Este cea mai populara bautura a momentului si a facut ravagii pe Instagram. Nu doar ca este super sanatoasa si poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata, dar este si energizanta si are un efect benefic asupra sistemului imunitar.

Este cea mai populara bautura a momentului si a facut ravagii pe Instagram. Exista o sumedenie de retete care ne invata cum sa preparam acest inlocuitor exotic al cafelei de dimineata. Daca vrei o schimbare in ritualul tau de dimineata, opteaza pentru aceasta alternativa vegana a cafelei cu lapte. Nu doar ca este super sanatoasa, dar este si energizanta si are un efect benefic asupra sistemului imunitar. In plus, curcumina prezenta in compozitia turmericului si raspunzatoare pentru superba culoare a condimentului, este recunoscuta pentru capacitatile sale antioxidante, anticancerigene si antiinflamatorii extraordinare.

GreenMedInfo.com a catalogat turmericul drept "cea mai importanta planta a lumii” si avand in vedere 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina curcuminei, a descoperit peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina.

Iata cateva din proprietatile uimitoare ale curcuminei:

• distruge cancerul rezistent la medicamente
• protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
• reduce nivelul inflamatiilor din organism
• protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
• previne si suprima boala Alzheimer

Turmericul se gaseste in magazinele cu produse naturiste, in magazinele indiene.

Ingrediente Cafeaua de Aur cu turmeric:

Foto: NADKI / Shutterstock.com

- apa
- ½ ceasca de pudra de turmeric organic
- 5 linguri ulei de nuca de cocos extravirgin, nerafinat (1/3 ceasca)
- ½ - 1 lingurita de piper negru
- 1 lingurita de miere

Reteta: Cum se prepara Cafeaua de Aur

Intr-o tigaie, adauga o jumatate de ceasca de turmeric si o ceasca de apa si lasa sa se incalzeasca la foc mic timp de 7-10 minute, amestecand din cand in cand. Daca apa se evapora de tot si amestecul tinde sa se usuce, mai adauga putina apa treptat (pana la o ceasca).

Indeparteaza tigaia de pe foc, lasa sa se raceasca amestcul si adauga peste el 5 linguri de ulei de nuca de cocos (maxim 1/3 de ceasca) si jumatate de lingurita – 1 lingurita (in functie de preferinta) de piper negru proaspat macinat. Este dovedit in mod stiintific ca piperul faciliteaza absorbtia curcuminei, substanta minune din turmeric.

Poti pastra pasta aurie in frigider, intr-un borcan de sticla acoperit, timp de 1-2 saptamani. Poti prepara cu ajutorul ei o bautura delicioasa si energizanta pe care sa o consumi in fiecare dimineata in loc de cafea.

Asadar, daca vrei un inlocuitor delicios si vegan pentru cafeaua de dimineata, procedeaza astfel: adauga o lingurita din amestecul auriu intr-o ceasca pe care ai umplut-o o treime cu lapte de migdale/ lapte de nuca de cocos/ lapte de canepa. Amesteca bine continutul si adauga apa fierbinte peste el astfel incat sa umpli cana. Pentru arome exotice, adauga si putina scortisoara, nucsoara, cuisoare si o lingurita de miere organica (optional) pentru a indulci continutul.

Mai amesteca inca o data ca sa omogenizezi continutul si sa obtii o bautura delicioasa, cremoasa si consistenta, numai buna de baut dimineata.

Aceasta reteta care circula online a fost conceputa si dezvoltata initial de Doug English, un veterinar celebru.

Foto homepage: NADKI / Shutterstock.com

Garbo iti recomanda si articolele:

TURMERICUL - Acest condiment minune are 500+ beneficii si distruge celulele canceroase!

Reteta LAPTELUI DE AUR. Preparatul care iti poate schimba corpul!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri