Sunt purpurii si imbietoare, o delicatesa in fiecare primavara! Nu ezitati sa consumati ridichile de primavara. Sunt extrem de sanatoase si au numeroase proprietati cu efect benefic asupra organismului.

Pentru a tempera gustul usor picant al ridichilor, poti amesteca sucul de ridichi cu legumele tale preferate. Sucul de ridichi ajuta la curatarea cavitatilor sinusurilor si la calmarea durerilor de gat.

Se pare ca ridichile ar contine si 2 compusi naturali antioxidanti, sulforafan si Indole-3 care, conform studiilor efectuate in laborator, au proprietati anticancer si pot incetini sau stopa dezvoltarea celulelor canceroase. Antocianinele continute de ridichi au si ele proprietati anti-cancer, ridichile fiind cunoscute ca alimente de preventie impotriva anumitor tipuri de cancer precum cel intestinal, de stomac, de colon sau de rinichi.

Ridichile contine si fibre ce confera senzatia de satietate, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si previn constipatia.

Ridichile au si proprietati diuretice, ajutand la prevenirea infectiilor sistemului urinar.

Ridichile sunt extrem de sanatoase pentru ficat si stomac si au totodata proprietati detoxifiante. Consumate frecvent, ele ajuta la eliberarea anumitor enzime care apara aceste organe de potentiale infectii. La randul lor, frunzele de ridiche sunt folosite in tratarea icterului deoarece cresc nivelul de oxigen din sange.

In medicina populara naturista, semintele de ridichie inmuiate in otet sau suc de ghimber sunt folosite pentru tratarea petelor cauzate de vitiligo.

De asemenea, sucul de ridichi contine vitamina A, B6, potasiu, calciu, acid folic, cupru, zinc, mangan.

Daca te confrunti cu anumite probleme la nivelul pielii, atunci poate ca este bine sa consumi ridichi sau suc de ridichi. Datorita zincului, fosforului, complexului de vitamine B, vitaminei C si apei pe care o contin, ridichile ajuta la hidratarea pielii. Pot preveni uscarea ei, eczemele si mancarimile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri