Via Healthy.kudika.ro
Varza KALE – continut nutritional
Varza Kale este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe Planeta, fiind supranumita si “alimentul complet”. Indicata in dieta, o cana de Kale tocata contine numai 33 de calorii, DAR:
10% din necesarul zilnic de calciu;
200% din necesarul de vitamina A;
140% din vitamina C;
680% din necesarul de vitamina K.
Varza Kale este foarte bogata in vitamine si usor mai saraca in minerale: calciu, magneziu, zinc, potasiu, fier, cupru, mangan, fosfor.
REGINA legumelor – Kale si beneficiile pentru sanatate
Bogata in antioxidanti, varza Kale ajuta in combaterea stresului oxidativ, dar si in detoxifierea organismului.
Varza Kale retine acizii grasi biliari in intestine, scazand astfel indirect colesterolul din sange. De aceea Kale este indicata in dieta celor cu hipercolesterolemie.
Bogata in vitamine si minerale, Kale creste imunitatea, trateaza racelile, infectiile si totodata ajuta in mentinerea vederii si a tineretii pielii.
Jurnalul American de Nutritie Clinica a publicat un studiu in care vorbeste despre efectele anticancerigene pe care Kale le prezinta prin continutul de vitamina K. Cantitati suficiente din aceasta vitamina se mai gasesc si in spanacul crud, patrunjel, varza, dar si in branza de vaci.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor