Intepaturile de tantar... aproape ca sunt inevitabile pe timpul verii. Iata 16 remedii naturiste extraordinare menite nu doar sa calmeze senzatia de mancarime cauzata de intepaturile de tantar, dar si sa le accelereze vindecarea!

8. Poti apela si la alte uleiuri esentiale pentru a scapa de neplacerile intepaturilor de tantari precum rozmarin, levantica, hamamelis, neem, eucalipt, menta. Mare atentie insa daca aveti pielea sensibila. Nu aplicati aceste uleiuri esentiale direct pe piele, ci dupa ce le-ati diluat cu apa sau le-ai folosit in combinatie cu alte uleiuri vegetale precum uleiul de migdale sau cel de jojoba. Aplicate direct pe piele, nediluate, ele pot provoca senzatia de arsura.

9. Bicarbonatul de sodiu a devenit un remediu de nelipsit din bucatarie si il poti folosi si impotriva intepaturilor de tantari. Amesteca bicarbonat de sodiu cu putina apa calduta si aplica direct pe intepatura. Chiar daca nu are efect anticoagulant, bicarbonatul este un compus alcalin bland care poate ajuta la neutralizarea echilibrului pH-ului pielii.

10. Datorita aciditatii sale, otetul reprezinta si el o solutie eficienta in calmarea mancarimilor cauzate de intepaturile de tantari. Cea mai buna alegere este otetul din cidrul de mere deoarece acesta este mai putin acid si nu afecteaza ph-ul natural al pielii. Dilueaza otetul cu apa si aplica aceasta solutie pe intepaturi sub forma de compresa.

11. Un efect benefic asupra intepaturilor de tantari il au si cojile de banana. Freaca usor zona cu o coaja provenind de la o banana proaspat decojita. Un mic inconvenient al acestui remediu ar fi acela ca mirosul puternic si dulce de banana poate atrage in preajma ta alti tantari si albine. Dar, precum in cazul remediului cu miere, daca nu te expui ulterior mediului exterior, il poti folosi cu incredere.

12. Daca ai din intamplare un fruct de papaya in bucatarie, taie pur si simplu o felie din acest fruct si aplic-o pe intepatura de insecta. Las-o sa actioneze timp de o ora. Papaya contine anumite enzime care neutralizeaza veninul insectelor.

13. Aspirina nelipsita din casa romanului poate fi folosita si pe post de remediu impotriva intepaturilor de tantar. Zdrobeste bine o aspirina si amesteca pulberea obtinuta cu un strop de apa astfel incat sa obtii o pasta. Unge imediat intepatura cu aceasta pasta. Acidul acetilsalicilic continut de aspirina are rol antiinflamator si va atenua umflatura.

14. Sucul de lamaie sau lime, dar si coaja de lamaie/ lime pot fi folosite pentru a calma iritatiile cauzate de intepaturile de tantari. Aceste citrice au proprietati antimicrobiene si antibacteriene, prevenind senzatia de mancarime. In plus, sucul de lamaie si uleiurile care se gasesc in coaja de lamaie distrug bacteriile, prevenind astfel o potentiala infectare. Este insa vital sa NU folosesti acest remediu daca ulterior te vei expune la soare. Exista riscul ca pielea decolorata in zona respectiva sa se arda in urma expunerii la soarele sau ca uleiurile din lamaie, in combinatie cu soarele, sa provoace o reactie neplacuta (basici).

15. Pentru a opri mancarimea cauzata de muscatura de tantar, freaca usor zona cu o frunza verde de busuioc usor zdrobita. Busuiocul contine camfor si timol, 2 compusi care alina senzatia de mancarime si ofera senzatia de racorire a zonei afectate de intepatura. In plus, busuiocul este cunoscut pentru faptul ca tine deoparte tantarii.

16. Poti aplica si miere pe umflatura de tantari. Mierea contine ingrediente antiseptice si antibacteriee astfel incat va preveni infectarea umflaturii. Atentie insa! Deoarece este dulce, poate atrage si mai multe insecte in preajma ta asa ca iti recomandam sa folosesti acest remediu atunci cand te afli intr-un spatiu interior.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri