PRUNELE USCATE - Alimentul EXTRAORDINAR pe care toate femeile aflate in Postmenopauza ar trebui sa il consume

Prunele uscate sunt exceptionale pentru sanatate si in mod particular pentru sanatatea oaselor si in tratarea si combaterea osteoporozei! Nu degeaba batranii de la tara puneau prune la uscat pentru a le consuma in restul anului.

Prunele uscate contin si cantitati mici de vitamine din complexul B precum tiamina, riboflavina, niacina si acid folic. “Complexul vitaminic B este esential pentru cresterea si dezvoltarea organismului dar si pentru o varietate de functii metabolice. Aceste vitamine joaca un rol important in activitatea unor enzime ce controleaza reactiile chimice din organism. Astfel de enzime sunt implicate in transformarea hranei in energie sau in alte substante utile organismului”, se arata pe healthy.kudika.ro.

Prunele uscate tin sub control tensiunea arteriale si previn instalarea hipertensiunii. Datorita continutului bogat de potasiu, prunele uscate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Conform unui studiu efectuat de Ahmed T, s-a aratat ca o singura doza de prune uscate (inmuiate in apa) a determinat reducerea tensiunii arteriale in cazul unor pacienti.

In compozitia prunelor uscate regasim si vitamina K, o vitamina cu rol important in coagularea normala a sangelui, dar ajutand si la prevenirea hemoragiilor interne si a sangerarilor.

Prunele uscate contin si vitamina A, o vitamina cu rol important in buna functionare a sistemului imunitar, a vederii, dar esentiala totodata pentru sistemul osos, cel nervos si pentru piele.

Prunele uscate ajuta in tratarea hepatitei. Datorita continutului lor ridicat in fibre, prunele ajuta si la buna functionare a ficatului. Intr-un alt studiu efectuat, participantii care aveau un nivel crescut al enzimelor ficatului cauzat de celulele ficatului bolnave, au consumat 3 prune inmuiate peste noapte intr-un pahar de apa. Dupa 8 saptamani, s-a inregistrat in cazul pacientilor o reducere semnificativa a transaminazei aspartat si a bilirubinei sugerand astfel ca prunele pot fi benefice in cazul celor afectati de boli ale ficatului.

Foto homepage: Prune uscate, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri