"Ca si experta in sanatatea femeilor, eu am evitat cafeaua ani de zile si recomand acelasi lucru si pentru clientele mele." - Alisa Vitt

Alisa Vitt a scris un material pentru Mindbodygreen.com, unde argumenteaza de ce cafeaua nu este deloc buna pentru sanatatea femeilor. Da, exista si cercetari care arata beneficiile cafelei. "Dar eu cred ca pentru femei, riscurile pe care le presupune consumul de cafea sunt mai insemnate decat beneficiile, fiindca aceasta bautura afecteaza activitatea hormonala a femeilor", spune specialista.

1. Femeile metabolizeaza cafeina mai greu decat barbatii

Stim de exemplu faptul ca in ceea ce priveste consumul de alcool, o femeie nu poate tine pasul cu un barbat. Femeile metabolizeaza alcoolul mult mai greu si acelasi lucru se intampla si in cazul cafeinei.

Corpul femeii este construit astfel incat sa conserve mai multa energie din alimentele pe care le consuma. Este felul in care corpul nostru s-a adaptat pentru a putea duce o sarcina. Asa incat, iti faci foarte mult rau in momentul cand inlocuiesti micul-dejun cu o cafea. Efectele asupra corpului sunt profunde, avertizeaza experta.

Foto: Flickr/ Peta Hopkins
Foto homepage: Flickr/
Matt Boulton

2. Cafeina iti perturba ritmul hormonal pentru 24 de ore dupa ce ai consumat-o!

Chiar daca stii sau nu, obiceiul de a bea cafea zilnic iti supune organismul la un stres imens.
- Multe dintre noi avem obiceiul de adauga zahar, frisca sau indulcitori si astfel, primul efect este acela ca, fara sa ne dam seama ne crestem nivelul de zaharuri din sange, ingreunand activitatea circulatorie;
- Cafeina stimuleaza corpul sa produca mai mult cortizol, ceea ce iti afecteaza calitatea somnului. Iar atunci cand nu ai parte de o odihna de calitate, productia normala de hormoni care iti ajuta functionarea corpului este suprimata.
- Oboseala acumulata in organism te face sa te pacalesti pe tine insati, a doua zi de dimineata cu o noua cafea si astfel iti incepi o noua zi perturband sistemul endocrin.


3.
Consumul de cafea reduce capacitatea organismului de a stoca nutrientii si mineralele care ii sunt necesare pentru buna functionare. De exemplu, vitaminele B, care asigura buna functionare a sistemului endocrin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri