ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Buna mamicilor

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

am si eu o intrebare mai ales pt mamicile care au inceput serviciul dupa ce au terminat concediul prenatal.Fiul meu implineste 2 ani pe 31 ianuarie,si as dori sa stiu cand trebuie sa incep serviciul,pt ca la firma unde lucrez mi s-a zis ca trebuie sa incep cu o zi inainte de a implini copilul 2 ani.Daca aveti un raspun la intrebarea mea v-as ruga sa mi-l dati.VA MULTUMESC
  citeaza   raspunde

Buna! sa va traiasca. din cate stiu eu chiar cu o zi inainte de a inplini copilul.cum ti sa spus asa a facut vecina mea ca nici ia nu stia si a intrebat la munca.sper sa ti fie de ajutor raspunsu daca nu e tarziu.succes .
  citeaza   raspunde

Nu incepi serviciul cu o zi inainte, ca faci debit la indemnizatie.Incepi a doua zi, deci pe 01.02.
  citeaza   raspunde

cel mai sigur lucru este sa mergi de luni la serviciu. vad si colegii ca te intereseaza locul de munca.
  citeaza   raspunde

buna,eu sunt iuliana si cand am terminat prenatalul am intrebat la serviciu si mi sa spus sa incep chiar in ziua in care baietelul meu inplinea 2 anisori ,si atunci m-am sus chiar de a picat vinerea,a fost nasol dar asta e.va pup
  citeaza   raspunde

Din punct de vedere legal concediul pentru ingrijirea copilului incetaza la data cand acesta implineste varsta de doi ani, iar in acest caz serviciul il incepi in ziua urmatoare .
Am vazut ca au existat si alte pareri dar, sa nu uitam ca exista si persoane mai putin calificate care ocup postul de referent resurse umane si care dau raspunsuri gresite.
Inainte de intoarcearea la serviciu trebuie sa faci o cerere de incetarea a suspendarii CIM urmand ca cei de la dep RRHH sa emita o decizie de incetarea a CIM, urmand ca sa-ti reiei activitatatea la o zi dupa ce copilul tau implineste varsta de 2 ani
  citeaza   raspunde

Buna,

Eu lucrez specialist resurse umane si pot sa-ti spun sigur ca trebuie sa te intorci in ziua urmatoare dupa ce copilul implineste 2 ani. Si eu am o fetita de trei ani, si la fel am procedat anul trecut.
  citeaza   raspunde

buna! Eu stiu ca se incepe cand se implinesc 2 ani de cand ai intrat in concediu de cresterea copilului. Adica : la 31 ian 2009 ai nascut , dupa aceasta data se calculeaza cele 42 de zile de sarcina si lauzie si abia apoi ai intrat in concediu de crestere. Vezi cu ce data ti-a inceput indemnizatia si atunci trebuie sa incepi. Sper ca am fost explicita si sa te ajute.
  citeaza   raspunde

Buna!
Trebuie sa incepi serviciul in data de 31 ianuarie. Atunci copilul tau face 2 ani. Nu ai voie sa incepi serviciul cu zi mai devreme.
  citeaza   raspunde

Trebuie sa intrebi la tine la firma. Pentru ca fiecare firma iti spune altceva. Unii ca sa incepi cu o zi inainte, altii cu o zi dupa implinirea varstei de 2 ani. Eu m-am dus cu o zi dupa, si mi-au zis ca trebuia sa vin cu o zi inainte. Asa ca mai bine intrebi.
  citeaza   raspunde

Fetita mea a implinit 2 ani pe 11 ianuarie anul acesta si eu am inceput serviciul pe 12 ianuarie.
Colega mea de la resurse umane este foarte bine pusa la punct cu legislatia in vigoare, asa ca am incredere in ea.
  citeaza   raspunde

buna fetita mea face 2 ani pe 1 mai si cade intr-o duminica asa ca eu ma duc luni la serviciu pe 2 mai nu-i corect?!
  citeaza   raspunde

Draga mea,eu iti spun sigur ca trebuie sa te prezinti la serviciu cu o zi inainte ca fiul tau sa implineasca 2 ani. Lucrez de 15 ani numai in resurse umane si am o groaza de mamici si tatici (chiar si din 2011).
Trebuie sa vii la munca neaparat. Nu face greseala de a veni mai tarziu sa nu ai surprize la locul de munca.
Cu bine
  citeaza   raspunde

La servici trebuie sa te intorci in data de 1 febr. deoarece atunci cand ai intrat in concediu de ingrijire a copilului ai scris o cerere prin care ti sa cerut sa scrii data cand sa nascut copilul si data incetarii concediului ceea ce inseamna data de nastere al copiluilui inclusiv, adica 31 ianuarie inclusiv tie iti plateste statul indemnizatie. Incepand cu 1 febr nu iti mai plateste statul, deci tu daca incepi mai repede cu 2 zile tie firma nu iti plateste acele 2 zile ca sar suprapune cu indemnizatia. In lege scrie pana implineste copilul 2 ani NU INAINTE, INCUSIV ZIUA DE NASTERE(31 IANUARIE) eu am doi copii si la fel am procedat la amandoi. Iar cand te intorci tu spui la ce data vrei sa incepi. Copii mei i-am nascut joi (doar anii difera)iar 2 ani faceau sambata. Practic am pierdut 1 zi neplatita. Am inceput de luni. Tu ca sa ai continuitate la darile la stat cu sanatate somaj etc trebuie sa obtii venituri ptr 15 zile din luna deci poti incepe daca vrei si dupa o sapt lucrul dar NU INAINTE DE A IMPLINI COPILUL 2 ANI.
  citeaza   raspunde

Scz am uitat sa-ti spun ca, cu o zi sau doua trebuie sa mergi la firma sa faci cerere de revenire la locul de munca, dar nu ca sa lucrezi.
  citeaza   raspunde

buna .sunt si eu mamica si pot sa-ti spun doar ca te intorci la servici a doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani nu mai repede,eu asa am procedat ,fetita mea a implinit 2 ani in 11 ianuarie 2011 si am mers la lucru pe 12,dar intereseazate cerere pe ce data ti-a fost facuta
  citeaza   raspunde

Este corect.
Eu am inceput serviciul dupa cei doi ani. Cererea trebuie facuta inainte de revenirea la serviciu cu data o zi inainte de data nasterii copilului. Ex.;copil nascut 31 ianuarie 2009, data de reintoarcere la activitate este 30 ianuarie, chiar daca aceasta este o zi de duminica si practic veti merge prima zi pe 31.01.2011.
Eu am avut o situatie similara si anume; copilul nascut 26 dec 2008, cererea cu incepere 25.12.2010, prima zi de lucru 27.12.2010.(25.12 era si sambata si prima zi de Craciun.
Mult succes si ...tarie!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: