 2 Martie 2011 22:00
Marioneta este de obicei cel care iubeste .. sa zicem ...mai mult ... ce investeste peste propria fiinta si astfel devine partea mai usor de manevrat.
cricat
Postat pe 2 Martie 2011 22:04
marioneta e perfect constienta ca PARE ce vrea celalalt. Lucrul de care nu e constienta, probabil, este ca se plaseaza intr-o pozitie fragila: de orice papusa te plictisesti la un moment dat.
VIne o vreme cind se intreaba ce a gresit: ca doar a renuntat la orice urma de individualitate si a facut tot ce se putea face sa fie dl. multumit.
quasaria
Postat pe 3 Martie 2011 07:51
culmea e ca, desi, papusarul ajunge sa se plictiseasca la un moment dat de marioneta, tot el se intreaba cu uimire si neputinta cum de marioneta nu mai vrea sa fie marioneta. asadar, nici ipostaza asta nu e convenabila, intrucat e neputincios in fata unei asemenea manevre neasteptate. aduce imprevizibilul, necunoscutul si nu stie cum sa reactioneze in fata impalpabilului si nemanevrabilului.
esme
Postat pe 3 Martie 2011 09:13
Intr-o viata suntem pe rand cand papusari , cand marionete, depinde de sentimentele investite.
E foarte probabil ca papusarul plictisindu-se de papusa lui sa caute alta. Imprevizibilul apare atunci cand gaseste un alt papusar ........... devenind la randul lui o papusa.
cricat
Postat pe 3 Martie 2011 09:26
da, asta da surpriza! ori, poate, doar firescul vietii!
esme
Postat pe 3 Martie 2011 09:35
De ce? --- Pentru ca !!!
machiajtatuaj
Postat pe 5 Martie 2011 03:16
de ce?
...................................?
dar barbatiiii de ce cauta acel altceva?
cum pot avea o ceata atat de abundenta in capsor incat sa riste tot,familie,copil,o viata pe care si-a faurit-o cu bine cu rau,pentru ceva nou ,o provocare,pentru acel ''altceva''???
Cum nu pot realiza ca nu totul e roz in lumea asta,ca avem responsabilitati fata de ceea ce am creat si totusi isi doresc altceva,...ceva ce in imaginatia lor e mai bun, mai....
Cum pot sa suporte cand vad cata suferinta creaza in jurul lor,persoanelor care erau candva esenta vietii lor?
Cum nu pot vedea cat vor suferi cand vor da cu capul de deziluzia unui vis care nu mai poate fii total, cand vor "vedea" ca au dat cu piciorul in darurile cele mai de pret ce i-au fost oferite?
CUM? POATE STIII TU? SMART BOY
gabyzza
Postat pe 5 Martie 2011 03:20
De la: garbo192031, la data 2011-02-28 14:20:40
De la: Lady_Di, la data 2011-02-28 10:53:03Pentru ca orice om - si asta include si o nevasta sau o mama - are dreptul la fericire. Daca n-o gaseste acasa - are dreptul s-o caute altundeva. casnicia e in doi - si e responsabilitatea ambilor s-o faca sa mearga.


Da, dar ai uitat un lucru, sa punem de o parte perceptul de casnicie si sa-l preluam pe cel de familie, suna altfel?
(app. te ghidezi dupa carti scrise de gurusi?)



Eu nu practic Yoga si nici un alt fel de spiritualitate - inconstant spre rusinea mea merg la biserica. Dar dreptul la fericire nu ti-l da nici un guru - e scris in carta drepturilor omului.
Casnicie, familie - absolut orice - nu face acceptabila nefericirea de o viata. Din nefericire pana cand reincarnarea va deveni stiintific demonstrata - avem o singura viata - de care TREBUIE sa ne bucuram.
Mi-am vazut mama nefericita o viata intreaga de "dragul" copiilor - nu era asa - era doar neputinta ei de a trai pe picioarele ei, lipsa de curaj de a o lua de la capat.
Nu zic ca pentru orice moft pui capat unei casnicii - dar daca incerci tot ce e omeneste posibil si nu merge - apai nu merge si gata.
Lady_Di
Postat pe 5 Martie 2011 03:22
foarte probabil aceleasi valori pe care si un barbat le cauta la o femeie .......soooo daca iti vei pune valorile ce le doresti tu la o femeie si vei gandi un pic iti vei da seama ca si o femeie vrea acelas lucru pt ca la urma urmei cu totii suntem oameni nu animale
gabyzza
Postat pe 5 Martie 2011 03:26
nu de sotie spun ca isi vede da familie si de copii///// de vina sunt amantele care se baga peste familiile cu copii.......amantele isi cladesc fericirea pe lacrimile celor ce sufera/// daca ar fi existat o lege ptr amantele astea fiecare sotie ar fi fericita cu sotul ei///// in concluzie femeia este vinovata nu barbatul
garbo011957
Postat pe 5 Martie 2011 05:34
am ramas cu un gust amar, pelin sau fiere nici eu nu stiu de la ce, am intrat pe acest forum, cum am intrat si pe altele de genul acesta sa gasesc si sa citesc despre experiente traite de altii, am impresia uneori ca multi dintre cei prea activi intra numai pentru a face misto.
In legatura cu subiectual acestui topic, tiind sa cred ca fiecare individ are dreptul la fericire, nu vad de ce de fiecare data cand un barbat incearca sa rezolve o problema de genul acesta adica divort- despartire , 10 femei sar in ajutorul celei care este impilcata si declarata vinovata. Vreau sa va spun un lucru din experienta proprie, nimeni dar absolut nimeni , nu stie prin ce treci in astfel de momente, numai acela care a avut parte de asa ceva, Ai diferite sentimente indiferent daca esti femeie sau barbat, victima sau "calau", treci in cateva clipe de la sentimentul de frustare la cel de negare, de la fericire la durere si multe altele.Mai oameni buni fericirea este ceva trecator, in viata esti fericit cateva clipe doar, restul este sentimentul de multumire in schimb atunci cand impreuna cu altcineva hotarasti sa faci un pas trebuie sa te gandesti la ce se va intampla nu in a doua zi sau a treia zi ci peste ani. Asta ne deosebeste pe noi de animale, avem sentimente avem inteligenta.Eu poate sunt de alte principii dar asa sunt eu. Nu doresc nimanui dar nimanui sa treaca prin momentele unei despartiri sau a unui divort, va spun eu care in aceste momente trec prin asa ceva.
dancerhd
Postat pe 5 Martie 2011 06:10
Pentru ca poate s-a saturat sa traiasca mintindu-se frumos. Ai tinut discursul foarte frunos, dar este al naibii de obtuzunghic. Nu ai dat tot din tine asa cum spui. O femeie cand are acasa dragoste, intelegere, protectie, APRECIERE...sta acasa. E simplu. Ce ar fi sa te pui si in locul CELORLALTI care sufera dupa ea? Lasa-te pe tine. Am inteles. Ce ar fi sa te pui si in locul ei care a plecat? Toate astea nu fac decat sa-ti zdruncine egoul? Credeam ca atunci cand iubesti pe cineva, il respecti pe acel cineva. Citeste-ti din nou "discursul"...Tu ACUZI. O fi vina ei? DOAR vina ei? Vreau doar sa-ti atrag atentia spre un lucru: daca vrei sa fii apreciat dupa o separare, fii domn. Nu o balacari si nu o acuza. Esti un nimik ca faci asta! Esti un om distructiv.Ce nu mai e al tau...trebuie sa fie distrus ca sa nu fie si a altuia. Canalizeaza-ti furia spre ceilalti "raniti"...Ai grija de ei, dar nu incercand sa le distrugi sufletul, improscand cu noroi in persoana aia importanta care ... doar pe tine te-a parasit. Esti un Irinel veritabil...si te compatimesc sincer.
BondarelBzz
Postat pe 5 Martie 2011 06:36
Esti sigur ca te referi la "criza varstei"? Mie mi se pare o criza a relatiei....si asta e altceva.Mereu ne dorim ceva nou,indiferent de varsta.Dar "nou" nu inseamna neaparat o alta persoana."Noul" intr-un cuplu depinde,in opinia mea,de creativitatea fiecaruia pentru a mentine aprinsa flacara iubirii.Cea care i-a unit si pe care ,in general,partenerii o lasa sa moara incet.
garbo044621
Postat pe 5 Martie 2011 06:54
De ce-si doresc mereu BARBATII acel 'altceva"?
Cum pot avea o ceata atat de abundenta in capsor incat sa riste tot, familie, copil, o viata pe care si-a faurit-o cu bine, cu rau, pentru ceva nou, o provocare, pentru acel "altceva"?
Cum nu pot realiza ca nu totul e roz in lumea aceasta, ca avem responsabilitati fata de ceea ce am "creat" si totusi isi doresc alceva...ceva ce in imaginatia lor e mai bun, mai....
Cum pot sa suporte cand vad cata suferinta creaza in jurul lor,persoanelor care erau candva esenta vietii lor?
Cum nu pot vedea cat vor suferi cand vor da cu capul de deziluzia unui vis care nu mai poate fii total, cand vor "vedea" ca au dat cu piciorul in darurile cele mai de pret ce i-au fost oferite?

ACESTEA SINT INTREBARI DE ADRESAT BARBATILOR !!
Nu neg ca sint unele femei care dori acel "altceva" insa de ce nu punem si astfel problema? "Criza virstei" este permanenta la barbati ! De ce zic asta? Pt ca ei au nevoie 24/24 sa li se mingiie orgoliul masculin. Esta afrodisiacul lor cel mai sigur. Si ca o statistica macabra (poate nu e cuvintul cel mai potrivit) masculii care calca strimb sint in majoritatea lor dintre cei care sint siguri de consoarta lor...adica acea consoarta isi vede de ciorbica ei, de copilasii ei si de novoile casei. Masculul stie ca ciorbica nevestei este calda intotdeauna, dar parca ar mai savura si o prajiturica proaspata.
O sa fiu, poate, catalogata ca feminista ! In nici un caz. Cred ca la virsta mea am ceva experienta de viata.
Ma refer la mine acum : partenerul meu imi spune des ca ii ofer tot ce-si poate dori un barbat de la o femeie...dar am descoperit nu demult ca acest partener al meu a inceput sa caute "prajiturele" !!! Minte frumos, nu? Ca un amamnunt : partenerul are 55 ani, deci se poate spune ca intra in clubul celor loviti de "criza virstei" !
Nu il acuz dar nici scuze nu ii gasesc. Probabil ca se vor impune masuri de "criza"
mariachim
Postat pe 5 Martie 2011 08:41
SINCERITATE......SINCERITATE.........SINCERITATE.......
mariachim
Postat pe 5 Martie 2011 08:42
Eu cred ca 031 ,ai fost parasit de consorta ta ,ptr.un altul...si nu poti intelege de ce?Avea casa,casa cu tine..bine-rau,tu ai spus-o,copil...ce-i mai trebuia?Zici tu?! Poate-i trebuia DRAGOSTE,INCREDERE,INDEPENDENTA....numiai ea stie ce!Tu crezi ca avea totul...daca a plecat...n-avea totul!!Noi femeile :servici,casa,cumparaturi,menaj,bucatarie,copii-educatia lor,dar sa fim si cochete{cand},si jucause la pat{cum}si mereu la cheremul sotului...EL?Servici si acasa odihna,sa fie servit,sa nu fie deranjat nici de copii,sa nu fie stresat cu probleme casnice:plata facturilor,cumparaturile,educatia copiilor...si daca se intampla,vai,sa scartaie ceva:neplata la timp,risipa in buget,o lacuna in viata de elev a copiilor....ghiciti:cine e de vina?SOTIA..binenteles!Dar tu 031,crezi ca n-ai contribuit cu nimic,nimic la plecarea partenerei?Mai gandeste...mai judeca...mai analizeaza...Oricum multe sfaturi ,cam pe aceeasi masura ,ai primit pe forum!Bune sfaturiThor a glumit,binenteles,in stilul lui caracteristi:"cardul",a fost prea subtil...Nu carduri cauta o femeie,nu...dar unde dragoste nu e,nimic nu E.....!!!
elisabeta_boia
Postat pe 5 Martie 2011 09:02
oare dc?pt ca imbaranesti si iti da-i seama ca nu e el/ea ceia ce vrei poate consideri ca ai alte valori si meriti mai mult, poate nu ti-au fost indeplinite marturisirile si consideri ca le meriti nu stiu sunt multe multe de zis, a-m trecut prin asta si chiar daca o si de o sa trec iar nu ma gandesc la nimeni pt ca fericirea mea consider ca e cea mai importanta pt ca traiesc propriam viatza si una singura am nu vreau sa o irosesc sa le fac altora pe plac

Postat pe 5 Martie 2011 09:10
de ce... pentru ca e o situatie care nu le satisface asteptarile. Punct. Si cauta alta pe placul lor.
De aia pleaca. Nu de timpiti, nu de masochisti, samd.
Asta e valabil si pentru femei si pentru barbati - ce o fi atit de subtil in asta....
quasaria
Postat pe 5 Martie 2011 09:19
pentru ca tu nu mai faci parte din acel cliesu
TU NU ESTI FERICITA simplu raspunsurile le poti gasi pe chipurile FEMEILOR care trec pe langa tine pe strada privestele cu atentie
garbo105598
Postat pe 5 Martie 2011 09:39
cautam in barbati care trec prin viata noastra IMPOSIBILULi
garbo105598
Postat pe 5 Martie 2011 09:43
"...un om poate avea totul neavnd nimic i nimic avnd totul."
garbo185587
Postat pe 5 Martie 2011 10:03
Nu doresc femeile acel altceva. Sunt lucruri care se intampla, indiferent de varsta! Depinde de fiecare din noi cum abordam situatia, ce alte probleme exista in viata fiecarui om . Judecam usor pe altii, dar asa usor ne poate fi rasturnata si noua viata cu susul in jos Eu cred ca fiecare reactioneaza in momente din acestea in felul lui. Nu poti impune nimanui nimic! Fiecare are o anumita experienta, o anumita putere de judecata...si pana la urma, de ce nu, si un destin.Dar pe cat posibil , zic eu, este bine sa nu dramatizam! Cu intelegere si toleranta se poate rezolva aproape orice. Sanatate sa fie!
terry70
Postat pe 5 Martie 2011 10:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vampirii energetici 99 De la: garbo028998 7 Martie 2011 08:26
de ce unele posturi de tv refuza postatorii vechi? 16 De la: elodia 8 Aprilie 2010 19:01
Cum sa imi fac curaj sa intentez divort? 84 De la: AriaAnna 10 Ianuarie 2016 18:30
Cercetare - mamici divortate 1 De la: garbo_3712 28 Mai 2012 12:45
Ink nu a divortat 25 De la: garbo171197 9 Octombrie 2010 00:00
Setari Cookie-uri