Ce beneficii implica consumul de anason? Iata 6 dintre acestea:

Sursa: Healthy Kudika

Nu toata lumea stie cat de eficient este anasonul pentru organism, cu toate ca aceasta planta care isi are originea in Asia Mica a inceput sa devina populara si in alte colturi ale lumii. Anumite dovezi istorice ne arata ca anasonul a fost cultivat si in Egipt timp de cateva mii de ani. Faimosul medic din Antichitate, Hipocrat, sustinea ca acest superaliment este bun pentru tratarea problemelor respiratorii. Insa lista proprietatilor sale terapeutice nu se opreste aici.

Beneficii anason

Foto: Olga Kuzyk / Shutterstock

1. Ajuta sistemul digestiv

Anasonul este folosit pentru problemele cu care se confrunta sistemul digestiv precum colicile intestinale, prezenta gazelor din stomac si lipsa secretiilor intestinale. De asemenea, ceaiul de anason stimuleaza apetitul in cazul in care nu ai pofta de mancare. Planta dispune de componente antispasmodice care calmeaza stomacul atunci cand ai gastrita, reducand din aciditatea aparuta in urma stresului.

2. Imbunatateste functiile sistemului nervos

Continutul de terpineol, eugenol si linalol are efect de sedativ, calmand nervii. Insa anasonul nu este bun numai pentru a te linisti; semintele sale au rolul si de a-ti da un plus de energie. Nu mereu poti scapa usor de sentimentul de vlaguire care te impiedica sa iti atingi potentialul maxim. De aceea este bine sa apelezi la anumite remedii naturiste care implica folosirea acestei plante; astfel iti vei desfasura activitatea cu mai mult spor.


3. Anasonul stelat lupta impotriva bolilor respiratorii

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, planta ajuta plamanul sa elimine secretiile bronsice care apar ca urmare a inflamatiei cailor respiratorii. Astfel ca, consumul acesteia este necesar in momentul in care ai bronsita, astm sau chiar si o simpla raceala. Si cum tusea poate cauza anumite neplaceri, infuzia cu anason este una dintre solutiile cele mai bune pentru a reduce din frecventa cu care apare accesul de tuse.

4. Imbunatateste sistemul imunitar

Printre alte componente ale anasonului se numara si acidul shikimic care in combinatie cu quercetina are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar. Un studiu din 2008 prezentat in “Journal of Medical Virology” a aratat ca acidul shikimic nu influenteaza prea mult functiile imunitare insa asocierea sa cu cealalta componenta iti da mai multa putere sa rezisti infectiei virale.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri