Cum ne ajută dansul să scăpăm de presiunile vieții?

De cealaltă parte, psihologul este de părere că dansul are și multiple beneficiil în ceea ce privește gestionarea eficientă a emoțiilor și a cognițiilor, și anume:

- îmbunătățește funcția cognitivă și memoria la orice vârstă;

- crește stima de sine;

- eliberează emoții negative precum: furie, teama, ura etc.;

- îmbunătățește comunicarea intrapersonală;

 - reprezintă una dintre cele mai bune metode de combatere a stresului, prevenind astfel multiplele boli care au la baza stresul;

- reprezintă o terapie eficientă împotriva depresiei;

- previne afecțiunile psihiatrice.

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane, urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto fr si main:  Eugene Titov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri