Usturoiul ar trebui sa fie nelipsit in alimentatia zilnica, pentru a lipsi medicamentele. Sub forma cruda, tinctura, suc, ulei sau macerat, usturoiul este o binefacere pentru sanatate.

Beneficiile usturoiului

Este bine ca usturoiul sa fie consumat crud, multe din principiile sale terapeutice disparand prin fierbere. Pentru preventia unei game largi de afectiuni este recomandat consumul zilnic al unui catel de usturoi.

Printre cele mai importante beneficii ale usturoiului amintim:

  • Intarirea imunitatii
  • Tratarea bolilor respiratorii si pulmonare
  • Prevenirea aterosclerozei
  • Prevenirea si tratarea trombozelor si cheagurilor de sange
  • Tratarea gripei
  • Tratarea bolilor de inima, prevenirea infarctului
  • Detoxifierea organismului
  • Reumatism
  • Diabet
  • Infectii urinare
  • Parazitoze intestinale

Leacuri cu usturoi

1.Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi se poate prepara si in casa; aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Tuica (de casa)
  • 2 capatani de usturoi

Intr-o sticla inchisa la culoare se toarna: o treime- tuica, capatanile de usturoi pisate, apa fiarta si racita pana se umple sticla. Amestecul se lasa la macerat 48 ore, la intuneric.

O alta reteta presupune macerarea timp de 24 de ore la intuneric, a unui amestec din 40g usturoi si 100 ml tuica de casa.

Tinctura se consuma: 10 picaturi de 2-3 ori/zi, cu 30 minute inainte de masa pentru afectiunile respiratorii, pulmonare, “subtierea” sangelui, preventia aterosclerozei (depunerilor de grasimi pe vase), a infarctului miocardic si scaderea colesterolului.

sursa foto:sxc.hu


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Descopera proprietatile tamaduitoare ale usturoiului!.