Argila verde a fost folosită încă din vremuri străvechi atât ca uz extern, cât și intern. Astăzi argila verde este larg folosită în diverse produse cosmetice și terapeutice, fiind indicată și în cure de detoxifiere și remineralizante la toate vârstele.

Ce este argila verde pentru băut?

Această argilă este atent extrasă astfel încât să fie sigură pentru consum, de aceea, dacă vă hotărâți să urmați o cură internă cu argilă verde, este bine să vă asigurați că produsul este de băut și că este 100% natural.

Noi va recomandăm argila verde activă 100% naturală, pentru băut, produsul fiind disponibil pe Obio.ro – un mall online de produse naturale și ecologice.   

                                                                                             

Beneficiile argilei verde pentru băut

Conform Obio.ro, „argila verde:

- are o remarcabilă putere de absorție, dar și putere antitoxică;

- are deosebite proprietăți cicatrizante;

- potențează forțele de apărare ale organismului;

- ajută la echilibrarea radioactivă a corpului;

- reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le;

- ajută la normalizarea tensiunii arteriale;

- protejează bolnavii de diabet;

- are efect tonic asupra sistemului nervos și alungă stress-ul.”

Argila verde este bogată în minerale precum calciu, crom, siliciu, magneziu, zinc. Prezintă proprietăți antioxidante, cicatrizante și tonice generale.

Cură de 3 săptămâni cu apă argiloasă

Apa argiloasă se prepară de seara (cu 6-8 ore înainte de a fi consumată), folosind o linguriță de argilă verde la un pahar de apă plată, apă de izvor sau apă filtrată. Se amestecă bine, se lasă la „liniștit” și se bea dimineața, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Pentru a spori beneficiile acestei cure, va recomandăm să adăugați aloe vera (dimineața, folosiți aloe vera pentru consum și nu pentru uz cosmetic sau suc pur de aloe vera) în paharul cu apă argiloasă pregătit de cu seara.

Cura durează 3 săptămâni. Înainte de a o urma cereți obligatoriu sfatul medicului, pentru că argila poate interfera cu absorbția unor medicamente sau suplimente. Cu toate acestea, nu se cunosc alte efecte adverse și contraindicații.

În timpul curei interne cu argilă nu se va consuma alcool, tincturi pe bază de alcool și se va reduce cât de mult se poate consumul de grăsimi.

Cura internă cu argilă verde de băut poate fi reluată la sfatul medicului și al fitoterapeutului.

Argila verde prezintă efect antitoxic, detoxifian, reglator, remineralizant și tonic general, fiind recomandată atât tinerilor, cât și persoanelor în vârstă.

Intră pe Obio.ro – descoperă și alte produse naturale și ecologice pentru sănătatea ta!

Foto: By Mybona/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri