Numeroase remedii naturiste ajuta la cresterea imunitatii, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, cand organismul este slabit.

11 Leac cu ou

Un tratament eficient pentru cresterea imunitatii este consumul dimineata, pe stomacul gol, al unui galbenus de ou crud, amestecat cu o lingurita de miere si zeama de lamaie.

12 Catina

Bogata in minerale, vitamina C, vitamina A si beta-caroteni, catina este un aliat puternic al imunitatii.

Boabele de catina (100g) se zdrobesc intr-un mojar, se amesteca, in cantitate egala cu miere si se consuma de 2-3 ori pe zi, cate 1-2 lingurite, inainte de masa.

Boabele de catina uscate, se pot folosi pentru a prepara un decoct. La 250 ml apa, se pun doua linguri de fructe uscate si maruntite si se fierb la foc mic, timp de 15 minute.

13 Macese

Macesele bogate in minerale, vitamine (C, A, E, B) si antioxidanti ajuta la cresterea imunitatii si la mentinerea sanatatii intregului organism.

Din macesele uscate, cu ajutorul unei rajnite electrice, se obtine o pudra, care se cerne de semintele ramase intregi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Semintele maceselor se arunca, iar pudra se administreaza cate 1-2 lingurite dimineata, inainte de masa, avand grija sa se tina sub limba 2-3 minute, inainte de inghitire.

14 Odihna

Odihna este un alt remediu eficient pentru a ne imbunatati imunitatea. Este foarte important sa dormim intre orele 23 si 1, pentru ca in acest interval creierul secreta melatonina, un hormon regenerator pentru organism.

15 Sportul

Orice tip de sport ajuta la cresterea rezistentei organismului, insa cel mai eficient pentru stimularea imunitatii s-a dovedit a fi inotul.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri