Varza este un adevarat izvor de sanatate, continand minerale, vitamine, fibre si fitonutrienti.

5 Fitonutrienti anti-cancerigeni

  • Polifenoli: Antocianine cu rol antioxidant, antiinflamator, anticancerigen
  • Fitonutrienti care se transforma prin metabolizare in organism in compusi cu rol detoxifiant si anti-cancerigen, denumiti izotiocianati (ITC). ITC au dovedit effect protector impotriva cancerului de vezica urinara, de colon si de prostata.

Varza rosie

Varza rosie are un continut mai bogat de fitonutrienti decat varza alba. 100g de varza rosie cruda, contin aproximativ 200 mg de polifenoli, din care 30 mg sunt antocianine.

Aceeasi cantitate de varza alba contine doar 50-60 mg polifenoli. De asemenea, varza rosie contine de 6 ori mai multa vitamina C, decat varza alba.

Metoda cea mai indicata de gatit, pentru a pastra cat mai mult din proprietatile benefice pentru sanatate ale verzei este la aburi. Cel mai recomandat este consumul de varza cruda, nepreparata termic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Se recomanda consumul unei cantitati de 150-200g de varza (cruda) de 4-5 ori pe saptamana.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de varza

1 Efect anticancerigen

Efectul anticancerigen se datoreaza antioxidantilor si fitonutrientilor. Dintre antioxidantii continuti de varza amintim vitamina C , beta-caroteni (vitamin A), vitamina E.

Fitonutrientii care au actiune antioxidanta si anticancerigena descoperiti in structura verzei sunt polifenolii. Dintre acestia, se remarca antocianinele, continute in cantitate crescuta in varza rosie.

Antocianinele sunt substante puternic anti-inflamatoare . Inflamatia cronica este un factor de risc pentru aparitia cancerului.

Alti fitonutrienti din varza se transforma sub actiunea anumitor enzime din organism, in izotiocianati, cu actiune anticancerigena in cazul cancerelor de san, colon, prostata si vezica urinara.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri