Beneficiile consumului de telina se cunosc inca de pe vremea dacilor, cand telina se folosea ca aliment si remediu pentru numeroase afectiuni.

6 Regleaza glicemia

Telina are efecte hipoglicemiante, consumul de telina fiind recomandat in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Telina este indicata si in curele de slabire sau in tratarea obezitatii, deoarece combate “accesele de foame” si scade nivelul hormonilor de stres, care pot cauza aparitia unei senzatii de foame.

Alaturi de telina, leusteanul si patrunjelul au acelasi efect de reglare a glicemiei si de crestere a raspunsului organismului la actiunea insulinei.

7 Efect diuretic

Consumul de telina ajuta la eliminarea retentiei de lichide in exces, fiind indicat in afectiunile renale si in insuficienta cardiaca.

8 Vermifug

Telina ajuta la combaterea viermilor intestinali, avand un efect vermifug, asemanator cu al usturoiului.

9 Efect anticancerigen

Prin efectele puternice antioxidante si antiinflamatorii, compusii din telina impiedica aparitia si multiplicarea celulelor maligne.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

Cercetarile au aratat un efect protector in cazul cancerului de stomac, colon, vezica urinara, precum si in cazul leucemiilor si limfoamelor Hodgkin.

10 Efect tonic

Sucul de telina alunga oboseala cronica, are efect tonic si revigorant, mai ales daca este consumat dimineata, pe stomacul gol, in combinatie cu suc de morcov. Aceste sucuri imbunatatesc raspunsul organismului la stresul psihic si fizic.

11 Efect antireumatic

Consumul frecvent de telina cruda sau suc de telina amelioreaza afectiunile reumatice, artritele si artrozele, datorita compusilor cu rol antiinflamator.


sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri