Dieta ketogenica: cum actioneaza si cat este de sanatoasa?

Dieta ketogenica este astazi una dintre cele mai populare si apreciate diete, care permit o pierdere importanta in greutate, oferind totusi posibilitatea de a manca pe saturate preparate gustoase.

Via Healthy.kudika.ro

Aceasta dieta este astazi propusa de catre medicii nutritionisti pentru toti cei ce doresc sa slabeasca, insa initial aceasta dieta a fost conceputa pentru a reduce crizele de epilepsie la persoanele bolnave, dar si pentru alte scopuri medicale.

Usor modificata, astazi aceasta dieta presupune consumul de grasimi in proportie de 60% din alimentele consumate zilnic, consumul de proteine 30% si consumul de carbohidrati doar 5%, ceea ce inseamna ca aceasta dieta se bazeaza in special pe consumul de grasimi si proteine, reducand la minim consumul de carbohidrati.


Dieta ketogenica: principiu

Organismul nostru este dependent de cantitatea de glucoza din sange, pe care o foloseste in diverse procese celulare. Creierul de asemenea folosese o mare parte din glucoza circulanta. Glucoza din sange isi mentine concentratia atat din aportul alimentar, cat si din productia realizata de ficat, din glicogen. Cand glucoza scade si resursele de glicogen sunt epuizate, se topesc grasimile pentru a se obtine corpii cetonici, ce pot “inlocui” glucoza pentru o perioada limitata de timp.

Pentru productia acestor corpi cetonici organismul mobilizeaza grasimile din depozite, urmand ca acestea sa fie metabolizate, topite, consumate. Asa se explica de ce in dieta ketogenica, bazata pe un aport foarte scazut de carbohidrati, se pierd in special grasimile din organism, protejandu-se muschii. Dieta ketogenica mai este folosita si de catre sportivii de performanta, dar si de catre cei ce practica culturismul.

Citeste mai departe pe: Healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri