Dureri de stomac, arsuri, balonari… aceste simptome ne sunt cunoscute multora dintre noi. Iata de ce trebuie sa ne informam si sa intelegem de ce este important sa facem investigatiile necesare pentru a afla daca bacteria Helicobacter pylori se afla in organismul nostru.

World Gastroenterology Journal prezinta eficienta unor tratamente adjuvante cum ar fi:

Usturoiul, ca tratament adjuvant pentru Helicobacter pylori

Usturoiul este valoros nu doar pentru ca adauga acel gust nemaipomenit mancarurilor, dar are proprietati terapeutice incontestabile. Efectele sale de lupa impotriva bacteriilor sunt atribuite unui component uleios care se numeste tiosulfinat, componentul care da acel miros si gust specific usturoiului. Interesul pentru studierea efectelor terapeutice ale usturoiului au aparut atcunci cand cercetatorii au corelat incidenta aparitiei bolii cu consumul de usturoi, la unele comunitati.

Pentru preventia infectiei cu Helicobacter pylori dar si ca tratament adjuvant pentru tratatmentul primit de la medic, este bine sa introducem usturoiul taiat feliute in dieta noastra.

World Gastroenterology Journal scrie de asemenea ca, tratamentul cu capsule de 4mg de ulei de usturoi, timp de 6 saptamani, a fost raportata o reducere a gastritei. Totusi, studii efectuate pe perioade lungi de timp au indicat faptul ca usturoiul are doar efect de adjuvant si ca o vindecare completa nu este posibila prin intermediul lui.


Foto: Pixabay

Broccoli, ca tratament adjuvant pentru Helicobacter pylori

Valoarea terapeutica a plantei broccoli este cunoscuta datorita proprietatilor sale anticanceroase, antivirale si antibacteriene.

Foto: Pixabay

Valoarea terapeutica a plantei broccoli este cunoscuta datorita proprietatilor sale anticanceroase, antivirale si antibacteriene.

Acelasi jurnal de specialitate citeaza studii care au demonstrat eficacitatea consumului de broccoli in tratarea infectiei cu Helicobacter pylori. Consumul de broccoli ajuta la reducerea coloniilor de Helicobacter pylori, dar nu le eradicheaza complet, au aratat studiile. Practic, substantele active din broccoli actioneaza prin doua mecasnisme – in mod direct, broccoli are un efect bacteriostatic si in mod indirect induce raspunsul citoprotectiv al organismului.

Citeste mai departe >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri