Ficatul, afectat de boli precum hepatitele virale sau ciroza, poate fi ajutat si prin tratamente naturiste sau regim igieno-dietetic

Toate cele trei specii de ghintura sunt un panaceu pentru afectiunile hepatice si biliare. Ghintura stimuleaza secretia biliara, stimuleaza sinteza biliara, este tonic hepatic, reface si protejeaza celulele hepatice.

Printre principii active ai ghinturei responsabile de proprietatile hepato-protectoare se numara alcaloidul gentianina si principiile amare (amarogentina), precum si uleiurile volatile. Acesti compusi se regasesc in partile utilizate ale plantei: rizomii cu radacini.

Ghintura este indicate in hepatite cronice, ciroze, dischinezii biliare, colecistite, ictere, detoxifiere generala a organismului. Se recomanda sub forma de ceai sau tinctura de ghintura/gentiana.

Ceaiul de gentiana se prepara din radacinile macerate inainte in apa timp de opt ore. Se beau 3 cani/zi, inainte de mesele principale. Tinctura de gentiana se administreaza 20 picaturi/zi , cate 10 picaturi diluate intr-un pahar cu apa, inaintea celor doua mese principale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

3 Cure de fructe

Curele de fructe se recomanda pentru refacerea functiilor hepatice si detoxifiere. Sunt indicate zile de fructe, in care nu se consuma niciun alt aliment in afara de fructul respectiv. Pentru afectiunile hepatice sunt recomandate regimuri cu urmatoarele fructe:

  • pepene verde
  • prune
  • visine
  • cirese
  • struguri

4 Suc de legume in afectiunile hepatice

Legumele indicate ca adjuvante in afectiunile hepatice se recomanda sub forma de sucuri simple (suc de morcov) sau sucuri din amestec de legume. Cura cu sucuri se face pe o perioada cat mai indelungata (un pahar/zi, dimineata, inainte de masa).

  • Morcov+sfecla+castraveti (250 ml+100ml+100ml)
  • Morcov+castraveti (350ml+100ml)
  • Mere(350 ml)+morcov(100ml)+papadie+urzica+ridiche

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri