Invata sa pregatesti cele mai bune masti pentru tenul tau, din ingredientele naturale ale sezonului!

Imi plac mastile de fata cu cirese pentru ca sunt o scuza buna sa mai gust din delicioale fructe de sezon. Pietele sunt pline, asa ca profitati cat puteti de aceasta ocazie si de toate beneficiile pe care aceste fructe le ofera.

Lasand la o parte gustul savuros al acestor fructe, ciresele au un puternic efect antioxidant fiind bogate in vitamine si minerale. Ele ajuta la regenerarea tenului si la redarea stralucirii naturale.

Foto: Diana Taliun, Shutterstock

Pentru mai multe beneficii ale cireselor, te invit sa citesti acest articol:

Ciresele, miracolul antioxidant al verii

Iata cinci retete de masti pe care le poti face chiar la tine acasa:

Masca cu cirese pentru tenul uscat

Tenul uscat are nevoie de hidratare intensa, asa ca trebuie sa combinam fructele cu ingrediente atent alese:

- O mana de cirese
- O lingurita ulei de macadamia
- O lingurita miere

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Se piseaza ciresele foarte bine pana se obtine o pasta si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se aplica mixul pe tenul proaspat curatat si se lasa sa actionize 20-30 de minute dupa care se clateste cu apa calda.

Masca cu cirese pentru tenul sensibil

Tenul sensibil este poate cel mai pretentios, si de aceea, ingredientele alese sunt foarte delicate si cat se poate de naturale:

- O cana de cirese coapte
- Un albus de ou
- O lingurita ulei din arbore de ceai
- O jumatate de lingurita de miere

Ciresele pasate bine se amesteca cu restul ingredientelor si se aplica pe ten. Se lasa sa actioneze in jur de 15 minute si se clateste cu apa calduta sau cu apa minerala.

Foto: Pixabay

Masca cu cirese pentru tenul matur

Teul matur este tenul care incepe sa arate semnele varstei, iar acest lucru poate fi ameliorat cu ajutorul unui ritual de ingrijire bine definit. Atat cat puteti, folositi masca naturala cu cirese.

Leagăn pentru toată copilăria 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

- Cateva cirese coapte
- O lingurita ulei de struguri
- O lingurita ulei de argan
- O lingurita de miere

Se amesteca bine toate ingredientele si se aplica pe tenul curat unde se lasa sa actioneze 20-25 de minute si se clateste cu apa calduta.

Masca cu cirese pentru tenul gras

Tenul gras secreta sebum in exces, asa ca ciresele au rolul de a echilibra secretia de sebum de la nivelul pielii si de a inlatura aspectul lucios si neplacut.

- O cana de cirese
- Un albus de ou
- O lingurita suc de lamaie

Se bate bine albusul de ou si se amesteca cu ciresele pasate si zeama de lamaie. Se lasa sa actionize pe tenul curat 20 de minute si se clateste cu apa minerala.

Masca cu cirese pentru tenul normal

Tenul normal este cel mai putin pretentios ten. Acesta suporta majoritatea ingredientelor naturale. Are nevoie insa de un pic de hidratare si ingrijire normala.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

- O cana de cirese

Se piseaza ciresele sau se foloseste un blender pentru a obtine o pasta omogena care se aplica pe tenul curat. Se lasa 30 de minutes si se clateste cu apa calda.

Foto prima pagina: Dima Sobko, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri