Putem tine la distanta virozele respiratorii si gastroenteritele cu ajutorul a doi aliati de nadejde pentru imunitatea organismului: probioticele si prebioticele.

Comunicat de presa

Odata cu racirea vremii, microbii ne pandesc la tot pasul. Virozele respiratorii, gastroenteritele si o multime de alte boli infectioase ne ameninta sanatatea tuturor: copii, adulti, varstnici. Vestea buna este ca putem tine la distanta aceste pericole cu ajutorul a doi aliati de nadejde pentru imunitatea organismului: probioticele si prebioticele. Ce sunt? Cum ne ajuta? Unde le gasim? Care sunt cele mai eficiente? Iata recomandarile noastre pentru a va mentine in forma pe tot parcursul sezonului rece.

Sa facem cunostinta cu probioticele si prebioticele

Tractul digestiv este principala poarta de intrare in organism a microbilor responsabili de boli infectioase. Iar sistemul sau de aparare este foarte elaborat pentru a proteja organismul de agenti patogeni. Flora intestinala este cea mai importanta arma de lupta contra microbilor. Peste 70% din imunitatea naturala a organismului se afla la nivelul florei intestinale. Flora intestinala este alcatuita din bacterii „bune” si bacterii „rele”. Pentru mentinerea sanatatii organismului, trebuie sa existe un echilibru intre aceste bacterii.

Probioticele sunt acele bacterii „bune”, care au capacitatea de a mentine si de a restabili echilibrul florei intestinale si de a sustine sistemul imunitar. Aceste microorganisme vii sunt de mai multe tipuri, fiecare avand proprietati specifice. Cele mai cunoscute tulpini de bacterii benefice sunt Bifidobacterium si Lactobacillus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Prebioticele sunt substante nedigerabile care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor benefice (bifidobacterii si lactobacili). Ele sunt de fapt „hrana” pentru probiotice. Cele mai cunoscute prebiotice sunt fructooligozaharidele (FOS), care sunt utilizate la nivelul colonului pentru dezvoltarea si mentinerea probioticelor din organism.

Produsele care contin probiotice si prebiotice se numesc simbiotice. Studiile clinice arata ca simbioticele au o eficacitatea crescuta pentru imbunatatirea imunitatii organismului.

Beneficiile probioticelor si prebioticelor

O flora intestinala sanatoasa este esentiala pentru mentinerea si imbunatatirea imunitatii. Aceasta flora impiedica agentii patogeni care patrund zilnic in organism sa se fixeze la nivelul tractului digestiv. Este vorba despre „efectul de bariera”. Flora intestinala stimuleaza de asemenea formarea celulelor imunitare si le face mai active.

Probioticele favorizeaza echilibrul florei intestinale. Ele imbunatatesc activitatea barierei intestinale contra agentilor patogeni externi. Totodata, probioticele stimuleaza sistemul imunitar in lupta contra infectiilor de sezon.

Foto: Iaurt, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri