Putem tine la distanta virozele respiratorii si gastroenteritele cu ajutorul a doi aliati de nadejde pentru imunitatea organismului: probioticele si prebioticele.

Prebioticele favorizeaza inmultirea probioticelor, ceea ce determina un efect inhibitor asupra dezvoltarii bacteriilor patogene, prevenind infectiile. In plus, prebioticele au capacitatea de a absorbi substate nocive cum ar fi toxinele cu potential cancerigen sau colesterolul rau.

De exemplu, s-a demonstrat ca probioticele Institutului Rosell si prebioticele din sfecla de zahar reduc semnificativ durata si severitatea infectiilor respiratorii si gastrointestinale in cazul copiilor prescolari si scolari.

Surse de probiotice si prebiotice

Principalele probiotice fiind bacterii lactice, ele se gasesc in lactatele fermentate: iaurturi, sana, kefir, branza de vaci fermentata. Acestea trebuie consumate intr-o cantitate suficienta astfel incat sa aduca beneficii sanatatii.

O sursa importanta de probiotice sunt iaurturile, insa nu toate cele din comert sunt sanatoase. Un iaurt cu valoare de probiotic nu trebuie sa contina: lapte praf, arome, coloranti, agenti de ingrosare, fructe, zahar sau indulcitori (glucoza, fructoza).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Cat despre prebiotice, surse naturale sunt: ceapa, prazul, cicoarea, radacinile de sfecla, guliile, bananele.

Probiosan de la GTS Solution este un supliment alimentar pe baza de probiotice, prebiotice si vitamina C. El contine: probiotice – 3 tulpini de bacterii lactice (Lactobacillus helveticus Rosell-52, Bifidobacterium bifidum Rosell-71, Bifidobacterium infantis Rosell-33), prebiotice (fructooligozaharide din sfecla de zahar) si vitamina C.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri