am zis ajunde...si totusi sunt confuza si ma framant in continuare

Ne-am casatorit fara sa fim suficient de maturi si responsabili, venind fiecare- sau cel putin eu- cu o experienta anterioara dureroasa. Am facut un copil pentru ca ma simteam batrana la 26 de ani si am crezut atunci ca copilul imi va umple golul din suflet si dragostea pentru el ma va ajuta sa fiu puternica. Recunosc ca am fortat nota si am sus ori si eu si copilul ori nici unul! Cu siguranta am gresit amandoi, dar el a fost cel care m+a jignit si m-a batut si mi-a spus in repetate randuri ,,pleaca, nu esti buna de nimic, nici cel mai prost barbat nu te-ar ine la usa'' ,,n-ar fi trebuit sa ne casatorim niciodata'' ,,esti nebuna''si dupa pisoade din astea se prta ca si cum nu s+a intamplat nimic sau eu am visat. Si am facut impreuna o casa, am cumparat pamant. Am facut imprumut la banca pe numele meu fiindca el era in somaj, ne-am terminat casa in interior, (baia, bucataria). Intotdeauna el m-a jignit si mi-a reprosat ca niciodata nu am facut lucrurile suficient de bine sau asa cum trebuie, dreptatea lui era pumnul ...M-a inselat si am incercat sa trec peste, desi ...lipsa de respect doare cel mai tare. Am sperat ca va intelege ca nu merit sa se poarte asa cu mine chiar daca poate avea dreptate in unele privinte. Multe ar fi de spus dar am ajuns la momentul cand n-am mai putut tacea si am inceput sa ii raspund atunci cand incepea sa urle si sa jigneasca. Si bataile au continuat mai dese si mai violente si am ajuns chiar la menintari cu moartea...a devenit chiar si gelos desi era liber ca pasarile cerului sa plece si sa vina cand vrea pentru ca eu nu-i puteam impune nimic. Si intr-o zi dupa o bataie urata si amenintari cu moartea am plecat.Intotdeauna a stiu cat imi va fi de greu daca plec. Imi e groaznic de greu fiindca fac naveta in localitatea unde sta el si unde eu lucrez. Stau la parintii mei unde conditiile nu sunt nici macar minime. Merg pe jos o ora si jumata in fiecare zi i am de platit ratele la banca fiindca el nu are nici o obigatie legala iar sa ma judec nu am nici timp si nici bani, nu am ce sa-i iau din salariul minim pe care are si el o rata, iar casa e grevata de un drept de uzufruc viager al bunicii lui. Si totusi nu ma plag de nimic din toate astea ci doar ma omoara si ma consuma faptul ca ma roaga, imi face declaratii de dragoste, ma agaseaza cu mesaje si telefoane, cu rugaminti sau cu reprosuri si amenintari, cu promisiuni ca totul va fi altfel. Cred ca sufera si ca vrea sa fim impreuna si chiar ca isi doreste sa se schimbe, dar va putea oare? Un om violent se opreste din a-si agresa sotia? Si oare ce mai pot simti pentru omul care mi-a luat increderea in mine, bucuria de a imi creste in liniste si dragoste copilul. Sigur ca eu am gresit, poate mai mult decat el, dar nu mai pot schimba nimic acum. Ma simt amortita si incapabila de a ajunge la o hotarare de care sa ma tin! Ma intreb daca totusi mai exista o sansa... si cum sa te desprinzi total de viata, de casa, de omul langa care ai trait 18 ani?
garbo1001
Postat pe 13 Octombrie 2011 14:03
imi cer scuze pentru greselile de scriere strecurate...nu le mai pot modifica asa cum nu mai pot schimba nimic din ceea ce am facut pana acum
garbo1001
Postat pe 13 Octombrie 2011 14:11
'Un om violent se opreste din a-si agresa sotia?" NU!
Ai facut primul pas,mergi mai departe.!
Axl_22
Postat pe 13 Octombrie 2011 14:11
Cat de departe !
Noli
Postat pe 13 Octombrie 2011 14:13
oricat de mult ai pierde (material vorbind) o sa castigi mult mai mult. O sa te recapeti pe tine.
cricat
Postat pe 13 Octombrie 2011 14:17
Ce ai gresit nu mai conteaza.. conteaza ce ai invatat din greselile pe care le-ai facut; importanta este lectia pe care ai invatat-o.
Ce te sperie acum si te face sa te framanti este frica ce o ai in tine. Trebuie sa elimini frica si atunci vei vedea altfel viata. Este normal sa-ti fie frica intr-o prima faza, vei trece peste ea, ai aceasta putere iar drumul pe care ai apucat este unul bun. Gandeste-te putin la tine. O persoana care ridica mana la alta pentru a obtine ceva.. nu merita nici un fel de atentie. Mergi pe drumul pe care ai apucat acum, oricat de greu ti s-ar parea.. vei castiga la sfarsit, iar cu ce iti va oferii viata... vei vedea ca te vei simti implinita. Trebuie sa capeti incredere in tine si sa nu mai ai teama. Sa fii CURAJOASA... si ai INCREDERE in tine.
Razvan
Postat pe 13 Octombrie 2011 15:08
subscriu
pustietate_in_floare
Postat pe 13 Octombrie 2011 20:06
nu privi inapoi.trebuia sa te desparti de la prima palma.fugi cat mai departe de el,daca iti vrei binele.iti este frica ca ramai singura?exista si pt tine un suflet bun in lumea asta.dar ca sa iti atragi o soarta fericita,termina cu fosta .exista o vorba*stai ca mortul intre doua lumi si nu gasesti calea de trecere ,pentru ca nu reusesti sa te desparti de trecut.*.intra pe acasa,ro si semneaza adeziunea pt votarea legii mpotriva violentei domestice.intra pe site *durerea nu este iubire@tv.ro.acolo vei primi sprijin gratuit in orice domeniu,acolo vei reinvia,iti vei cladi o alta viata.iti doresc intelepciune si o viitoare casnicie in care sa fi fericita.


PT VIOLENTA DOMESTICA INTRATI PE SITE" DUREREA NU ESTE IUBIRE@TV.RO'
ratuscaceaurata
Postat pe 16 Octombrie 2011 06:24
Poti sa te desprinzi.
De fapt te-a desprins el, intr-un mod brutal si josnic.

Partea buna pentru tine e ca, de acolo, din prapastie, poti doar sa urci.
nathalie
Postat pe 16 Octombrie 2011 09:56
Nu se stie, Nat... intotdeauna e loc de si mai rau...:D
:))
eu_geminy
Postat pe 16 Octombrie 2011 09:57
Dar nu zi cu voce tare!

Eu vreau sa o incurajez pe 1001.
nathalie
Postat pe 16 Octombrie 2011 10:04
Trista povestea vietii tale!Daca tu simti ca nu mai poti .......renunta!Daca simti ca inca il iubesti si el inca te mai iubeste,"asa printre pumni"subscriu unui domn cred, care te indruma sa ceri sfatul unui duhovnic sau unui psiholog.........Insa in familia ta nu poate hotara nimeni ce e de facut,voi stiti cel mai bine!Copilul e destul de mare sa inteleg si eu te sfatuiesc sa-i ceri si parerea copilului........de multe ori ei pot fi inpartiali in relatia de cuplu al parintilor.......
Sa-ti dea Dumnezeu multa intelepciune,sa te lumineze sa iei astfel hotararea cea mai buna!
garbo217839
Postat pe 16 Octombrie 2011 17:08

ks_marius,se poate sa nu ajung sa traiesc 80 de ani,sau cand o sa fiu in fata mortii sa nu mai am timp sa-ti trimit un mesaj,din acest motiv profit de aceasta ocazie sa-ti spun ,eu am divortat in urma cu 14 ani ,sunt mai fericita,copii sunt bine,am ajuns bine,prin munca si hotararile mele am reusit sa realizez multe lucruri de care sunt multumita

1001,ai facut un pas important,esti constienta ca nimic nu se va schimba daca te vei intoarce,

eu sunt printre acelea care spun,ai facut cel mai bun lucru ca ai plecat,acum trebuie sa-ti

organizezi viata ,si e clar ca el nu mai are loc in ea

sunsset
Postat pe 16 Octombrie 2011 18:08
marius, sunsset nu cred s-a simtit vizata de postarea ta, doar ti-a raspuns.

imi place tare mult cum ai descris fuga femeii batute ca un act de egoism si lasitate. Uite la ea, nu a vrut "sa-si poarte crucea" . Ce cruce? Daca nu o mai poate purta, ii este interzis sa o arunce? Trebuia sa mai manance cateva batai, poate o gasea moarta copilul ei.

Imi plac speculatiile de genul: poarta o discutie matura cu el, mergi la psiholog sau, eventual, la preotul duhovnic, cheama nasii, parintii, organizeaza un consiliu de familie.... Oare oamenii astia care-si dezvelesc sufletul pe aici, chiar crezi ca nu au incercat sa-si ajute sotul/sotia inainte de a posta ?
Cu scuzele de rigoare, ce anume iti confera autoritatea de a sti ca astazi oamenii renunta prea usor la casniciile lor? Sper ca nu indemnurile userilor de pe garbo.
Eugenia69
Postat pe 17 Octombrie 2011 18:13
columbenii astia ne-o distrus vietile, bre...
ufishor
Postat pe 17 Octombrie 2011 18:27
si m-am gandit sa-mi pun silicoane....
Eugenia69
Postat pe 17 Octombrie 2011 18:31
Eugenia,nu-i rau!!1
constance
Postat pe 17 Octombrie 2011 18:52
De la: Eugenia69, la data 2011-10-17 18:13:04marius, sunsset nu cred s-a simtit vizata de postarea ta, doar ti-a raspuns.

imi place tare mult cum ai descris fuga femeii batute ca un act de egoism si lasitate. Uite la ea, nu a vrut "sa-si poarte crucea" . Ce cruce? Daca nu o mai poate purta, ii este interzis sa o arunce? Trebuia sa mai manance cateva batai, poate o gasea moarta copilul ei.

Imi plac speculatiile de genul: poarta o discutie matura cu el, mergi la psiholog sau, eventual, la preotul duhovnic, cheama nasii, parintii, organizeaza un consiliu de familie.... Oare oamenii astia care-si dezvelesc sufletul pe aici, chiar crezi ca nu au incercat sa-si ajute sotul/sotia inainte de a posta ?
Cu scuzele de rigoare, ce anume iti confera autoritatea de a sti ca astazi oamenii renunta prea usor la casniciile lor? Sper ca nu indemnurile userilor de pe garbo.


Dar poate ca are si Marius dreptate intr-o privintza. Doamna s-a obisnuit atat de tare cu atingerile sotului intr-o casnicie binecuvantata de biserica, incat ar fi chiar aiurea sa se desparta acum cand a dezvoltat rezistenta la ciomageala.
Ar trebui sa se roage la Dumnezeu sa-i dea tarie in credinta si rabdare, ca atunci cand o plezneste sotiorul sa taca si sa se roage ca urmatoarea cafteala sa nu-i fie fatala.
Asta-mi aduce aminte de un caz, prezentat cu lux de amanunte la televizor acum cativa ani in urma, al unui barbat alcoolic ce-si omorase sotia sub privirile ingrozite ale celor doi copii, fara ca nimeni sa intervina, desi femeia reclamase de nenumarate ori la politie agresiunile legitimului.
Ce lectie de viata au invatat oare cele doua fetite ce si-au pierdut mama sub loviturile tatalui si au pierdut ulterior si celalalt parinte (pe care de-altfel niciodata nu l-au avut).
Stii ce greu e sa spui rugaciunea Tatal nostru, cand ai un tata violent si autoritar?
E usor intr-adevar sa-l inveti pe altul sa rabde ceva cu care tu n-ai fost niciodata confruntat.


charmelen
Postat pe 18 Octombrie 2011 11:51
nu Charm ... printre lovituri trebuie sa-l inviti la o discutie sa-i explici ca are o problema.


""ati incercat sa discutati cu el matur, cu argumente si ipoteze de lucru aplicate pe situatia problemelor dv, i-ati propus sotului solutii viabile pentru a iesi din criza, ati convocat terte persoane apropiate, cum ar fi parintii ambelor parti, nasi, etc, ca sa puneti lucrurile la punct, nu ati reusit nici asa, apoi ati mers la preotul la care atat dv., cat si el , "va" spovedeati si va imparatsati, ori in lipsa acestuia, ati mers la sedinte de consiliere matrimoniala, la un psiholog, etc si dupa toate aceste eforturi, "nenorocitul dracului" tot nu s-a invatat minte, fiind obligata in cele din urma sa divortati, pentru ca sotul dv. era violent, betiv, agresiv verbal, curvar, etc""

ce sa mai discuti... chemi politia si pleci de acolo. Un om care a lovit odata loveste apoi din obisnuinta.
cricat
Postat pe 18 Octombrie 2011 12:07
De la: garbo1001, la data 2011-10-13 14:03:19Ne-am casatorit fara sa fim suficient de maturi si responsabili, venind fiecare- sau cel putin eu- cu o experienta anterioara dureroasa. Am facut un copil pentru ca ma simteam batrana la 26 de ani si am crezut atunci ca copilul imi va umple golul din suflet si dragostea pentru el ma va ajuta sa fiu puternica. Recunosc ca am fortat nota si am sus ori si eu si copilul ori nici unul! Cu siguranta am gresit amandoi, dar el a fost cel care m+a jignit si m-a batut si mi-a spus in repetate randuri ,,pleaca, nu esti buna de nimic, nici cel mai prost barbat nu te-ar ine la usa'' ,,n-ar fi trebuit sa ne casatorim niciodata'' ,,esti nebuna''si dupa pisoade din astea se prta ca si cum nu s+a intamplat nimic sau eu am visat. Si am facut impreuna o casa, am cumparat pamant. Am facut imprumut la banca pe numele meu fiindca el era in somaj, ne-am terminat casa in interior, (baia, bucataria). Intotdeauna el m-a jignit si mi-a reprosat ca niciodata nu am facut lucrurile suficient de bine sau asa cum trebuie, dreptatea lui era pumnul ...M-a inselat si am incercat sa trec peste, desi ...lipsa de respect doare cel mai tare. Am sperat ca va intelege ca nu merit sa se poarte asa cu mine chiar daca poate avea dreptate in unele privinte. Multe ar fi de spus dar am ajuns la momentul cand n-am mai putut tacea si am inceput sa ii raspund atunci cand incepea sa urle si sa jigneasca. Si bataile au continuat mai dese si mai violente si am ajuns chiar la menintari cu moartea...a devenit chiar si gelos desi era liber ca pasarile cerului sa plece si sa vina cand vrea pentru ca eu nu-i puteam impune nimic. Si intr-o zi dupa o bataie urata si amenintari cu moartea am plecat.Intotdeauna a stiu cat imi va fi de greu daca plec. Imi e groaznic de greu fiindca fac naveta in localitatea unde sta el si unde eu lucrez. Stau la parintii mei unde conditiile nu sunt nici macar minime. Merg pe jos o ora si jumata in fiecare zi i am de platit ratele la banca fiindca el nu are nici o obigatie legala iar sa ma judec nu am nici timp si nici bani, nu am ce sa-i iau din salariul minim pe care are si el o rata, iar casa e grevata de un drept de uzufruc viager al bunicii lui. Si totusi nu ma plag de nimic din toate astea ci doar ma omoara si ma consuma faptul ca ma roaga, imi face declaratii de dragoste, ma agaseaza cu mesaje si telefoane, cu rugaminti sau cu reprosuri si amenintari, cu promisiuni ca totul va fi altfel. Cred ca sufera si ca vrea sa fim impreuna si chiar ca isi doreste sa se schimbe, dar va putea oare? Un om violent se opreste din a-si agresa sotia? Si oare ce mai pot simti pentru omul care mi-a luat increderea in mine, bucuria de a imi creste in liniste si dragoste copilul. Sigur ca eu am gresit, poate mai mult decat el, dar nu mai pot schimba nimic acum. Ma simt amortita si incapabila de a ajunge la o hotarare de care sa ma tin! Ma intreb daca totusi mai exista o sansa... si cum sa te desprinzi total de viata, de casa, de omul langa care ai trait 18 ani?



MAI O MIE UNA DE NOPTI IN BEZNA- AJUNGE SE SCRIE CU G NU CU D.
AM INCERCAT SA CITESC SPOVEDANIA TA, DAR CIND AM VZ CA NU ERAT SUFICIENT DE MATURI... M-AM LIPSIT.POATE ACUM ATI AVANSAT LA GRADUL DE ASPIRATOR.


PT TOATA ECHIPA DE ZGOMOTE, V-ATI COMPROMIS SCRIIND PE UN TOPIC CE PORNESTE GRESIT DIN TITLU. DAR AVETI VOI FALITII VOSTRI PE CARE SA II FACETI PRAF. SAU POATE E UN TOPIC DE-AL VREUNEI CLONE DE-A VOASTRA SI NU TREBUIE CORECTATA CA SE SUPARA...
garbo207378
Postat pe 18 Octombrie 2011 12:08
...,,ati incercat sa discutati cu el matur, cu argumente si ipoteze de lucru aplicate pe situatia problemelor dv, i-ati propus sotului solutii viabile pentru a iesi din criza, ati convocat terte persoane apropiate, cum ar fi parintii ambelor parti, nasi, etc, ca sa puneti lucrurile la punct, nu ati reusit nici asa, apoi ati mers la preotul la care atat dv., cat si el , "va" spovedeati si va imparatsati, ori in lipsa acestuia, ati mers la sedinte de consiliere matrimoniala, la un psiholog, etc si dupa toate aceste eforturi, "nenorocitul dracului" tot nu s-a invatat minte, fiind obligata in cele din urma sa divortati, pentru ca sotul dv. era violent, betiv, agresiv verbal, curvar, "

----la cat de,, frumos" m-ati descris ,nu ma simt bine sa nu va raspund,draga Marius,trebuie sa va ...marturisesc,nu am facut nimic din toate astea ,e adevarat nici situatia nu era deloc asemanatoare cu a doamnei,un singur adevar o sa gasiti in toate cazurile de divort sau despartire,doi oameni straini,cu obiective total opuse,care, daca se incapataneaza sa convietuiasca, ajung la situatii dramatice si dispret,nu am asteptat chiar atat,am luat o hotarare,vizand interesul familiei,respectiv,mama-copii,pentru care sunt singura raspunzatoare.
mai vreau sa adaug ca nu fac parte din vocabularul meu acele cuvinte cu care numiti,,fostul",nici nu se regaseste in descrierile de mai sus,,,suntem in relatii corespunzatoare statului de parinti divortati,limitate dar civilizate
sunteti dezamagit ,probabil, dar exista si asemenea situatii
sunsset
Postat pe 18 Octombrie 2011 19:55
001... iti doresc multa tarie si succes ! timpul le mai rezolva... daca nu pe toate, macar o parte. nu lasa ca loviturile sa-ti strice din finetea si gingasia sufletului tau. pastreaza-le pentru viitor..... un viitor mai bun ! sfat, nu pot sa-ti dau, dar iti urez inca o data numai bine....
barboneli
Postat pe 19 Octombrie 2011 00:49
,,MAI O MIE UNA DE NOPTI IN BEZNA- AJUNGE SE SCRIE CU G NU CU D.
AM INCERCAT SA CITESC SPOVEDANIA TA, DAR CIND AM VZ CA NU ERAT SUFICIENT DE MATURI... M-AM LIPSIT.POATE ACUM ATI AVANSAT LA GRADUL DE ASPIRATOR.


PT TOATA ECHIPA DE ZGOMOTE, V-ATI COMPROMIS SCRIIND PE UN TOPIC CE PORNESTE GRESIT DIN TITLU. DAR AVETI VOI FALITII VOSTRI PE CARE SA II FACETI PRAF. SAU POATE E UN TOPIC DE-AL VREUNEI CLONE DE-A VOASTRA SI NU TREBUIE CORECTATA CA SE SUPARA...''

Nu am avut nici timpul nici starea necesata pentru a intra in dezbaterile dumneavoastra dar n-am dat bir cu fugiii i nici nu sunt o clona ci doar un om(sau o femeie). Nu mi e ruine de mine chiar daca nu sunt foarte mandra de ceea ce am facut in fiecare moment al vietii mele. Si m vad nevoit sa va spun garbo207378 c nu tiu dac am rmas tot ,,mtura sau poate ca am devenit ,,aspirator, criteriile dupa care catalogai sunt sigur ale dumneavoastra. Dar cu sigurana eu nu ma simt frustrata de nimic ci doar trista i confuza. i dupa cum vei vedea, daca vei avea bunavoina de a citi al doile post al meu mi-am cerut scuze pentru greselile de scriere. Recunosc c ntr-un moment de slbiciune am crezut c prerile sau poate ncurajrile unor persone care nu ma cunosc dar care au posibilitate de a citi despre viaa mea fara s ncerc s romanez sau s m ,,spl pe mine de pcate m pot ajuta. Stiu ca sunt singur n faa vieii, c sunt ca i toi ceilali omani stpn pe viaa vea chiar dac condiiile nu sunt niciodat aceleai.Am langa mine fraii cu famiile lor, parinii i copilul. Doar c voiam s stiu dac sunt persoane care cunosc experiene asemntoare i care stiu ,,pe viu i nu din crile care spun c sunt infime sansele ca o persoan violent s se schimbe.
Domnule ks_marius v mulumesc pentru c ai scris sau c mi-ai scris dei recunosc c m-am ntrebat dac mi scriei mie sau tuturor celor care nu au poate altceva mai bun de facut decat s umble pe forumuri i s dea sfaturi. Aici ca i n viaa real sunt oameni. i acum mi vin n minte dou lucruri (nu am terminat la vremea mea decat liceul) i am facut o facultate la apelul bocancilor, cum imi place sa m autopersiflez cteodat, dar n-am s uit povestea spusa de distinsul meu profesor de contabilitate care se termina cu ,,e mult lume aici, dar nu se stie ci oameni i n-am citit att de mult dar am trait i am mai prins de ici de colo cte ceva i mi-a rmas n minte o cugetare ,, inteligena unui individ se msoar n cantitatea de incertitudini pe care e capabil s le suporte i recunosc c m leg oarecum de asta i ncerc s m consolez atunci cnd incertitudinile m coplesesc! Sigur c m simt vinovat pentru c nu cred c doar el a gresit, sigur c nu cred c eu am facut tot ce putem sau c am neles tot ce puteam s fac ca s fie altfel viaa mea dar am muncit i am ncercat i mi-am dorit s am familia mea i o cas a noastr. Dar pereii acelei cas m sufoc, omul ce mi l-am dorit alturi i sprijin m-a fcut s m simt goal i fr motivul sau puterea de a mai lupta iar a-l judeca pe el i a spune c i el era la fel de responsabil ca i mine nu mi se pare c m ajut. Am doar o trista nelamurire : trecnd penste violena fizic, cum se poate ca n timpul cnd esti impreun cu un alt om -,,tovarsul tu de via㒒- s-i spui c nu e bun de nimic s-l jigneti si s-i spui c vrei s plece, s-i spui c n-ar fi trebuit s fii mpreun niciodat i totui atunci cnd nu mai poate sa te in n brae, cnd nu mai poate simi nimic pentru tine pentru c poate nu mai e n stare s neleag ce simte, i simte doar c ultima pictur a umplut paharul s i declari insistent si fara jen c-l iubesti, c-l vrei napoi i c nu poi tri fr el.
V mulumesc tuturor!
garbo1001
Postat pe 19 Octombrie 2011 12:26
imi mentin impresia si cuvintele pe care le-am scris mai sus... !!!
barboneli
Postat pe 19 Octombrie 2011 13:27
draga mea...daca ai avut puterea de a renunta la cosmarul vietii tale...lasa sa fie asa...nu considera ca ai fost si tu vinovata ....NUUUU.....printr-o situatie asemanatoare trec si eu...la mine difera putin subiectul...nu a dat INCA in mine...dar nu-i voi "oferi "aceasta ocazie...un om care pretinde ca te iubeste ....nu te jicneste...nu te bate(si acest lucru este un subiect destul de grav)...te cred ca iti este foarte greu dar Dumnezeu nu te lasa!!!!nu-i oferi ocazia sa discutati...te pacaleste sa te intorci la el...NU FACE GRESEALA ASTA....fi puternica si mergi mai departe...ai grija de tine si de copilasul tau...restul sa nu conteze...roata se invarte...si v-a ajunge sa sufere poate mai mult k tine..nu fi confuza...ACEST OM NU TE IUBESTE NU TE MERITA ...NICI O FEMEIE NU MERITA SA FIE BATUTA SI TRATATA K O CARPA DE STERS PICIOARELE!!!! mi-ar placea sa stam odata de vorba ...fi puternica si spune stop ..pana aici!!! te pup si am sa ma rog pt tine sa ai parte de multa putere si tot ce-ti doresc este sa fii linistita si fericita pt k ai de ce...ingerasul tau!!! eliza sv
lizzy
Postat pe 19 Octombrie 2011 23:29
E greu sa te mentii intr-o familie unde el e violent. Imprimi copiilor un model gresit de urmat si ei isi vor cauta inconstient parteneri violenti. Cum poate sa creasca un copil intr-un mediu violent? De ce mai trebuie sa platesti ratele la casa, daca oricum nu mai stai in ea? Spune-i ca nu mai platesti si sa ramana fara casa si cu banii aia iti cresti copilul si ii oferi o viata mai buna!
Stii cat costa azi o evaluare si o impartire a bunurilor? zeci de milioane, pe care nu ii vei avea si atunci la ce bun sa iti risipesti banii sa aiba el unde sta?
Daca chiar zice ca te iubeste, sa va lase sa stati in casa si el sa stea in alta parte...asa, parca l-as crede ca e sincer...altfel... e acelasi dobitoc , dar travestit intr-un om pocait de faptele sale...
Daca ai putea sa faci niste cursuri de autoaparare, ti-ar prinde bine in viata!
Capul sus, viata e grea, dar daca vrem sa razbim cu orice pret, si avem motivatii puternice, reusim sa ne pastram demnitatea de om in primul rand.
Ai grija de copilul tau, are nevoie de un model bun de urmat, adica tu nu accepti violenta si ii explici ca nu e un lucru normal. Nu ii ascunde nimic, vorbeste cu el si spune-i ca tatal lui are probleme cu controlul si tu nu poti suporta acest lucru, pentru ca nu vrei sa ii faci rau lui(copilului) prin prezenta violentei zilnic si fara sa o poti rezolva.
Si roaga-te lui Dumnezeu sa te ajute sa treci peste greul tau, sa iti poti creste copilul frumos si linistit!
Consiliere? Nu zic sa nu incerci, dar doar daca el te lasa in casa cu copilul si el pleaca! Asa iti demonstreaza ca e alt om...altfel....iti pierzi timpul aiurea si creezi confuzie in mintea copilului...mare atentie!
Iti doresc succes si intelepciune! Vei trece cu bine! Trebuie doar sa crezi in forta ta, sa vrei binele copilului! Si daca el se mai domoleste, poate avea o relatie cu copilul, deci nu il lipsesti pe copil de tata! Dar il feresti de violenta! Cititi cartea Desteptarea Evei, de Alice Miller. Vorbeste despre copiii proveniti din familii violente, care nu au fost mangaiati, iubiti si care la maturitate au facut crime si orori (ex Hitler)...Asa ceva vrei sa cresti? UN potential criminal? Nu cred...esti o femeie minunata, inteligenta si care vrea sa fie respectata! Si asta sa ii transmiti si copilului: demnitate, respect, incredere in fortele proprii si multa iubire!
calla
Postat pe 24 Octombrie 2011 09:37
buna! ar fi bine sa mergi mai departe. gandeste-te la copilul tau si la tine, o sa va fie mult mai bine. el a realizat ca a ramas singur, dar bataile o sa le iei in continuare daca te intorci la el. omul violent, ramane violent toata viata. eu sunt in divort dupa 10 ani. avem o fetita de 5 ani si 10 luni si de cand suntem in divort, el si parintii lui m-au denigrat in fata prietenilor, copilului, parintilor,m-a dat si la ziar cu o poveste inventata, mi-a facut dosar penal ca "i-am spart adresa de mail" si multe alte rautati. ma doare cel mai tare ca mi-a luat fata si nu vrea sa mi-o m dea. e grea viata cand dai peste astfel de persoane. am avut grija de el din toate punctele de vedere si el..... a implicat copilul direct si o sa fie afectat toata viata. fetita nici nu trebuia sa simta despartirea, la urma urmei suntem mama si tata pana la moarte pentru ea. il urasc din tot sufletul ca mi-a luat sufletelul ( fetita ). as da orice sa fiu cu ea. nu-mi trebuie masina, casa, bani ci fetita. asa ca ar tb sa fi fericita ca ai luat decizia de a pleca de langa el, o sa gasesti pe cineva care sa te merite. o sa fi mult mai puternica. sa fi fericita!
nicoleta_adina
Postat pe 25 Octombrie 2011 12:08
si totusi... ce inseamna ca ai zis "ajunde"?...
"Ajunge!", cumva?... suna ceva mai cunoscut, parca...:)

auzi... da' o palma zdravana, ca sa te racoresti nu i-ai dat?!...;)
poate de aia esti confuza si te framanti acuma.:P
:)

PS: nu ma lua in serios. visez si eu ..:))
eu_geminy
Postat pe 25 Octombrie 2011 12:24
De la: garbo1001, la data 2011-10-13 14:03:19mi-a spus in repetate randuri ,,pleaca,


Confuzia nu-ti va disparea prea curand, dar el a fost suficient de explicit.
nathalie
Postat pe 25 Octombrie 2011 13:09
... si e de preferat variantei *Renunta tu la mine, dar fa-o!*
nathalie
Postat pe 25 Octombrie 2011 14:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
In prag de Divort 64 De la: quasaria 19 Februarie 2011 10:48
divort sau nu? 80 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:09
DURERE SI RENASTERE! 61 De la: garbo230410 7 Ianuarie 2013 06:01
de cine sa ascult de realitatea ce se aude ,vede,sau de ceea ce este in interior adica suflet 37 De la: bianca_culea 27 Martie 2014 12:57
Divort 11 De la: garbo_416004 10 Ianuarie 2016 18:39
Setari Cookie-uri