Samburii de caise prezinta numeroase beneficii importante pentru sanatate, continand substante foarte necesare organismului nostru, printre care si celebra vitamina B17, cunoscuta pentru efectele sale distructive asupra celulelor canceroase.

Sursa: Healthy Kudika

Beneficiile samburilor de caise pentru sanatate

Samburii de caise se pot aduna si se pot consuma moderat pe parcursul anului sau in cure de cateva zile pe luna dimineata, pe stomacul gol (doua linguri de samburi in loc de mic dejun recomandate in cure scurte).

Samburii de caise ajuta in prevenirea cancerului

Samburii de caise contin vitamina B17, vitamina ce a fost izolata in anul 1950 de catre biochimistul dr. Ernest Krebs. Vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina, stimuleaza sistemul imunitar in lupta contra celulelor canceroase, considerandu-se ca joaca un rol important in preventia acestei maladii, iar dupa unii terapeuti aceasta vitamina poate avea si rol curativ in aceasta boala.

Samburii de caise inhiba procesele de imbatranire prematura

Celulele organismului nostru sufera, odata cu inaintarea in varsta, diverse procese de imbatranire, procese care pot fi incetinite prin aportul de vitamine si antioxidanti. Samburii de caise contin din belsug nutrientii de care avem nevoie pentru a ne mentine tineri, sustinand functiile celulare.

Samburii de caise pot sa scada procesele inflamatorii

Persoanele care sufera de boli inflamatorii cronice sau acute pot asocia tratamentului de baza si consumul moderat de samburi de caise, migdale si fructe oleaginoase in general. Germenii pot fi de asemenea de ajutor in dieta acestor persoane. Toate aceste alimente scad factorii inflamatori, ajutand in ameliorarea simptomelor de fond.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika


Foto homepage: Ulada / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri