Sarea neagra este poate cea mai gustoasa dintre sortimente, dar si cea mai bogata in minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a-si mentine sanatatea.

Sursa: Healthy Kudika

Sarea neagra vulcanica are o compozitie chimica unica, astfel incat aceste minereuri de sare contin si cenusa vulcanica, ceea ce confera de fapt culoarea. Cenusa vulcanica este ca un concentrat de nutrienti deosebit de activi si cu o structura unica in natura, combinand proprietatile lavei cu cele ale solului pe unde aceasta s-a scurs. Compozitia cenusei vulcanice este fascinanta, astfel ca sarea neagra devine un aliat excelent al sanatatii.

Cunoscuta si sub numele simplu de sare neagra de Himalaya sau sare vulcanica, aceasta sare este extrasa din regiunile vulcanice din Pakistan si India. Conform medicilor care practica ayurveda, aceasta este cea mai sanatoasa dintre toate sarurile, putand fi consumata in siguranta si de catre persoanele cu hipertensiune si persoanele care tin o dieta speciala saraca in sare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Sarea neagra de Himalaya: beneficii

In stare pura, neiodata, sarea neagra are mai multe proprietati:

  • Antibacteriene;
  • Vermifuge;
  • Antiflatulente, astfel incat nu produce balonare;
  • Stimuleaza maduva hematogena sa produca globule rosii, tratand anemia;
  • Stimuleaza functiile inimii;
  • Rol antiacid, fiind considerata ca aliment alcalin;
  • Efecte antioxidante;
  • Arde grasimile;

Sarea neagra se foloseste in bucatarie in mod obisnuit, ca si sarea iodata cu care ati tot gatit. Desigur, cantitatea va fi ajustata, pentru ca sarea neagra are un gust mai intens, mai pronuntat.

Sarea neagra nu creste riscul de retentie de apa sau de marire a tensiunii arteriale, reprezentand o buna alternativa pentru persoanele cu boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala. Desigur, dieta recomandata de medicul specialist va fi respectata.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Sarea neagra in afectiunile digestive

Sarea neagra calmeaza arsurile la stomac, dar si durerile de burta, avand actiune mai puternica decat carbunele medicinal. Sarea neagra amelioreaza digestia si combate balonarea.

Sarea neagra in anemie

Pentru ca stimuleaza maduva osoasa hematogena, responsabila cu producerea globulelor din sange, sa produca globule rosii, sarea negra devine un aliment-medicament in tratarea anemiei.

Sarea neagra poate fi introdusa atat in alimentatia adultilor, cat si a copiilor.


Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: sare neagra, stockcreations / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri